rm_shutterstock_156997136_1800x1800_2500x1250.jpg
Foto: RM / SHUTTERSTOCK Foto

Hvalmøde – forårsfornemmelser i Patagonien

Havets giganter rammer vandoverfladen med et kolossalt plask, dykker ned igen og vender hurtigt tilbage til overfladen og viser hele deres pragt. Havvand skydes flere meter op i luften fra deres blåsthul. Endnu en hval viser et glimt af sin perfekt rundede halefinne eller slår et slag med halen over vandoverfladen som for at vinke til sine fascinerede, menneskelige tilskuere.

Det sker kun én gang om året

Når foråret begynder at bryde frem på den sydlige hemisfære, bliver farvandene omkring Valdés-halvøen i Patagonien mødested for rigtigt mange hvaler – og stedet forvandles til en magisk attraktion for alle hvalentusiaster. Det er præcis på det tidspunkt, hvor MS Midnatsol rejser til denne fantastiske del af kysten.

Lyt til hvalernes "kærlighedssang"

De argentinske farvande i nærheden af Puerto Madryn er et paradis for dyreelskere: Pingviner, sæler, den prægtige søelefant og søløver kan ses pjaske rundt i vandet. Men højdepunktet må være den 15 til 20 meter lange bardehval, der kommer hertil for at yngle i farvandene omkring Puerto Madryn, der bliver opvarmet af havstrømme på denne årstid. Hunnerne lokker hannerne til med en hvalsang, der er karakteriseret af dybe, enkle toner. Når en hun har tiltrukket en han med sin sang, begynder den at svømme væk og vende sig på ryggen – hannen må yderst stille konkurrere om hunnens kærlighed.

Bardehvaler er de mest tamme og venlige dyr – de svømmer forsigtigt under båden, ved siden af, stikker hovedet op af vandet, og nogle gange kan man opleve en mor svømme sammen med sin kalv.

Hvalernes stævnemøde kan opleves på nært hold på en hvalsafari, der udbydes som udflugt fra land: "Hvalsafari". Den 5 timer lange udflugt går til Valdés-halvøen, som er på UNESCOs verdensarvliste og startstedet for hvalsafarier.

Det er en del af rejsen til Antarktis "Oplev Sydatlanten, Antarktis og Patagonien" med MS Midnatsol på vej mod Falklandsøerne, Antarktis, Kap Horn og de chilenske fjorde mellem den 25. oktober og den 11. november 2016.

Side-aktiviteter