Captain on MS Roald Amundsen
Foto: Agurtxane Concellon Foto

Øget sikkerhed, stadig sammen

Samfundet åbner langsomt, men sikkert, op igen, og samtidigt stiller mange sikkert spørgsmålstegn ved, hvordan dette skal komme til at fungere i praksis. Ved at samarbejde må vi finde nye rutiner og måder at leve normalt på, på en lidt unormal måde.

Hos Hurtigruten har sikkerhed altid været, og vil altid være, vores første prioritet. Med mere end 127 års erfaring har vi etableret strenge procedurer for beskyttelse mod infektioner. Nu, hvor vi endelig kan byde dig velkommen ombord igen, er det vigtigt for os, at du forstår, hvilke foranstaltninger, vi vil gøre brug af for at forhindre smitte ombord.

For at kunne sikre, at alle rejser med os er sikre for vores gæster såvel som vores besætning, har vi introduceret en række nye procedurer, som er beskrevet nedenfor.

Sidst redigeret: 12-06-2020 14:19

 

 

Hvad gør vi?

 • Skærpet smitteværnstræning

  Mandskabet om bord gennemgår et sundhedstjek inden de stiger om bord på skibet. Derudover har alle gennemført WHOs officielle covid-19-kurser for hygiejnerutiner og smittehåndtering.

 • Rengøring

  Vi har igennem 127 års erfaring etableret strenge procedurer for vask og desintificering. Der lægges især vægt på alle berøringsflader.

 • Tilpasset madservering

  I vores restauranter sørger vi for, at færre spiser deres måltider på samme tid. I stedet for buffet vil vores kokke servere maden direkte på din tallerken. Køkkenet vil fortsat opretholde sine sædvanlige høje standarder for hygiejne.

Hvad gør du?

 • Kom frisk

  Inden ombordstigning skal du aflevere en udfyldt egenerklæring om dit helbred, der blandt andet bekræfter, at du ikke har været i kontakt med nogen, der er testet positiv for COVID-19.

 • Hold afstand

  Den generelle vejledning til alle vores gæster er at holde afstand til andre. For at hjælpe med at holde sikker afstand, når man står i kø ombord, vil der være passende markeringer på skibene.

 • Vask hænder

  Sørg for god håndhygiejne ved regelmæssigt at vaske hænder med sæbe og vand eller alkoholbaseret håndspray.

Din oplevelse om bord

Du kan være forvisset om, at vi altid vil følge nationale love og retningslinjer. Vi har sejlet i hele perioden, siden regeringen implementerede strenge nationale foranstaltninger.

En af grundene til, at vi har fået tilladelse til det er, at vi allerede har gode beskyttelsesprocedurer mod smitte på plads:

 • I sommeren 2020 sejler vi ikke med en kapacitet på mere end 50 %, så der vil være endnu mere plads på vores i forvejen rummelige skibe. Vi har forskellige skibe i forskellige størrelser, så det præcise antal vil variere fra skib til skib.

 • Vi beder vores gæster om til enhver tid at følge de nationale retningslinjer fra Det Norske Institut for Folkesundhed. Det betyder blandt andet, at når du er ombord med os, er det op til dig, om du vil bære mundbind.

 • Alle skal respektere kapacitetsrestriktionerne i de forskellige områder ombord, som f.eks. swimmingpoolen, saunaen, motionscentret og andre fællesområder.

 • Du vil blive mindet om at holde mindst en meters afstand og respektere de markeringer, der er blevet opsat for at hjælpe med dette.

 • Du vil ofte blive bedt om at vaske eller desinficere dine hænder, herunder når du går ombord og ved landgang og uden for alle restauranter samt i fællesområder.

 • Du vil blive bedt om at åbne en cruise-konto, hvor alle køb bliver registreret på et cruise-kort. Vi gør dette for at begrænse brugen af kontanter og hyppig kontakt med betalingsterminaler.

Restauranter

Vi har sørget for, at vi kan servere mad til færre mennesker ad gangen, mens vi sikrer den nødvendige afstand mellem vores gæster.

 • Vi beder alle vores gæster om at ankomme til deres måltider på det aftalte tidspunkt for at undgå kødannelser.

 • Du skal vaske eller desinficere hænder ved rengøringsstationen uden for vores restauranter.

 • Vi vil bruge en række engangsservice i vores restauranter og sikre, at alt, som vores gæster er i kontakt med, bliver desinficeret mellem besøgene i restauranten.

 • For at undgå, at alle forsyner sig fra den samme ret, vil vores kokke servere portionsanrettede måltider.

Rengøring

Vi har allerede strenge rengøringsprocedurer om bord.

 • Vi bruger UV-lys på overflader for at kontrollere, om der er nogen tilbageværende organiske materialer, der ikke kan ses med det blotte øje, som kan være blevet overset af vores besætning.

 • Udover grundig, daglig rengøring vil alle kahytter blive fuldstændigt desinficeret, inden der kommer nye gæster.

 • Regelmæssige hygiejneprøver udføres. Hvis der registreres smittefarlige substanser ombord, vil der blive udført en fuldstændig desinficering af hele skibet. 

Disse undersøgelser giver os løbende feedback om, at rengøringsrutinerne er effektive, og vi kan arbejde målrettet med hygiejne og rengøring. Herudover:

 • Vi benytter os af eksterne partnere til at implementere både planlagte og uanmeldte hygiejneinspektioner på alle skibe.

 • Andre områder, som regelmæssigt kontrolleres, er HVAC (varme-, ventilations- og klimaanlæg), ventilatorfiltre og kvaliteten af drikkevandet.

 • Vi har også et dedikeret team, som sikrer, at fællesområder løbende rengøres og desinficeres. Vi bruger elektrostatisk rengøring med stærke desinficerende midler i alle fællesområder, lagerrum og kabysser.

Udflugter på land

Som gæst ombord har du mulighed for at gå i land flere steder. Vi vil tilpasse antallet af personer, som går i land og om bord på skibet samtidigt, og sikre, at vi undgår kødannelse.

Vi er løbende i tæt dialog med vores udbydere af udflugter langs den norske kyst for at imødekomme nationale retningslinjer.

 • Vi implementerer ekstra rengørings- og hygiejneprocedurer

 • Kapaciteten på udflugterne reduceres, så der til en hver tid kan opretholdes sikker afstand mellem gæsterne, hvilket betyder, at nogle udflugter ikke længere er tilgængelige, eller at udflugten er blevet ændret for at minimere smittefaren. 
   
 • Alt udstyr desinficeres, før det bliver brugt af en ny gæst, og vi beder alle gæster om at desinficere deres hænder, både når de går ombord på skibet, og når de går i land. 

 • Alle busser som benyttes gennemgår en desinficering af overflader og en grundig vask mellem hver tur. 

Vores besætning

Hele besætningen følger til enhver tid de nationale retningslinjer fra Det Norske Institut for Folkesundhed. Det betyder blandt andet, at når du er ombord sammen med os, er det op til dig, om du vil bære mundbind.

 • Alle besætningsmedlemmer gennemgår en helbredsundersøgelse, før de kommer på arbejde, udover de daglige helbredstjek og temperaturmålinger.

 • De har alle afsluttet WHO’s officielle COVID-19-kursus om hygiejneprocedurer og smittebekæmpelse, samt et omfattende, internt træningsprogram.

 • De har grundig træning i førstehjælp og har adgang til sundhedspersonale, hvis der skulle opstå behov for lægehjælp.

 • Der er en dedikeret sundheds- og sikkerhedsansvarlig, hvis opgave det er at koordinere og sikre kvaliteten af smittekontroller ombord.

Langs den norske kyst er vi aldrig langt væk fra sundhedsvæsenet på land, og ombord på vores ekspeditionsskibe har vi altid en læge og mindst en assisterende sygeplejerske som en del af besætningen.

Dette forventer vi af dig

Det er vigtigt, at vi understreger, at for at alle foranstaltninger og procedurer skal virke, er vi afhængige af, at du, som vores gæst, bidrager så meget, som du kan.

Egenerklæring

Før ombordstigning skal alle gæster levere en egenerklæring. På denne formular skal du bekræfte, at du:

 • Ikke udviser nogen tegn på COVID-19-symptomer ved ombordstigning. 

 • Ikke har været i kontakt med nogen, som har haft COVID-19 i de seneste 14 dage

 • Til en hver tid overholde rejserestriktioner, pålagt af de norske myndigheder (for rejser som starter og slutter i Norge). 

Denne erklæring er påkrævet for at få lov til at rejse med Hurtigruten, og vi forbeholder os retten til at nægte gæster at stige ombord i tilfælde af manglende eller ufuldstændige oplysninger. Der kræves ikke en lægeattest fra en læge. 

Den digitale formular sendes til vores gæster via e-mail 24 timer før afgang. Hvis du ikke er i stand til at udfylde den digitale formular, får du udleveret en formular til egenerklæringen ved check-in.

Om bord

 • En kontaktløs feberscanning bliver udført på alle vores gæster inden ombordstigning, og dette kan også blive udført igen på et hvilket som helst tidspunkt i løbet af rejsen.

 • Hvis nogen alligevel bliver syge under rejsen, har vi reserveret en række kahytter til isolation.

 • Hvis vi skulle få et tilfælde af COVID-19 om bord, har vi nøje forberedt smittesporingsprocedurer og vil få hjælp fra Det Norske Institut for Folkesundhed.

Egenerklæringsskjema & Helseklæringsskjema

 

Et egenerklæringsskjema må fylles ut før avreise for kyst- og ekspedisjonsreiser.

Dette skjemaet skal bli sendt til deg 24 timer før skipets avgang.

Et helseerklæringsskjema må også fylles ut før avreise for ekspedisjonsreiser.

Vennligst fyll ut vedlagte helseklæringsskjema. Helseklæringen må fylles ut innen 8 uker etter avreise. Skjemaet må sendes til [email protected] senest 5 dager før avreise.

Godkjennelse av lege (del III - Side 5 av skjemaet) er obligatorisk for seilaser til Antarktis, Nordvestpassasjen, Øst-Grønland og Svalbard.

Hurtigruten forbeholder seg retten gjennom skipets lege eller kaptein å nekte ombordstigning hvis det ikke anses å være trygt å reise.