Restauranter på Svalbard Express og Nordkap Express
Spisemulighederne ombord på det udsøgt designede M/S Trollfjord præsenterer stolt det norske køkken på den fineste, mest klassiske og mest bæredygtige måde.
Få forbindelse til kysten gennem køkkenet
Skibets kokke køber de bedste, lokale råvarer på ruten for at genskabe retter fra fortiden. Ved hjælp af lokale, hjemmedyrkede råvarer er vores mad frisk og fuld af smag, til gavn for både lokale leverandører og naturen.
Kom tættere på kystkøkkenet gennem demonstrationer i showkøkkenet, der viser tørlagrede, førsteklasses kødudskæringer og lækre mikrourter. Glæd dig til dejlig eftermiddagste og lækre retter inspireret af den lokale region.
Åbent køkken
M/S Trollfjord har sit eget lille, åbne køkken på øverste dæk. Der tager vores dygtige kokke os fra fjord til gaffel med dybdegående mesterlektioner i for eksempel fiskefiletering og lagring.
Disse mini-madlavningskurser foregår alle med Norges landskab i baggrunden, det samme landskab, der har produceret de råvarer, vi bruger. Under sejladsen kommer vi forbi de fjorde, der gav os fisk, fjeldene, hvorpå vores urter har vokset og skråningerne, hvor vores lam er blevet store.
Man lærer også om delikatesser som tang og skrei i det åbne køkken; hvor det kommer fra, hvordan det tilberedes og naturligvis, hvordan det smager. Der er også masser af andre delikatesser at smage, fra vinsmagning til en flammende grill til traditionel, norsk lefse – varme fra panden.
Hovedrestauranten
Norge er berømt for sine ældgamle madkonserveringsteknikker, der blev udviklet af forfædrene, så de kunne overleve de hårde, arktiske vintre. Vær med til at hylde disse traditionelle metoder, men med et moderne strejf i en menu, der tilpasser sig efter hvilke råvarer, der er i sæson.
Hver ret på menuen inkorporerer en klassisk, norsk teknik som for eksempel saltning, tørring, rygning, lagring, eller syltning for at skabe retter, der er sprængfyldt med ikoniske smage, lokale råvarer og et strejf af nostalgi.
Uanset om det er morgenmad, frokost eller aftensmad, finder man nogle af Norges mest populære kystretter. Der er også gallamiddagen på rejsens sidste aften at forkæle sig selv med – den bedste afslutning på rejsen.
Brasseri
I humør til solid, traditionel mad sprængfyldt med lokale råvarer og smag? Så besøg vores bistro, Brasseri, der serverer mad hele dagen. Med en afslappet og rustik stemning finder man montre med tørret fisk, kød og mikrourter.
Spis som hjertet begærer af gamle favoritter, såsom helstegt kje-ben (gedekid), boknalam eller fjeldørred fra Finnmark. Og hvis man foretrækker at tage maden med sig, er der en række tilfredsstillende sandwich og burgere, som man kan spise, hvor man vil.
Vores fine restaurant
Nyd en fantastisk à la carte-oplevelse, hvor lokale, årstidsbestemte råvarer i topkvalitet er høstet, så vi kan opleve de fineste smage fra Norges kyst. Sammensæt dit eget fler-retters måltid fra et bredt udvalg af retter, inklusive opskrifter skabt af vores kulinariske ambassadørers gastrogenier – de prisvindende køkkenchefer Astrid Nässlander og Halvar Ellingsen.
På menuen finder man saftige kød-, vegetar- og veganske retter, men det er først og fremmest en fiskerestaurant. Forkæl dig selv med håndplukkede kammuslinger, flaget fjeldørred, der smelter i munden, friskfangede østers og saftige krebs. Tang er også et indslag i mange af skibets retter, da det er bæredygtigt, næringsrigt og spækket med smag.
Som et komplement til havets umiskendelige sødme serverer vi nogle af de friskeste, norske urter, grøntsager og flora, der plukkes direkte fra fjeldene, dalene og skovene. Skibets sommelierer er også klar til at hjælpe med at matche den perfekte vin til hver ret.
Panoramabar
Ombord på M/S Trollfjord kan man også nyde lokale drikkevarer og eftermiddagste i baren. Med en beliggenhed på det to-etagers observationsdæk er det et fantastisk sted at slappe af og beundre den imponerende udsigt. Her får man kendte cocktails lavet med bær, der er plukket langs kysten, øl brygget med vand fra Trollfjord, gin fremstillet i Troms’ klare fjorde og et bredt udvalg af norsk akvavit.