Forstenet skov i Puyango

Den forstenede skov i Puyango er hjemsted for det største kendte område af udsatte, forstenede træer i Sydamerika. Efter besøget til den forstenede skov serveres en lækker frokost med lokale smage på et nærliggende feriested, herefter fortsætter vi med et besøg til en lokal kakaoplantage for at lære mere om denne afgrøde og smage den lækre chokolade, de fremstiller.

  • Kom tæt på en forstenet skov og havfossiler, der er 60 til 500 millioner år gamle.
  • Gå en tur på en unik sti, der ikke er åben for almindelige turister, ført an af en førende, ecuadoriansk geolog og palæontolog.
  • Nyd det lokale, ecuadorianske køkken og dets særlige smage.
  • Besøg en ecuadoriansk kakaoplantage, en enestående mulighed for at observere verdens mest berømte aromakakao på tæt hold.
  • Sværhedsgrad

    Niveau 4: God fysisk tilstand

  • Varighed

    8 timer

  • Maksimalt antal passagerer

    90

  • Booking kode

    A-PBO3

  • Fra

    kr 897

  • Bemærk

    Passende tøj og behagelige vandresko og en kasket eller hat. Insektmiddel anbefales kraftigt mellem december og april.

Den forstenede skov i Puyango er hjemsted for det største kendte område af udsatte, forstenede træer i Sydamerika. Størstedelen af dette træ kommer fra araucarias-familien - et træ, der ikke ofte er forstenet. Fossilerne og de forstenede træer i Puyango spænder fra at være 60 millioner til 500 millioner år gamle. Ikke så overraskende anses Puyango for at være en af de vigtigste forstenede skove i verden.

Fra havnen kører vi mod sydøst til Puyango, nær Ecuadors grænse til Peru. Når vi kommer til den forstenede skov, begynder vi at udforske stedet sammen med guiden. Ud over de forstenede træer kan man se mange havfossiler, et bevis på, at dette område engang lå under havets overflade.

Man kan også se fauna fra nutiden, og med lidt held kan man desuden se en håndfuld af de fuglearter, der holder til her hele året, samt de lige så smukke sommerfuglearter. Der er også edderkopper, termitbakker og guldsmede. Nogle af de levende træer, der findes her, er kapok- og ceiba-træer.

Efter gåturen kører vi til et feriested og får frokost.

Inden vi kommer tilbage til kajen, inviteres vi til at besøge kakaoruten på feriestedet. Ecuador anses for at være verdens bedste producent af aromakakao, og Hillary Resort har mere end 220.000 planter af sorten CCN5. Mens vi går gennem kakaostierne, får vi en kort forklaring og til sidst nyder vi en professionel tilberedning af chokolade.

Praktiske oplysninger:

  • Sprog: Engelsk.

  • Inkluderet: Frokostbuffet serveres på det lokale feriested.

  • Bemærkninger/krav:: Passende tøj og behagelige vandresko og en kasket eller hat. Insektmiddel anbefales kraftigt mellem december og april.

  • Information om vandring: Afstand: 1.500 meter / terræn: Gåturen involverer ujævne, stejle overflader og adskillige trappetrin. I løbet af regntiden (december til maj) kan det være glat og mudret. Trægangbro 90 % af stien. Resten er på jordsti.

  • Kørestolsadgang: Nej.