Restauranter på Kystruten
Som en afspejling af vores kærlighed til mad og Norge er alle skibets restauranter opkaldt efter et aspekt af Norges kyst. Tilsammen tilbyder de vores rejsende en spændende udforskning af det norske køkken.
Torget
Mange, der bor langs kysten, køber råvarer til deres mad samme sted. På det lokale madmarked. På samme måde som lokalsamfundenes markeder er Torget på skibet Hurtigrutens lokale madcentrum med meget at se, lytte og dufte til. Skibets primære restaurant har et varieret udvalg af retter til dagens tre måltider.
Morgenmad - serveres fra klokken 7.00
Begynd dagen med et udvalg af varme retter og en buffet med friskbagt brød, morgenmadsprodukter, frugt, yoghurt, smoothies, juice, energishots, havregrød, laks, æg og pandekager.
Frokost - serveres fra klokken 12.00
Af lokale produkter og med udgangspunkt i årstidernes bedste råvarer skaber skibets kokke bugnende buffeter. Tag en kulinarisk rejse med udgangspunkt i vores lokale produkter. Der er et stort udvalg af veganske retter hver dag. Kig efter det veganske mærke og prøv en plantebaseret ret.
Aftensmad - serveres fra klokken 18.00
Nyd en tre-retters middag og vælg mellem forskellige retter hver dag på rejsen. Der er et udvalg af kød- og fiskeretter. Der er et fantastisk udvalg af veganske retter hver dag. Kig efter det veganske mærke på menuen og prøv en bæredygtig, plantebaseret ret. Hvert aftensmåltid afsluttes med en traditionel dessert - f.eks. hjemmebagte kager, sorbet, buddinger - og helst med bærsauce.
Kysten
Spis middag med stil på Kysten, skibets àà la carte-restaurant. Navnet "Kysten" afspejler restaurantens enkle, elegante og moderne stil. Her kan man nyde lækre retter fra skibets dygtige kokke, der anvender de bedste råvarer fra Norges kyst.
Nyd en menu med udgangspunkt i tang, ekstra mørt rensdyrkød og saftige kammuslinger med egnens smør og vilde urter. Man kan være forvisset om, at fisk og skaldyr er friskfangede, kødet kommer fra fritgående dyr, og ostene har vundet adskillige priser.
Vælg en vin, der går godt til maden fra et specielt udvalg fra skibets vinkort, eller prøv en vinpakke, hvor Hurtigrutens bedste vinsmagere har valgt vinene til maden. Hvis man vælger Platinum-pakken, kan man spise alle tre måltider hver dag på Kysten som en del af rejsen.
Brygga
Navnet på skibets bistro betyder “kaj” på dansk. Som man kan se på en rejse med os, er kajerne på Norges kyst ofte travle steder, hvor havnearbejdere læsser og losser last - uden megen tid til at sidde ned og spise.
Derfor serverer Brygga også på passende vis retter, der er lette at spise, men alligevel mættende, såsom friske salater, sandwich, wraps og kendte retter som frisklavede pizzaer og gastroburgere. Prøv dagens suppe, tykstegsbøf eller grillet laks og slut af med lokalt inspirerede desserter og søde kager.
Ud over disse retter, der tilfredsstiller de fleste, kan man selvfølgelig også få vores lækre signatur-sandwich med rejer - serveret med æg, dildmayo og et stykke citron - en sand norsk klassiker.
Multe
Duften af friskbagte kager og bagværk fører til Multe. Skibets bageri serverer højt belagt smørrebrød. Forkæl dig selv med friske smoothies, et udvalg af kaffe og lækker is direkte fra Lofoten.
Ordet “multe” betyder “multebær” på dansk. Marmelade lavet af dette sjældne, arktiske bær kan smages i bageriet, hvor det ofte serveres sammen med vafler og generøse portioner flødeskum eller is.
Man kan få is i alle de populære smage plus et par norskinspirerede, som for eksempel is med myseost – sød brun gedeost. Prøv den, hvis du har lyst. To eller tre kugler?
Explorer Bar
Explorer Bar skiller sig ud med den omgivende lounges atmosfære og panoramaudsigten gennem gulv til loft-vinduerne. Bestil fra barens udvalg af varme og kolde drikkevarer, slap af i en behagelig lænestol, tag en snak med en drink i hånden og se verden passere forbi.
Explorer Bar serverer førsteklasses kaffe, økologisk te, varm chokolade, frugtjuice, forskellige norske øl, rød-, hvid- og rosévine, og et udvalg af norsk akvavit, der kan få enhver spiritusnyder til at hoppe af glæde.
Nyd dertil et udvalg af snacks – f.eks. grillede sandwich med lokal skinke og ost eller en norsk specialitet, tørret fisk!