Mere sikker, stadig sammen

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har introduceret foranstaltninger for at reducere spredningen af COVID-19 på alle vores skibe. Vi vil konstant opdatere disse foranstaltninger i overensstemmelse med de seneste retningslinjer fra myndighederne.

Læsetid: 5 min.

Hvad vi gør

Test af gæster og vaccinationscertifikat

På grund af en stigning i antallet af COVID-19 tilfælde i Europa og Norge og fremkomsten af Omicron-varianten skal alle gæster, der går om bord i Bergen - uanset deres vaccinationsstatus - fremvise bevis på negativ test (PCR- eller hurtig antigentest), inden de går om bord i Bergen. Testen skal være taget inden for de sidste 36 timer, før du går om bord på skibet. Bemærk venligst, at selvtest ikke accepteres.

Hvis du kommer fra udlandet, anbefaler vi, at du gør dig bekendt med de lokale, gældende covid-19-regler, inden du rejser. 

Social distancering

Vi beder alle gæster om at holde mindst en meter afstand. Om bord på skibet vil du se gulvmarkeringer, der indikerer god fysisk afstand.

Brug af fitnessrum, sauna og spabad (på skibe, der har dette) kan være begrænset til et par personer ad gangen.

Ansigtsmasker

 • Ansigtsmasker skal bæres på offentlige områder og ved ombordstigning og landgang under din rejse.
 • Når du udforsker landområder eller deltager i udflugter, anbefaler vi, at du bærer en ansigtsmaske, når social distancering er en udfordring. Ansigtsmasker er obligatoriske på alle offentlige områder.
 • Vi anbefaler FFP2- eller medicinske ansigtsmasker frem for selvfremstillede masker.
 • Vores besætningsmedlemmer vil bære ansigtsmasker i alle områder.

Test af besætningen

Inden vi går ombord på skibet, vil alle besætningsmedlemmer blive testet for covid-19. De testes også regelmæssigt ombord på skibet.

Smittereducerende tiltag

Vi opfordrer dig til at bruge håndsprit eller endnu bedre – at vaske dine hænder regelmæssigt. Vi rengør og desinficerer rutinemæssigt alle kahytter og ofte berørte overflader i fællesområderne. Vores ventilationsanlæg indsuger frisk luft i stedet for at genbruge luften ombord. 

I tilfælde af symptomer

Det er vores ansvar at sikre, at alle vores gæster og vores besætningsmedlemmer er beskyttet mod smitte, når de rejser med os. Hvis du udvikler symptomer på covid-19 under krydstogtet, bedes du advare os med det samme ved at ringe til receptionen og isolere dig i din kahyt. Vores medicinske team vil straks blive informeret om at hjælpe dig på den bedst mulige måde.

Testning af gæster ved hjemrejse

 • Hurtigruten tilbyder COVID-19 antigentester (lyntest/hurtigtest) ombord på sine skibe og tilbyder et elektronisk certifikat inden afrejsen.
  Dette er først og fremmest beregnet til gæster, der forlader Norge direkte efter at have sejlet med os – og som har et krav fra destinationslandet (eller flyselskabet) om at vise et sådant certifikat. Det er gæstens ansvar at kontrollere, hvilke (hvis nogen) krav der er gældende, inden de rejser til/vender tilbage fra deres destination efter sejladsen.
 • Booking af en testaftale finder sted ombord på skibet.
 • Prisen for testen (inklusive det elektroniske certifikat) er 1.100 norske kroner.

  Følgende krav gælder for, at gæsten kan modtage et certifikat:

  • Negativt testresultat
  • Symptomfri
  • Ingen tæt kontakt med nogen, der har COVID-19
  • Ikke i karantæne

Social distancering

 • Vi anbefaler, at man fortsat opretholder social afstand.
 • Markeringer på gulvene overalt på skibet hjælper med at angive en passende social afstand.
 • Brug af motionscenter, sauna og boblebade (for de relevante skibe) er muligvis begrænset til nogle få personer ad gangen.

Mundbind

 • Der skal bæres mundbind under ombordstigning og ved landgang.
 • Når vi udforsker på land eller deltager i udflugter, anbefaler vi stærkt at bruge mundbind, når social afstand kan være svært. Mundbind er obligatorisk på alle offentlige områder.
 • Vi anbefaler FFP2 eller medicinske mundbind og fraråder hjemmelavede mundbind.
 • Vores besætning bærer mundbind i alle fællesområder.

Besætning

Besætningen er der for at sikre, at din sejlads bliver uden problemer og en sikker oplevelse, og alle kontaktoverflader rengøres kontinuerligt. Alle besætningsmedlemmer følger de strengeste forholdsregler og hele besætningen, inklusive dørmænd, testes for covid-19.

 • Inden ombordstigning på skibet vil alle besætningsmedlemmer have gennemført et covid-19-træningsprogram for hygiejneprocedurer og infektionshåndtering. De vil også have gennemgået grundig uddannelse i førstehjælp.
 • Vi er stolte over at have en professor i medicinsk mikrobiologi, Ørjan Olsvik, som rådgiver. Han har omfattende, international erfaring med smittekontrol.
 • Hvis et besætningsmedlem udvikler symptomer på covid-19 under et krydstogt, bliver vedkommende nødt til at isolere sig, indtil der er et negativt testresultat fra vores medicinske team ombord.
 • Hvis testresultatet er positivt, følger vi straks protokoller for opsporing og testning, og vi samarbejder fuldt ud med de lokale myndigheder og Norges sundhedsstyrelse.
En mand står foran et bjerg

Rengøring

Vi har altid fulgt de højeste standarder, når det drejer sig om rengøring af vores skibe. Disse er blevet forbedret med nye rengøringsprotokoller for at forhindre covid-19 i at sprede sig.

 • Offentlige områder bliver desinficeret hyppigt, og daglige rengøringsprotokoller er på plads.
 • Når en rejse slutter, rengøres skibet grundigt, så det er klar til den næste rejse. Alle fællesområder rengøres og desinficeres flere gange om dagen.
 • Vi har regelmæssige hygiejneinspektioner. Eksterne partnere udfører også anmeldte og uanmeldte inspektioner på alle skibe.
 • Vi benytter et ventilationssystem, der sørger for konstant lufttilførsel – luften recirkuleres ikke.

Restauranter ombord

 • Vi beder gæsterne om at ankomme til deres måltider på det aftalte tidspunkt for herved at minimere eventuel kødannelse.
 • Du skal vaske eller desinficere dine hænder uden for vores restauranter.
 • Der vil også være en temperaturscanner uden for restauranten.
 • Køkkenerne vil fortsat opretholde de sædvanlige høje standarder for hygiejne og kvalitet.

Udflugter

Alle udflugter er i overensstemmelse med nationale og lokale regler ud over Hurtigrutens egne sikkerhedskrav.

 • Du bliver muligvis anbefalet at bruge mundbind i løbet af alle udflugter og ombord på busser, færger og tog.
 • Der er indført gode ​​rengøringsrutiner - lånt udstyr desinficeres efter hver brug, overflader rengøres regelmæssigt, og håndsprit er tilgængeligt.

Hvad du skal gøre

Rejser til Norge fra 26. november 2021

Bemærk, at rejserestriktioner for indrejse til Norge gennemgås og justeres konstant af den norske regering og lokale sundhedsorganisationer. For mere opdaterede regler og for at registrere din indrejse skal du gå til www.entrynorway.no

De seneste regler kræver, at du:

Registrerer din indrejse i Norge. Alle over 16 år, der ankommer til Norge fra et udlandet, skal udfylde en indrejseregistreringsformular via entrynorway.no, uanset hvor man end ankommer fra.

Vis bevis for COVID-19-vaccination, at du er blevet rask for nylig eller et negativt testresultat. Alle rejsende på 18 år og over, som ikke kan fremvise bevis for fuld vaccination mod COVID-19 eller ikke kan bevise, at de er kommet sig over COVID-19 inden for de foregående 6 måneder, skal kunne fremvise et negativt testresultat taget mindre end 24 timer før ankomst.

Yderligere testkrav inden for 24 timer efter ankomst. De rejsende på 18 år og derover, som ikke er i stand til at fremlægge bevis for fuld vaccination mod COVID-19 eller som ikke kan bevise, at de er kommet sig over COVID-19 i de foregående 6 måneder, skal ydermere tage en ekstra test i løbet af de første 24 timer efter ankomst til Norge. Dette kan enten gøres på et testcenter ved grænsen eller på et andet testcenter, hvis der ikke er et ved grænsen.

Karantæne kan være påkrævet ved ankomst. Den norske regering har lavet et interaktivt kort over lande, hvorfra rejsende skal i karantæne, når de kommer til Norge. Rejsende, der kommer fra grønne og orange lande, behøver ikke at gå i karantæne, mens rejsende fra røde, lilla eller andre farvekodede lande skal i karantæne i en periode på 10 dage efter ankomsten, hvilket kan reduceres til 3 dage, hvis der kommer et negativt testresultat. Dette kort ændres ugentligt, normalt om fredagen, og det kan ses her.

Fra lørdag den 27. november er der obligatorisk test i Bergen ved ombordstigning på skibet
 

1. Bemærk venligst, at alle, der går ombord i Bergen, skal fremlægge bevis for en negativ Covid-19-test, der er taget højst 36 timer før ombordstigning.

2. Der accepteres både PCR- og kviktest, så længe testen er blevet taget af et godkendt testcenter.

3. Hjemmetest accepteres ikke som bevis.

4. Skriftligt bevis skal fremvises ved terminalen.

5. Hvis din test er positiv, kan du ikke få lov til at gå ombord og vil blive henvist til yderligere test og karantæne i samarbejde med de lokale sundhedsmyndigheder, som har det overordnede ansvar for behandlingen af din sag.

Guest Relations-afdelingen vil tilbyde hjælp med information og ombestilling af fly til de af vores kunder, som står over for at skulle i karantæne.

For den mest opdaterede vejledning for at rejse til Norge og det seneste farvekodede kort for karantænekrav er det vigtigt at tjekke Norsk Institut for Folkesundheds hjemmeside.

På hjemmesiden kan du finde:

 • ankomster fra lande, der kræver karantæne og testning
 • hvilke vaccinationscertifikater, der accepteres, hvis de kræves, f.eks. digital QR-kode
 • hvilke typer af covid-19-test, der accepteres, hvis påkrævet

 

Hvis det land, du rejser fra, har rejserestriktioner, og du ikke er i stand til at komme ind i Norge for at starte din rejse med Hurtgruten, kan du ombooke gratis.

Vær opmærksom på, at ventetider i lufthavne kan være meget længere end normalt. Nogle sektioner kan endda tage over tre timer at komme igennem.

Programmer før og efter krydstogtet

Planlægger du at tage med os på en tilføjet udforskning af Norge før eller efter dit krydstogt med Den norske kystrute?

 • Vi anbefaler, at du bruger mundbind ombord på alle busser.
 • Alle de hoteller, vi samarbejder med, følger alle nationale og lokale krav.
 • Hvis du udvikler symptomer på COVID-19 under dit program før eller efter krydstogtet, bedes du følge de lokale retningslinjer om testning og karantæne. For at se de lokale retningslinjer bedes du besøge hjemmesiden for Helsedirektoratet i Norge.
 • Hvis du tester positiv for COVID-19, inden dit krydstogt begynder, får du desværre ikke lov til at gå ombord på skibet.

Før ombordstigning på vores skibe på Den norske kystrute – Strenge forholdsregler i forhold til sundhed

 • Du skal udfylde en egenerklæring digitalt eller i hånden. I formularen skal du bekræfte, at du ikke har nogen symptomer på Covid-19, og at du ikke har været i kontakt med nogen, der er testet positiv med virusset inden for de sidste 6 dage.
 • Hvis du har symptomer på Covid-19 eller har været i kontakt med nogen, der har symptomer på Covid-19 inden for de sidste 6 dage, bliver du nægtet adgang ombord.
 • Du skal også bekræfte, at du accepterer at overholde alle relevante og aktuelle rejserestriktioner fra de norske myndigheder på tidspunktet for din rejse.
 • Du skal også til enhver tid acceptere at få taget en hurtigtest i løbet af sejladsen, hvis du udvikler symptomer på covid-19.

Ombordstigning og landgang under din rejse

 • Uanset hvornår du går ombord på skibet eller fra borde i løbet af din rejse, skal du bære mundbind, holde mindst en meters afstand til de andre gæster og benytte desinfektionsstationen ved indgangen for at rengøre dine hænder.
 • Alle skal gå gennem en automatisk temperaturscanner for at gå ombord på skibet.

Hvis man udviser symptomer ombord

Det er vores ansvar at sikre, at alle vores gæster og besætningsmedlemmer er beskyttet mod smitte, når de rejser med os.

 • Hvis du udvikler symptomer på Covid-19 under krydstogtet, bedes du informere os med det samme ved at ringe til receptionen og derefter isolere dig i din kahyt. Vores lægefaglige team vil straks blive informeret om at hjælpe dig og vil udføre en Covid-19-hurtigtest.
 • Hvis testresultatet er positivt, udfører vi straks opsporings- og testprotokoller, idet vi samarbejder fuldt ud med de lokale myndigheder og Norges sundhedsstyrelse.
 • Mens du er i selvisolation i din kahyt, vil vi gøre vores yderste for at gøre dit ophold så behageligt som muligt.
Feber-scanning

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål? Tag et kig herunder for at se, om vi allerede har et svar til dig. For alt andet, der ikke er medtaget her, bedes du kontakte os.

Rejser til og fra Norge

Rejser til Norge fra 26. november 2021

Bemærk, at rejserestriktioner for indrejse til Norge gennemgås og justeres konstant af den norske regering og lokale sundhedsorganisationer. For mere opdaterede regler og for at registrere din indrejse skal du gå til www.entrynorway.no

De seneste regler kræver, at du:

Registrerer din indrejse i Norge. Alle over 16 år, der ankommer til Norge fra et fremmed land, skal udfylde en indrejseregistreringsformular via entrynorway.no, uanset hvor man end ankommer fra.

Vis bevis for COVID-19-vaccination, at du er blevet rask for nylig eller et negativt testresultat. Alle rejsende på 18 år og over, som ikke kan fremvise bevis for fuld vaccination mod COVID-19 eller ikke kan bevise, at de er kommet sig over COVID-19 inden for de foregående 6 måneder, skal kunne fremvise et negativt testresultat taget mindre end 24 timer før ankomst.

Yderligere testkrav inden for 24 timer efter ankomst. De rejsende på 18 år og derover, som ikke er i stand til at fremlægge bevis for fuld vaccination mod COVID-19 eller som ikke kan bevise, at de er kommet sig over COVID-19 i de foregående 6 måneder, skal ydermere tage en ekstra test i løbet af de første 24 timer efter ankomst til Norge. Dette kan enten gøres på et testcenter ved grænsen eller på et andet testcenter, hvis der ikke er et ved grænsen.

Karantæne kan være påkrævet ved ankomst. Den norske regering har lavet et interaktivt kort over lande, hvorfra rejsende skal i karantæne, når de kommer til Norge. Rejsende, der kommer fra grønne og orange lande, behøver ikke at gå i karantæne, mens rejsende fra røde, lilla eller andre farvekodede lande skal i karantæne i en periode på 10 dage efter ankomsten, hvilket kan reduceres til 3 dage, hvis der kommer et negativt testresultat. Dette kort ændres ugentligt, normalt om fredagen, og det kan ses her.

Fra lørdag den 27. november er der obligatorisk test i Bergen ved ombordstigning på skibet
 

1. Bemærk venligst, at alle, der går ombord i Bergen, skal fremlægge bevis for en negativ Covid-19-test, der er taget højst 36 timer før ombordstigning.

2. Der accepteres både PCR- og kviktest, så længe testen er blevet taget af et godkendt testcenter.

3. Hjemmetest accepteres ikke som bevis.

4. Skriftligt bevis skal fremvises ved terminalen.

5. Hvis din test er positiv, kan du ikke få lov til at gå ombord og vil blive henvist til yderligere test og karantæne i samarbejde med de lokale sundhedsmyndigheder, som har det overordnede ansvar for behandlingen af din sag.

Guest Relations-afdelingen vil tilbyde hjælp med information og ombestilling af fly til de af vores kunder, som står over for at skulle i karantæne.

For den mest opdaterede vejledning for at rejse til Norge og det seneste farvekodede kort for karantænekrav er det vigtigt at tjekke Norsk Institut for Folkesundheds hjemmeside.

På hjemmesiden kan du finde:

 • ankomster fra lande, der kræver karantæne og testning
 • hvilke vaccinationscertifikater, der accepteres, hvis de kræves, f.eks. digital QR-kode
 • hvilke typer af covid-19-test, der accepteres, hvis påkrævet

Hvis det land, du rejser fra, har rejserestriktioner, og du ikke er i stand til at komme ind i Norge for at komme på din rejse med Den norske kystrute, kan du ombooke gratis.

Vær opmærksom på, at ventetider i lufthavne kan være meget længere end normalt. Nogle sektioner kan endda tage over tre timer at komme igennem.

Grundet de rejserestriktioner, der i øjeblikket findes i hele verden for at håndtere covid-19, kan check-in-tider i lufthavnen, placeringer af check-in-skranker og check-in-procedurer være blevet ændret. Tjek med dit flyselskab og lufthavnen inden afrejse. For norske lufthavne bedes du besøge Avinors hjemmeside her.

Som følge af disse ændrede procedurer kan der forekomme længere ventetider i lufthavnens sikkerhedskontrol på helt op til tre timer eller mere.

Transfer af bagage for indenrigsrejsende i Oslo lufthavn er desværre midlertidigt lukket. Rejsende, der ankommer til Oslo og skal skifte til en anden indenrigsflyvning (f.eks. Bergen til Kirkenes), skal derfor afhente deres bagage, tage den gennem tolden og checke den ind igen.

Tjek venligst Norsk Institut for Folkesundheds hjemmeside for de seneste retningslinjer for krav til covid-19-test.

Hvis nødvendigt har de norske sundhedsmyndigheder oprettet testcentre i Oslo lufthavn, Bergen lufthavn, Trondheim lufthavn, Stavanger lufthavn, Bodø lufthavn og Ålesund lufthavn for passagerer, der ankommer til Norge fra udlandet. Følg skiltene ved ankomsten til Covid-19-testning. For flere oplysninger bedes du besøge Avinors hjemmeside her.

Oslo lufthavn:

Dr. Dropin tilbyder både PCR- og hurtig-covid-19-test i testcentret bag check-in-skrankerne i check-in-område 3. Der skal bookes tid i forvejen.

For flere oplysninger og for at booke en tid skal du gå til Dr. Dropin´s hjemmeside.

Trondheim lufthavn:

Testcentret ligger i den østlige del af check-in-området på 2. sal. Se oplysninger om testcentret og om hurtig-test fra KRY.

Bergen lufthavn:

Volvat tilbyder hurtig-test i check-in-området. Teststationen har åbent uden tidsbestilling: Mandag–lørdag fra 05.00-18.00 og søndag fra 09.00-18.00.

Stavanger lufthavn:

Klinikk Spero tilbyder hurtigtest i ankomsthallen. Det anbefales at booke en tid i forvejen.

Hvis du er i tvivl, om du er frisk nok til at rejse, bedes du konsultere en læge, inden du rejser, og lave en tid til en covid-19-test. Undlad venligst at rejse, hvis du har mistanke om, at du kan være syg.

Før og efter din rejse

Vi anbefaler alle rejsende at booke deres billetter på forhånd, selvom vi accepterer ombordstigning uden først at have booket billet – også på korte ture uden kahyt. For at sikre den bedst mulige infektionskontrol skal bookinger foretages, inden skibet ankommer til afrejsehavnen.

Selvom det ikke er et krav for at sejle med os, opfordrer vi til, at alle gæster får taget en negativ covid-19-test mindre end 72 timer før afgang, eller kan fremvise et norsk eller europæisk vaccinationscertifikat.

Tjek venligst Norsk Institut for Folkesundheds hjemmeside for flere oplysninger.

Hvis du har symptomer på covid-19 eller har været i kontakt med nogen, der har symptomer på covid-19 inden for de sidste 10 dage, bliver du nægtet adgang ombord.

Vi udfører ikke en covid-19-test for gæster, der går i land.

Se venligst Helse Norges hjemmeside, hvor du kan bestille en covid-19-test i Norge. Der er også testcentre ved Oslo lufthavn, Bergen lufthavn, Trondheim lufthavn og Stavanger lufthavn.

Under din rejse

Brug af motionscenter, sauna og boblebade (for de relevante skibe) er muligvis begrænset til nogle få personer ad gangen.

Der er flere tider til at spise, og vi beder gæsterne om at ankomme punktligt til deres aftalte måltider. Du skal også anvende den kontaktløse feberscanner, inden du går ind i restauranten.

Der er markeringer på gulvene for at angive den anbefalede sociale afstand. Vores besætning vil også hjælpe for at sikre, at den sociale afstand opretholdes, hver gang gæsterne går ombord eller forlader skibet.

Du kan besøge lokalsamfundene og gå frit rundt alene uden at skulle blive i en gruppe.

Vi informerer dig ombord på skibet om eventuelle restriktioner i lokale havne, inden vi ankommer der. Hvis der er et udbrud med coronavirus i den havn, anbefaler vi, at du ikke går i land.

Alle udflugter er tilgængelige. Aktiviteter ombord kan muligvis være reducerede.

Hvis der rapporteres om et udbrud med coronavirus i en havn, vil alle udflugter for den havn blive annulleret.

Helbred ombord

Hurtigruten Coastal Express tilbyder COV19-antigentest (lyntest/kviktest) ombord med elektronisk certifikat

 • Hurtigruten Coastal Express tilbyder COV19-antigentesten (lyntest/kviktest) ombord med et elektronisk certifikat. Testservice er tilgængelig på hele strækningen; Bergen-Kirkenes-Bergen
 • Testen er først og fremmest beregnet til rejsende, der forlader Norge direkte efter sejladsen med os – og har et krav fra destinationslandet (eller flyselskabet) om at vise et sådant certifikat. Det er de rejsendes eget ansvar at kontrollere, hvilke (hvis nogen) krav der gælder, inden de rejser til/vender tilbage til deres destination efter sejladsen
 • Bestilling af en testaftale finder sted ombord på skibet
 • Prisen for testen (inklusive det elektroniske certifikat) er 1.100 norske kroner
  • For at den rejsende kan modtage et certifikat gælder følgende krav:
   • Negativt testresultat
   • Symptomfri
   • Ingen tæt kontakt med nogen, der har covid-19
   • Ikke i karantæne

Der er mange hospitaler langs den norske kystlinje. Vi er aldrig langt væk fra land og adgang til sundhedstjenester på land. I nødsituationer sejler vi til den nærmeste havn, eller der kan blive sendt en helikopter for at bringe dig til nærmeste hospital.

Ja, hvis en Covid-19-infektion bekræftes ombord, vil alle gæster få besked. Hvis dette sker, kan vi eventuelt indføre flere restriktioner ombord for at undgå spredning af virus. Restriktionerne vil blive besluttet i tæt kontakt med de nationale sundhedsmyndigheder.

Der findes informationsskærme rundt om på skibet, hvor vigtig sikkerhedsinformation deles. Du kan også ringe til receptionen fra din kahyt døgnet rundt. De vil sætte dig i kontakt med vores medicinske team, hvis det er nødvendigt.

Der cirkulerer ingen luft imellem kahytterne på vores skibe. Overførsel af luft fra kahyt til kahyt er ikke mulig.