Det arkæologiske område Copan set fra luften

Oplev et eventyr fra båd, tuk tuk og fly, når vi besøger Copan-ruinerne, der er et af Honduras’ fascinerende, arkæologiske områder.

 • Flyv til fastlandet Honduras
 • Udforsk den rige historie bag copan-ruinerne
 • Nyd en frokost på en lokal restaurant
 • Sværhedsgrad

  Niveau 3: Gennemsnitslig fysisk tilstand

 • Varighed

  9 timer

 • Minimum antal passagerer

  15

 • Booking kode

  A-UII2

 • Bemærk

  Behagelige vandresko, solbeskyttelse og insektmiddel anbefales.

Turen starter med en bådtransport til byen Utila, hvorfra vi tager en tuk tuk eller golfbil for at tage til lufthavnen i Utila, hvor vi stiger ombord på et fly til Copan-ruinerne.

Fremme i Copan besøger vi først det primære, arkæologiske område – besøgscenteret, hvor vores guide fortæller om noget af Copans historie og viser os den rute, som vi vil følge på vores guidede vandretur, og ser på keramik og udstillinger på centeret. Der er også en gavebutik og forfriskninger.

Der er fire primære interesseområder, som vi ser under besøget til Copan: Akropolis, hieroglyftrappen, boldbanen og den store plads. Akropolis er delt op i to store pladser: den østlige og den vestlige. På den vestlige plads ser vi tempel 11 og 16 med det unikke Q på sin base. Tempel 11 blev bygget, da Yax Pac herskede, og er hans mest betydningsfulde, arkitektoniske bidrag til Copan.

Dette overdådige tempel var ment som en portal til den anden verden. Glyfferne er nu blevet fuldstændigt dechifreret og skildrer hver af de 16 medlemmer af copán-dynastiet. Inde i tempel 16 blev der gjort et bemærkelsesværdigt fund, da det intakte Rosalila-tempel blev opdaget, komplet med relief og maling. Når vi går ned fra akropolis-pladserne til Hieroglyf-trappen, er der en fantastisk udsigt over boldbanen og til den store plads.

Trappen er tildækket for at beskytte den mod elementerne, men du kan dog betragte det sjældne syn, som maya-skriften udgør. Det er den længste tekst fra maya-civilisationen, som man kender til. Den blev rejst af den 15. hersker, der også er kendt som “Rygende Skal”. Man kan ikke læse glyfferne, for da arkæologerne genopførte trapperne, kunne de ikke tyde teksten og mange af dem blev anbragt det forkerte sted.

Boldbanen betragtes som byens sociale centrum. Det er den mest kunstneriske boldbane i Mesoamerika. Husk også at bemærke de unikke sidemarkeringer, der ligner hovedet på en macaw. Det endelige arbejde på denne boldbane går tilbage til den hersker, der blev kaldt for “18 Kaniner”. Den store plads er kendt for sine mindesten og altre, der ligger spredt rundt på denne kæmpe plads. De fleste af de mindesten, der står her i dag, blev opstillet under herskeren “18 Kaniner”, der var Copans 13. hersker.

Derefter tager vi til en restaurant i byen og får frokost. Hvis der er tid, kan du besøge byparken, før vi tager til lufthavnen og flyver tilbage til Utila. Tilbage i Utila tager vi en tuk tuk til havnen og går ombord i bådene for at vende tilbage til skibet.

Praktiske oplysninger:

 • Included: Frokost på Gilfos Restaurant på Hotel Marina Copan, inklusive øl eller sodavand.
 • Bemærkninger: Behagelige vandresko, solbeskyttelse og insektmiddel anbefales.
 • Sprog: Engelsk/fransk
 • Information om vandring: Ca. 1,5 km til fods
 • Kørestolsadgang Ikke egnet for kørestolsbrugere.