Sådan tager man et køretøj med på Hurtigrutens Den norske Kystrute

Man kan tage sit køretøj med ombord, uanset om man rejser fra A til B eller tager på en episk rejse langs Norges kyst. Vi har besvaret ofte stillede spørgsmål for at hjælpe dig med at køre problemfrit på og af vores skibe.

Ofte stillede spørgsmål

Vi anbefaler på det kraftigste at bestille en plads på bildækket på forhånd. Man kan møde op på dagen, men der er ingen garanti for ledige pladser.

Man skal være klar til at køre ombord kl. 18.00 i Bergen og ikke senere end én time inden afrejse i Trondheim, Bodø, Tromsø og Kirkenes. Ved alle andre havne bedes man ankomme senest 30 minutter inden afrejse.

I de fleste havne går man ombord på skibet, foretager check-in og går derefter tilbage til sit køretøj. Besætningen vil herefter informere om, hvornår man kan køre ombord. I Bergen bedes man gå ind på terminalen og foretage check-in.

Havne med korte ophold
Vi beder rejsende, der går ombord i havne, hvor vi lægger til i 15 minutter eller mindre, om at køre ind på skibet inden check-in. Et af vores besætningsmedlemmer fra bildækket vil udlevere et transitkort til dig. Vis venligst dette kort til receptionspersonalet ved check-in.På vores sejlplan kan man se, hvor længe vi er i hver havn.

Oplys venligst følgende til receptionspersonalet ved check-in:

  • Nummerplade
  • Type af køretøj
  • Køretøjets farve

I Bergen er der en parkeringsplads i nærheden af terminalen, der er markeret med “Hurtigruten & FjordLine”.

I Trondheim og Bodø er der en parkeringsplads tæt på kajen. Man kan også parkere på kajen, men der er begrænset med plads.

I Tromsø ligger parkeringspladsen lige uden for havnepladsen.

I Kirkenes er der en markeret parkeringsbane på kajen.

Der er normalt ingen parkeringspladser ved vores mindre havne. Man kan dog parkere et passende sted tæt på kajen.

Bemærk venligst: Den rækkefølge, som køretøjerne får adgang til skibet på, afhænger af deres landgangshavn. Man får yderligere oplysninger i løbet af check-in.

I mange af havnene kan besætningen køre dit køretøj på og af skibet. Bemærk dog, at vi ikke kan garantere denne service.

Ja, bortset fra vores årstidsbestemte stop i Geirangerfjord og Hjørundfjord, da vi ikke lægger til disse to steder. I stedet lægger vi til ud for kysten, og rejsende bringes ombord i lette fartøjer.

Campingvogne og trailere er desværre ikke tilladt ombord. Se oplysninger herunder for godkendte mål for køretøjer.

Nej. Rejsende må ikke opholde sig på bildækket, mens skibet sejler. Medbring derfor den bagage, du har brug for fra dit køretøj, og gå ombord via terminalen i Bergen og via kajen i andre havne.

Bildækket er kun åbent, når skibet er i havn. Derfor kan man nyde udsigten helt indtil, vi når land. Besætningen viser vej til køretøjet, og man må starte motoren, når man får besked. Bemærk venligst: På sydgående sejladser kører besætningen alle køretøjer af skibet i Trondheim på grund af det tidlige tidspunkt (kl. 06.30) for vores ankomst. Man kan hente sine nøgler i receptionen.

Følgende mål gælder for køretøjer:

  Maks. længde i meter Maks. bredde i meter Maks. højde i meter Maks. vægt i kilo
MS Kong Harald 6,40 2,40 2,25 5000
MS Nordkapp 6,50 2,45 2,10 5000
MS Nordlys 6,50 2,40 2,20 5000
MS Polarlys 6,50 2,45 2,20 5000
MS Richard With 6,40 2,40 2,30 5000
MS Trollfjord 6,30 2,40 2,30 5000
MS Vesterålen 5,40 2,30 1,90 2800
MS Nordnorge 6,50 2,40 2,30 5000