Formaliteter og rejsedokumenter ved rejser til den norske kyst

Tak, fordi du har valgt at rejse med Hurtigruten. Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede formaliteter og gennemgå dine rejsedokumenter.

Indrejsekrav

Pas- og visumkrav

Alle rejsende med Hurtigruten skal fremvise gyldigt pas/legitimation. Hold dit ID klar, når du går ombord. Du får ikke lov at gå ombord, hvis du ikke kan fremvise et gyldigt ID ved check-in. Det gælder for alle gæster, herunder statsborgere fra skandinaviske lande. Hvis du planlægger at rejse til Svalbard, skal du medbringe pas.

Det er dit ansvar at kontrollere og opfylde de pas-, visum-, sundheds- og immigrationskrav, der gælder for din rejseplan. Vi kan kun tilvejebringe generelle oplysninger om disse forhold. Du skal kontrollere kravene, der gælder for din pågældende situation, hos de relevante ambassader og/eller konsulater samt egen læge efter behov. De gældende krav er underlagt ændringer, og du skal tjekke den opdaterede situation i god tid før afrejse.

De fleste lande kræver nu, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter din hjemkomstdato. Hvis dit pas udløber om mindre end et år, bør du henvende dig til ambassaden for det land, du besøger. For yderligere oplysninger henvises til https://www.borger.dk/transport-trafik-rejser/Pas/Ansoeg-om-eller-forny-dansk-passe. For rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz skal du ansøge om at få udstedt det blå EU-sygesikringskort (EHIC)-formular inden afrejse. For yderligere oplysninger herom henvises til https://www.borger.dk/sundhed-og-sygdom/Sygesikring-og-laegevalg/EU-sygesikringskortet-det-blaa-kort.

For nærmere oplysninger om eventuelle sundhedsmæssige betingelser i destinationslandet, herunder krav om vaccination, henvises til Udenrigsministeriet på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/sundhedsforhold og de her anførte hjemmesider. Du opfordres dog herudover om til at kontakte egen læge efter behov.

Opdateret rejserådgivning kan rekvireres fra Udenrigsministeriet ved at besøge http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Rejsende uden et dansk pas, herunder andre EU-borgere, skal søge opdateret rådgivning om pas- og visumkrav fra ambassaden, højkommissariatet eller konsulatet for dit/dine destinationsland(e), som du rejser til/igennem.

Vi påtager os intet ansvar, hvis du ikke kan rejse, eller pådrager dig eventuelle andre tab, som følge af, at du ikke overholder eventuelle pas-, visum-, immigrationskrav eller sundhedsanbefalinger. Du accepterer, at du vil refundere os for eventuelle bøder eller andre omkostninger, som vi pådrager os som følge af, at du ikke overholder eventuelle pas-, visum-, immigrationskrav eller sundhedsanbefalinger.

Egenerklæring

Den digitale formular sendes til vores gæster via e-mail 24 timer før afgang. Hvis du ikke er i stand til at udfylde den digitale formular, får du udleveret en formular til egenerklæringen ved check-in.

Du kan også udfylde egenerklæringen ved at følge nedenstående link. For at informationerne skal være så opdaterede som muligt, skal formularen ikke udfyldes tidligere end 24 timer før afrejse.

Praktiske oplysninger

Vi bekymrer os meget om din sundhed, dit helbred og velbefindende. Det er lige så sandt nu, som det altid har været, lige siden vi først begyndte at sejle i 1893, måske endda endnu mere. Vi har introduceret flere nye procedurer designet til at holde dig sikker på alle vores skibe.

Du kan læse sundheds- og hygiejneforanstaltningerne for de luftfartsselskaber, vi samarbejder med, på deres egne hjemmesider.

Er du ikke helt sikker på, hvad du skal pakke til rejsen?
Vi har udarbejdet en pakkeliste til dig, der passer til alle sæsoner langs den norske kyst.

Oplysninger om planlagte sejladser og ændringer af sejlplanen kan findes her:

Andre spørgsmål? Kontakt os.

Dine rejsedokumenter

Du skulle have modtaget disse dokumenter fra os:

• Ruteplan (kun til information)
• Transportbilletter (Tide Buss, hvis transport er blevet booket)
• “Norway in a Nutshell” billetter (hvis booket)
• Oplysninger om før-/efterprogram (hvis booket)

Du kan også downloade:

Oplysninger om rejsemålet (PDF)

Hos Hurtigruten bestræber vi os på at arrangere bæredygtige rejser og søger altid at minimere den negative påvirkning af vores aktiviteter. Derfor uddeler vi også vores rejsedokumenter digitalt. Vi er i tæt dialog med vores partnere om dette, men for nu kræver følgende tjenester stadig udskrevne dokumenter for at rejse:

• Transport i Bergen, Oslo, Kirkenes, Tromsø og Trondheim
• Udflugten “Norway in a Nutshell”

Der kræves ikke en udskrevet bekræftelse for alle andre tjenester, der er booket hos Hurtigruten. Du skal kun fremvise et gyldigt pas eller et officielt id-kort. Du har ikke brug for billetter eller papirer som købsbevis til nogen hoteller eller udflugter på land eller til den rejse, du har booket med Hurtigruten.

Hvis du har bestilt flyrejser hos os, har du ikke brug for billetter i papirform. Dine boardingkort bliver udstedt i lufthavnen ved check-in. Du henvises til guiden med ankomst- og afgangsoplysninger for yderligere oplysninger.


Læs venligst alle dokumenter grundigt, og kontakt din rejsearrangør, turarrangør eller Hurtigruten (hvis du har booket direkte hos os), hvis du har spørgsmål. Vi ser frem til at byde dig velkommen ombord på verdens smukkeste rejse!

Læs vores fulde vilkår og betingelser.