A room filled with furniture and a large window
Restaurant Fredheim Foto: Hurtigruten Foto

Praktiske oplysninger og livet ombord M/S Eirik Raude

Fra indrejsekrav til wifi ombord - her er alt hvad du behøver at vide, før du rejser med M/S Eirik Raude.

Praktiske oplysninger

Informationerne og beskrivelserne er blevet kontrolleret af vores personale og/eller lokale repræsentanter for at sikre, at de er korrekte. Ændringer kan dog forekomme efter publikationsdatoen, og der kan være anledninger, hvor Hurtigruten eller lokale leverandører kan tilbagekalde visse faciliteter. Hvis vi bliver opmærksomme på nogle væsentlige ændringer, som kan anses at få betydning for oplevelsen af din ferie, vil vi gøre vores bedste for at fortælle dig det. Mange af de områder, som vi besøger, er meget fjerntliggende og påvirket af koldt vejr over en længere periode eller har et vanskeligt terræn. Tilgængeligheden af faciliteter vil være underlagt lokale forhold.

Hvert ekspeditionskrydstogt er unikt. Alle ruter og udflugter er foreløbige og kan ændres, da forholdene kan påvirke ruteplanen. Udflugter kan også være underlagt et minimum-/maksimumantal. Hurtigruten AS forbeholder sig retten til at ændre ruteplanen og udflugternes indhold uden forudgående varsel (se vilkår og betingelser).

Alle kahytter har en telefon. Både Wi-Fi og telefonlinjer vil fra tid til anden være uden for rækkevidde grundet fartøjets placering.

Skibene er velegnet til kørestolsbrugere. Personer, der har brug for særlig hjælp, skal rejse sammen med en ledsager. Bemærk venligst, at gangbroen skal bruges af kørestolsbrugere til at komme ombord og komme i land. I havne, hvor tidevandsforhold eller andre forhold kræver brug af en flytbar gangbro, eller under landgange med lette fartøjer, er det ikke muligt at benytte/medtage kørestol. Gæster, som bruger kørestol, skal medbringe deres egen, sammenklappelige stol i standardstørrelse.

Vores kaptajner sætter en ære i at planlægge ruterne, så de minimerer belastningen af motorerne og reducerer emissioner. Alt affald opbevares ombord, indtil det deponeres til håndtering på land. Vi dumper aldrig affald i havet, og vi vil gerne bede dig om ikke at efterlade noget affald, når du er i land på udflugter. I befolkede områder er der affaldscontainere til bortskaffelse af dit affald, så brug venligst disse. Hvis du finder plastikaffald på strande, hvor vi har landgange, vil vi med glæde hjælpe med at fjerne dette fra økosystemet, hvis du tager det med tilbage på skibet. Vi vil bede dig respektere ordsproget: “Efterlad ikke andet end dine fodspor, tag ikke andet end billeder og slå ikke andet end tiden ihjel”.

Mobiltelefoner fungerer de fleste steder på land. Kontakt dit teleselskab for flere oplysninger.

Hurtigruten opfylder ISPS-reglerne (International Ship and Port Security System), hvor al bagage skal igennem røntgen-/metaldetektor ved ankomst til havn eller på skibet. ISPS-reglerne inkluderer også scanning af håndbagage i alle anløbshavne på hele rejsen.

Vejrforhold kan gøre landgang og krydstogter med lette, små både mere besværlige eller nogle gange umulige. Husk, at uforudsete hændelser ofte viser sig at være en rejses højdepunkt. Vi opfordrer dig til at være åben over for det uventede, og fleksibilitet er vigtig på vores ekspeditionskrydstogter.

Dresscode ombord er uformel. På alle ekspeditionskrydstogter råder vi dig til at medbringe åndbart regntøj og vindtæt tøj. En varm hat, handsker, tørklæde og termotøj kan være nyttigt sammen med termoundertøj. Robuste sko er vigtige til visse kystudflugter og en stok/vandrestok kan være nyttig.

Transport og yderligere tjenester

Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at fremvise, før du går ombord på skibet. Det er ene og alene gæstens ansvar at finde og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem ved hånden, når det er nødvendigt. Pas er den eneste gyldige identifikation. For visse destinationer skal dit pas være gyldigt i mere end seks måneder, efter du er vendt tilbage til dit hjemland. Ved check-in ombord vil pas blive indsamlet for at blive behandlet af immigrations- og toldmyndigheder. Det er den enkelte gæsts ansvar at sikre, at de overholder eventuelle krav om visum eller andre rejsedokumenter på tidspunktet for rejsen. Se venligst vores hjemmeside for information om krav for at deltage.

Planlagte flyafgange

De tilbudte flybilletter er særlige pakkerejse billetter, som ikke kan ændres eller afbestilles uden gebyr. Alle priser på flypakker er baseret på specifikke booking-klasser. Hvis den relevante booking-klasse ikke er tilgængelig, kan der forekomme et pristillæg. På økonomiklassen får du serveret snacks eller sandwich afhængig af flyselskab. Hvis disse ikke er inkluderet i flyselskabets service, så kan du købe drinks og snacks. Tilladt bagage varierer fra flyselskab til flyselskab, og der kan forekommer tillægspriser, hvis du overskrider denne, eller bagagen kan blive afvist. Som regel kan hver gæst medbringe et stykke håndbagage, der vejer ca. 6-8 kg, ombord (dimensioner og vægt afhænger af det pågældende flyselskab). Din tilladte bagage er sat til 1 stk. (23 kg), men kan variere afhængig af flyforbindelsen. Spørg dit flyselskab. Yderligere transportvejledninger kan ses i vores flypartneres vilkår og betingelser. Hvis du planlægger, at medbringe en kørestol eller har brug for assistance i lufthavnen, så fortæl os venligst om det på booking-tidspunktet. Flyafgange kan være tidligt om morgenen eller i løbet af aftenen, men de er altid tilpasset vores rejsearrangementer. Bemærk, at nogle flyafgange kan omfatte transitforbindelser eller mellemlandinger. Med forbehold for ændringer af tidspunkt og/eller rute og flytype. Vores flypartnere er som regel Lufthansa, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines og Widerøe. Bemærk, at et gebyr for om-booking eller refundering af en allerede udstedt billet vil blive opkrævet før afgang. Overførsel eller refundering af en billet efter rejsen er ikke mulig. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Se venligst rejsesiderne for tilgængelige flypakker. Vores
reservationsafdeling vil kunne rådgive dig om tilgængelighed, priser og andre detaljer. Alle flyafgangstider opgivet på booking-tidspunktet er foreløbige og kan ændres. Tjek dem venligst, inden du rejser.

Hotellerne er normalt 4-stjernede, ligger centralt eller tæt på lufthavnen, hvis det er mest praktisk for det videre arrangement. Der er ikke officielle hotel-bedømmelser, kun lokale vurderinger. Værelserne har private faciliteter. Enkeltværelser kan være mindre og kan være placeret mindre bekvemt - eventuelt være dobbeltværelser. Nogle hoteller tager betaling for benyttelse af sauna og andre faciliteter. Prisen for overnatning inkluderer morgenmad, hvis ikke andet er angivet på rejsebeviset.

Transport er inkluderet som angivet på din booking. (se din reservationsbekræftelse) Hurtigruten tilbyder bustransport fra lufthavnen til havnen og visse hoteller. Transporttiderne vil passe til skibets ankomst- og afgangstider og tidspunktet for din flyankomst og -afgang. Ventetid i lufthavnen kan opstå. Varigheden af lufthavnstransporten kan variere alt efter destinationen, men det tager normalt mellem 45-60 minutter (afhængigt af trafik). Der kan være undtagelser, hvor det er nødvendigt med en længere transporttid pga. en større afstand mellem lufthavn og havn. Du modtager yderligere oplysninger om din transport sammen med dine rejsedokumenter.
Kørestolsvenlig transport er tilgængelig på anmodning.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af ekstra programmer, der afvikles før og efter sørejsen, der kan tilføjes din Hurtigruten-rejse. Dette kan være en halvdags- eller heldagsudflugt eller en tur med overnatning. På grund af ændrede forhold kan rækkefølgen af seværdigheder variere. Turen kræver et minimum antal deltagere. For gæster, som ikke er fuldt ud mobile, afvikles der udflugter før og efter rejsen på forespørgsel.

Livet ombord

Kun alkoholiske drikkevarer, der er købt i skibets restauranter og barer, må drikkes om bord. Alkohol, der købes i havnene, opbevares af besætningen og leveres til kahytten på rejsens sidste dag.

Der udleveres et krydstogts-betalingskort ved ankomsten om bord som en del af proceduren i overensstemmelse med ISPS-reglerne. Kortet fungerer som adgangskort på landgangsbroen. Kortet er både nøglekort til kahytten - bortset fra på M/S Nordstjernen - og det eneste gyldige betalingskort om bord. For at aktivere krydstogt-betalingskortet skal man have et kreditkort - Visa, American Express, Diners eller Mastercard. Andre kreditkort kan benyttes til slutafregning, men ikke til at aktivere krydstogtskontoen. Kursen ombord er norske kroner (NOK). Der kan ikke veksles eller hæves kontanter ombord. 

Dagens program vises på skibets tv-system med en liste over havneanløb, landgange, foredrag, måltider og aktiviteter om bord. Alle offentliggjorte planer kan ændres.

Rejsende har ikke lov til at benytte drone på rejsen af hensyn til den generelle sikkerhed og for at beskyttelse det sårbare dyreliv og andre passagerers personlige sikkerhed.

Stikdåserne i kahytterne er med 230 volt / 50 Hz og til kontinentale to-bens stik. Suite-kahytter har 110 volt-stik til barbermaskiner. Det kan være nødvendigt at anvende adapter.

Wi-Fi er tilgængeligt på hele skibet. Bemærk, at der er begrænset forbindelse, og at både internet og telefoner fra tid til anden vil være uden for rækkevidde grundet skibets placering.

På grund af kapacitetsbegrænsninger er den inkluderede Wi-Fi, der er til rådighed, begrænset til browsing og ikke streaming. Kontakt venligst receptionen, hvis du har nogen spørgsmål relateret til brugen af Wi-Fi.

 

Arbejdssproget ombord er engelsk. Meddelelser og skriftlig information gives også på tysk. Meddelelser kan gives på fransk og kinesisk på særlige rejser. For at kunne følge foredrag på et andet sprog end engelsk tilbydes oversættelse til tysk via hovedtelefoner.

Skibet er moderne og opfylder alle sikkerhedskrav. Det er bygget til sejlads i iskolde farvande. Ved ankomsten ombord undervises alle passagerer i skibets sikkerhedsprocedurer og placering og anvendelse af sikkerhedsudstyret. Der er en sikkerhedsplan på indersiden af kahytsdøren. Det er vigtigt at kende skibets sikkerhedsplan. Særlige sikkerhedsforskrifter gælder på landgane med RIB-bådene (stive, oppustede gummibåde). Følg Ekspeditionslederens og besætningens anvisninger. Redningsveste til brug ved landgange udleveres inden første landgang. Det er obligatorisk at overvære en gennemgang af sikkerhedsreglerne.

Du kan aflevere din post i receptionen, og for et begrænset beløb, der dækker servicetjenesten og porto, vil vi videresende posten fra de havne, hvor det er muligt. Den tid, der går fra afsendelse af postkortet, til det når modtageren, kan være relativ lang. Hurtigruten AS påtager sig intet ansvar for post, der er gået tabt.

Skibet opfylder alle sikkerhedskrav og vores fartøjer, der rejser i iskoldt vand, er egnet til dette. Ved ankomst ombord vil alle passagerer blive instrueret i sikkerhedsprocedurer samt brugen og placeringen af sikkerhedsudstyret. Der vil gælde særlige sikkerhedsbestemmelser ved landgang med lette fartøjer. Der vil også være en obligatorisk orientering angående sikkerhedsretningslinjerne.

"Søsygetabletter kan købes i Receptionen. Hvis man er tilbøjelig til at blive søsyg, bør man medbringe tabletter, man er vant til.
Der kan også købes søsygearmbånd ombord."

Rygning er kun tilladt i udpegede områder på udvendige dæk. Det er strengt forbudt at kaste cigaretskodder overbord. Der opkræves et rengøringsgebyr på 1.500 norske kroner, hvis der har været røget i ikke-ryger-kahytter. E-cigaretter svarer ifølge norsk lov til tobakscigaretter og henvises derfor til rygeområderne.

Hvis du har særlige anmodninger (f.eks. kost eller medicin), bedes du informere os, når du booker. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme sådanne anmodninger, men kan ikke garantere, at vi gør det, og under ingen omstændigheder vil sådanne anmodninger blive accepteret af os, så de udgør en form for kontraktlig aftale.

Vi minder dig venligst om, at du skal være forsigtig, når du går rundt ombord på skibet, når du er på havet, og særligt når du vover dig ud på dækket, skal du tage hensyn til skiltene med advarsel om våde og glatte dæk. Vær opmærksom på, at dørene ud mod ydre dæk potentielt er farlige under blæsende forhold. Overhold venligst skilte og annonceringer, når det ikke tilrådes at gå udenfor. Når du går indenfor, skal du holde ved gelændere, men ikke dørkarme for at undgå tilskadekomst.

Faciliteter og andre tjenester om bord

Der er altid en engelsktalende læge og sygeplejerske ombord. Skibet har en lille klinik med det nødvendigt udstyr og lægemidler til behandling af mindre nødstilfælde. I tilfælde af et alvorligt nødstilfælde vil det nærmeste hospital blive kontaktet. Gebyr for medicinske konsultationer samt medicin vil blive opkrævet fra den berørte passager. Alle gæster skal have en personlig rejse-/sygeforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, skal du huske at medbringe tilstrækkeligt med forsyninger, så du har nok til uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler også, at du opbevarer din medicin i din håndbagage med korrekt mærkning og med tydelige instruktioner i brugen af den. Hvis du er afhængig af livsvigtig medicin, bedes du meddele dette til skibets læge ved ankomsten. Sygdom ombord kan føre til karantæne, og ordrer fra skibets læge og kaptajn skal følges.

Receptionen kan være åben for check-in, inden kahytten er klar til brug, men der gives besked, så snart den er klar. I nogle kahytter kan nogen støj og vibrationer forventes - afhængig af beliggenheden. Støj påvirker mennesker forskelligt - kan være et problem for nogle mennesker, men ikke for andre. Nogle af kahytterne på dæk med passageradgang til de udendørs områder kan nogle gange få udsigten forstyrret af andre passagerer, der går forbi.

MS Maud tilbyder et motionscenter, sauna og udendørs boblebade, tilgængeligt for alle gæster. Herudover findes der et wellnesscenter, hvor gæster kan købe behandlinger som f.eks. kropsmassage, ansigts-, hånd- og fodbehandlinger. Alle åbningstider vil blive annonceret ombord.

Kahytter rengøres dagligt. Rene håndklæder er til rådighed hele tiden.

Skibet har et lille bibliotek med bøger om relevante emner for de rejsende.

Vores observationslounges har store panoramavinduer med gode og komfortable sæder. Der er kikkerter til salg i butikken ombord.

Skibet har rummelige, udendørs arealer. De er perfekte udsigtspunkter, hvor du kan sidde tilbagelænet, slappe af og se verden passere forbi.

Morgenmaden ombord er buffet. Frokost og aftensmad skifter mellem buffet og måltider med flere retter - afhængigt af dagens program. Spisetiderne fremgår af dagens program. I hovedrestauranten, Aune, fordeles bordene inden rejsens første dag. Bordnummer og spisetider findes i kahytten. Oplys venligst særlige ønsker om bordplads, spisetider og allergi ved bestilling af rejsen. På skibe med à la carte-restaurant kan suite-rejsende spise morgenmad à la carte. Til aftenmåltiderne er à la carte-restauranten (Lindstrøm) åben for alle rejsende, men alle andre end suite-rejsende skal betale for måltiderne. Restaurant Fredheim er den tredje spisemulighed. Her serveres international "street food" hele dagen. Vand, sodavand og skibets vin og øl er inkluderet i alle måltider. Kaffe og te er til rådighed hele dagen.

Kahytter rengøres dagligt. Rene håndklæder er til rådighed hele tiden. Mad og drikkevarer kan bestilles til Arctic Superior og Expedition-suiter.

I skibets butik kan man købe moderne tøj, der er egnet til ekspeditionssejlads. Der er et stort udvalg af både varmt og praktisk tøj af naturmaterialer. Der sælges desuden souvenirs, kunsthåndværk og postkort. Desuden findes et et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre personlige effekter. På M/S Nordstjernen er der et meget begrænset udvalg af tøj og ekspeditionsudstyr til salg.

A la carte middage

På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise deres aftensmad her alle de dage, de har lyst. Reservationer skal foretages ombord.

Morgenmad i suiten

På skibe med en à la carte-restaurant tilbydes gæster i suiter at spise morgenmad her. Eksklusiv morgenmad er kun for gæster i suiter. À la carte-morgenmad serveres ved bordet.

Roomservice

Tilbydes til alle gæster i suiter i åbningstiden, uden ekstra omkostninger.

Suite check-in

Der vil være en eksklusiv check-in i et separat område ombord på skibet for gæster i suiter, hvor de kan mødes og hilse på nogle af skibets officerer.

Venlig velkomsthilsen

Efter check-in vil gæster i suiter på ombordstigningsdagen finde et karabiner-ur, en flaske champagne og en velkomsthilsen fra kaptajnen i deres suite.

Opredning

Daglig opredning af seng, rene håndklæder og chokolade eller lignende på puden.

Aktiviteter og underholdning

Kunst har i vores 125-årige historie altid været vigtig for Hurtigruten. Vi har tusindvis af kunstværker ombord på vores 14 fartøjer, og muligvis en af de mest omfattende kunstsamlinger i privat eje i Norge. Kunst er en vigtig del af vores stolte historie og vores gæsters oplevelse. Det er med stolthed, at vi kan kalde os Norges største kunstgalleri til søs

En ekspeditionsrejse med Hurtigruten har som formål at give de rejsende så store oplevelser som muligt på de steder, vi skal til. På dage, hvor vi ikke kommer i land, bør man tilbringe så megen tid som muligt ude på dækket. Deltag i undervisning og foredrag forskellige steder om bord. En rejseoplevelse bliver ofte meget bedre, hvis man har viden og forståelse om destinationens natur, dyreliv, kultur og historie. Skibets Ekspeditionsteam sørger for forberedelser til de kommende oplevelser. Teamet evaluerer også og besvarer spørgsmål bagefter. Ombord findes ikke bingo, arkadespil og underholdningsteatre som på konventionelle krydstogtskibe. Hurtigrutens mål er at bringe de rejsende tæt på unikke miljøer, så de kan dele oplevelserne med de medrejsende. Lejlighedsvis kan der være lidt let underholdning om bord om aftenen.

På mange af Hurtigrutens ekspeditionsrejser er der landgang i områder, hvor det kan være glat, ujævnt og vådt. Vejret kan være dårligt og koldt. Det er en del af at være en opdagelsesrejsende. Derfor man ombord låne pigsåler til sko og vandrestavegåstænger til hele rejsen - så man kan fokusere på sine oplevelser.

Ekspeditionsteamet består af ekspeditionslederen, ekspeditionslederassistenten, ekspeditionskoordinatoren plus nogle undervisere og eksperter. Ekspeditionslederen opdaterer jævnligt om rejsens forløb og om seværdigheder og dyreliv, der kan ses undervejs. Biografier om Ekspeditionsteamet findes om bord. I Videnskabscentret findes information om turen samt om udflugter og aktiviteter, der kan bestilles.

Skibets erfarne foredragsholdere fortæller med en indgående viden om de områder, vi sejler i. Der er regelmæssigt foredrag om biologi, historie og geologi på hele rejsen. Foredragsplanen fremgår af dagens program.

Skibets fotograf hjælper gerne de rejsende med at bruge deres fotoudstyr og hjælper med at forbedre kvaliteten af deres billeder. For at forbedre oplevelsen af de steder, vi udforsker, fotograferer vi aktivt sammen med de rejsende. Diasshow, der vises om bord inden sejladsens afslutning og er tilgængeligt for alle rejsende i en ekspeditionslogbog - inkluderer et udvalg af fotos samt dagsprogrammerne, ekspeditionsholdets biografier, kort fra rejsen og andet til deling / download.

Hurtigruten tilbyder et udvalg af udflugter, der kan forudbestilles, og kun restpladser sælges ombord. Bestil i god tid for at undgå at blive skuffet, hvis udflugten er fuldt booket. Tilmelding er bindende, og ombord oplyser Ekspeditionsteamet om bookingfrister for de endnu tilgængelige udflugter. Udflugterne har engelsktalende guider, medmindre andet er angivet, og andre sprog kan ikke garanteres. Udflugter kan aflyses på grund af vejrforhold og afhængigt af antallet af deltagere. Alle udflugter afhænger af tilgængelighed.

Det kan ske, at landgang skal foregå med små både. De robuste både giver mulighed for vandbaseret efterforskning og sikrer landgange i ellers utilgængelige områder. Der er nødvendigt at være ret mobil for at komme ombord i de små både, men ellers er der ingen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Besætningen viser, hvad man skal gøre, og hvis man følger instruktionerne, bliver det naturligt efter et par gange. På alle landgange med små både skal man benytte korrekt fodtøj. Landgange afhænger af gunstige forhold.

Ved ankomst ombord er der obligatorisk sikkerhedsøvelse for alle rejsende inden afrejse. Der er også et velkomstmøde med sikkerhedsinformation og praktisk information om rejsen, og der er mulighed for at møde nogle af skibet officerer, besætning og Ekspeditionsteammedlemmer.