1800x900_Amundsen.png

Praktiske informationer om ekspeditionsrejser med M/S Roald Amundsen

Fra pas- og visumkrav til generelle oplysninger om bord - lær M/S Roald Amundsen at kende inden din ekspeditionsrejse.

Kommunikation med skibet

Alle kahytter på M/S Roald Amundsen har telefon. Køb et telefonkort i receptionen for at ringe fra skibet. Wi-fi er tilgængeligt i de fleste områder mod betaling. Både trådløs internetadgang og telefonlinjer er fra tid til anden uden for rækkevidde på grund af skibets position.

Ændringer af program og udflugter

Hver rejse er unik. Alle ruter og udflugter er foreløbige og kan ændres, når vejr-, hav- og isforhold påvirker rejseplanen. Udflugter kan også være underlagt minimum / maksimum antal deltagere. Hurtigruten AS har ret til at ændre ruter og indholdet af udflugter uden forudgående varsel (se vilkår og betingelser).

Charterflyvning til/fra Punta Arenas

Flyvningen fra Santiago de Chile til Punta Arenas og omvendt er en del af din rejse. Der flyves som regel tidligt om morgenen, og ankomst i Santiago de Chile er om eftermiddagen på returrejsen. Flyselskabet bekræfter de endelige flytider mellem Buenos Aires og Ushuaia et par dage før afrejsedagen. For at få de endelige flytider og dit boardingkort kan du kontakte Hurtigrutens serviceskranke på hotellet i Santiago de Chile dagen før. Hvis du ikke har planer en overnatning i Santiago de Chile efter sejladsen, skal du ikke bestille international flyafrejse tidligere end kl. 20.00.

Hurtigruten kan ikke gøres ansvarlig, hvis du går glip af din returrejse i tilfælde af en forsinkelse.

Børn

Hurtigruten AS tillader ikke børn under fem år at rejse med til Antarktis. Der er ingen aldersbegrænsning på andre destinationer. Børn under 12 år vurderes af sikkerhedsmæssige årsager før hver landgang. Det er altid kaptajnens afgørelse, om børn kan komme med i land.

Kahytter for handicappede

M/S Roald Amundsen er egned for kørestole. Personer med behov for særlig bistand skal rejse med en ledsager. Landgangsbroen skal altid anvendes for at komme om bord og fra borde.

I havne, hvor tidevandsforhold eller andre omstændigheder kræver brug af en bærbar landgangsbro og ved landgang med skibets landgangsbåde er det ikke muligt at bruge / medtage kørestole.

Ombordstigning og ilandsætning i Kangerlussuaq, Grønland, og Cambridge Bay, Canada er med landgangsbåd, og derfor er sejladser, der starter og slutter i Kangerlussuaq og Cambridge Bay ikke egnede for kørestolsbrugere.

Miljø og grøn sejlads

Skibets kaptajn sætter en ære i at tilrettelægge ruten, så belastningen af motorerne minimeres, og udledningen reduceres. Alt affald opbevares om bord, indtil det kan deponeres til behandling i land.

Hurtigruten smider aldrig affald i havet, og du bedes undlade at efterlade affald, når du er på udflugter. I befolkede områder er der affaldscontainere, som du kan benytte. Respektér ordsproget: "Efterlad intet andet end fodspor og tag ikke andet end billeder".

Ekspeditionsholdet

Skibets ekspeditionshold består af en ekspeditionsleder, en assisterende ekspeditionsleder, en ekspeditionskoordinator og flere undervisere og eksperter. Ekspeditionslederen opdaterer dig løbende om turens forløb, om forskellige ting af interesse og om forventede dyrelivsobservationer.

Biografier om ekspeditionsholdets medlemmer findes ved holdets informationsskranke. Her findes oplysninger om turen, og du kan bestille tilvalgsudflugter.

Obligatorisk helbredsskema

I overensstemmelse med Hurtigruten AS's krav skal alle rejsende til Antarktis, Nordøstgrønland og på alle rejser over Atlanterhavet udfylde og medbringe et fortroligt helbredsskema, som en læge har underskrevet. Lægens underskrift garanterer, at den rejsende er i stand til at gennemføre rejsen. Skemaet sendes til den rejsende inden rejsen og skal afleveres til skibets læge ved ombordstigning.

Deltagelse i rejsen kan nægtes, hvis formularen ikke afleveres.

Medicinske faciliteter

Der er altid en engelsktalende læge og sygeplejerske om bord på M/S Roald Amundsen. Skibene har en lille medicinsk klinik med nødvendigt udstyr og medicin til at håndtere små nødsituationer. I tilfælde af en alvorlig nødsituation kontaktes det nærmeste hospital. Undersøgelser og medicin skal betales af den berørte passager.

Det er obligatorisk at medbringe gyldig rejse- og sundhedsforsikring. Hvis du er afhængig af medicin, så husk at medbringe tilstrækkelige forsyninger til at klare uforudsete forsinkelser. Opbevar din medicin i håndbagagen - korrekt mærket og med klare anvisninger om medicinens anvendelse.

Hvis du er afhængig af vitale stoffer, bedes du venligst oplyse det til skibets læge ved ankomsten. Sygdom om bord kan medføre karantæne, og ordrer fra skibets læge og kaptajnen skal følges.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner fungerer de fleste steder på kysten. Tjek hos din udbyder for at få yderligere oplysninger. Om bord kan man bruge sin egen GSM-telefon, så længe der er tilslutning på internationalt prisniveau. Spørg din udbyder om priser, og om dit abonnement gælder til skibets MCP Satellite System.

Pas- og visumregler

Brug et par minutter til at gøre dig bekendt med de nødvendige rejsedokumenter, som du skal vise inden ombordstigning på skibet. Det er alene gæstens ansvar at kunne identificere sig, at anskaffe alle nødvendige rejsedokumenter og at have dem til rådighed, når det er nødvendigt.

Et pas er den eneste gyldige legitimation. På nogle destinationer skal passet være gyldigt i mere end seks måneder efter, at du vender tilbage til dit hjemland. Ved check-in om bord indsamles pas for at lette indrejser og told. Passet opbevares på skibet under hele rejsen.

Hurtigruten AS kan ikke drages til ansvar, hvis du nægtes adgang til en flyvning eller indrejse i et land eller på anden måde får problemer eller omkostninger som følge af, at dit pas ikke bliver godkendt, eller hvis du ikke har medbragt den krævede dokumentation. Det påhviler hver passager at opfylde alle dokumentkrav på rejsetidspunktet.

Sikkerhed om bord

Skibene opfylder alle sikkerhedskrav, og skibene, der sejler i isfyldte farvande er egnede til det. Ved ankomsten om bord instrueres alle passagerer i sikkerhedsprocedurer og i brugen af og placeringen af sikkerhedsudstyr.

Der hænger en sikkerhedsplan på indersiden af hver kahytsdør. Det er vigtigt at stifte bekendtskab med skibenes sikkerhedsplaner. Særlige sikkerhedsbestemmelser gælder ved landgange med skibets landgangsbåde.

Følg instruktionerne fra ekspeditionsholdets leder og besætningen. Særlige redningsveste til brug ved landgang uddeles til alle passagerer før første landgang. Desuden gives en obligatorisk orientering om sikkerhedsforholdene.

Skibets sikkerhed

Hurtigruten overholder ISPS-reglerne (International Ship and Port Facility Security), der kræver, at al bagage undersøges med røntgen og metaldetektor. Reglerne omfatter også scanning af håndbagage i alle anløbshavne under hele rejsen.

Specielle ønsker

Hvis du har specielle ønsker, bedes du informere Hurtigruten, når du bestiller rejsen. Vi gør vores bedste for at imødekomme anmodninger, men kan ikke garantere, at alt kan lade sig gøre, og under alle omstændigheder skal en aftale omfattes af en kontrakt.

Landgangsbåde

De robuste både gør det muligt at udforske på vandet og komme i land i ellers utilgængelige områder. På alle landgange med polarcirkelbåde har gæster pligt til at bære ordentligt fodtøj. I Antarktis er det obligatorisk at bruge udleverede gummistøvler på alle landgange. På alle andre destinationer kan støvler være nyttige. Du er velkommen til at medbringe egne støvler.

Vaccinationer

På nogle rejser er vaccinationer nødvendige. Passagerer er selv ansvarlige for at overholde alle krav på rejsetidspunktet.

På nogle turer kræves eller anbefales gul feber-vaccine. Vaccinationen skal ske mindst 10 dage før afrejse og vaccinationscertifikat skal medbringes på turen.

På disse turer anbefales gul feber-vaccine:

Andeskysten - Fra regnskov til høje bjergtoppe (10. oktober 2019)

Costa Rica og Peru - Inkarigets mysterier og Machu Picchu (10. oktober 2019)

Costa Rica, Peru og Ecuador - Inkarigets mysterier og Galapagos-øerne (10. oktober 2019)

Peru og Chile - Inkariget og Machu Picchu (16. oktober 2019)

Ecuador, Peru og Chile - Inkarigets højdepunkter og Galápagos-øerne (13. oktober 2019)

Påklædning

Om bord er påklædning uformel. Selv om nogle passagerer vælger at skifte tøj inden aftensmåltiderne, er dress coden afslappet snarere end formel. Vejret kan variere i løbet af sejladsen eller endda i løbet af dagen. For at tage højde for disse variationer, anbefales lagdelt tøj, så det er nemt at tilpasse sig ændringer i temperatur og vejr.

Til alle rejser bør man medbringe åndbart, vand- og vindtæt tøj. En varm hue, handsker, halstørklæde og termisk tøj kan være nyttigt sammen med termisk undertøj i vintermånederne. Solide sko er vigtige på nogle af udflugterne og en stok / vandrestav kan være nyttig.

Flyvninger

Se venligst rejsesiderne om mulige flyrejsepakker. Hurtigruten kan også tilbyde regionale tilslutninger og opgraderinger. Kontakt os for yderligere oplysninger og priser. De billetpriser, der tilbydes, er særlige pakkerejse-priser, så billetterne kan ikke ændres eller annulleres uden beregning.

Alle flypakkepriser er baseret på specifikke booking klasser. Hvis den relevante bookingklasse ikke er til rådighed, kan supplerende betaling være nødvendig. På de fleste flyvninger inden for Europa tilbydes ikke gratis måltid og drikkevarer. Spørg eventuelt flyselskabet. På interkontinentale flyvninger er mad og drikke normalt inkluderet.

På nogle ruter tilbydes opgradering til business class. Hos nogle flyselskaber omfatter det også sæder med mere benplads. Opgraderingen gælder måske ikke alle delstrækninger. Hurtigrutens reservationspersonale kan rådgive om pladskapacitet, priser og andre detaljer.

Tilladt bagagemængde varierer mellem flyselskaber, og der skal betales for overvægt, hvis grænsen overskrides, eller flyselskabet kan nægte at transportere bagagen. Spørg eventuelt hos flyselskabet. Hvis du planlægger at medbringe en kørestol eller har brug for hjælp i lufthavnen, skal du oplyse det, når du bestiller rejsen. Eventuelle flytider, der oplyses, når rejsen bestilles, er foreløbige og kan ændres. Tjek inden afrejse.

2500x1250_Amundsen-Open-deck-night-2016-10-14.jpg

FORHOLD OM BORD

Alkohol

Kun alkoholiske drikkevarer, der er købt i skibets restauranter og barer, må drikkes om bord. Øl, vin og spiritus, der er købt i anløbshavnene og i Hurtigrutens butikker, opbevares af skibets besætning og leveres til kahytten på turens sidste dag.

Meddelelser

Meddelelser gives over skibets højttaleranlæg og kan også høres på kahyttens telefon ved at taste et bestemt nummer. 

Barer

Alle skibe har en bar med et stort udvalg af spiritus, vin, øl og sodavand og en kaffesalon.

Kahytter

Der er en bred vifte af komfortable kahytskategorier om bord. Alle explorer-skibe har kahytter med private faciliteter.  Indtjekning i receptionen er muligt, inden kahytten er klar til brug. Du får oplyst, hvornår kahytten er klar. Der kan forventes nogen støj og vibrationer i nogle kahytter - afhængigt af beliggenheden.

Krydstogtskort / betaling / kreditkort

Der udleveres et krydstogts-betalingskort ved ankomsten om bord som en del af proceduren i overensstemmelse med ISPS-reglerne. Kortet fungerer som adgangskort på landgangsbroen. Kortet er både nøglekort til kahytten og det eneste gyldige betalingskort om bord.

For at aktivere krydstogt-betalingskortet skal man have et kreditkort - Visa, American Express, Diners eller Mastercard - der skal være gyldigt mere end tre måneder efter opholdet om bord. Når kreditkortet bruges på skibet, bliver kontoen debiteret i norske kroner. Kursen fastsættes af kreditkortselskabet. Aftenen før rejsens afslutning afregnes alt om bord, og en kvittering bringes til kahytten. Der kan ikke hæves kontanter eller veksles valuta om bord.

Elektricitet

Stikdåserne i kahytterne er med 230 volt / 50 Hz og til kontinentale to-bens stik. Suite-kahytter har 110 volt-stik til barbermaskiner. Det kan være nødvendigt at anvende adapter.

Underholdning

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, men ikke på kommerciel underholdning, der er ofte en del af konventionelle krydstogter. Undervejs på rejsen er der socaile sammenkomster - blandt andre med ekspeditionsholdet - præsentationer på dækket, foredrag og worshops. Af og til kan der være musikalsk underholdning om aftenen. Find detaljerede oplysninger i skibets dagsprogram. 

Fitnessrum, sauna, pool og jacuzzi

På M/S Roald Amundsen på dæk 7 er der moderne fitnessrum og komfortabel sauna med fantastisk udsigt til landskaberne, vi passerer. Der er to udendørs jacuzzier på alle explorer-skibe. På M/S Roald Amundsen findes saunaen, jacuzzierne og poolen på dæk 10. 

Drikkepenge

Mange gæster ønsker at give en særlig tak til service-besætningen. Man skønner selv, hvor meget man vil give til personale, der arbejder i barer, restaurant og kahytter. Det anbefales at give ni euro / 12 US-dollars / 70 norske kroner pr. gæst pr. dag i gennemsnit. Uanset beløb skal man udfylde den formular, der ligger i kahytten og give den til receptionisten to dage, før rejsen slutter. Beløbet trækkes på krydstogt-kontoen. 

Information og service

Der er receptions- og ekspeditionsskranker, hvor besætningen kan besvare spørgsmål.

Sprog

Meddelelser gives på engelsk, tysk og fransk. Foredrag er på engelsk. Skriftlig information gives også oftest på engelsk, tysk, fransk og skandinavisk. Foredrag oversættes til tysk, som kan høres via øresnegl/hovedtelefon. På alle explorer-skibe er der besætningsmedlemmer, der kan tale kinesisk, engelsk, fransk, tysk og skandinavisk. 

Vasketøj

Der er vasketøjsservice på M/S Roald Amundsen mod betaling. På M/S Roald Amundsen kan man selv vaske tøj. Tøjrensingsfaciliteter findes ikke.

Forelæsninger

Skibets erfarne foredragsholdere har et indgående kendskab til de områder, vi sejler i. De holder regelmæssigt foredrag om biologi, historie og geologi på hele turen. Tidsplan for foredragene annonceres hver dag i dagsprogrammet. 

Bibliotek

Skibet har en lille bogsamling, der er til rådighed for gæsterne.

Observations-lounge

Observationsloungen har store panoramavinduer med mange komfortable stole. På alle explorer-skibe kan der købes kikkerter i butikken.

Udendørs dæk

Nyd udsigten fra for- og agterdæk. Begge er perfekte udsigtssteder, når man vil låne sig tilbage, slappe af og se verden glide forbi.

Post

Du kan aflevere din post i receptionen, og mod et servicegebyr og frimærkepris sender vi post i hver havn, hvor det er muligt. Tiden, fra et postkort sendes, til det når frem til modtageren, kan være relativt lang. Hurtigruten har intet ansvar for tabt post.

Skibets fotograf

Skibsfotografen på M/S Roald Amundsen inviterer til foto-workshops og praktiske øvelser på dækket for at gøre det muligt for dig at tage de bedst mulige billeder på rejsen.

Restaurant og køkken

Din rejse inkluderer morgenmad, frokost og middag (aftensmåltid). Det frie bordvalg til morgenmad og frokostbuffet skaber en afslappet atmosfære. Aftensmåltiderne varierer mellem buffeter, portionsanretninger og grillretter. Middagstypen annonceres i dagsprogrammet.

Overtjeneren tildeler bordplads inden afsejling. Oplysninger om bordnummer og spisetider findes i kahytten ved ankomsten. Kontakt venligst salgskontoret / rejsebureauet om særlige anmodninger om siddepladser. På nogle rejser spiser gæsterne middag i grupper.

Når det er muligt, planlægges menuer med årstidens råvarer og udnytter de lokale råvarers fordele for at tilfredsstille den sunde appetit, der er stimuleret af den friske havluft.

Regelmæssig kaffe / te er gratis på hele rejsen. Til frokost og middag serveres vand med og uden kulsyre uden ekstra beregning. Andre drikkevarer og forfriskninger i løbet af dagen er ikke inkluderet i prisen, men kan købes i restaurant, cafeteria og bar.

Roomservice

Kahytterne på M/S Roald Amundsen rengøres dagligt. Rene håndklæder er altid til rådighed. Måltider og drikkevarer kan serveres i Arctic Superior- og Suite-kahytterne.

Der tages betaling for servering i kahytterne, bortset fra kontinental morgenmad i suiterne.

Gummistøvler

Om bord kan man låne gummistøvler af høj kvalitet til landgange og vandreture. Der kan også lejes kikkerter og spadserestokke. 

Søsyge

Søsygepiller kan købes i receptionen. Hvis man er tilbøjelig til søsyge, anbefales det at medbringer piller, som man er fortrolig med.

Butik

I skibets butik kan man købe moderne tøj, der er egnet til opdagelsesrejser. Ekspeditionsholdet giver gerne ekspertråd om, hvordan man klæder sig korrekt i polarområder. Butikken har et stort udvalg af varmt og praktisk tøj og fokuserer på tekstiler med naturlige fibre. Butikken tilbyder også souvenirs, kunsthåndværk og postkort til gode priser. Desuden er der et lille udvalg af sæbe, tandpasta og andre varer til personlig pleje.

Udflugterne

Et bredt udvalg af udflugterne kan forudbestilles. Når det er muligt, sendes oplysninger om udflugter i forvejen, ellers oplyses detaljer og priser om bord. 

Rygning

Om bord er rygning kun tilladt i anviste områder på udendørs dæk, men hverken i kahytter eller andre steder indendørs. Rygere bedes vise respekt for miljøet ved at bruge askebægre. At kaste cigaretskod over bord er strengt forbudt. Rygning i kahytten medfører et gebyr på 1.500 norske kroner til dækning af udgifter til rengøring af linned og gardiner for at genetablere ikke-ryger-standarden.

Vand

Vandet i hanerne i kahytten er drikkevand, men det anbefales at købe vand på flaske eller skibets egenproducerede vand på karaffel i restauranten på grund af kvalitet og friskhed.

Færdsel om bord

Vær forsigtig, når du går rundt på skibet - især på de udendørs dækarealer, når vi er på havet. Bemærk advarselsskiltene om våde og glatte dæk. Nogle døre ud til dækkene kan være svære at håndtere, når det blæser.

Overhold skiltenes advarsler og følg meddelelserne, når det frarådes at gå udenfor. Hold fast i rækværket, men ikke dørkarmene, for at undgå skader.

Velkomstmøde / informationsmøde

Ved ankomst om bord er der obligatorisk sikkerhedsinformation for passagererne inden afsejling. Der er også velkomstmøde, hvor der informeres om sikkerhed og praktiske oplysninger, og det er muligt at møde nogle fra besætningen og blive introduceret for skibets centrale personale.

 

Side-aktiviteter