Formaliteter og rejsedokumenter ved rejser til Norges kyst

Tak, fordi du har valgt at rejse med Hurtigruten. Brug venligst et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede formaliteter og gennemgå dine rejsedokumenter.

Hvis du skal på ekspeditionsrejse til Norge ombord på MS Otto Sverdrup eller MS Maud, kan du klikke her.

Indrejsekrav

Pas- og visumkrav

Alle rejsende med Hurtigruten skal fremvise gyldigt pas/legitimation. Hold dit ID klar, når du går ombord. Du får ikke lov at gå ombord, hvis du ikke kan fremvise et gyldigt ID ved check-in. Det gælder for alle gæster, herunder statsborgere fra skandinaviske lande. Hvis du planlægger at rejse til Svalbard, skal du medbringe pas.

Det er dit ansvar at kontrollere og opfylde de pas-, visum-, sundheds- og immigrationskrav, der gælder for din rejseplan. Vi kan kun tilvejebringe generelle oplysninger om disse forhold. Du skal kontrollere kravene, der gælder for din pågældende situation, hos de relevante ambassader og/eller konsulater samt egen læge efter behov. De gældende krav er underlagt ændringer, og du skal tjekke den opdaterede situation i god tid før afrejse.

Hvis dit pas udløber om mindre end et år, bør du henvende dig til ambassaden for det land, du besøger. For yderligere oplysninger henvises til https://www.borger.dk/transport-trafik-rejser/Pas/Ansoeg-om-eller-forny-dansk-pas. For rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz skal du ansøge om at få udstedt det blå EU-sygesikringskort (EHIC)-formular inden afrejse. For yderligere oplysninger herom henvises til https://www.borger.dk/sundhed-og-sygdom/Sygesikring-og-laegevalg/EU-sygesikringskortet-det-blaa-kort.

For nærmere oplysninger om eventuelle sundhedsmæssige betingelser i destinationslandet, herunder krav om vaccination, henvises til Udenrigsministeriet på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/sundhedsforhold og de her anførte hjemmesider. Du opfordres dog herudover om til at kontakte egen læge efter behov.

Opdateret rejserådgivning kan rekvireres fra Udenrigsministeriet ved at besøge http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Rejsende uden et dansk pas, herunder andre EU-borgere, skal søge opdateret rådgivning om pas- og visumkrav fra ambassaden, højkommissariatet eller konsulatet for dit/dine destinationsland(e), som du rejser til/igennem.

Vi påtager os intet ansvar, hvis du ikke kan rejse, eller pådrager dig eventuelle andre tab, som følge af, at du ikke overholder eventuelle pas-, visum-, immigrationskrav eller sundhedsanbefalinger. Du accepterer, at du vil refundere os for eventuelle bøder eller andre omkostninger, som vi pådrager os som følge af, at du ikke overholder eventuelle pas-, visum-, immigrationskrav eller sundhedsanbefalinger.

*

Det er vigtigt at tjekke Norsk Institut for Folkesundheds hjemmeside for at få den mest opdaterede vejledning for at rejse til Norge, og det seneste farvekodede kort for karantænekrav. 

Rejser under COVID-19

Brug vores interaktive kort til at finde ud af, hvor du kan rejse hen, og få oplysninger om eventuelle indrejseregler.

Mere sikker, stadig sammen

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har introduceret strenge foranstaltninger for at reducere spredningen af COVID-19 på alle vores skibe. Vi vil konstant opdatere disse foranstaltninger i overensstemmelse med de seneste retningslinjer fra myndighederne. Du skal følge alle rejsebegrænsninger, der er gældende på rejsetidspunktet. Du kan være forvisset om, at vi vil sørge for at gøre sejladsen så sikker som muligt.

Vores sikkerhedsprocedurer: Mere sikker, stadig sammen

Du kan læse sundheds- og hygiejneforanstaltningerne for de luftfartsselskaber, vi samarbejder med, på deres egne hjemmesider.

Praktiske oplysninger

Der er mere end 70 aktiviteter til at bringe dig endnu tættere på livet langs den norske kyst. Prøv et udvalg af sæsonbestemte oplevelser både til søs og på land med vores valgfri udflugter:

Er du ikke helt sikker på, hvad du skal pakke til rejsen?
Vi har udarbejdet en pakkeliste til dig, der passer til alle sæsoner langs den norske kyst.

Oplysninger om planlagte sejladser og ændringer af sejlplanen kan findes her:

Andre spørgsmål? Kontakt os.

Rejseinformation - kystrejser

Dine rejsedokumenter

Du skulle have modtaget disse dokumenter fra os:

  • Ruteplan (kun til information)
  • Transportbilletter (hvis transport er blevet bestilt)
  • Norge/Sognefjord i en nøddeskal-billetter (hvis de er bestilt)
  • Oplysninger om før-/efterprogram (hvis det er bestilt)

Visning og/eller download er også muligt:

  • Oplysninger om rejsemålet (PDF) – i dette dokument finder du vigtige oplysninger om alt det, du skal gøre, inden du tager af sted, samt vores anbefalinger om, hvad du pakker, oplevelsen ombord og hvad du kan forvente.
  • Ankomst-/afrejseinformation – i dette dokument finder du vigtige oplysninger om dine flyrejser og vores transport i Norge.
  • Bagagemærke til Den norske kystrute – klik på linket for at åbne bagagemærkedokumentet. Klik derefter på download-knappen. En PDF vil enten blive åbnet i en browser eller blive gemt på din computer. Klik på printikonet og følg instruktionerne. Print bagagemærke. Vedhæft dette dokument til hvert stykke bagage, der skal tjekkes ind.

Hos Hurtigruten bestræber vi os på at arrangere bæredygtige rejser og søger altid at minimere den negative påvirkning, vores aktiviteter har. Dette er også grunden til, at fremsender vores rejsedokumenter digitalt.

Der kræves ikke en udskrevet bekræftelse for tjenester, der er bestilt hos Hurtigruten. Du skal kun fremvise et gyldigt pas eller et officielt ID-kort ved check-in. Du har ikke brug for billetter eller papirer som købsbevis til nogen hoteller eller udflugter på land eller til den rejse, du har bestilt hos Hurtigruten.

Hvis du har bestilt flyrejser hos os, har du ikke brug for billetter i papirform. Dine boardingkort bliver udstedt i lufthavnen ved check-in. Du henvises til guiden med ankomst- og afgangsoplysninger for yderligere oplysninger.


Læs venligst alle dokumenter grundigt, og kontakt din rejsearrangør, turarrangør eller Hurtigruten (hvis du har booket direkte hos os), hvis du har spørgsmål. Vi ser frem til at byde dig velkommen ombord på verdens smukkeste rejse!

Læs vores fulde vilkår og betingelser.