Nordstjernen krydser Sortlandssundet mod Stokmarknes
Foto: Trond G. Johnsen - Guest image Foto

Praktiske oplysninger og liver ombord M/S Nordstjernen

Fra indrejsekrav til wifi ombord - her er alt hvad du behøver at vide, før du rejser med M/S Nordstjernen.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Informationerne og beskrivelserne er blevet kontrolleret af vores personale og/eller lokale repræsentanter for at sikre, at de er korrekte. Ændringer kan dog forekomme efter publikationsdatoen, og der kan være anledninger, hvor Hurtigruten eller lokale leverandører kan tilbagekalde visse faciliteter. Mange af de områder, som vi besøger, er meget fjerntliggende og påvirket af koldt vejr over en længere periode eller har et vanskeligt terræn. Tilgængeligheden af faciliteter vil være underlagt lokale forhold.

Visse af vores ruter går til områder uden eller med meget begrænset infrastruktur. Kombineret med nogle af de mest ekstreme (polar-)forhold i verden er vi derfor nødt til at forstå, at vind, vejr og is samt foranderlige forhold på havbunden og andre ting kan og vil påvirke vores detaljerede program.

Af sikkerhedsmæssige årsager vil det ved hver landgang blive vurderet, om børn under 12 år kan komme med. Det er helt op til kaptajnens skønsmæssige vurdering, om børn bliver tilladt landgang.

MS Nordstjernen er ikke velegnet til kørestolsbrugere. Skibet har ingen kahytter med kørestolsadgang eller elevatorer. Gæster, der har brug for særlig hjælp, skal rejse sammen med en ledsager.

Hurtigruten Svalbard og MS Nordstjernens dygtige besætning tilbyder livsbekræftende oplevelser tæt på naturens mest spektakulære landskaber, ægte kulturer, exceptionelle mennesker og fantastisk dyreliv. Det er vores prioritet at bevare disse ressourcer i deres naturlige, uspolerede tilstand – du vil altid opleve den højeste miljøbevidsthed ombord og på land.
Vores kaptajner sætter en ære i at planlægge ruterne, så de minimerer belastningen af motorerne og reducerer emissioner. Alt affald opbevares ombord, indtil det deponeres til håndtering på land. Vi dumper aldrig affald i havet, og vi vil gerne bede dig om ikke at efterlade noget affald, når du er på kystudflugter. I befolkede områder er der affaldscontainere til bortskaffelse af dit affald, så brug venligst disse. Vi vil bede dig respektere ordsproget: “Efterlad ikke andet end dine fodspor, og tag ikke andet end billeder”

Afhængigt af operatøren, som du har kontrakt med, vil mobiltelefoner fungere i Longyearbyen og Barentsburg. Kontakt dit teleselskab for flere oplysninger.

Sikkerhed er altid en prioritet, og skibets kaptajn vil tage beslutning om den endelige ruteplan i løbet af rejsen, derfor er enhver rejse unik, og alle offentliggjorte ruter er kun vejledende.

MS Nordstjernen opfylder ISPS-reglerne (International Ship and Port Security System), hvor bagagen kan blive kontrolleret ved hjælp af røntgen-/metaldetektor ved ankomst til havn. ISPS-bestemmelsen kan også inkludere scanning af håndbagage i Longyearbyen.

Afhængigt af vejret bør du bære flere lag tøj. Vi foreslår, at du bærer flere lag, da temperaturen kan variere ret meget i løbet af dagen. På ekspeditonskrydstogter til Svalbard har vi et begrænset antal termodragter tilgængeligt ombord i forskellige størrelser. Disse kan lånes af gæster, der ønsker at tilbringe meget af deres tid på dækket.

Transport og yderligere tjenester

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. Ruter i Norge på økonomiklasse. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Norwegian Air Shuttle og Scandinavian Airlines. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Se venligst rejsesiderne for tilgængelige flypakker. Vores
reservationsafdeling vil kunne rådgive dig om tilgængelighed, priser og andre detaljer. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Hoteller booket af Hurtigruten svarer til internationalt anerkendte 4 stjerner. Hotellerne ligger centralt og meget bekvemt i forhold til din booking – tæt på både lufthavnen og havnen. Gæster, der rejser alene, får muligvis enkeltværelser, der er mindre i størrelse eller dobbeltværelser til en enkelt person. Alle værelser på Radisson Blu Polar Hotel og Funken Lodge har eget bad og toilet og i kulminearbejdernes kahytter deler gæsterne toilet- og badfaciliteter. Der kan forekomme gebyr for brug af visse tjenester og faciliteter. Hotelpriser inkluderer morgenmad, medmindre andet er angivet i din bekræftelse.

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Et pas er den eneste accepterede identifikation på Hurtigruten-rejser. Pas skal være gyldige i mindst seks måneder efter den planlagte returdato for turen.
Vi beklager, at vi ikke kan påtage os noget ansvar, hvis du nægtes adgang til en flyafgang eller adgang til Spitsbergen eller på anden måde er påvirket af vanskeligheder eller omkostninger, der skyldes, at dit pas ikke accepteres, eller hvis du ikke har indhentet det påkrævede visum eller anden dokumentation.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af tilvalgseventyr på land, der kan gøre din rejseoplevelse og dit ophold på Svalbard endnu bedre. Eventyr på land kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af uforudsigelige vejrforhold kan udvalget af ture variere. Der kræves et vist antal deltagere. Gæster, der er bevægelseshæmmede eller har en funktionsnedsættelse, kan kontakte deres booking-agent for anbefalinger af velegnede eventyr på land.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. Hurtigruten tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 20-30 minutter. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.

LIVET OMBORD

Gæster påmindes venligst om, at kun drikkevarer fra skibets restaurant og bar må indtages ombord. Alkoholiske drikkevarer, der er købt i anløbshavne, vil blive opbevaret af skibet og udleveres først til din kahyt den sidste dag, skibet sejler. I henhold til norsk lovgivning må kun personer over 18 år købe øl og vin. Spiritus er kun tilgængeligt for personer over 20 år.

Der vil blive udstedt et cruise-kort ved ankomst ombord som en del af check-in-proceduren i overensstemmelse med ISPS-regler. Alle vores gæster skal bære dette kort, når de stiger ombord på skibet i alle anløbshavne og landgange. Kortet tjener som et kontrolsystem på gangbroen, så vi altid ved, hvilke af vores gæster, der er ombord og i land. Dette kort vil blive brugt som betalingskort til alle køb ombord. Kortet er det eneste betalingsmiddel til faciliteterne ombord. Der vil blive gemt en regning for alle køb for hvert kort. Aftenen før rejsen ender, vil kontoen blive gjort op og betales ombord, enten med kreditkort eller kontanter. Vi beklager, at der ikke er mulighed for at hæve kontanter eller veksle valuta ombord. Bemærk venligst, at når du bruger dit kreditkort ombord på skibet, vil din konto blive debiteret i norske kroner (NOK). Vekselkursen vil være den, der er blevet valideret af din kreditkortudsteder.

Ekspeditionsteamet uddeler hver dag et dagsprogram med en liste over anløbshavne, landgange, foredrag, måltider og aktiviteter ombord. Alle vores offentliggjorte planer kan ændres.

Bemærk venligst, at brugen af passagerbetjente droner ikke er tilladt under din rejse. Dette skyldes den generelle sikkerhed samt beskyttelsen af sårbart dyreliv og andre gæsters personlige sikkerhed.

Stikkontakterne i dine kahytter er på 220 V/50 Hz. Stikkontakterne er kontinentale stikkontakter med to ben. Medbring venligst en adapter/omformer, hvis du har brug for det.

Det er ikke normalt at give drikkepenge på Hurtigrutens skibe, men hvis du føler, at individuelle besætningsmedlemmer bør belønnes for at yde exceptionel service, er det helt op til dig. Vi har også traditionelle kasser til drikkepenge ombord.

Annonceringer gives på engelsk og tysk. Foredrag er på engelsk med simultan oversættelse til tysk. I visse tilfælde vil foredrag foregå på tysk og blive oversat simultant til engelsk. Dagsprogrammet vil være på engelsk og tysk. Der vil være engelsk-, fransk-, tysk- og nordisktalende personale ombord.

Skibet overholder alle sikkerhedskrav og er velegnet til at sejle i iskoldt vand. Ved ankomst ombord vil alle passagerer blive instrueret i sikkerhedsprocedurer samt brug og placering af sikkerhedsudstyret. Der er en sikkerhedsplan på den indvendige side af kahytdøren. Vi understreger vigtigheden af at blive bekendt med skibets sikkerhedsplan. Særlige sikkerhedsregler vil være gældende på landgange med Polarcirkel-både. Følg venligst de instruktioner, der gives af ekspeditionslederen og besætningen/personalet. Særlige redningsveste til brug under landgange vil blive udleveret til alle passagerer før landgang. Der vil også være en obligatorisk orientering angående sikkerhedsretningslinjerne.

Du kan aflevere din post i receptionen, og for et begrænset beløb, der dækker servicetjenesten og porto, vil vi videresende posten fra de havne, hvor det er muligt. Den tid, der går fra afsendelse af postkortet, til det når modtageren, kan være relativ lang. Hurtigruten AS påtager sig intet ansvar for post, der er gået tabt.

Søsygetabletter kan købes i receptionen. Hvis du er tilbøjelig til at blive søsyg, anbefaler vi, at du medbringer piller, som du kender i forvejen.

Ombord på MS Nordstjernen er rygning kun tilladt i de afgrænsede områder udenfor på agterdækket. Der må ikke ryges i din kahyt. For at udvise respekt for miljøet bedes du bruge de askebægre, der er til rådighed, når du ryger. Det er strengt forbudt at smide cigaretskodder overbord. Et rengøringsgebyr på 1.500 NOK vil blive pålagt for at ryge i din ikke-rygerkahyt. Det dækker omkostningen til rengøring af sengetøj og gardiner, så det igen kan få ikke-ryger standard. E-cigaretter har ifølge norsk lov samme status som tobakscigaretter, og derfor er rygning kun tilladt i tilladte rygeområder.

Hvis du har særlige anmodninger (f.eks. kost eller medicin), bedes du informere os, når du booker. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme sådanne anmodninger, men kan ikke garantere, at vi gør det, og under ingen omstændigheder vil sådanne anmodninger blive accepteret af os, så de udgør en form for kontraktlig aftale.

Vi minder dig venligst om, at du skal være forsigtig, når du går rundt ombord på skibet, når du er på havet, og særligt når du vover dig ud på dækket, skal du tage hensyn til skiltene med advarsel om våde og glatte dæk. Vær opmærksom på, at dørene ud mod ydre dæk potentielt er farlige under blæsende forhold. Overhold venligst skilte og annonceringer, når det ikke tilrådes at gå udenfor. Når du går indenfor, skal du holde ved gelændere, men ikke dørkarme for at undgå tilskadekomst.

Vandet fra vandhanen i din kahyt kan drikkes. Filtreret vand i karaffel er til rådighed på bordet under måltiderne, og der er mulighed for at købe vand på flaske.

På MS Nordstjernen er der ingen internetforbindelse ombord, bortset fra når vi er i havn i Longyearbyen og Barentsburg. Afhængigt af operatøren, som du har kontrakt med, vil mobiltelefoner fungere i Longyearbyen og Barentsburg.

Faciliteter og andre tjenester om bord

Alle kahytter vil være klar ved vores gæsters ankomst. Alle kahytter (bortset fra kahyt 304) har en køjeseng. Hårtørrere er tilgængelige i receptionen. Fælles bad og toilet for kahytkategori E og D. Fælles bad har en hårtørrer.

Der er ingen sådanne faciliteter ombord på MS Nordstjernen.

Skibet har et lille udvalg af bøger om forskellige emner, der er tilgængeligt for gæster, mens de er ombord.

Nyd udsigten fra skibets for- eller bagside. Begge er perfekte udsigtspunkter, hvor du kan sidde tilbagelænet, slappe af og se verden passere forbi.

Din rejse inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad. De fri pladser til morgenmads- og frokostbuffeten skaber en afslappet atmosfære. Aftensmad varierer mellem buffeter, fastsatte måltider og grillretter. Typen af aftensmad annonceres i det daglige program. Hvis du har særlige kostkrav, som f.eks. vegetarisk, diabetes eller glutenfri, bedes du informere dit salgskontor/rejsebureau så hurtigt som muligt og kontakte overtjeneren, når du er ombord. Kokkene vil gøre deres bedste for at imødekomme dine kostkrav. Øl, vin og alkoholfri drikke sælges i restauranten til frokost og aftensmad.
Information om dit bordnummer og tidspunkter for måltider vil være at finde i din kahyt ved ankomsten. Giv venligst besked angående særlige anmodninger i forhold til siddepladser. På MS Nordstjernen er der kun én serveringsrunde for alle passagerer.
Hvor muligt planlægger vi vores menuer omkring sæsonens ingredienser og udnytter de lokale råvarer for at tilfredsstille den sunde appetit, der opstår i den friske havluft. Almindelig kaffe/te er gratis på hele rejsen. Postevand i karaffel er gratis sammen med din morgenmad, frokost og aftensmad. Andre drikkevarer og forfriskninger i løbet af dagen er ikke inkluderet, men kan købes ombord i restauranten, cafeteriet og baren. Ombord på MS Nordstjernen vil du få tildelt dit bord i restauranten, efter du er gået ombord.

På MS Nordstjernen vil der ikke blive gjort rent i kahytterne dagligt, men på anmodning. Du kan altid få nye håndklæder. Der er ingen roomservice på MS Nordstjernen.

Der er ingen tøjvask tilgængelig på MS Nordstjernen. Der er ikke mulighed for tøjrens på skibet.

Ombord på MS Nordstjernen er der et meget begrænset udvalg af tøj og ekspeditionsudstyr til salg.

Aktiviteter og underholdning

Fokus ombord er på afslapning og opdagelse, ikke på kommerciel underholdning, som ofte er en del af traditionelle krydstogter. Der er ingen underholdning ombord på MS Nordstjernen.

Ekspeditionsteamet er sammensat af en ekspeditionsleder, en assisterende ekspeditionsleder, en ekspeditionskoordinator og adskillige forelæsere og eksperter. Din ekspeditionsleder vil regelmæssigt opdatere dig, som rejsen skrider frem, samt ved forskellige interessesteder og dyrelivsobservationer, der måtte opstå. På MS Nordstjernen er der ingen ekspeditionsskranke, det er ikke muligt at booke tilvalgsudflugter ombord og foredrag holdes hovedsageligt på land.

Skibet har erfarne guider, der er specialiserede i forskellige emner. De har dybdegående viden om de områder, vi sejler i. De vil på regelmæssig basis afholde foredrag om emner, som f.eks. biologi, historie og geologi, ved landgangene i løbet af hele turen. Foredragene vil hovedsageligt foregå på land. Tøv ikke med at kontakte vores ekspeditionsteam, hvis du har spørgsmål eller bekymringer.

Disse stabile både muliggør både udforskning på vandet og en sikker landgang i ellers utilgængelige områder. Du skal være rimelig adræt for at gå ombord på disse, men der er ellers ikke nogen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen vil vise dig, hvad du skal gøre, og så længe du følger deres instruktioner, vil det efter et par gange falde dig helt naturligt. På alle landgange i små både forventes gæster at bære ordentligt fodtøj.
Til udforskning, landgang og ribbådssejlads har MS Nordstjernen fire små både, der hver kan rumme syv gæster og en styrmand.

Ved ankomst ombord vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse for passagererne før afrejse. Der vil også være et velkomstmøde, hvor der bliver givet sikkerhedsoplysninger samt praktiske oplysninger om krydstogtet, og der vil være mulighed for at møde officerer samt medlemmer af besætning og ekspeditionsteam