A living room filled with furniture and a large window

Praktiske oplysninger og liver ombord M/S Otto Sverdrup

Fra indrejsekrav til wifi ombord - her er alt hvad du behøver at vide, før du rejser med M/S Otto Sverdrup.

Praktiske oplysninger

Oplysningerne og beskrivelserne er blevet kontrolleret af vores personale og/eller lokale agenter for at sikre, at de er korrekte. Ændringer kan dog forekomme efter datoen for offentliggørelsen, og der kan være tilfælde, hvor Hurtigruten eller lokale leverandører kan trække nogle faciliteter eller ekstra foranstaltninger, der er foretaget af skibets ledelse, tilbage, for at overholde covid-restriktionerne. Hvis vi bliver opmærksomme på en væsentlig ændring, som kan anses for at kunne påvirke fornøjelsen ved ferien, vil vi gøre vores bedste for at rådgive dig. Mange af de områder, vi besøger, er meget fjerntliggende og påvirket af langvarige kuldeperioder og svært terræn. De faciliteter, der tilbydes, vil være underlagt lokale forhold.

Hvert ekspeditionskrydstogt er unikt. Alle ruter og udflugter er foreløbige og kan ændres, da vejr-, hav- og isforhold kan påvirke ruteplanen. Udflugter kan også være underlagt et minimum-/maksimumantal. Hurtigruten AS forbeholder sig retten til at ændre ruteplanen og udflugternes indhold uden forudgående varsel (se vilkår og betingelser).

Hurtigruten Expeditions tillader ikke børn under 5 år at rejse med os til Antarktis og South Georgia. Af sikkerhedsmæssige årsager vil det ved hver landgang blive vurderet, om børn under 12 år kan deltage.

Skibet er velegnet for kørestolsbrugere. Personer med brug for særlig assistance skal rejse med en ledsager. Bemærk venligst, at gangbroen skal bruges til kørestolsbrugere til at gå ombord eller fra borde. I havne, hvor tidevandsforhold eller andre omstændigheder kræver brug af en flytbar gangbro eller under landgang med ekspeditionsbåde, er det ikke muligt at benytte/medtage kørestole. Gæster, der bruger kørestol, skal medbringe deres egen stol. Den skal være i standardstørrelse og kunne klappes sammen. Kørestole skal opbevares i den rejsendes kahyt.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines og Widerøe. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

The standard of the hotels we use is equivalent to 4-stars, centrally located or if more convenient for your booked arrangement, close to the airport. There is no official hotel rating and local hotel categories apply. All rooms have private facilities. Single rooms may be smaller and less conveniently situated and may be double rooms for sole occupancy or purpose-built single rooms. Hotels may charge for some facilities, e.g. saunas. The price for the overnight includes breakfast, if not stated differently on your confirmation.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

Der er altid en engelsktalende læge og sygeplejerske ombord. Skibet har en lille klinik med det nødvendigt udstyr og lægemidler til behandling af mindre nødstilfælde. I tilfælde af et alvorligt nødstilfælde vil det nærmeste hospital blive kontaktet. Gebyr for medicinske konsultationer samt medicin vil blive opkrævet fra den berørte passager. Alle gæster skal have en personlig rejse-/sygeforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, skal du huske at medbringe tilstrækkeligt med forsyninger, så du har nok til uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler også, at du opbevarer din medicin i din håndbagage med korrekt mærkning og med tydelige instruktioner i brugen af den. Hvis du er afhængig af livsvigtig medicin, bedes du meddele dette til skibets læge ved ankomsten. Sygdom ombord kan føre til karantæne, og ordrer fra skibets læge og kaptajn skal følges.

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Et pas er den eneste accepterede identifikation på Hurtigruten-rejser. Pas skal være gyldige i mindst seks måneder efter den planlagte returdato for turen.
Vi beklager, at vi ikke kan påtage os noget ansvar, hvis du nægtes adgang til en flyafgang eller adgang til Spitsbergen eller på anden måde er påvirket af vanskeligheder eller omkostninger, der skyldes, at dit pas ikke accepteres, eller hvis du ikke har indhentet det påkrævede visum eller anden dokumentation.

På visse ekspeditionskrydstogter er vaccinationer påkrævet. Alle passagerer er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle krav på afrejsetidspunktet. På specifikke rejser er vaccine mod gul feber påkrævet. Kontrollér venligst oplysningerne på rejsesiderne.

Der kræves et sundhedsspørgeskema for nogle af ekspeditionskrydstogterne og ekspeditionsdestinationerne. Se vores side Indrejsekrav for fulde detaljer.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. (se din reservationsbekræftelse) Hurtigruten tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Dresscode ombord er uformel. På alle ekspeditionskrydstogter råder vi dig til at medbringe åndbart regntøj og vindtæt tøj. En varm hat, handsker, tørklæde og termotøj kan være nyttigt sammen med termoundertøj i løbet af vintermånederne. Robuste sko er vigtige til visse kystudflugter og en stok/vandrestok kan være nyttig.

Transport og yderligere tjenester

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Pas er den eneste gyldige identifikation. For visse destinationer skal dit pas være gyldigt i mere end seks måneder, efter du er vendt tilbage til dit hjemland. Ved check-in ombord vil pas blive indsamlet for at blive behandlet af immigrations- og toldmyndigheder. Det er den enkelte gæsts ansvar at sikre, at de overholder eventuelle krav om visum eller andre rejsedokumenter på tidspunktet for rejsen. Se venligst vores hjemmeside for information om krav for at deltage.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines og Widerøe. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Se venligst rejsesiderne for tilgængelige flypakker. Vores
reservationsafdeling vil kunne rådgive dig om tilgængelighed, priser og andre detaljer. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Hotellerne er normalt 4-stjernede, ligger centralt eller tæt på lufthavnen, hvis det er mest praktisk for det videre arrangement. Der er ikke officielle hotel-bedømmelser, kun lokale vurderinger. Værelserne har private faciliteter. Enkeltværelser kan være mindre og kan være placeret mindre bekvemt - eventuelt være dobbeltværelser. Nogle hoteller tager betaling for benyttelse af sauna og andre faciliteter. Prisen for overnatning inkluderer morgenmad, hvis ikke andet er angivet på rejsebeviset.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. (se din reservationsbekræftelse) Hurtigruten tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

Livet ombord på dit skib

Rejsende mindes om, at kun drikkevarer, der sælges og / eller serveres i restauranter, barer, kahytter og suiter, må indtages ombord. Alle alkoholholdige drikkevarer købt i anløbshavne skal opbevares separat på skibet af vores besætning. Man får sine køb tilbage og leveret til kahytten på rejsens sidste dag.

Der er et bredt udvalg af komfortable kahytter ombord til dig. Du kan opleve lidt støj og vibrationer i nogle af kahytterne. Dette varierer afhængigt af din kahyts placering. Støj påvirker mennesker forskelligt, og hvad der kan være et problem for nogle rejsende, er måske ikke et problem for andre. Vær opmærksom på, at nogle kahytter på dæk med passageradgang eller livreddende udstyr kan have en begrænset udsigt.

Vandet i din kahyt kan drikkes.

Du vil få udstedt et cruise-kort ved ankomst ombord som en del af check-in-proceduren i overensstemmelse med ISPS-reglerne. Kortet fungerer som kontrolsystem på landgangbroen. Dette kort er, ud over at være nøglekort til din kahyt, også dit betalingskort ombord. For at aktivere cruise-kortkontoen skal man have kontanter, Visa, Diners eller MasterCard.

Bemærk venligst, at du ikke kan få vekslet valuta eller hæve kontanter ombord.

Dagens program vises på informationsskærmene rundt omkring på skibet og på fjernsynet i kahytten, med hver dags anløbshavne, landgange, foredrag, måltider, og aktiviteter ombord. Alle vores offentliggjorte planer kan ændres. Man kan også se dagens program via Hurtigruten App.

Bemærk venligst, at brugen af ​​passagerstyrede droner ikke er tilladt i løbet af rejsen. Dette skyldes den generelle sikkerhed såvel som beskyttelse af det sårbare dyreliv og andre rejsendes personlige sikkerhed.

Stikkontakterne i kahytten er alle 220 V / 50 hz. Suiter har 110 V til barbermaskiner. Stikkontakterne er kontinentale to-bens stik, som muligvis kræver en adapter.

På mange af vores ekspeditionskrydstogter har vi landgange i områder, hvor terrænet kan være glat, ujævnt og vådt. Vejret kan være barskt og koldt. Det er en del af at være en opdagelsesrejsende. Vi har derfor valgt at låne dig et par pigsåler (i vintersæsonen) og vandrestave under rejsen – så man kan fokusere på sin eventyrlige oplevelse.

Følgende gælder kun for MS Maud rejser til Svalbard :

I visse områder er det obligatorisk at bruge gummistøvler ved alle landgange. I så fald giver vi dig et par støvler ombord. Ombord kan man låne støvler til særlig brug i løbet af sit krydstogt, og vi sørger for, at de skylles og er rene for frø og andet biologisk materiale efter hver landgang. Dette er for at undgå utilsigtet spredning af invasive arter i skrøbelige miljøer. Vi har størrelser fra 32 til 50. Hvis du har brug for en mindre eller større størrelse, eller foretrækker at bruge dine egne støvler, er du velkommen til at medbringe dine egne gummistøvler, men vær opmærksom på, at vores ekspeditionsteam vil tjekke dem inden du går i land for at sikre, at de er egnede til landgang.

Der er intet selvbetjeningsvaskeri for rejsende. I stedet får man en vaskeformular, der skal udfyldes. Priser er angivet på denne blanket.

Hurtigruten App er vores digitale guide ombord. Det anbefales at downloade den inden ombordstigning, så man kan følge aktiviteterne ombord, foretage reservation i restauranten, bestille udflugter og finde oplysninger fra A til Z fra det øjeblik, man går ombord. Appen fungerer kun, mens du er ombord, da den er forbundet til skibets internetadgang.

Vi tilbyder Wi-Fi ombord, men dækning og hastighed kan være meget begrænset. Internettet vil være tilgængeligt via satellit, når vi er ude på havet og langt væk fra mobil kommunikationsinfrastruktur på land. Grundet kapacitetsbegrænsninger er det inkluderede Wi-Fi begrænset til browsing og ikke streaming. Kontakt venligst receptionen, hvis du har spørgsmål relateret til brug af Wi-Fi.

Mobiltelefoner vil fungere de fleste steder på land. Tjek med din udbyder for detaljer.

Der tales tysk ombord, så alle sikkerhedsinstruktioner og hotelydelser er på tysk. Foredrag streames til kahytterne.

Skibene har et udvalg af bøger om forskellige emner, der er tilgængelig for rejsende, mens de er ombord.

Skibet overholder internationale sikkerhedskrav og er et moderne fartøj, der er egnet til at sejle i de respektive destinationer, herunder iskolde farvande.

Alle gæster vil blive instrueret i sikkerhedsprocedurer og brug og placering af sikkerhedsudstyret inden afrejsen. Der sidder en sikkerhedsmeddelelse på indersiden af ​​kahytsdøren, som vi opfordrer alle gæster til at læse omhyggeligt.

Under sejladsen gælder særlige sikkerhedsbestemmelser for landgange med ekspeditionsbåde. Følg venligst instruktionerne fra ekspeditionslederen og besætningen/personalet. Særlige redningsveste til brug under landgange udleveres til alle passagerer. Der vil også blive givet en obligatorisk orientering vedrørende sikkerhedsretningslinjerne.

Man kan indlevere sin post i receptionen, og mod omkostninger til frimærker sender vi posten i enhver havn, hvor det er muligt. Det kan tage forholdsvis lang tid at få leveret breve. Hurtigruten Expeditions påtager sig intet ansvar for mistet post.

Ombord serverer vi lækker morgenmad, frokost og aftensmad, alt tilpasset efter dit dagsprogram. Måltider bliver annonceret i det daglige program. I restauranterne er der indført faste spisetider. Vi beder venligst alle rejsende om at bestille en tid hos overtjeneren eller via Hurtigruten App. Giv venligst besked angående særlige anmodninger for siddepladser og kostkrav til dit salgskontor/rejsearrangør inden dit krydstogt.

Søsygepiller kan fås i receptionen. Hvis man er tilbøjelig til at blive søsyg, anbefales det at medbringe piller, som man er fortrolig med. Man kan også købe “sea bands”, eller akupressurbånd, på skibet.

Hurtigruten overholder ISPS-reglerne (International Ship and Port Security System), hvor al bagage er underlagt kontrol via røntgen- / metaldetektor ved ankomsten til havnefaciliteten eller skibet. ISPS-reglerne inkluderer også scanning af håndbagage i alle anløbshavne i løbet af krydstogtet.

Liste over forbudte genstande:

 1. Ulovlige stoffer, narkotika og ulovlige genstande
 2. Alle skydevåben inklusive efterligninger, ikke-affyrende våben, startpistoler og deres komponenter (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: pistoler og geværer, både operationelle eller replikaer, ammunition af alle typer, luftpistoler, trykluftpistoler, herunder paintball-pistoler, signalpistoler, pistollightere, dele til pistoler/skydevåben, luftgeværer, harpungeværer, startpistoler og realistiske kopier af skydevåben)
 3. Alle sprængstoffer og kopier (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: sprænghætter, dynamit, fyrværkeri, pyroteknik, håndgranater, plastisk sprængstof, komponenter til bombefremstilling, krudt)
 4. Spidse våben og skarpe genstande (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: kastestjerner, springknive eller tyngdekraftudløste knive, dolke, knive eller sakse med klinger længere end 7 cm (inklusive foldelommeknive), barberknive, spyd eller harpuner, bueskydningsudstyr, armbrøster, armbrøstbolte og langbuepile, sabler, sværd, sgian-dubh-knive, kirpan-knive eller økser)
 5. Stumpe våben (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: knojern, messingknojern, køller, gummiknipler, stave, morgenstjerner, nunchaku eller andre genstande tilpasset eller beregnet til brug som angrebsvåben)
 6. Fastholdelsesanordninger (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: håndjern, benlænker eller seler til at fastspænde hovedet)
 7. Højspændingsbaserede stødanordninger og genstande, der indeholder invaliderende stoffer (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: strømpistoler, gaspistoler, tåregasspray, tåregas, fosfor, syre, gift eller andre farlige kemikalier, der kan bruges til at lemlæste eller invalidere)
 8. Brandfarlige stoffer, medmindre de transporteres i begrænsede mængder (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: benzin, denatureret sprit, lightervæske, maling, fortyndere, store batterier osv.)
 9. Stearinlys eller røgelse
 10. Tryksatte gasbeholdere, flasker eller cylindere (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: dykkerflasker, propanbeholdere, store aerosoldåser)
 11. Genstande med varmeelementer (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: nedsænkningsvarmere, varmetæpper, infrarøde varmeapparater, strygejern, vandvarmere, kaffemaskiner osv.)
 12. Fjernstyrede eller selvflyvende flyveenheder (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: droner, legetøj eller drager af enhver art)
 13. Selvbalancerende svævebrætter, Air Wheels, scootere, Segways
 14. EPIRB-enheder (Emergency Position Indicating Radio Beacons), amatørradioer, satellittelefoner, transformere, lasere og laserpenne, signalforstyrrende enheder

Ovenstående liste er ikke udtømmende. SSO'en/kaptajnen er bemyndiget til at foretage en professionel vurdering af lovligheden af ​​enhver genstand, der er deklareret, registreret eller opdaget ombord.

I skibets butik kan man købe tøj, der er velegnet til ekspeditionskrydstogter. Vores ekspeditionsteam vil med glæde give dig ekspertråd om, hvordan du klæder dig korrekt på i forhold til destinationerne. Vi tilbyder et bredt udvalg af både varmt og praktisk tøj, og vi har fokus på tekstiler med naturfibre. Vi tilbyder også souvenirs, kunsthåndværk og postkort, samt et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre varer.

Vi tilbyder et omfattende og varieret program af udflugter på land, der er inkluderet i rejsens pris. I mange havne tilbyder vi en inkluderet udflugt, som kan reserveres uden ekstra omkostninger. I mange tilfælde kan den inkluderede udflugt kombineres med andre valgfri udflugter i havnen. De fleste udflugter kan bookes på forhånd, men kan muligvis også bookes ombord, hvis der stadig er plads.

Vi anbefaler, at du booker i god tid for at undgå at blive skuffet på grund af, at udflugten er fuldt booket. Bemærk venligst, at tilmeldingen er bindende, og når du er kommet ombord, vil ekspeditionsteamet rådgive dig om deadlines for at booke udflugter, der stadig er tilgængelige. Vores udflugter har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres, medmindre de er angivet. Udflugter kan ændres og muligvis aflyses på grund af vejrforholdene. De afhænger også af antallet af deltagere.

Derudover arrangerer ekspeditionsteamet også en række aktiviteter under krydstogtet. Disse afhænger af lokation og sæson, men kan omfatte vandreture, sneskovandring, kajaksejlads og SUP (stand up paddling). Disse aktiviteter bookes ombord og afhænger af tilgængelighed.

Rejsende mindes respektfuldt om, at kun vores stabile ekspeditionsbåde muliggør både vandbaseret udforskning og sikre landgange i ellers ufremkommelige områder. Du skal være rimelig adræt for at kunne gå ombord på disse, men der er ellers ingen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen vil vise dig, hvad du skal gøre, og så længe du følger deres instruktioner, vil det efter et par gange føles som ren rutine. På alle landgange i ekspeditionsbåde forventes rejsende at have ordentligt fodtøj på. For yderligere oplysninger om fodtøj, se særskilt punkt “Udstyr til låns”. Om vi går i land afhænger af, om forholdene er gunstige.

Ombord på skibet er rygning kun tilladt i de udpegede områder ude på dækket. Rygning er forbudt i kahytter og på private balkoner. Det er strengt forbudt at smide cigaretskodder over bord. Der opkræves et gebyr til rengøring på ca. 150 euro for rygning i kahyt til dækning af omkostningerne ved rengøring af linned og gardiner for at bringe det tilbage til en ikke-ryger standard. E-cigaretter svarer ifølge norsk lovgivning til tobakscigaretter, og det er derfor kun tilladt at ryge disse i de særlige rygeområder.

Når skibet tanker, er rygning helt forbudt. Meddelelser vil blive givet ombord i overensstemmelse hermed.

Rygning er ikke tilladt i løbet af naturlandgange i AECO- og IAATO-områder, bortset fra bylandgange.

Hvis man har særlige anmodninger (f.eks. i forhold til kost eller medicin), bedes man informere os så hurtigt som muligt, og ikke senere end otte uger inden afrejsen for sit krydstogt. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme sådanne anmodninger, men kan ikke garantere, at vi gør det, og under ingen omstændigheder vil en sådan anmodning blive accepteret af os for at udgøre en del af en kontraktmæssig aftale.

À la Carte-middag

På de skibe, der har en restaurant Lindstrøm, tilbydes gæster i suite muligheden for at spise her. Reservationer skal foretages ombord og tilbydes efter tilgængelighed.

Morgenmad i suiten

På de skibe, der har en Lindstrøm restaurant, tilbydes rejsende i suite en morgenmad i topklasse, serveret ved bordet. Ikke tilgængelig den dag, vi går ombord.

Check-in for gæster i suite

Rejsende i suite tildeles de første tider ved check-in og på skibe med en Lindstrøm restaurant får man tilbudt en velkomstsnack og forfriskning.

Takeaway

Vi tilbyder takeaway-service på nogle af skibene fra vores restaurant Fredheim. Morgenmad kl. 7.30 til 8.30 og derefter Fredheims menu fra kl. 12 til 21. Man kan se menuen på sin tv-skærm og bestille via telefon.

Velkomsthilsen

På ombordstigningsdagen vil gæster i suite finde et carabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite efter check-in.

Opredningsservice

Gæster i suite vil dagligt få opredningsservice, herunder friske håndklæder og et stykke chokolade eller lignende på deres hovedpude.

Tøjvask

Der er intet selvbetjeningsvaskeri for rejsende. I stedet får man en vaskeformular, der skal udfyldes. Priser er angivet på denne blanket.

Minibar

Minibar er tilgængelig i Suite-kahytter og bliver genopfyldt dagligt. Den første genopfyldning er med i prisen.

Roomservice

Roomservice er inkluderet i rejsens pris for følgende suiter på MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen, kun i løbet af Lindstrøms åbningstider:

 • MA #800 #801

 • MC #932 #919 #856 #849 #756 #749

 • MD #701

 • MF #700

Vi minder venligst om at være forsigtig, når man går rundt ombord på skibet, mens man er til søs. Især når man begiver sig ud på dækket, skal man være opmærksom på advarselsskiltene om våde og glatte dæk. Vær opmærksom på, at dørene ud mod det udvendige dæk potentielt er farlige under blæsende forhold. Overhold venligst skiltene og meddelelserne, når det ikke anbefales at gå udenfor. Mens man går indenfor, skal man holde fast i gelændere, men ikke i dørkarme, for at undgå tilskadekomst.

Faciliteter og andre tjenester om bord

Skibene har en lille klinik med det nødvendige udstyr og lægemidler til behandling af mindre nødstilfælde. En del af vores besætning er oplært i førstehjælp og kan yde akut lægehjælp. Skibene er også tæt på land, hvis der skulle opstå akut behov for lægehjælp.

Alle gæster skal have en personlig rejse-/sygeforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, skal du huske at medbringe tilstrækkeligt med forsyninger, så du har nok til uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler også, at du opbevarer din medicin i din håndbagage med korrekt mærkning og med tydelige instruktioner i brugen af den. Sygdom om bord kan føre til karantæne, og ordrer fra skibets kaptajn skal følges.

Receptionen kan være åben for check-in, inden kahytten er klar til brug, men der gives besked, så snart den er klar. I nogle kahytter kan nogen støj og vibrationer forventes - afhængig af beliggenheden. Støj påvirker mennesker forskelligt - kan være et problem for nogle mennesker, men ikke for andre. Nogle af kahytterne på dæk med passageradgang til de udendørs områder kan nogle gange få udsigten forstyrret af andre passagerer, der går forbi.

MS Maud tilbyder et motionscenter, sauna og udendørs boblebade, tilgængeligt for alle gæster. Herudover findes der et wellnesscenter, hvor gæster kan købe behandlinger som f.eks. kropsmassage, ansigts-, hånd- og fodbehandlinger. Alle åbningstider vil blive annonceret ombord. M/S Trollsjord har ikke wellnesscenter.

Kahytter rengøres dagligt. Rene håndklæder er til rådighed hele tiden.

Skibet har et lille bibliotek med bøger om relevante emner for de rejsende.

Vores Explorer Lounge har store panoramavinduer med gode og komfortable sæder. Der er kikkerter til salg i butikken ombord.

Skibet har rummelige, udendørs arealer. De er perfekte udsigtspunkter, hvor du kan sidde tilbagelænet, slappe af og se verden passere forbi.

Morgenmaden, frokost og aftensmad skifter mellem buffet og måltider med flere retter - afhængigt af dagens program. Spisetiderne fremgår af dagens program. I hovedrestauranten, Aune, fordeles bordene inden rejsens første dag. Bordnummer og spisetider findes i kahytten. Oplys venligst særlige ønsker om bordplads, spisetider og allergi ved bestilling af rejsen. Aune er skibets primære restaurant. På skibe med à la carte-restaurant kan suite-rejsende spise morgenmad à la carte. Til aftenmåltiderne er à la carte-restauranten (Lindstrøm) åben for alle rejsende, men alle andre end suite-rejsende skal betale for måltiderne. Reservation kræves og gives efter tilgængelighed. Fredheim er skibets tredje spisested, med en uformel atmosfære.

Vand, sodavand og skibets vin og øl er inkluderet i alle måltider. Kaffe, te og vand er til rådighed hele dagen.

Kahytter rengøres dagligt. Rene håndklæder er til rådighed hele tiden. Mad og drikkevarer kan bestilles til Arctic Superior og Expedition-suiter.

I skibets butik kan man købe moderne tøj, der er egnet til ekspeditionssejlads. Der er et stort udvalg af både varmt og praktisk tøj af naturmaterialer. Der sælges desuden souvenirs, kunsthåndværk og postkort. Desuden findes et et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre personlige effekter. På M/S Nordstjernen er der et meget begrænset udvalg af tøj og ekspeditionsudstyr til salg.

A la carte middage

På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise deres aftensmad her. Reservationer skal foretages ombord.

Morgenmad i suiten

På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise morgenmad her. Eksklusiv morgenmad er kun for gæster i suiter. À la carte-morgenmad serveres ved bordet.

Roomservice

Tilbydes til alle gæster i suiter i åbningstiden, uden ekstra omkostninger.

Suite check-in

Der vil være en eksklusiv check-in i et separat område ombord på skibet for gæster i suiter, hvor de kan mødes og hilse på nogle af skibets officerer.

Venlig velkomsthilsen

Efter check-in vil gæster i suiter på ombordstigningsdagen finde et karabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite.

Opredning

Daglig opredning af seng, rene håndklæder og chokolade eller lignende på puden.

Aktiviteter og underholdning

Kunst har i vores 125-årige historie altid været vigtig for Hurtigruten. Vi har tusindvis af kunstværker ombord på vores 14 fartøjer, og muligvis en af de mest omfattende kunstsamlinger i privat eje i Norge. Kunst er en vigtig del af vores stolte historie og vores gæsters oplevelse. Det er med stolthed, at vi kan kalde os Norges største kunstgalleri til søs

En ekspeditionsrejse med Hurtigruten har som formål at give de rejsende så store oplevelser som muligt på de steder, vi skal til. På dage, hvor vi ikke kommer i land, bør man tilbringe så megen tid som muligt ude på dækket. Deltag i foredrag forskellige steder om bord. En rejseoplevelse bliver ofte meget bedre, hvis man har viden og forståelse om destinationens natur, dyreliv, kultur og historie. Skibets Ekspeditionsteam sørger for forberedelser til de kommende oplevelser. Teamet evaluerer også og besvarer spørgsmål bagefter. Ombord findes ikke bingo, arkadespil og underholdningsteatre som på konventionelle krydstogtskibe. Hurtigrutens mål er at bringe de rejsende tæt på unikke miljøer, så de kan dele oplevelserne med de medrejsende. Lejlighedsvis kan der være lidt let underholdning om bord om aftenen.

På mange af vores ekspeditionskrydstogter har vi landgange i områder, hvor terrænet kan være glat, ujævnt og vådt. Vejret kan være barskt og koldt. Det er en del af at være en opdagelsesrejsende. Vi har derfor valgt at låne dig et par pigsåler (i vintersæsonen) og vandrestave under rejsen – så man kan fokusere på sin eventyrlige oplevelse.

Følgende gælder kun for MS Maud rejser til Svalbard :

I visse områder er det obligatorisk at bruge gummistøvler ved alle landgange. I så fald giver vi dig et par støvler ombord. Ombord kan man låne støvler til særlig brug i løbet af sit krydstogt, og vi sørger for, at de skylles og er rene for frø og andet biologisk materiale efter hver landgang. Dette er for at undgå utilsigtet spredning af invasive arter i skrøbelige miljøer. Vi har størrelser fra 32 til 50. Hvis du har brug for en mindre eller større størrelse, eller foretrækker at bruge dine egne støvler, er du velkommen til at medbringe dine egne gummistøvler, men vær opmærksom på, at vores ekspeditionsteam vil tjekke dem inden du går i land for at sikre, at de er egnede til landgang.

Ekspeditionsteamet består af ekspeditionsleder, udflugtskoordinator, fotograf, videnskabscenterkoordinator, naturvejledere og sæsonens specialister. Ekspeditionslederen opdaterer jævnligt om rejsens forløb og om seværdigheder og dyreliv, der kan ses undervejs. Biografier om Ekspeditionsteamet findes om bord. I Videnskabscentret findes information om turen samt om udflugter og aktiviteter, der kan bestilles.

Skibets erfarne foredragsholdere fortæller med en indgående viden om de områder, vi sejler i. Der er regelmæssigt foredrag om biologi, historie og geologi på hele rejsen. Foredragsplanen fremgår af dagens program.

Skibets fotograf hjælper gerne de rejsende med at bruge deres fotoudstyr og hjælper med at forbedre kvaliteten af deres billeder. For at forbedre oplevelsen af de steder, vi udforsker, fotograferer vi aktivt sammen med de rejsende. Diasshow, der vises om bord inden sejladsens afslutning og er tilgængeligt for alle rejsende i en ekspeditionslogbog - inkluderer et udvalg af fotos samt dagsprogrammerne, ekspeditionsholdets biografier, kort fra rejsen og andet til deling / download.

Vi tilbyder et omfattende og varieret program af udflugter på land, der er inkluderet i rejsens pris. I mange havne tilbyder vi en inkluderet udflugt, som kan reserveres uden ekstra omkostninger. I mange tilfælde kan den inkluderede udflugt kombineres med andre valgfri udflugter i havnen. De fleste udflugter kan bookes på forhånd, men kan muligvis også bookes ombord, hvis der stadig er plads.

Vi anbefaler, at du booker i god tid for at undgå at blive skuffet på grund af, at udflugten er fuldt booket. Bemærk venligst, at tilmeldingen er bindende, og når du er kommet ombord, vil ekspeditionsteamet rådgive dig om deadlines for at booke udflugter, der stadig er tilgængelige. Vores udflugter har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres, medmindre de er angivet. Udflugter kan ændres og muligvis aflyses på grund af vejrforholdene. De afhænger også af antallet af deltagere.

Derudover arrangerer ekspeditionsteamet også en række aktiviteter under krydstogtet. Disse afhænger af lokation og sæson, men kan omfatte vandreture, sneskovandring, kajaksejlads og SUP (stand up paddling). Disse aktiviteter bookes ombord og afhænger af tilgængelighed.

Det kan ske, at landgang skal foregå med små både. De robuste både giver mulighed for vandbaseret efterforskning og sikrer landgange i ellers utilgængelige områder. Der er nødvendigt at være ret mobil for at komme ombord i de små både, men ellers er der ingen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen viser, hvad man skal gøre, og hvis man følger instruktionerne, bliver det naturligt efter et par gange. På alle landgange med små både skal man benytte korrekt fodtøj. Landgange afhænger af gunstige forhold.

Ved ankomst ombord er der obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle rejsende inden afrejse. Der er også et velkomstmøde med sikkerhedsinformation og praktisk information om rejsen, og der er mulighed for at møde nogle af skibet officerer, besætning og Ekspeditionsteammedlemmer.