Alaska og British Columbia - Vildmark, gletsjere og kultur (rejserute 2 - nordgående)

På denne ekspeditionsrejse sejler vi ind i de smukkeste fjorde og ser gletsjere i Alaskas vildmark. Oplev Misty Fjords med næsten endeløse vandfald og Tracy Arm Fjord med flotte, blålige gletsjere. Udforsk verdens nordligste regnskov og oplev dyrelivet. Besøg Alaskas Hubbard-gletsjer og udforsk det smukke Prince William Sund.

 • Oplev det sydøstlige Alaska, Alaska-bugten og Prince William Sund på samme rejse
 • Nyd to hele dage i Prince William Sund
 • Se mange af de mest berømte Alaska-gletsjere
 • Hold udkig efter hvaler, sæler, havfugle, bjørne og oddere
Flyrejse inkluderet

Rejs med verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib - NU inklusive fly!

Vi ønsker at tilbyde dig meget gode priser på alle MS Roald Amundsens ekspeditioner med afrejse i 2020. Vi har gjort det nemt for dig; book senest 8. juli 2019 så inkluderer vi fly tur/retur København i prisen. 

Læs mere om tilbuddet og se alle rejser her

Bemærk, at flyvningen ikke er synlig i bookingprocessen, men kundeservice sender bekræftelse. Læs vilkårene her.

Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 8. juli 2020

Afrejsehavn Vancouver
Oversigt

Dyreliv i vildmarken

Vi forlader Canadas pulserende metropol Vancouver og tager af sted på en rejse til den yderste grænse - Alaska. Undervejs udforsker vi Alaskas mangfoldige dyreliv fra hvaler og spækhuggere til bjørne, havoddere, sæler og søløver i den enorme vildmark.

Mangfoldighed af kulturer

Ved at lægge til i små byer med hver sin historie og rødder ser vi, hvordan Alaska-kulturen blev formet - fra den tidligere russiske bosættelse af Sitka til Petersburg med dens norske arv. Fra guldfeberbyerne Haines, Juneau og Ketchikan til den oprindelige Tlingit-befolknings by ved Icy Strait Point og fiskerbyen Wrangell. Disse samfund bor midt i den mægtige vildmark, hvor ørne svæver over byens gader, og bjørne af og til kommer på besøg.

Naturvidundere

Den ekstraordinære rejse går til nogle af Alaskas mest imponerende naturvidundere - vildmarken i Misty Fjords - vandfald og frodige regnskove, den spektakulære fjord Tracy Arm, hvor gletsjere og skove mødes, og til gigantens land, Nordamerikas største tidevands-gletsjer, Hubbard-gletsjeren, og det imponerende Prince William Sund med en labyrint af næsten endeløse gletsjere, og hvor hvaler leger blandt isbjerge, og bjerge spejler sig i farvandet nedenfor.

Dag 1: Vancouver
West_End_Vancouver©shutterstock_201020627_1200x600.jpg

Ekspeditionsrejsen starter

Heldag

Sprudlende Vancouver har parker ved vandet, bjerge med vandrestier i nærheden og skisport om vinteren, masser af caféer, butikker, gallerier, museer og en række kulturelle kvarterer. Brug eventuelt et par dage i byen og udnyt nogle af Hurtigrutens udflugtstilbud.

Dag 2: Til søs

På vej gennem British Columbia

Vi sejler nordpå til Alaska gennem nettet af smalle kanaler og stræder i Canadas indre Passage. Vær på udkig efter delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler, der ses hyppigt i de rolige indre farvande. Følg Ekspeditionsteamets fascinerende foredrag, slap af på dækket eller i en salon og hils på de medrejsende.

Dag 3: Ketchikan, Alaska

Ketchikan - Porten til Alaska

Heldag

Ketchikan er kendt som verdens laksehovedstad og som en ægte grænseby, der er omgivet af høje bjerge. Farverige huse på pæle fra guldfeber-tiden liger langs flodbredden. Byen har en af de største samlinger af stående totempæle og har stærke bånd til tlingit-kulturen.

Dag 4: Misty Fjords National Monument

Uspoleret vildmark

Heldag

Det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska, Misty Fjords National Monument, har tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Det magiske område viser stille og roligt roen i Alaskas sjæl.

Dag 5: Wrangell

The Soul of Alaska

Heldag

One of the oldest island towns in Alaska, Wrangell has been governed by four different nations – Tlingit, Russia, Britain and the United States. Numerous petroglyphs on the beach and moss-covered totem poles are remnants of the distant past of this area. Outside of the main cruise ship routes, nowadays it remains a simple fishing town.

Dag 6: Sitka

Sitka, Town of Many Stories

Heldag

Sitka has beautiful scenery with snowcapped mountains, small islands, rich wildlife all around, and even a volcano in sight. A former capital of Russian Alaska, the town has historic streets featuring a Russian Cathedral and ornate totem poles.

Dag 7: Petersburg

Alaskas lille Norge

Heldag

Sjældent besøgte Petersburg med kælenavnet "Lille Norge" er en blomstrende fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marint liv. Beboerne er stolte af deres skandinaviske rødder og fejrer de norske helligdage. Som byens hjerte midt i byen ligger Sons of Norway-hallen.

Dag 8: Icy Strait Point

I Tlingit-land

Heldag

Icy Strait Point giver et glimt af den oprindelige befolknings bosættelser. Husene er prydet med indviklede udskæringer, totempæle viser historier om klanerne, og der er hyggelige cafeer, butikker og museumsudstillinger.

Dag 9: Haines

Kunst i vildmarken

Heldag

Haines er omgivet af gletsjer-dækkede bjerge. Den lille Alaska-by har været hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundreder, fra før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede efterfulgt af guldfeber-tiden. Haines er nu kendt for sit kunstnersamfund og er fuld af historier og skjulte overraskelser.

Dag 10: Tracy Arm / Endicott Arm

Alaska-fjorde

Fra fjordene Tracy og Endicott Arm ses frodige grønne sider af høje bjerge med spektakulære, dybe dale. Mens vi sejler i det uforglemmelige område, kan man studere de besynderlige former på isbjergene, der er kælvet fra de robuste, strålende, blå gletsjere inderst i fjordene.

Dag 11: Til søs / Hubbard-gletsjeren

Nordamerikas største tidevands-gletsjer

Til søs - Halvdag

Hubbard-gletsjeren er 120 km lang og næsten 11 km bred og dermed Nordamerikas største tidevands-gletsjer. Gletsjeren er indrammet af snedækkede bjerge og ligger ved Disenchantment-bugten som en sovende kæmpe. Med isbjerge og -flager i bugten er landskabet simpelthen betagende!

Dag 12: Prince William Sund / College Fjord

Is-vidunder

Halvdag

En ægte ekspeditionsdag med udforskning af den kun sjældent besøgte College Fjord og dens imponerende samling gletsjere. Et naturvidunder, hvor is og skove mødes og hjemsted for fem tidevands-gletsjere, fem større dalgletscjere og et dusin mindre gletsjere, der alle har navn efter berømte østkyst-universiteter.

Dag 13: Seward

Historske Seward

Hotel

I 1793 etablerede Alexander Baranov et handelssted i Resurrection Bay, der nu i høj grad er en fiskerby. Fra Seward udgår stier lige fra byen til bjergene, til gletsjerne i nærheden og langs de smukke kyst. Når skibet er nået i havn er der transport gennem et fantastisk landskab til overnatning i Anchorage.

Dag 14: Anchorage

Ekspeditionsrejsen slutter

Forlæng eventuelt opholdet i den spændende grænseby inden flyrejsen hjem.

Ankomst 21. juli 2020

Lokalitet Anchorage
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Transport fra skibet i Seward til hotel in Anchorage
 • Hotelovernatning og morgenmad i Anchorage efter sejladsen

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Der kræves visum til USA (ESTA) og til Canada (ETA). Læs indrejsekrav.
Praktiske oplysninger

M/S Roald Amundsen

Med M/S Roald Amundsen vil vi sætte en ny standard for indretning og oplevelser for gæsterne om bord. Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort.

Læs mere