Mere sikker, stadig sammen

Læs vores procedurer, se vores videoer eller gennemse vores afsnit med Ofte stillede spørgsmål for bedre at forstå vores forholdsregler ombord

Før ombordstigning

For at beskytte gæster og besætning er vi nødt til at sikre, at folk, der går ombord på vores skibe, er testet negativ for COVID-19 og ikke har nogen infektioner. Det er vigtigt, at du sandfærdigt kan bekræfte, at du ikke har symptomer på COVID-19, før du går ombord på vores skibe.

 • Du skal udfylde en egenerklæring, inden du kan rejse med os. I formularen med egenerklæringen skal du angive, at du ikke har nogen symptomer på COVID-19, og at du ikke har været i kontakt med nogen, der er testet positiv med virusset inden for de sidste 14 dage. Hold øje med en e-mail med en formular til denne egenerklæring 24 timer før din afrejse. Udfyld dine svar, og returner dem til os via e-mail. Hvis du ikke er i stand til at udfylde formularen digitalt, er der tilgængelige papirudgaver, når du ankommer til check-in. Sørg for at udfylde alle påkrævede oplysninger. Vi kan blive nødt til at udøve vores ret til at nægte dig at gå ombord, hvis dele af formularen mangler eller er ufuldstændige.
 • Du skal også bekræfte, at du accepterer at overholde alle relevante og aktuelle rejserestriktioner fra de norske myndigheder på tidspunktet for din rejse.
 • Ved ombordstigning skal du gennemgå en kontaktløs feberscanning for at få din temperatur registreret. Hvis du har symptomer, bliver du nægtet ombordstigning.
 • Du skal også til enhver tid acceptere at blive testet i løbet af rejsen, hvis du udvikler symptomer på COVID-19.
 • Hvis du er blevet vaccineret, bedes du medbringe dine officielle lægedokumenter.
 • Vores medicinske team udfører hurtigtest, når det er nødvendigt, og resultatet foreligger efter blot 20 minutter. Der arbejder en sundheds- og sikkerhedsansvarlig og en sygeplejerske ombord på alle sejladser langs den norske kyst.

Cruise-kort

Testning af besætning og praksisser

Besætningen er der for at sikre, at din sejlads bliver uden problemer. For at beskytte alle, beder vi hvert enkelt besætningsmedlem om at følge en række strenge protokoller.

 • Alle besætningsmedlemmer skal følge retningslinjer fra Norsk Institut for Folkesundhed, udfylde en egenerklæring, der angiver, at de ikke har nogen symptomer på COVID-19, og at de ikke har haft kontakt med nogen med COVID-19 inden for de sidste 14 dage.
 • Inden ombordstigning på skibet vil alle besætningsmedlemmer have gennemført et COVID-19-træningsprogram for hygiejneprocedurer og infektionshåndtering. De vil også have gennemgået grundig førstehjælpstræning.
 • Vores sygeplejerske ombord er tilgængelig på alle vores sejladser langs den norske kyst, hvis der skulle opstå nogen medicinske problemer.
 • Inden ombordstigning på skibet vil alle besætningsmedlemmer have fået målt deres temperatur. Hvis scanningen indikerer en høj temperatur, vil vores medicinske team udføre en hurtigtest for at tjekke for COVID-19. Resultatet er klar på blot 20 minutter.

 • Kun raske besætningsmedlemmer vil gå ombord på vores skibe, og hvis et besætningsmedlem udvikler symptomer under en rejse, vil han/hun blive isoleret, indtil vores sygeplejerske har udført en hurtigtest og testresultatet er negativt.
 • Der foretages daglige temperaturtjek af alle besætningsmedlemmer.
En mand står foran et bjerg

Når du går ombord og fra borde

Hver gang du går ombord på skibet eller fra borde, beder vi alle om at tage en række forholdsregler, såsom at bruge mundbind, få scannet temperatur og grundigt gøre hænderne rene. Dette gælder både gæster og besætningsmedlemmer. Du skal holde mindst en meters afstand til andre gæster.

 • Når du går ombord på skibet, skal du bære mundbind, gennemgå en kontaktløs feberscanning og benytte desinfektionsstationen ved indgangen for at sikre, at dine hænder er rene.
 • Hvis temperaturscanningen angiver en høj temperatur, vil vores sygeplejerske ombord udføre en hurtigtest for at tjekke, om du har COVID-19. Det tager kun 20 minutter at få testresultatet. Hvis du har nogen symptomer, vil du ikke kunne gå ombord på skibet.
 • Hvis du ikke allerede har sendt os en e-mail med egenerklæringen, bedes du udfylde den og aflevere den i receptionen. Uden en udfyldt formular vil du ikke kunne gå ombord på skibet.

Rengøring

Vi har altid fulgt de højeste standarder, når det drejer sig om rengøring af vores skibe. Disse er blevet forbedret med nye rengøringsprotokoller for at forhindre COVID-19 i at sprede sig.

 • De nyeste videnskabelige teknologier anvendes på alle vores skibe for at eliminere COVID-19. Kahytter og fællesområder desinficeres med elektrostatisk sprøjtning med BarrierTech, et desinfektionsmiddel, der har haft en dokumenteret effekt mod virusset.

 • Alle fællesområder desinficeres ofte med dette middel, en metode der er godkendt af det norske lægemiddelagentur. Produktet giver langvarig beskyttelse og er 99,999 % effektivt mod de fleste bakterier og vira. Det er en ikke-alkoholisk, pH-neutral og ikke-brændbar løsning, der er sikker for dig og miljøet på vores skibe.

 • Vi har strenge rengøringsrutiner og regelmæssige hygiejneinspektioner.
 • Vi har også eksterne partnere, der udfører anmeldte og uanmeldte inspektioner på alle skibe.
 • Derudover tjekker vi hyppigt varme-, ventilations- og klimaanlægssystemer (HVAC) og overvåger også drikkevandets kvalitet for at sikre, at du forbliver sikker på dit krydstogt.

Social distancering

Vi har tilføjet markeringer på gulvet, øget vores kahytsservice og justeret, hvordan vi håndterer tingene, så vi kan give dig mere plads, når du er ombord.

 • Vi har tilføjet gulvmarkeringer på alle vores skibe, og vi opererer med et reduceret antal gæster ombord for at hjælpe vores passagerer med at holde en sikker afstand fra hinanden.

 • Du vil blive bedt om at bære mundbind i alle fællesområder, inklusive i udendørs områder, når som helst du ikke er i stand til at opretholde den anbefalede sociale afstand.
 • Vi har reduceret siddekapaciteten i vores restauranter, og du skal foretage en reservation. Alternativt kan du benytte vores takeaway-service og spise bekvemt i din egen kahyt.

 • Fitnesscenteret, saunaen og boblebadet (kun de relevante skibe) vil være åbent for maksimum to personer ad gangen. Med mere end 50 passagerer ombord vil der være en tilmeldingsformular tilgængelig i receptionen.

Regler om mundbind

Foranstaltninger til social afstand er blevet introduceret på alle vores krydstogter. Vores besætning bærer mundbind i alle fællesområder, når de tilbereder måltider i kabysserne og når de gør rent i din kahyt. Gæster skal også bære mundbind i alle skibets fællesområder. Mundbind kræves også i situationer, hvor social afstand ikke er muligt. Gæster skal følge de på rejsetidspunktet aktuelle krav til mundbind.

Du skal bære mundbind, når du går ombord og fra borde. Alle andre steder eller i situationer, hvor korrekt social afstand ikke kan opretholdes, bedes du bære mundbind, særligt når vi besøger lokalsamfund langs kysten.

Vi har anbragt gulvmarkeringer på hele skibet for at angive den anbefalede sociale afstand som en hjælp til dig om at opretholde minimum en meters afstand fra andre.

Fødevarer og drikkevarer

Når du sejler med os, er det en stor del af oplevelsen at nyde den lækre mad ombord, så vi har omorganiseret vores restauranter for at sikre, at du kan være sikker, mens du spiser.

Udflugter på land

Vi arbejder tæt sammen med vores lokale udflugtspartnere for at sikre, at vores udflugter er i tråd med nationale og branchens sikkerhedsretningslinjer. Vi kræver, at alle vores udflugtspartnere følger de strengeste sikkerhedsforanstaltninger, inden de får lov til at tilbyde udflugter til vores gæster.

Medicinsk team ombord

Vores skibe, der sejler langs den norske kyst, har en sygeplejerske og en dedikeret sundheds- og sikkerhedsansvarlig ombord. Dette team står altid til rådighed, når du rejser med os. Når vi sejler langs den norske kyst, er vi aldrig langt fra land, og vi kan hurtigt få adgang til de mange sundhedsklinikker og hospitaler på land, hvis behovet skulle opstå.

Symptomer ombord

Det er vores ansvar at sikre, at alle vores gæster og vores besætningsmedlemmer er beskyttet mod smitte, når de rejser med os. Derfor, hvis du udvikler symptomer på COVID-19 under krydstogtet, bedes du selv isolere dig i din kahyt og advare os med det samme ved at ringe til receptionen. Vores medicinske team kommer til din kahyt for at gennemføre en COVID-19-hurtigtest, og du får dit resultat på blot 20 minutter. Jo hurtigere du fortæller det til os, jo hurtigere kan vi handle med henblik på at inddæmme eventuel smitte.

Hvis testresultatet er positivt, udfører vi straks opsporings- og testprotokoller, idet vi samarbejder fuldt ud med de lokale myndigheder. For at forhindre at virussen spreder sig til andre, skal du isolere dig selv i din kahyt, og vi vil fortsætte med at gøre vores yderste for at gøre dit ophold så behageligt som muligt. Ventilationssystemerne på vores skibe regenererer ikke luft, hvilket forhindrer luftbåren overførsel af vira.

Feber-scanning

Har du flere spørgsmål?

Før du stiger ombord

På grund af de seneste lempelser af restriktionerne for rejser med Kystrute pr. 1. juni 2021, er følgende ændringer implementeret:

 • Skibene kan øge passagerkapaciteten (til i alt 180 rejsende).
 • Kravene til minimumsafstand på skibet vil blive reduceret fra 2 meter til 1 meter.
 • Kun passagerer med symptomer vil blive testet, hvis det er nødvendigt. Besætningen vil fortsat blive testet uanset symptomer.
 • Tilvalgsudflugter vil være tilgængelige for rejsende.
 • Tilvalgsaktiviteter vil være tilgængelige for rejsende ombord, med maksimalt 30 rejsende for udendørs aktiviteter, og 20 rejsende indendørs til velkomst- / sikkerhedsmødet.
 • Fitnesscenteret, saunaen og boblebadet (kun de relevante skibe) vil være åbent for maksimum to personer ad gangen. Med mere end 50 passagerer ombord vil der være en tilmeldingsformular tilgængelig i receptionen.
 • Explorer Lounge & Bar vil være åben indtil midnat. Alkohol vil kun blive serveret ved bordet.
 • Fra 15. juni vil restaurant Kysten Fine Dining være åben.

Hvis du planlægger at rejse og er usikker på, om du er rask, skal du først få tjekket din helbredstilstand hos en læge og tage en covid-19-test. Undgå at rejse, hvis du har mistanke om, at du kan være syg.

Inden du bliver tilladt at gå ombord, skal du udfylde en egenerklæring. Du skal i overensstemmelse med sandheden besvare en række spørgsmål om din covid-19-historie.

Ved ombordstigning tester vi alle rejsendes temperaturer med en kontaktløs scanner. Det samme gør sig gældende ved indgangen til restauranterne. For at rejse med os skal du acceptere at få din temperatur tjekket.

Der er til enhver tid et medicinsk team ombord. Hele besætningen vil overvåge covid-19-foranstaltningerne og vil holde tæt kontrol med sikkerhedsforanstaltninger på hele skibet. Der arbejder også en sygeplejerske ombord for at sørge for din sikkerhed.

Kun passagerer med symptomer vil blive testet, hvis det er nødvendigt. Besætningen vil fortsat blive testet uanset symptomer.

Hvis man får symptomer, mens man rejser med os, skal man isolere sig i sin kahyt og underrette receptionen. Det medicinske team vil komme til din kahyt for at udføre en lyntest til påvisning af covid-19 på stedet.

Når du går ombord og fra borde

Der er gulvmarkeringer, som angiver den anbefalede afstand. Vores besætning hjælper med at administrere social afstand på tidspunktet for ombordstigning, og når skibet forlades.

Ja, du kan rejse uden at booke en kahyt på havn-til-havn-rejser i løbet af dagen.

Du er nødt til at booke en kahyt, hvis du er på skibet mellem kl. 23.00 og 06.00.
Du skal booke din rejse på forhånd. På grund af sundhedsforebyggende foranstaltninger tillader vi i øjeblikket ikke, at man går ombord uden at have booket på forhånd.

Faciliteter ombord

Fitnesscenteret, saunaen og boblebadet (kun de relevante skibe) vil være åbent for maksimum to personer ad gangen. Med mere end 50 passagerer ombord vil der være en tilmeldingsformular tilgængelig i receptionen.

Mundbind

Bær mundbind i alle fællesarealer indenfor – bortset fra når du sidder ned i vores restauranter.
Udenfor, på dækket, skal du indtil videre også bære mundbind.
Vi vurderer sundhedssituationen ombord nøje. Kontakt vores besætning ombord for at få den aktuelle status og regler.

Restauranter/måltidstilbud

 • Explorer Lounge & Bar vil være åben indtil midnat. Alkohol vil kun blive serveret ved bordet.
 • Fra 15. juni vil restaurant Kysten Fine Dining være åben.

Det er vigtigt, at du ankommer på tidspunktet for din valgte reservation. Hvis du kommer for sent, er vi muligvis nødt til at lave en ny ankomsttid.

Følg gulvmarkeringerne, der angiver den anbefalede afstand til andre gæster.
Du skal desinficere dine hænder ved håndrensningsstationen ved døren. Du bliver nødt til at gennemgå en feberscanning for at komme ind i restauranten.

Ja, bortset fra når du sidder ned ved dit bord. Gæster skal også bære mundbind ude på dækket.

Udflugter og landgange

Lempelser af restriktionerne for rejser med Den norske kystrute fra og med 1. juni 2021

 • Tilvalgsudflugter vil være tilgængelige for rejsende.
 • Tilvalgsaktiviteter vil være tilgængelige for rejsende ombord, med maksimalt 30 rejsende for udendørs aktiviteter, og 20 rejsende indendørs til velkomst- / sikkerhedsmødet.

Du kan besøge lokalsamfund og gå frit rundt, undtagen når lokale restriktioner gælder. Hvis der er virusudbrud i en havn, vil du ikke kunne besøge den.

Bær venligst mundbind. Når du besøger lokalsamfund i disse udfordrende tider, beder vi dig om altid at bære et mundbind og følge den lokale protokol for infektionskontrol. Vi tager alle nødvendige forholdsregler for at undgå virus i at komme ind på skibet, så man kan slappe af og være sikker, når man sejler med os.

Nej. På nuværende tidspunkt er besøgende ikke tilladt ombord.

Tilskadekomst eller sygdom ombord

Vi har tilgængelige lyntest til påvisning af covid-19 på alle skibe. Test udføres af vores medicinske besætning, hvis behovet skulle opstå. Der arbejder en sygeplejerske ombord på alle sejladser med Den norske kystrute.

Bliv venligst i din kahyt, og giv os straks besked ved at ringe til receptionen. Et medicinsk team vil komme til din kahyt og vurdere din tilstand. Hvis du har symptomer på COVID-19, foretager det medicinske team en COVID-19-hurtigtest for at be- eller afkræfte dette.

Hvis testen er positiv, og du har covid-19-virus, skal du og dine nære kontakter isoleres i jeres kahytter, indtil situationen er blevet afklaret med de nationale sundhedsmyndigheder.

Der er mange hospitaler langs den norske kystlinje. Vi er aldrig langt væk fra land og adgang til sundhedsvæsenet på land. I nødsituationer sejler vi til den nærmeste havn, der yder lægehjælp, eller der sendes muligvis en helikopter for at bringe dig til nærmeste hospital.

Ja, hvis en covid-19-infektion bekræftes ombord, vil alle gæster få besked. Hvis dette sker, kan vi eventuelt indføre flere restriktioner ombord for at undgå spredning af virus. Restriktionerne vil blive besluttet i tæt kontakt med de nationale sundhedsmyndigheder.

Besætningsmedlemmer skal udfylde en egenerklæring og skal være raske for at gå ombord på skibet. Vi har lyntest ombord på alle vores skibe, som kan give et testresultat på 20 minutter. Vi vil altid følge den norske regerings retningslinjer for at beskytte alle.

Hvis et besætningsmedlem begynder at føle sig utilpas, bliver han/hun isoleret og testet for covid-19. Hvis besætningsmedlemmet tester positiv, forbliver han/hun isoleret i en kahyt, der er afsat specifikt til dette formål. Vi udfører et specielt testprogram for vores besætning for at sørge for alles sikkerhed.

Passager- og besætningskapacitet

Ja, vi sejler med reduceret kapacitet. Så længe social afstand anbefales som en forebyggende foranstaltning mod en igangværende, global pandemi, vil vi have begrænset passagerkapacitet. Vi har forskellige skibe i forskellige størrelser, så det præcise antal af medrejsende vil variere fra skib til skib. På denne måde kan du holde en fornuftig og respektfuld afstand til andre. Der vil være endnu mere plads på vores i forvejen rummelige skibe.

Generelle oplysninger

Du skal booke din rejse på forhånd. På grund af sundhedsforebyggende foranstaltninger tillader vi i øjeblikket ikke, at man går ombord uden at have booket på forhånd.

Inden du bliver tilladt at gå ombord, skal du udfylde en egenerklæring. Du skal i overensstemmelse med sandheden besvare en række spørgsmål om din covid-19-historie.

Du skal acceptere at få din temperatur scannet, når du går ombord, og inden du går ind i vores restauranter.

Du skal også overholde at blive testet for covid-19, hvis en temperaturscanning indikerer en høj temperatur, eller hvis du udviser symptomer, der skal bekræftes.

Du er nødt til at praktisere social afstand og bære et mundbind på alle fællesområder inde på skibet, undtagen når du sidder ned i en af ​​vores restauranter.

Udenfor, på dækket, bedes du venligst bære mundbind.

Vask og desinficer dine hænder ofte og altid inden, du går ind i restauranterne.

Hvis du føler dig utilpas eller har mistanke om, at du kan være syg, skal du isolere dig i din kahyt og straks ringe til receptionen. Det medicinske team vil komme for at kontrollere din tilstand og udføre en covid-19-test.

Der findes informationsskærme rundt om på skibet, hvor vigtig sikkerhedsinformation deles. Man kan også ringe til receptionen fra sin kahyt døgnet rundt.

Du kan spørge vores personale i receptionen eller ethvert medlem af vores besætning til råds. De vil være i stand til at vejlede dig eller bede nogen om at hjælpe dig. Du kan også ringe til receptionen fra telefonen i din kahyt.

Skibet rengøres og desinficeres ved hver vending, og alle kahytter rengøres og desinficeres mellem hver brug.

Vi bruger et rengøringsmiddel, der er bevist at eliminere vira på alle berøringspunkter. Vi benytter hyppigt elektrostatisk rengøring med stærke desinfektionsmidler i alle områder af skibet. Alle fællesarealer desinficeres med tågeanlæg, der er bevist at eliminere virus.

Vi udfører regelmæssig kontrol af HVAC-systemer (varme-, ventilations- og klimaanlæg). Vi undersøger kontinuerligt kvaliteten af ​​drikkevandet ombord.
Vi har ansat eksterne partnere til at gennemføre anmeldte og uanmeldte hygiejneinspektioner på alle vores skibe.

Der cirkulerer ingen luft imellem kahytterne på vores skibe. Overførsel af luft fra kahyt til kahyt er ikke mulig.

Udforsk vores destinationer

Se vores særtilbud