
Dampskibsværft og Kystrutens historie
Rejs gennem tiden ved Dampskipsbrygga, Lødingens tidligere værft, der nænsomt er blevet restaureret som udstillingssted.
- Se havnefronten og find ud af, hvordan Hurtigruten sejlede i gamle dage
- Lær noget om kystkultur og andre bådtyper
- Smag myseost og gul gedeost fra et lokalt ostemejeri
- Se billederne og udstillingen ved dampskibsværftet
-
Årstid
Efterår, Vinter, Forår (1. oktober til 30. april)
-
Sværhedsgrad
Niveau 1: Passende for alle
-
Varighed
2 timer
-
Minimum antal passagerer
10
-
Maksimalt antal passagerer
70
-
Booking kode
HRI-LOD4B,HRI-LOD10B
-
Fra
kr 1.000
-
Bemærk
Der er toiletter i bygningen.
Efter en kort gåtur fra skibet bydes vi hjerteligt velkommen i en af Lødingens ældste værftsbygninger. De originale trævægge, taget og gulvet er 100 % oprindelige og ser ud, som da bygningen først blev taget i brug i 1901. Ejeren har omhyggeligt bevaret andre gamle elementer fra værftet, der nu udstilles inde i bygningen.
Vi starter besøget inde i lagerhallen. Her kan vi beundre store historiske billeder af Hurtigruten, gamle dampskibe og lokale fiskerbåde med billedtekster på flere sprog. I lokalet findes en gammel nordlandsbåd, der er fuldt udstyret med sejl og inspireret af fortidens ikoniske vikingeskibe.
I galleriet på anden sal kan vi kigge gennem en luge i loftsgulvet, hvor der er et stort hejsehjul, der måler to meter i diameter, og som bruges til at laste landgods.
Under besøget lærer vi mere om kystbådstrafikken, og vi præsenteres også for en særlig sang om den særlige forbindelse mellem lokalbefolkningen og havet.
Norsk kulturfond har støttet restaureringen af bygningen, der betragtes som et kulturelt monument primært på grund af dens historie. Lødingen har altid været et knudepunkt for søfartstrafik, og ind- og afskibning foregik fra netop denne bygning.
Inden vi vender tilbage til skibet, er der mulighed for at købe lokalt producerede souvenirer, smykker, tøj og fødevarer, blandt andet gedeost og gedeskind fra den lokale gård og ostemejeriet “Den Sorte Gryte” samt røget fisk.