A small boat in a large body of water

MS Fridtjof Nansen – Praktiske oplysninger

Fra indrejsekrav til Wi-Fi ombord – her er alt, du bør vide inden rejsen med MS Fridtjof Nansen.

LIVET OMBORD PÅ MS FRIDTJOF NANSEN

Rejsende mindes om, at kun drikkevarer, der sælges og / eller serveres i restauranter, barer, kahytter og suiter, må indtages ombord. Alle alkoholholdige drikkevarer købt i anløbshavne skal opbevares separat på skibet af vores besætning. Man får sine køb tilbage og leveret til kahytten på rejsens sidste dag.

Du vil få udstedt et cruise-kort ved ankomst ombord som en del af check-in-proceduren i overensstemmelse med ISPS-reglerne. Alle vores gæster anmodes om at bære dette kort, når de forlader skibet i alle anløbshavne og på landgange. Kortet fungerer som kontrolsystem på landgangsbroen, så skibet til enhver tid ved, hvilke gæster der er ombord og i land. Dette kort er, ud over at være nøglekort til din kahyt, også dit betalingskort ombord. Kortet er det eneste betalingsmiddel til faciliteterne ombord. For at aktivere cruise-kortkontoen skal du have Visa, Diners eller MasterCard.

Aftenen inden krydstogtet slutter, bliver kontoen gjort op og afviklet ombord, og du vil få tilsendt en kvittering via e-mail. Bemærk venligst, at når du bruger dit kreditkort ombord på skibet, bliver din konto debiteret i euro, den officielle valuta ombord på skibet. Kreditkort, der bruges til at foretage betalinger ombord, skal være gyldige i mindst tre måneder efter, at rejsen er afsluttet. Valutakursen er den, der er fastsat af dit kreditkortselskab. Bemærk venligst, at du ikke kan få vekslet valuta eller hæve kontanter ombord.

Dagens program vises på informationsskærmene rundt omkring på skibet og fjernsynet i din kahyt, med hver dags anløbshavne, landgange, foredrag, måltider, og aktiviteter ombord. For nem adgang til daglige opdateringer ombord anbefaler vi at bruge Hurtigrutens app ombord. For flere oplysninger om Hurtigrutens app bedes du se her.

Alle vores offentliggjorte planer kan ændres.

Bemærk venligst, at brugen af ​​passagerstyrede droner ikke er tilladt i løbet af rejsen. Dette skyldes den generelle sikkerhed såvel som beskyttelse af det sårbare dyreliv og andre rejsendes personlige sikkerhed.

Stikkontakterne i kahytten er alle 220 V / 50 hz. Suiter har 110 V til barbermaskiner. Stikkontakterne er kontinentale to-bens stik, som muligvis kræver en adapter.

På mange af vores ekspeditionskrydstogter er der landgang i områder med sne og vådt, mudret terræn. Vejret kan være dårligt og koldt. Det er en del af at være udforsker. Vi har derfor valgt at låne dig et par støvler, der passer til særlige formål, som vil holde dig både tør og varm – så du kan fokusere på din oplevelse, og ikke på kolde tæer. På nogle af vores rejseprogrammer vil vi bede dig om at benytte vores støvler, da vi har sørget for, at de er renset og erklæret rene for frø eller andet biologisk materiale, der utilsigtet kan føre til spredning af invasive arter i følsomme miljøer. Hvis du har brug for et par støvler på din rejse, kan du gratis låne dem af os, så lang tid rejsen varer. Vi har størrelser fra 32 til 50. Hvis du har brug for en mindre eller større størrelse end det, opfordrer vi dig til at medbringe dine egne på ruter, der omfatter Svalbard, Antarktis, de arktiske dele af Canada, Island eller Norge.

Hurtigruten App er vores digitale guide ombord. Det anbefales at downloade den inden ombordstigning, så man kan følge aktiviteterne ombord, foretage reservation i restauranten, bestille udflugter og finde oplysninger fra A til Z fra det øjeblik, man går ombord. Appen fungerer kun, mens du er ombord, da den er forbundet til skibets internetadgang.

Wi-Fi er tilgængeligt på hele skibet. Bemærk, at der er begrænset forbindelse, og at både internet og telefoner fra tid til anden vil være uden for rækkevidde grundet skibets placering. På grund af kapacitetsbegrænsninger er den inkluderede Wi-Fi, der er til rådighed, begrænset til browsing og ikke streaming. Kontakt venligst receptionen, hvis du har nogen spørgsmål relateret til brugen af Wi-Fi.

Der tales engelsk ombord. Meddelelser og skriftlige informationer gives også på fransk, tysk og kinesisk ved udvalgte afrejser. Foredrag streames til kahytterne.

Denne service er gratis for gæster i suite. Der er intet selvbetjeningsvaskeri for rejsende. I stedet får du en vaskeformular, der skal udfyldes. Priser er angivet på denne formular.

Skibene har et udvalg af bøger om forskellige emner, der er tilgængelig for rejsende, mens de er ombord.

Skibet overholder internationale sikkerhedskrav og er et moderne fartøj, der er egnet til at sejle i de respektive destinationer, herunder iskolde farvande.

Alle gæster vil blive instrueret i sikkerhedsprocedurer og brug og placering af sikkerhedsudstyret inden afrejsen. Der sidder en sikkerhedsmeddelelse på indersiden af ​​kahytsdøren, som vi opfordrer alle gæster til at læse omhyggeligt.

Under sejladsen gælder særlige sikkerhedsbestemmelser for landgange med ekspeditionsbåde. Følg venligst instruktionerne fra ekspeditionslederen og besætningen/personalet. Særlige redningsveste til brug under landgange udleveres til alle passagerer. Der vil også blive givet en obligatorisk orientering vedrørende sikkerhedsretningslinjerne.

Man kan indlevere sin post i receptionen, og mod omkostninger til frimærker sender vi posten i enhver havn, hvor det er muligt. Det kan tage forholdsvis lang tid at få leveret breve. Hurtigruten Expeditions påtager sig intet ansvar for mistet post.

Ombord serverer vi lækker morgenmad, frokost og aftensmad, alt tilpasset efter dit dagsprogram. Måltider bliver annonceret i det daglige program. I restauranterne er der indført faste spisetider. Vi beder venligst alle rejsende om at bestille en tid hos overtjeneren eller via Hurtigruten App. Giv venligst besked angående særlige anmodninger for siddepladser og kostkrav til dit salgskontor/rejsearrangør inden dit krydstogt.

Søsygepiller kan fås i receptionen. Hvis man er tilbøjelig til at blive søsyg, anbefales det at medbringe piller, som man er fortrolig med. Man kan også købe “sea bands”, eller akupressurbånd, på skibet.

Hurtigruten overholder ISPS-reglerne (International Ship and Port Security System), hvor al bagage er underlagt kontrol via røntgen- / metaldetektor ved ankomsten til havnefaciliteten eller skibet. ISPS-reglerne inkluderer også scanning af håndbagage i alle anløbshavne i løbet af krydstogtet.

Liste over forbudte genstande:

 1. Ulovlige stoffer, narkotika og ulovlige genstande
 2. Alle skydevåben inklusive efterligninger, ikke-affyrende våben, startpistoler og deres komponenter (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: pistoler og geværer, både operationelle eller replikaer, ammunition af alle typer, luftpistoler, trykluftpistoler, herunder paintball-pistoler, signalpistoler, pistollightere, dele til pistoler/skydevåben, luftgeværer, harpungeværer, startpistoler og realistiske kopier af skydevåben)
 3. Alle sprængstoffer og kopier (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: sprænghætter, dynamit, fyrværkeri, pyroteknik, håndgranater, plastisk sprængstof, komponenter til bombefremstilling, krudt)
 4. Spidse våben og skarpe genstande (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: kastestjerner, springknive eller tyngdekraftudløste knive, dolke, knive eller sakse med klinger længere end 7 cm (inklusive foldelommeknive), barberknive, spyd eller harpuner, bueskydningsudstyr, armbrøster, armbrøstbolte og langbuepile, sabler, sværd, sgian-dubh-knive, kirpan-knive eller økser)
 5. Stumpe våben (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: knojern, messingknojern, køller, gummiknipler, stave, morgenstjerner, nunchaku eller andre genstande tilpasset eller beregnet til brug som angrebsvåben)
 6. Fastholdelsesanordninger (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: håndjern, benlænker eller seler til at fastspænde hovedet)
 7. Højspændingsbaserede stødanordninger og genstande, der indeholder invaliderende stoffer (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: strømpistoler, gaspistoler, tåregasspray, tåregas, fosfor, syre, gift eller andre farlige kemikalier, der kan bruges til at lemlæste eller invalidere)
 8. Brandfarlige stoffer, medmindre de transporteres i begrænsede mængder (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: benzin, denatureret sprit, lightervæske, maling, fortyndere, store batterier osv.)
 9. Stearinlys eller røgelse
 10. Tryksatte gasbeholdere, flasker eller cylindere (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: dykkerflasker, propanbeholdere, store aerosoldåser)
 11. Genstande med varmeelementer (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: nedsænkningsvarmere, varmetæpper, infrarøde varmeapparater, strygejern, vandvarmere, kaffemaskiner osv.)
 12. Fjernstyrede eller selvflyvende flyveenheder (herunder, men ikke begrænset til, følgende genstande: droner, legetøj eller drager af enhver art)
 13. Selvbalancerende svævebrætter, Air Wheels, scootere, Segways
 14. EPIRB-enheder (Emergency Position Indicating Radio Beacons), amatørradioer, satellittelefoner, transformere, lasere og laserpenne, signalforstyrrende enheder

Ovenstående liste er ikke udtømmende. SSO'en/kaptajnen er bemyndiget til at foretage en professionel vurdering af lovligheden af ​​enhver genstand, der er deklareret, registreret eller opdaget ombord.

I skibets butik kan man købe tøj, der er velegnet til ekspeditionskrydstogter. Vores ekspeditionsteam vil med glæde give dig ekspertråd om, hvordan du klæder dig korrekt på i forhold til destinationerne. Vi tilbyder et bredt udvalg af både varmt og praktisk tøj, og vi har fokus på tekstiler med naturfibre. Vi tilbyder også souvenirs, kunsthåndværk og postkort, samt et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre varer.

Vi tilbyder et rigt og varieret program af valgfri udflugter på land. I mange havne tilbyder vi en inkluderet udflugt, som kan reserveres uden ekstra omkostninger. I mange tilfælde kan den inkluderede udflugt kombineres med andre ekstra udflugter i havnen. De fleste udflugter kan bookes på forhånd, men kan muligvis også bookes ombord, hvis der stadig er plads.

Vi anbefaler, at du booker i god tid for at undgå at blive skuffet på grund af, at udflugten er fuldt booket. Bemærk venligst, at tilmeldingen er bindende, og når du er kommet ombord, vil ekspeditionsteamet rådgive dig om deadlines for at booke udflugter, der stadig er tilgængelige. Vores udflugter har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres, medmindre andet er angivet. Udflugter kan ændres og muligvis aflyses på grund af vejrforholdene. De afhænger også af antallet af deltagere.

Alle ekspeditionslandgange og rib bådssejlads under vores udforskning af Antarktis er inkluderet i programmet. Ved siden af de valgfri udflugter, der er tilgængelige for reservation, arrangerer ekspeditionsteamet også en række aktiviteter i løbet af rejsen. Disse afhænger af lokation og sæson, men kan omfatte vandreture, rib bådssejlads, kajaksejlads, sneskovandring eller camping. Der kan kun bookes et begrænset antal til kajaksejlads inden udvalgte rejser, men alle andre aktiviteter bookes ombord og afhænger af tilgængelighed.

Rejsende mindes respektfuldt om, at kun vores stabile ekspeditionsbåde muliggør både vandbaseret udforskning og sikre landgange i ellers ufremkommelige områder. Du skal være rimelig adræt for at kunne gå ombord på disse, men der er ellers ingen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen vil vise dig, hvad du skal gøre, og så længe du følger deres instruktioner, vil det efter et par gange føles som ren rutine. På alle landgange i ekspeditionsbåde forventes rejsende at have ordentligt fodtøj på. For yderligere oplysninger om fodtøj, se særskilt punkt “Udstyr til låns”. Om vi går i land afhænger af, om forholdene er gunstige.

Ombord på skibet er rygning kun tilladt i de udpegede områder ude på dækket. Rygning er forbudt i kahytter og på private balkoner. Det er strengt forbudt at smide cigaretskodder over bord. Der opkræves et gebyr til rengøring på ca. 150 euro for rygning i kahyt til dækning af omkostningerne ved rengøring af linned og gardiner for at bringe det tilbage til en ikke-ryger standard. E-cigaretter svarer ifølge norsk lovgivning til tobakscigaretter, og det er derfor kun tilladt at ryge disse i de særlige rygeområder.

Når skibet tanker, er rygning helt forbudt. Meddelelser vil blive givet ombord i overensstemmelse hermed.

Rygning er ikke tilladt i løbet af naturlandgange i AECO- og IAATO-områder, bortset fra bylandgange.

Hvis man har særlige anmodninger (f.eks. i forhold til kost eller medicin), bedes man informere os så hurtigt som muligt, og ikke senere end otte uger inden afrejsen for sit krydstogt. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme sådanne anmodninger, men kan ikke garantere, at vi gør det, og under ingen omstændigheder vil en sådan anmodning blive accepteret af os for at udgøre en del af en kontraktmæssig aftale.

À la Carte-middag

På de skibe, der har en restaurant Lindstrøm, tilbydes gæster i suite muligheden for at spise her. Reservationer skal foretages ombord og tilbydes efter tilgængelighed.

Morgenmad i suiten

På de skibe, der har en Lindstrøm restaurant, tilbydes rejsende i suite en morgenmad i topklasse, serveret ved bordet. Ikke tilgængelig den dag, vi går ombord.

Check-in for gæster i suite

Rejsende i suite tildeles de første tider ved check-in og på skibe med en Lindstrøm restaurant får man tilbudt en velkomstsnack og forfriskning.

Takeaway

Vi tilbyder takeaway-service på nogle af skibene fra vores restaurant Fredheim. Morgenmad kl. 7.30 til 8.30 og derefter Fredheims menu fra kl. 12 til 21. Man kan se menuen på sin tv-skærm og bestille via telefon.

Velkomsthilsen

På ombordstigningsdagen vil gæster i suite finde et carabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite efter check-in.

Opredningsservice

Gæster i suite vil dagligt få opredningsservice, herunder friske håndklæder og et stykke chokolade eller lignende på deres hovedpude.

Tøjvask

Der er intet selvbetjeningsvaskeri for rejsende. I stedet får man en vaskeformular, der skal udfyldes. Priser er angivet på denne blanket.

Minibar

Minibar er tilgængelig i Suite-kahytter og bliver genopfyldt dagligt. Den første genopfyldning er med i prisen.

Roomservice

Roomservice er inkluderet i rejsens pris for følgende suiter på MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen, kun i løbet af Lindstrøms åbningstider:

 • MA #800 #801

 • MC #932 #919 #856 #849 #756 #749

 • MD #701

 • MF #700

Vi minder venligst om at være forsigtig, når man går rundt ombord på skibet, mens man er til søs. Især når man begiver sig ud på dækket, skal man være opmærksom på advarselsskiltene om våde og glatte dæk. Vær opmærksom på, at dørene ud mod det udvendige dæk potentielt er farlige under blæsende forhold. Overhold venligst skiltene og meddelelserne, når det ikke anbefales at gå udenfor. Mens man går indenfor, skal man holde fast i gelændere, men ikke i dørkarme, for at undgå tilskadekomst.

PRAKTISKE OPLYSNINGER: MS FRIDTJOF NANSEN

Oplysningerne og beskrivelserne er blevet kontrolleret af vores personale og/eller lokale agenter for at sikre, at de er korrekte. Ændringer kan dog forekomme efter datoen for offentliggørelsen, og der kan være tilfælde, hvor Hurtigruten eller lokale leverandører kan trække nogle faciliteter eller ekstra foranstaltninger, der er foretaget af skibets ledelse, tilbage, for at overholde covid-restriktionerne. Hvis vi bliver opmærksomme på en væsentlig ændring, som kan anses for at kunne påvirke fornøjelsen ved ferien, vil vi gøre vores bedste for at rådgive dig. Mange af de områder, vi besøger, er meget fjerntliggende og påvirket af langvarige kuldeperioder og svært terræn. De faciliteter, der tilbydes, vil være underlagt lokale forhold.

Hvert ekspeditionskrydstogt er unikt. Alle ruter og udflugter er foreløbige og kan ændres, da vejr-, hav- og isforhold kan påvirke ruteplanen. Udflugter kan også være underlagt et minimum-/maksimumantal. Hurtigruten AS forbeholder sig retten til at ændre ruteplanen og udflugternes indhold uden forudgående varsel (se vilkår og betingelser).

Hurtigruten Expeditions tillader ikke børn under 5 år at rejse med os til Antarktis og South Georgia. Af sikkerhedsmæssige årsager vil det ved hver landgang blive vurderet, om børn under 12 år kan deltage.

MS Fridtjof Nansen er velegnet til kørestolsbrugere. Personer, der har brug for særlig hjælp, skal rejse sammen med en ledsager. Bemærk venligst, at gangbroen skal bruges af kørestolsbrugere til at komme ombord og komme i land. I havne, hvor tidevandsforhold eller andre forhold kræver brug af en flytbar gangbro, eller under landgange med lette fartøjer, er det ikke muligt at benytte/medtage kørestol. Gæster, som bruger kørestol, skal medbringe deres egen, sammenklappelige stol i standardstørrelse.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. På interkontinentale flyafgange er dette normalt inkluderet. Vi kan tilbyde opgraderinger til business class på visse ruter. Afhængig af flyselskab, kan dette også omfatte sæder med mere benplads. Bemærk venligst, at opgradering ikke nødvendigvis gælder for alle ruter. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, British Airways, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines, LATAM, Iberia og Iceland Air. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Inkluderet flyafgang Buenos Aires-Ushuaia

Flyafgangene fra Buenos Aires til Ushuaia og omvendt drives af luftfartsselskabet LATAM Airlines eller Aerolineas og afgår normalt tidligt om morgenen og ankommer til Buenos Aires om eftermiddagen eller tidligt om aftenen på returrejsen. Bemærk, at luftfartsselskabet bekræfter de endelige flytider mellem Buenos Aires og Ushuaia blot få dage før afgangsdagen. Kontakt vores informationsskranke på hotellet i Buenos Aires en dag i forvejen. De kan oplyse de endelige flytider og udlevere dit boardingkort.
Kun økonomiklasse er tilgængelig på disse afgange. Det er ikke muligt at opgradere til højere booking-klasser. Der vil blive serveret et let måltid og ikke-alkoholiske drikke i løbet af flyrejsen. Du kan rejse med indchecket bagage med en maksimal vægt på 23 kg og medbringe et stk. håndbagage ombord på maks. 8 kg.
Bemærk, at denne tilladte bagage kan variere efter hvilket flyselskab, du rejser med på din langdistanceflyvning til/fra Buenos Aires. Vi beder dig venligst om at tjekke bagagebetingelserne og sørge for, at du ikke medbringer mere.
Bemærk, at flyrejsen til/fra Ushuaia er planlagt til at afgå/ankomme fra Jorge Newberry National Airport, der er den nationale lufthavn i Buenos Aires. Du har brug for mindst 4 timer til at skifte lufthavn i Buenos Aires, så du kan nå dit forbindelsesfly fra Ezeiza, den internationale lufthavn i Buenos Aires. Lufthavnssituationen kan ændre sig, men vi giver dig de seneste oplysninger sammen med dine rejsedokumenter.
På grund af sent varsel om charterflyafgangstider anbefaler vi på det kraftigste, at du planlægger en overnatning i Buenos Aires ved slutningen af din rejse af hensyn til forbindelsesfly. Vi er ikke ansvarlige, hvis du ikke når din egen bookede flyafgang i tilfælde af en forsinkelse på flyrejsen mellem Buenos Aires og Ushuaia.

The standard of the hotels we use is equivalent to 4-stars, centrally located or if more convenient for your booked arrangement, close to the airport. There is no official hotel rating and local hotel categories apply. All rooms have private facilities. Single rooms may be smaller and less conveniently situated and may be double rooms for sole occupancy or purpose-built single rooms. Hotels may charge for some facilities, e.g. saunas. The price for the overnight includes breakfast, if not stated differently on your confirmation.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

Der er altid en engelsktalende læge og sygeplejerske ombord. Skibet har en lille klinik med det nødvendigt udstyr og lægemidler til behandling af mindre nødstilfælde. I tilfælde af et alvorligt nødstilfælde vil det nærmeste hospital blive kontaktet. Gebyr for medicinske konsultationer samt medicin vil blive opkrævet fra den berørte passager. Alle gæster skal have en personlig rejse-/sygeforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, skal du huske at medbringe tilstrækkeligt med forsyninger, så du har nok til uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler også, at du opbevarer din medicin i din håndbagage med korrekt mærkning og med tydelige instruktioner i brugen af den. Hvis du er afhængig af livsvigtig medicin, bedes du meddele dette til skibets læge ved ankomsten. Sygdom ombord kan føre til karantæne, og ordrer fra skibets læge og kaptajn skal følges.

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Et pas er den eneste accepterede identifikation på Hurtigruten-rejser. Pas skal være gyldige i mindst seks måneder efter den planlagte returdato for turen.
Vi beklager, at vi ikke kan påtage os noget ansvar, hvis du nægtes adgang til en flyafgang eller adgang til Spitsbergen eller på anden måde er påvirket af vanskeligheder eller omkostninger, der skyldes, at dit pas ikke accepteres, eller hvis du ikke har indhentet det påkrævede visum eller anden dokumentation.

På visse ekspeditionskrydstogter er vaccinationer påkrævet. Alle passagerer er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle krav på afrejsetidspunktet. På specifikke rejser er vaccine mod gul feber påkrævet. Kontrollér venligst oplysningerne på rejsesiderne.

Der kræves et sundhedsspørgeskema for nogle af ekspeditionskrydstogterne og ekspeditionsdestinationerne. Se vores side Indrejsekrav for fulde detaljer.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. Hurtigruten Expeditions tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Dresscode ombord er uformel. På alle ekspeditionskrydstogter råder vi dig til at medbringe åndbart regntøj og vindtæt tøj. En varm hat, handsker, tørklæde og termotøj kan være nyttigt sammen med termoundertøj i løbet af vintermånederne. Robuste sko er vigtige til visse kystudflugter og en stok/vandrestok kan være nyttig.