Udflugter med Hurtigruten

Få endnu mere ud af rejsen med fængslende udflugter på land, der går i dybden med Norges rige natur, kultur og historie. Bestil i dag!

Få mere ud af rejsen med vores udvalg af tilkøbsudflugter, der gør det muligt at dykke dybere ned i Norges og Svalbards dramatiske landskaber, rige historie og charmerende kultur. Langs kysten tilbyder vi over 130 udflugter, der hver især afholdes af lokale, der er klar til at vise deres hjems vidundere.

Vælg mellem en palet af aktive oplevelser som kajakture i Ålesunds vandveje, ATV-ture til Nordkap eller sneskovandring i Tromsø. Historieinteresserede kan deltage i en Anden Verdenskrig-tur i Kristiansund eller udforske Nidarosdomens skjulte rum i Trondheim.

Der er også masser af muligheder for at smage Norges kysts delikatesser på besøg på verdens nordligste bryggeri og på bådture for at fange kongekrabber med lokale. Vi anbefaler også kulturelle besøg, hvor man introduceres til den samiske kultur eller til arbejdet på et familiedrevet mejeribrug på Lofoten.

Se alle udflugter

En gruppe turister på snescooterudflugt i Norge under nordlyset
Snescootertur under nordlyset
Foto: Orjan Bertelsen

En udflugt til alle årstider

Mens mange udflugter udbydes året rundt, er nogle årstidsbestemte. Sommeren er en vidunderlig tid at besøge Norge og Svalbard på med et udvalg af aktiviteter, der udnytter de lange, afslappende dage med midnatssol. Tag på RIB-safari for at spejde efter havørne eller kom med på en guidet tur på elcykel rundt på Senja.

Det køligere vejr i efteråret, vinteren og foråret forvandler Norge til et eventyrligt vinterlandskab, der bedst nydes på hundeslæde eller langrendsski. Man kan også prøve kræfter med at køre på snescooter, forhåbentligt med det dansende nordlys ovenfor.

En gruppe turister på snescooterudflugt i Norge under nordlyset
Snescootertur under nordlyset
Foto: Orjan Bertelsen
Et par kigger ud over Hjørundfjorden fra et udsigtspunkt
Foto: Rune Kongsro

Aktiviteter for dig

De forskellige udflugter henvender sig ikke kun til forskellige interesser men også til forskellige mobilitets- og aktivitetsniveauer, så du kan vælge den aktivitet, der passer til dig.

Der tilbydes fire forskellige niveauer, der henvender sig til alle – fra rolige museumsbesøg til udfordrende vandreture, der kræver god fysisk form. Visse aktiviteter er også kørestolsvenlige, så alle kan være med.

Se vores ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger om det anbefalede niveau af fysisk form på hver udflugt.

Et par kigger ud over Hjørundfjorden fra et udsigtspunkt
Foto: Rune Kongsro

Vi tager os af lokalsamfundene

Vi samarbejder med de lokale på land for at tilbyde ægte og autentiske udflugtsoplevelser. De lokale teams har masser af viden om forskellige områder, og de brænder for at dele deres ekspertise og unikke viden med besøgende.

Desuden er alle udflugtstilmeldinger med til at bevare den lokale kultur og historie langs Norges kyst. Det er fantastisk, at støtten gavner de mennesker og lokalsamfund, der hører til her.

Et par vandrer på Lofoten i Norge
Foto: Agurtxane Concellon

Et fristed for vandrere

Få en fornemmelse for Norges friluftsliv på tilkøbsvandreture med Coastal Experience Team, og mærk kærligheden til naturen.

Vandreture kan købes individuelt, som en årstidsbestemt pakke med fire udflugter eller som et hikingpas, der giver adgang til alle vandreture.

Et par vandrer på Lofoten i Norge
Foto: Agurtxane Concellon
Et medlem af Coastal Experience Team på dækket af et Hurtigruten-skib
Foto: Espen Mills

Bestilling af udflugter med Hurtigruten

Det er nemt at bestille en udflugt. For at bestille online skal du gå til udflugter og enten angive bestillingsreferencen eller vælge din rejse fra rullemenuen. Vælg den ønskede udflugt, og tryk dernæst på “Tilføj til booking”. Du bliver dernæst kontaktet af et medlem af teamet for at betale og bekræfte din bestilling.

Alternativt kan du bestille en udflugt ved at ringe til kundeservicecentret. 

Et medlem af Coastal Experience Team på dækket af et Hurtigruten-skib
Foto: Espen Mills

Ofte stillede spørgsmål

Udflugter kan typisk bestilles 180 dage inden rejsen, og vi sender en e-mail med oplysninger om udflugter, når der åbnes for bestillinger. Det er ikke sikkert, at alle udflugter er tilgængelige på det givne tidspunkt. Nogle tilføjes måske først senere.

Du kan se alle udflugter ved enten at logge ind og se din bestilling her eller ved at indtaste dit bestillingsnummer/vælge den relevante rejse fra listen her.

Hvis der stadig er plads på en udflugt, kan den købes ombord gennem Coastal Experience Team. De skal betales i norske kroner til skibets vekselkurs.

Ja, 1893 Ambassadører får 5 % rabat på alle udflugter (bestilt inden rejsen eller på skibet). Er du ikke medlem? Klik her for at tilmelde dig.

Nej, prisen er de samme, uanset om du forudbestiller online inden rejsen eller ombord. Betaling for køb af udflugter på skibet opkræves i norske kroner til skibets vekselkurs, der kan variere.

Hvis du tilmelder sig 1893 Ambassadør-programmet, får du 5 % rabat på alle bestillinger (uanset om de er bestilt online eller ombord). Klik her for at få flere oplysninger.

Nej, mange udflugter på land begynder og slutter i forskellige havne. Der tilbydes transport for at sikre, at man bliver fulgt tilbage til skibet i tide.

Udflugter kan annulleres op til 14 dage inden rejsen uden gebyr. Betaling for udflugter, der annulleres efter dette tidspunkt, refunderes ikke.

Du kan også vælge en anden udflugt op til 14 dage inden rejsen, men kun hvis prisen på den pågældende udflugt overstiger prisen på den oprindelige udflugt.

Ja, der er fuld refundering til den betalingsmetode, du anvendte til at betalte for udflugten. Hvis det er umuligt at redundere på dén måde, bliver du kontaktet angående dine betalingsoplysninger.

Mange af dagene er det muligt at deltage i mere end én udflugt. På Kystruten besøger vi ofte mere end én havn om dagen, hvilket betyder, at du kan deltage i flere ture. På Lofoten kan man eksempelvis deltage i en bustur i Harstad om morgenen, spise frokost på skibet og derefter tage på havørnesafari om eftermiddagen.

I nogle havne er det også muligt at deltage i mere end én udflugt. Find flere oplysninger om hvilke ture, der kan kombineres, på udflugtssiderne.

Alle udflugter er kategoriseret efter den nødvendige grad af fysisk form, som deltagere skal have. Der er fire kategorier, hvor 1 er den nemmeste og 4 er den sværeste.

Niveau 1 = Nem: de fleste kan deltage

Udflugter på dette niveau er ikke fysisk krævende og passer til de fleste.

Niveau 2 = Moderat: nogen mobilitet nødvendig

Udflugter på dette niveau involverer lidt fysisk aktivitet men i let terræn med få større udfordringer.

Niveau 3 = Aktiv: god mobilitet nødvendig

Udflugter på dette niveau er mere aktive og involverer udendørsaktiviteter, der kræver moderat fysisk form. De er ikke egnede for rejsende med begrænset mobilitet.

Niveau 4 = Udfordrende: god mobilitet og fysisk form nødvendig

Udflugterne er vores mest udfordrende og kræver god fysisk form. De kan involvere vandre- eller cykelture i ujævnt terræn og kan kræve særligt udstyr. Udflugter i kategorien er ikke egnet for rejsende med begrænset mobilitet.

Vi har en række udflugter, der er egnet for kørestolsbrugere og rejsende med begrænset mobilitet. Ved hver udflugt oplyses tilgængeligheden, men hvis du er i tvivl, kan du tale med et medlem af vores team inden bestilling.

For det meste foregår udflugterne ikke, når der er spisetid på skibet. Hvis de gør, søger vi for enten at servere måltidet, inden turen begynder, eller sørger for at holde restauranten åben lidt længere, indtil du er tilbage. Vi har også en række udflugter, hvor mad og drikkevarer indgår i turen.

Det tager nogle gange et par dage, før du kan se udflugterne i My Booking, så bliv ikke bekymret, hvis de ikke bliver vist med det samme.