MS Maud

Praktiske oplysninger og livet ombord M/S Maud

Fra indrejsekrav til wifi ombord - her er alt hvad du behøver at vide, før du rejser med M/S Maud.

Praktiske oplysninger

Informationerne og beskrivelserne er blevet kontrolleret af vores personale og/eller lokale repræsentanter for at sikre, at de er korrekte. Ændringer kan dog forekomme efter publikationsdatoen, og der kan være anledninger, hvor Hurtigruten Expeditions eller lokale leverandører kan tilbagekalde visse faciliteter. Hvis vi bliver opmærksomme på nogle væsentlige ændringer, som kan anses at få betydning for oplevelsen af din ferie, vil vi gøre vores bedste for at fortælle dig det. Mange af de områder, som vi besøger, er meget fjerntliggende og påvirket af koldt vejr over en længere periode eller har et vanskeligt terræn. Tilgængeligheden af faciliteter vil være underlagt lokale forhold.

Hvert ekspeditionskrydstogt er unikt. Alle ruter og udflugter er foreløbige og kan ændres, da vejr-, hav- og isforhold kan påvirke ruteplanen. Udflugter kan også være underlagt et minimum-/maksimumantal. Hurtigruten AS forbeholder sig retten til at ændre ruteplanen og udflugternes indhold uden forudgående varsel (se vilkår og betingelser).

Hurtigruten Expeditions tillader ikke børn under 5 år at rejse med os til Antarktis og South Georgia. Af sikkerhedsmæssige årsager vil det ved hver landgang blive vurderet, om børn under 12 år kan deltage.

Skibene er velegnet til kørestolsbrugere. Personer, der har brug for særlig hjælp, skal rejse sammen med en ledsager. Bemærk venligst, at gangbroen skal bruges af kørestolsbrugere til at komme ombord og komme i land. I havne, hvor tidevandsforhold eller andre forhold kræver brug af en flytbar gangbro, eller under landgange med lette fartøjer, er det ikke muligt at benytte/medtage kørestol. Gæster, som bruger kørestol, skal medbringe deres egen, sammenklappelige stol i standardstørrelse.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines og Widerøe. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

The standard of the hotels we use is equivalent to 4-stars, centrally located or if more convenient for your booked arrangement, close to the airport. There is no official hotel rating and local hotel categories apply. All rooms have private facilities. Single rooms may be smaller and less conveniently situated and may be double rooms for sole occupancy or purpose-built single rooms. Hotels may charge for some facilities, e.g. saunas. The price for the overnight includes breakfast, if not stated differently on your confirmation.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

Der er altid en engelsktalende læge og sygeplejerske ombord. Skibet har en lille klinik med det nødvendigt udstyr og lægemidler til behandling af mindre nødstilfælde. I tilfælde af et alvorligt nødstilfælde vil det nærmeste hospital blive kontaktet. Gebyr for medicinske konsultationer samt medicin vil blive opkrævet fra den berørte passager. Alle gæster skal have en personlig rejse-/sygeforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, skal du huske at medbringe tilstrækkeligt med forsyninger, så du har nok til uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler også, at du opbevarer din medicin i din håndbagage med korrekt mærkning og med tydelige instruktioner i brugen af den. Hvis du er afhængig af livsvigtig medicin, bedes du meddele dette til skibets læge ved ankomsten. Sygdom ombord kan føre til karantæne, og ordrer fra skibets læge og kaptajn skal følges.

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Et pas er den eneste accepterede identifikation på Hurtigruten-rejser. Pas skal være gyldige i mindst seks måneder efter den planlagte returdato for turen.
Vi beklager, at vi ikke kan påtage os noget ansvar, hvis du nægtes adgang til en flyafgang eller adgang til Spitsbergen eller på anden måde er påvirket af vanskeligheder eller omkostninger, der skyldes, at dit pas ikke accepteres, eller hvis du ikke har indhentet det påkrævede visum eller anden dokumentation.

På visse ekspeditionskrydstogter er vaccinationer påkrævet. Alle passagerer er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle krav på afrejsetidspunktet. På specifikke rejser er vaccine mod gul feber påkrævet. Kontrollér venligst oplysningerne på rejsesiderne.

I overensstemmelse med Hurtigruten Expeditions’ krav skal alle rejsende til Antarktis, Rusland og Nordvestpassagen udfylde en fortrolig helbredserklæring, underskrevet af en læge, der angiver, at de er i god form til at rejse. Denne formular kan findes under Adgangskrav på vores hjemmeside, hvor den kan downloades. Formularen skal udfyldes, medbringes ombord og personligt afleveres i en udskrevet kopi til lægen, når du går ombord.
Du kan nægtes adgang ombord, hvis disse formularer ikke kan fremvises ved ombordstigning.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. (se din reservationsbekræftelse) Hurtigruten tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Dresscode ombord er uformel. På alle ekspeditionskrydstogter råder vi dig til at medbringe åndbart regntøj og vindtæt tøj. En varm hat, handsker, tørklæde og termotøj kan være nyttigt sammen med termoundertøj i løbet af vintermånederne. Robuste sko er vigtige til visse kystudflugter og en stok/vandrestok kan være nyttig.

Transport og yderligere tjenester

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Pas er den eneste gyldige identifikation. For visse destinationer skal dit pas være gyldigt i mere end seks måneder, efter du er vendt tilbage til dit hjemland. Ved check-in ombord vil pas blive indsamlet for at blive behandlet af immigrations- og toldmyndigheder. Det er den enkelte gæsts ansvar at sikre, at de overholder eventuelle krav om visum eller andre rejsedokumenter på tidspunktet for rejsen. Se venligst vores hjemmeside for information om krav for at deltage.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines og Widerøe. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Se venligst rejsesiderne for tilgængelige flypakker. Vores
reservationsafdeling vil kunne rådgive dig om tilgængelighed, priser og andre detaljer. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Hotellerne er normalt 4-stjernede, ligger centralt eller tæt på lufthavnen, hvis det er mest praktisk for det videre arrangement. Der er ikke officielle hotel-bedømmelser, kun lokale vurderinger. Værelserne har private faciliteter. Enkeltværelser kan være mindre og kan være placeret mindre bekvemt - eventuelt være dobbeltværelser. Nogle hoteller tager betaling for benyttelse af sauna og andre faciliteter. Prisen for overnatning inkluderer morgenmad, hvis ikke andet er angivet på rejsebeviset.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. (se din reservationsbekræftelse) Hurtigruten tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

Livet ombord på dit skib

Gæster påmindes venligst om, at kun drikkevarer fra skibets restauranter og barer må indtages ombord. Alkoholiske drikkevarer, der er købt i anløbshavne, vil blive opbevaret af skibet og udleveres først til din kahyt den sidste dag, skibet sejler.

Der er et bredt udvalg af komfortable kahytter ombord. MS Fridtjof Nansen har kahytter med eget bad og toilet. Bemærk, at tidspunkter for check-in i receptionen kan åbne før, at kahytterne er klar. Du vil blive informeret ved check-in om, hvornår din kahyt er klar til dig. Du kan forvente nogen støj og vibration i visse kahytter. Dette varierer afhængigt af placeringen af din kahyt. Ydermere påvirker støj mennesker forskelligt, og hvad der kan opfattes som et problem af én gæst, er måske ikke et problem for en anden gæst. Bemærk venligst, at visse kahytter på dæk med passageradgang til udendørsområder muligvis kan have begrænset udsigt grundet andre gæster, der går forbi.

Der udleveres et krydstogts-betalingskort ved ankomsten om bord som en del af proceduren i overensstemmelse med ISPS-reglerne. Kortet fungerer som adgangskort på landgangsbroen. Kortet er både nøglekort til kahytten - bortset fra på M/S Nordstjernen - og det eneste gyldige betalingskort om bord. For at aktivere krydstogt-betalingskortet skal man have et kreditkort - Visa, American Express, Diners eller Mastercard. Andre kreditkort kan benyttes til slutafregning, men ikke til at aktivere krydstogtskontoen. Kursen ombord er norske kroner (NOK). Der kan ikke veksles eller hæves kontanter ombord. 

Dagens program vises på skibets tv-system med en liste over havneanløb, landgange, foredrag, måltider og aktiviteter om bord. Alle offentliggjorte planer kan ændres.

Bemærk venligst, at brugen af passagerbetjente droner ikke er tilladt under din rejse. Dette skyldes den generelle sikkerhed samt beskyttelsen af sårbart dyreliv og andre gæsters personlige sikkerhed.

Stikkontakterne i dine kahytter er på 220 V/50 Hz. Stikkontakterne er kontinentale stikkontakter med to ben. Medbring venligst en adapter/omformer, hvis du har brug for det.

På mange af Hurtigrutens ekspeditionsrejser er der landgang i områder, hvor det kan være glat, ujævnt og vådt. Vejret kan være dårligt og koldt. Det er en del af at være en opdagelsesrejsende. Derfor man ombord låne pigsåler til sko og vandrestavegåstænger til hele rejsen - så man kan fokusere på sine oplevelser.

Wi-Fi er tilgængeligt på hele skibet. Bemærk, at der er begrænset forbindelse, og at både internet og telefoner fra tid til anden vil være uden for rækkevidde grundet skibets placering.

På grund af kapacitetsbegrænsninger er den inkluderede Wi-Fi, der er til rådighed, begrænset til browsing og ikke streaming. Kontakt venligst receptionen, hvis du har nogen spørgsmål relateret til brugen af Wi-Fi.

 

Arbejdssproget ombord er engelsk. Annonceringer og skriftlige informationer bliver også givet på tysk. Annonceringer kan blive givet på fransk og kinesisk på udvalgte afgange. For at kunne imødekomme ønsket om forelæsninger på andre sprog end engelsk, tilbyder vi mulighed for “in ear” oversættelse til tysk.

Kahytter rengøres dagligt. Rene håndklæder er til rådighed hele tiden.

Skibet har et lille udvalg af bøger om forskellige emner, der er tilgængeligt for gæster, mens de er ombord.

Skibet overholder alle sikkerhedskrav og er et moderne fartøj, der er egnet til at sejle i iskoldt vand. Ved ankomst ombord vil alle passagerer blive instrueret i sikkerhedsprocedurer samt brug og placering af sikkerhedsudstyret. Der er en sikkerhedsplan på den indvendige side af kahytdøren. Vi understreger vigtigheden af at blive bekendt med skibets sikkerhedsplan. Særlige sikkerhedsregler vil være gældende på landgange med lette fartøjer. Følg venligst instruktionerne, der gives af ekspeditionslederen og besætningen/medarbejderne. Særlige redningsveste til brug under landgang vil blive udleveret til alle passagerer før første landgang. Der vil også være en obligatorisk orientering angående sikkerhedsretningslinjerne.

Du kan aflevere din post i receptionen, og for et begrænset beløb, der dækker servicetjenesten og porto, vil vi videresende posten fra de havne, hvor det er muligt. Den tid, der går fra afsendelse af postkortet, til det når modtageren, kan være relativ lang. Hurtigruten AS påtager sig intet ansvar for post, der er gået tabt.

Morgenmaden, frokost og aftensmad skifter mellem buffet og måltider med flere retter - afhængigt af dagens program. Spisetiderne fremgår af dagens program. I hovedrestauranten, Aune, fordeles bordene inden rejsens første dag. Bordnummer og spisetider findes i kahytten. Oplys venligst særlige ønsker om bordplads, spisetider og allergi ved bestilling af rejsen. Aune er skibets primære restaurant. På skibe med à la carte-restaurant kan suite-rejsende spise morgenmad à la carte. Til aftenmåltiderne er à la carte-restauranten (Lindstrøm) åben for alle rejsende, men alle andre end suite-rejsende skal betale for måltiderne. Reservation kræves og gives efter tilgængelighed. Fredheim er skibets tredje spisested, med en uformel atmosfære.

Vand, sodavand og skibets vin og øl er inkluderet i alle måltider. Kaffe, te og vand er til rådighed hele dagen.

Søsygetabletter kan købes i receptionen. Hvis du er tilbøjelig til at blive søsyg, anbefaler vi, at du medbringer piller, som du kender i forvejen. Du kan også købe “søsyge-armbånd” ombord.

I vores butik ombord kan du købe moderne tøj velegnet til explorerrejser. Vores ekspeditionsteam vil med glæde give dig ekspertråd om, hvordan du klæder dig ordentligt på i polarområder. Vi tilbyder et bredt udvalg af både varmt og praktisk tøj, og vi har fokus på materialer med naturlige fibre. Vi tilbyder også souvenirs, kunsthåndværk og postkort. Vi har desuden også altid et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre personlige ting på lager.

Vi tilbyder et omfattende og varieret program af valgfri udflugter på land. I mange havne tilbyder vi en inkluderet udflugt, som kan reserveres uden ekstra omkostninger. I mange tilfælde kan den inkluderede udflugt kombineres med andre valgfri udflugter i havnen. De fleste udflugter kan bookes på forhånd, men kan muligvis også bookes ombord, hvis der stadig er plads.

Vi anbefaler, at du booker i god tid for at undgå at blive skuffet på grund af, at udflugten er fuldt booket. Bemærk venligst, at tilmeldingen er bindende, og når du er kommet ombord, vil ekspeditionsteamet rådgive dig om deadlines for at booke udflugter, der stadig er tilgængelige. Vores udflugter har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres, medmindre de er angivet. Udflugter kan ændres og muligvis aflyses på grund af vejrforholdene. De afhænger også af antallet af deltagere.

Derudover arrangerer ekspeditionsteamet også en række aktiviteter under krydstogtet. Disse afhænger af lokation og sæson, men kan omfatte vandreture, sneskovandring og kajaksejlads. Disse aktiviteter bookes ombord og afhænger af tilgængelighed.

De stabile både muliggør både udforskning på vandet og en sikker landgang i ellers utilgængelige områder. Du skal være rimelig adræt for at gå ombord på disse, men der er ellers ikke nogen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen vil vise dig, hvad du skal gøre, og så længe du følger deres instruktioner, vil det efter et par gange falde dig helt naturligt. På alle landgange i små både forventes gæster at bære ordentligt fodtøj. I Antarktis er det obligatorisk at bruge gummistøvler ved alle landgange. For alle andre destinationer kan støvler være nyttige. Du er velkommen til at medbringe dine egne gummistøvler, eller du kan låne et par ombord gratis. Se det separate punkt “Leje af udstyr”. Landgang afhænger af gunstige forhold.

Ombord er rygning kun tilladt i afgrænsede områder på udendørs dæk. Du må ikke ryge i din kahyt. For at udvise respekt for miljøet bedes du bruge de askebægre, der er til rådighed, når du ryger. Det er strengt forbudt at smide cigaretskodder over bord. Et rengøringsgebyr på 1.500 NOK vil blive pålagt for at ryge i din ikke-rygerkahyt. Det dækker omkostningen til rengøring af sengetøj og gardiner, så det igen kan få ikke-ryger-standard. E-cigaretter har ifølge norsk lov samme status som tobakscigaretter, og derfor er rygning kun tilladt i tilladte rygeområder.

Hvis du har særlige anmodninger (f.eks. kost eller medicin), bedes du informere os så hurtigt som muligt. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme sådanne anmodninger, men kan ikke garantere, at vi gør det, og under ingen omstændigheder vil sådanne anmodninger blive accepteret af os, så de udgør en form for kontraktlig aftale.

 • A la carte middage
  På skipene som har en à la carte-restaurant tilbys suite-gjestene å spise middag her. Seks middager er inkludert i prisen. Reservasjoner må gjøres om bord
 • Morgenmad i suiten
  På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise morgenmad her. Eksklusiv morgenmad er kun for gæster i suiter. À la carte-morgenmad serveres ved bordet.
 • Roomservice
  Tilbydes til alle gæster i suiter i åbningstiden, uden ekstra omkostninger.
 • Suite check-in
  Der vil være en eksklusiv check-in i et separat område ombord på skibet for gæster i suiter, hvor de kan mødes og hilse på nogle af skibets officerer.
 • Venlig velkomsthilsen
  Efter check-in vil gæster i suiter på ombordstigningsdagen finde et karabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite.
 • Opredning
  Daglig opredning af seng, rene håndklæder og chokolade eller lignende på puden.
 • Tøjvask
  Gratis for alle gæster i suiter.
 • I suiten
  Badekåber og kikkerter er tilgængelige med mulighed for at købe dem. 

Vi minder dig venligst om, at du skal være forsigtig, når du går rundt ombord på skibet, når du er på havet, og særligt når du vover dig ud på dækket, skal du tage hensyn til skiltene med advarsel om våde og glatte dæk. Vær opmærksom på, at dørene ud mod ydre dæk potentielt er farlige under blæsende forhold. Overhold venligst skilte og annonceringer, når det ikke tilrådes at gå udenfor. Når du går indenfor, skal du holde ved gelændere, men ikke dørkarme for at undgå tilskadekomst.

Faciliteter og andre tjenester om bord

Skibene har en lille klinik med det nødvendige udstyr og lægemidler til behandling af mindre nødstilfælde. En del af vores besætning er oplært i førstehjælp og kan yde akut lægehjælp. Skibene er også tæt på land, hvis der skulle opstå akut behov for lægehjælp.

Alle gæster skal have en personlig rejse-/sygeforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, skal du huske at medbringe tilstrækkeligt med forsyninger, så du har nok til uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler også, at du opbevarer din medicin i din håndbagage med korrekt mærkning og med tydelige instruktioner i brugen af den. Sygdom om bord kan føre til karantæne, og ordrer fra skibets kaptajn skal følges.

Receptionen kan være åben for check-in, inden kahytten er klar til brug, men der gives besked, så snart den er klar. I nogle kahytter kan nogen støj og vibrationer forventes - afhængig af beliggenheden. Støj påvirker mennesker forskelligt - kan være et problem for nogle mennesker, men ikke for andre. Nogle af kahytterne på dæk med passageradgang til de udendørs områder kan nogle gange få udsigten forstyrret af andre passagerer, der går forbi.

MS Maud tilbyder et motionscenter, sauna og udendørs boblebade, tilgængeligt for alle gæster. Herudover findes der et wellnesscenter, hvor gæster kan købe behandlinger som f.eks. kropsmassage, ansigts-, hånd- og fodbehandlinger. Alle åbningstider vil blive annonceret ombord. M/S Trollsjord har ikke wellnesscenter.

Kahytter rengøres dagligt. Rene håndklæder er til rådighed hele tiden.

Skibet har et lille bibliotek med bøger om relevante emner for de rejsende.

Vores Explorer Lounge har store panoramavinduer med gode og komfortable sæder. Der er kikkerter til salg i butikken ombord.

Skibet har rummelige, udendørs arealer. De er perfekte udsigtspunkter, hvor du kan sidde tilbagelænet, slappe af og se verden passere forbi.

Morgenmaden, frokost og aftensmad skifter mellem buffet og måltider med flere retter - afhængigt af dagens program. Spisetiderne fremgår af dagens program. I hovedrestauranten, Aune, fordeles bordene inden rejsens første dag. Bordnummer og spisetider findes i kahytten. Oplys venligst særlige ønsker om bordplads, spisetider og allergi ved bestilling af rejsen. Aune er skibets primære restaurant. På skibe med à la carte-restaurant kan suite-rejsende spise morgenmad à la carte. Til aftenmåltiderne er à la carte-restauranten (Lindstrøm) åben for alle rejsende, men alle andre end suite-rejsende skal betale for måltiderne. Reservation kræves og gives efter tilgængelighed. Fredheim er skibets tredje spisested, med en uformel atmosfære.

Vand, sodavand og skibets vin og øl er inkluderet i alle måltider. Kaffe, te og vand er til rådighed hele dagen.

Kahytter rengøres dagligt. Rene håndklæder er til rådighed hele tiden. Mad og drikkevarer kan bestilles til Arctic Superior og Expedition-suiter.

I skibets butik kan man købe moderne tøj, der er egnet til ekspeditionssejlads. Der er et stort udvalg af både varmt og praktisk tøj af naturmaterialer. Der sælges desuden souvenirs, kunsthåndværk og postkort. Desuden findes et et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre personlige effekter. På M/S Nordstjernen er der et meget begrænset udvalg af tøj og ekspeditionsudstyr til salg.

A la carte middage

På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise deres aftensmad her. Reservationer skal foretages ombord.

Morgenmad i suiten

På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise morgenmad her. Eksklusiv morgenmad er kun for gæster i suiter. À la carte-morgenmad serveres ved bordet.

Roomservice

Tilbydes til alle gæster i suiter i åbningstiden, uden ekstra omkostninger.

Suite check-in

Der vil være en eksklusiv check-in i et separat område ombord på skibet for gæster i suiter, hvor de kan mødes og hilse på nogle af skibets officerer.

Venlig velkomsthilsen

Efter check-in vil gæster i suiter på ombordstigningsdagen finde et karabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite.

Opredning

Daglig opredning af seng, rene håndklæder og chokolade eller lignende på puden.

Aktiviteter og underholdning

Kunst har i vores 125-årige historie altid været vigtig for Hurtigruten. Vi har tusindvis af kunstværker ombord på vores 14 fartøjer, og muligvis en af de mest omfattende kunstsamlinger i privat eje i Norge. Kunst er en vigtig del af vores stolte historie og vores gæsters oplevelse. Det er med stolthed, at vi kan kalde os Norges største kunstgalleri til søs

En ekspeditionsrejse med Hurtigruten har som formål at give de rejsende så store oplevelser som muligt på de steder, vi skal til. På dage, hvor vi ikke kommer i land, bør man tilbringe så megen tid som muligt ude på dækket. Deltag i foredrag forskellige steder om bord. En rejseoplevelse bliver ofte meget bedre, hvis man har viden og forståelse om destinationens natur, dyreliv, kultur og historie. Skibets Ekspeditionsteam sørger for forberedelser til de kommende oplevelser. Teamet evaluerer også og besvarer spørgsmål bagefter. Ombord findes ikke bingo, arkadespil og underholdningsteatre som på konventionelle krydstogtskibe. Hurtigrutens mål er at bringe de rejsende tæt på unikke miljøer, så de kan dele oplevelserne med de medrejsende. Lejlighedsvis kan der være lidt let underholdning om bord om aftenen.

På mange af Hurtigrutens ekspeditionsrejser er der landgang i områder, hvor det kan være glat, ujævnt og vådt. Vejret kan være dårligt og koldt. Det er en del af at være en opdagelsesrejsende. Derfor man ombord låne pigsåler til sko og vandrestavegåstænger til hele rejsen - så man kan fokusere på sine oplevelser.

Ekspeditionsteamet består af ekspeditionsleder, udflugtskoordinator, fotograf, videnskabscenterkoordinator, naturvejledere og sæsonens specialister. Ekspeditionslederen opdaterer jævnligt om rejsens forløb og om seværdigheder og dyreliv, der kan ses undervejs. Biografier om Ekspeditionsteamet findes om bord. I Videnskabscentret findes information om turen samt om udflugter og aktiviteter, der kan bestilles.

Skibets erfarne foredragsholdere fortæller med en indgående viden om de områder, vi sejler i. Der er regelmæssigt foredrag om biologi, historie og geologi på hele rejsen. Foredragsplanen fremgår af dagens program.

Skibets fotograf hjælper gerne de rejsende med at bruge deres fotoudstyr og hjælper med at forbedre kvaliteten af deres billeder. For at forbedre oplevelsen af de steder, vi udforsker, fotograferer vi aktivt sammen med de rejsende. Diasshow, der vises om bord inden sejladsens afslutning og er tilgængeligt for alle rejsende i en ekspeditionslogbog - inkluderer et udvalg af fotos samt dagsprogrammerne, ekspeditionsholdets biografier, kort fra rejsen og andet til deling / download.

Vi tilbyder et omfattende og varieret program af valgfri udflugter på land. I mange havne tilbyder vi en inkluderet udflugt, som kan reserveres uden ekstra omkostninger. I mange tilfælde kan den inkluderede udflugt kombineres med andre valgfri udflugter i havnen. De fleste udflugter kan bookes på forhånd, men kan muligvis også bookes ombord, hvis der stadig er plads.

Vi anbefaler, at du booker i god tid for at undgå at blive skuffet på grund af, at udflugten er fuldt booket. Bemærk venligst, at tilmeldingen er bindende, og når du er kommet ombord, vil ekspeditionsteamet rådgive dig om deadlines for at booke udflugter, der stadig er tilgængelige. Vores udflugter har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres, medmindre de er angivet. Udflugter kan ændres og muligvis aflyses på grund af vejrforholdene. De afhænger også af antallet af deltagere.

Derudover arrangerer ekspeditionsteamet også en række aktiviteter under krydstogtet. Disse afhænger af lokation og sæson, men kan omfatte vandreture, sneskovandring og kajaksejlads. Disse aktiviteter bookes ombord og afhænger af tilgængelighed.

Det kan ske, at landgang skal foregå med små både. De robuste både giver mulighed for vandbaseret efterforskning og sikrer landgange i ellers utilgængelige områder. Der er nødvendigt at være ret mobil for at komme ombord i de små både, men ellers er der ingen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen viser, hvad man skal gøre, og hvis man følger instruktionerne, bliver det naturligt efter et par gange. På alle landgange med små både skal man benytte korrekt fodtøj. Landgange afhænger af gunstige forhold.

Ved ankomst ombord er der obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle rejsende inden afrejse. Der er også et velkomstmøde med sikkerhedsinformation og praktisk information om rejsen, og der er mulighed for at møde nogle af skibet officerer, besætning og Ekspeditionsteammedlemmer.