Indrejsekrav

Brug venligst nogle minutter på at læse om de nødvendige rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at have med dig ombord på skibet. Som gæst er det dit ansvar, at finde information om og indhente alle nødvendige rejsedokumenter og have dem tilgængelige, når det er nødvendigt.

Pas og visum

Pas er eneste gyldige legitimation på alle rejser med vores ekspeditionsskib og på ekspeditionsrejser. ID-kort godtages ikke. Dit pas skal være gyldigt i mere end seks måneder efter, at du kommer hjem igen. Ved check-in vil alle pas blive indsamlet af mandskabet, så de kan tage sig af grænsekontrollen undervejs. Mandskabet beholder dit pas under hele rejsen, som returneres ved rejsens afslutning. Tag venligst en kopi af dit pas med dig. Afhængig af hvilket land du kommer fra, er der flere lande, som kræver indrejsevisum, og som gæst er det dit ansvar at indhente alle rejsedokumenter og have dem tilgængelige til enhver tid. Hurtigruten AS er ikke ansvarlig for eller påtager sig ingen omkostninger, hvis du bliver nægtet adgang til en flyvning eller indrejse i et land, hvor dit pas ikke bliver godkendt, eller du ikke kan fremvise nødvendig visum eller anden dokumentation.

Dine personalia

Vær venlig at udfylde dette skema (med STORE bogstaver) snarest, og send returner det til Hurtigruten, hvis du har bestilt en af vores Norske ekspeditioner og ekspeditionsrejser (gælder alle sejladser ombord på MS Fram, MS Spitsbergen, MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen, MS Nordstjernen, MS Midnatsol, MS Maud
MS Otto Sverdrup og MS Eirik Raude med undtagelse af rejser langs Norges kyst).

Bemærk: Det personlige spørgeskema er IKKE nødvendigt for norske originale krydstogter (selv for krydstogter med MS Midnatsol, MS Otto Sverdrup og MS Spitsbergen).

Dette skal være hos Hurtigruten AS senest 8 uger før afrejse. Ingen rejsedokumenter kan udstedes og boarding på vores skibe tilladt medmindre denne information er indsendt.

Det er ikke nødvendigt at udskrive og underskrive skemaet, før det sendes tilbage til os. Du skal hente ned personaliaskemaet, udfylde det digitalt og sende tilbage til Hurtigruten via email. Hent personaliaskemaet her:

Lægeerklæring

I henhold til kravene fra IAATO og Hurtigruten AS skal alle, som rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland, Rusland, Sydgeorgien eller alle på rejser over Atlanterhavet, udfylde en fortrolig lægeerklæring på grund af disse områders afsides beliggenhed. 

Hent og udfyld skemaet herunder. Lægeattesten må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Skemaet skal leveres personligt til skibets læge lige efter check-in. Du kan blive nægtet at rejse, hvis del 3 af sundhedserklæringen ikke er godkendt af en læge. Skibets læge og kaptajn forbeholder sig retten til at nægte gæster ombordstigning, hvis de ikke er sundhedsmæssigt i stand til at være med: Hent sundhedserklæringsskemaet her

Rejse under graviditet

Som gravid kan du deltage i ekspeditionsrejser indtil uge 24 af graviditeten.

Vaccination og virus

Forhør dig hos din læge vedrørende anbefalede vaccinationer for din rejse til Syd- og Mellemamerika. Du bør være opdateret med de rutinemæssige vaccinationer, når du rejser til en hvilken som helst destination: hepatitis A, hepatitis B, tyfus og rabies.

På nogle rejser er der krav om vaccinationer. Alle gæster er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle krav på afrejsetidspunktet. Sørg for at medbringe vaccinationsattesten på din rejse, da du skal bruge den for at rejse ind i visse lande. Forhør dig hos din læge vedrørende anbefalede vaccinationer for rejser til destinationerne på din rejseplan. Du bør være opdateret med de rutinemæssige vaccinationer, når du rejser til en hvilken som helst destination. Gul feber er en risiko i visse dele af Syd- og Mellemamerika.

Vi skal gøre opmærksom på, at gæster, der ankommer fra lande med overførsel af gul feber, såsom Ecuador, Columbia, Peru og Panama, skal have en obligatorisk gul feber-attest, når de rejser ind i Costa Rica, Panama eller Columbia på vores rejser herunder:

På tidspunktet for denne offentliggørelse kræves eller anbefales vaccination mod gul feber på følgende rejser:

På tidspunktet for denne offentliggørelse anbefales en vaccine mod gul feber på de følgende rejser:

Vaccinationen skal udføres mindst 10 dage før afgang. Sørg for at medbringe vaccinationsattesten på din rejse, da du skal bruge den for at rejse ind i visse lande. Landenes krav kan til enhver tid ændres. Det er vigtigt for rejsende at sikre, at de kender kravene for det land, de rejser til, ved at forhøre sig hos det relevante konsulat eller ambassade. Zikavirus er blevet observeret i Syd- og Mellemamerika. Gravide kvinder eller kvinder, der forsøger at blive gravide, bør derfor forhøre sig hos deres læge, før de rejser. Hvis du ønsker flere oplysninger om rejsesundhed og rejsemål, så besøg https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list.

En rejsende som har en særlig kontraindikation for vaccination mod gul feber, og som ikke kan undgå at rejse til et land, der kræver vaccination, bør anmode om en lægedispensation, før rejsen påbegyndes. Rejsende, som ankommer til et land, der har et indgangskrav om vaccination mod gul feber, og ikke har bevis for vaccination mod gul feber eller en lægedispensation, kan blive sat i karantæne i op til seks dage, blive nægtet adgang eller blive vaccineret på stedet. Vores skibe kræver ikke nogen vaccination, men havnemyndighederne kan tjekke dette. Der er ikke nogen garanti for, at myndighederne vil acceptere et brev om kontraindikation, men det gør de normalt.

 Argentina

Flere oplysninger om indrejsekrav til Argentina findes på den argentinske ambassades hjemmeside: http://cnyor.mrecic.gov.ar/en/node/1817. Kun information fra konsulatet, du planlægger at besøge, er opdateret, officielt og korrekt.

Canada

Fra 15. mars 2016 vil visumfrie utlendinger som flyr til eller har transittopphold via Canada ha behov for en elektronisk reiseautorisasjon (eTA). Unntak gjøres for amerikanske innbyggere og reisende med gyldig visum. Se nettsiden http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp for mer informasjon og hvordan du kan søke om eTA. Gebyret er 7 kanadiske dollar og du må ha mottatt eTA før du flyr til Canada. Undersøk om du trenger visum for innreise til Canada. Vi beklager at vi ikke kan påta oss noe ansvar hvis du blir nektet adgang til et fly, skip, eller innreise i Canada, eller hvis du på annen måte blir rammet av problemer eller kostnader som følge av at passet ditt ikke blir godkjent, eller hvis du ikke har fått nødvendig eTA, visum eller annen dokumentasjon.

USA 

Udlændinge, som rejser til USA for korte besøg på ferie, besøg hos venner og familie eller medicinsk behandling, skal have visum, medmindre de er berettiget til indrejse under Visa Waiver Program. Alle berettiget, internationale rejsende, som ønsker at rejse til USA under Visa Waiver Program, skal søge/registrere sig på internettet i Esta-databasen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Se USA's udenrigsministeriums hjemmeside (US State Department) www.travel.state.gov/. for mere information. Vær opmærksom på, at de amerikanske indrejsekrav ændrer sig, efter de nationale sikkerhedsforskrifter. Alle rejsende bør dobbelt checke gældende visum- og pasregler, før de rejser til USA. 

Russland

Visum:

På vores rejser med MS Spitsbergen til Rusland skal alle passagerer kunne fremvise visum. Som en del af ansøgningen skal du have en sundhedsforsikring (når du besøger Rusland som en del af rejsen), og passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsen fra Rusland. Du vil modtage de nødvendige dokumenter (invitationsbrev) til ansøgningen i god tid før afrejse.

Afsæt tilstrækkelig tid mellem reservationen af rejsen og anmodningen om invitationsbrevet, da nogle ambassader kræver det oprindelige invitationsbrev og ikke en skannet kopi. Vi skal have kopien af dit russiske visum sendt tilbage til os senest 8 uger før afrejse. Forhør dig hos dit rejsebureau eller vores kunde- og serviceafdeling for yderligere oplysninger.

For at modtage et invitationbrev beder vi dig venligst om at udfylde skemaet og returnere det til os. Personlige oplysinger til invitationsbrev.

Vær opmærksom på, at vi anbefaler dig at søge om et dobbelt indrejsevisum (double-entry visa).

Når du har alle dokumenter på plads, skal du selv søge og betale for visum. Vi anbefaler, at du benytter denne hjemmeside: http://www.vfsglobal.com. Ønsker du at kontakte den russiske ambassade i det land, du bor i, kan du finde kontaktinformationerne på denne hjemmeside: http://www.russianembassy.net

Rejser kræver visum:

Side-aktiviteter