Nordkap-ekspressen: Vinterens mest magiske oplevelse

Aldrig før har det været nemmere, mere komfortabelt og sjovt at opleve Norges kyst.

Nu fra Oslo!

For første gang i historien sejler Hurtigruten fra Norges hovedstad, Oslo. Ruten med Nordkap-ekspressen er også helt ny. Den går forbi Norges sydligste punkt til landets nordligste punkt. Undervejs stopper skibet til spændende udflugter i nøje udvalgte havne. Skibet er nyligt renoveret, og i restauranterne kan man forvente smagsoplevelser i verdensklasse. Det er en rejse i natur, kultur og historie og ikke mindst: Du får også nordlysgaranti!

The view over Ålesund from Mount Aksla
The view over Ålesund from Mount Aksla
Foto: Photo Competition

Håndplukkede havne

På den nye rute lægger skibet til i 16 nøje udvalgte destinationer. Gennemsnitstiden i havn er seks timer, så der er god tid til at opleve kystbyer som Kristiansand, Haugesund, Ålesund, Tromsø og Alta – og mindre perler som Brønnøysund, Svolvær, Honningsvåg, Lødingen og Rørvik.

I Haugesund og Hardangerfjorden kan man for eksempel opleve "Vikingehøvdingernes hjem". Her kan man rejse tilbage i tiden med en fiktiv Harald Hårfager på Nordvegen historiecenter og se frem til en smuk sejlads i en af Norges smukkeste fjorde.

Vil du rejse med Nordkap-ekspressen til eller fra Oslo? Oplevelsen varer 13 dage.

Se hele ruten fra Oslo her Se hele ruten fra Oslo her
The view over Ålesund from Mount Aksla
The view over Ålesund from Mount Aksla
Foto: Photo Competition
Atlanterhavsvejen
Atlanterhavsvejen
Foto: Shutterstock

Nordlysgaranti

På Nordkap-ekspressen er betingelserne optimale for at opleve det fortryllende nordlys danse på nattehimlen. Skibet lægger også til i nordlysets hovedstad, Alta. Her kan man komme med på en guidet tur gennem byen og lære mere om det sagnomspundne lysfænomen. Man kan også besøge den smukke Nordlyskatedral.

Vi tilbyder også noget helt unikt: Nordlysgaranti! Hvis nordlyset er helt fraværende på rejsen, og det ikke er muligt at se det på sørejsen, giver vi dig endnu et forsøg med en gratis rejse. 

Læs mere om nordlysgarantien Læs mere om nordlysgarantien
Atlanterhavsvejen
Atlanterhavsvejen
Foto: Shutterstock

“At se det magiske nordlys for første gang er en fantastisk oplevelse, som man aldrig vil glemme.”

– Assisterende ekspeditionsleder Linus Holzapfel

En ægte smag af Norge

Mens vi sejler langs kysten, kommer vi forbi fjordene, hvor fiskene kommer fra, bjergene, hvor urterne gror, og bakkerne, hvor lammene græsser. Afstand bliver ikke meget kortere til restauranterne. Skibet har tre gode restauranter, og nogle af landets dygtigste kokke står ved roret. Kokkene modtager de lokale råvarer fra de havne, vi besøger, og dermed hele tiden nye råvarer at lege med og nye historier at fortælle. Konceptet Norway's Coastal Kitchen sikrer, at man får en dybere forståelse af kystens delikatesser.

Læs mere om Norway's Coastal Kitchen Læs mere om Norway's Coastal Kitchen

“Det er en ære at arbejde med så gode lokale råvarer og at kunne servere dem for vores gæster med vidunderlige omgivelser og med en smag af nordlys.”

– Sivert Lohse Øverli, kok på Restaurant Røst

MS Trollfjord, Hurtigruten
Foto: Alamy Stock Photo

Komfortabel rejse

Hvad med at slappe helt af i skibets sauna? Eller bare nyde udsigten fra en af lænestolene i panoramaloungen? Nordkap-ekspress-skibet, M/S Trollfjord, blev renoveret i 2023, og her er alt lagt op til en behagelig rejse. Skibet er en hyldest til både norsk natur og vores 130-årige historie langs Norges kyst.

Læs mere om skibet her Læs mere om skibet her
MS Trollfjord, Hurtigruten
Foto: Alamy Stock Photo
En gruppe mennesker, der sidder på en togstation

“Værelserne har bløde og behagelige senge: "Jeg elsker at arbejde for vores skønne rejsende og vise dem vores smukke land, nordlyset og ikke mindst skibet, som jeg er stolt af!”

– Janaina Nørgård, Husholdning.

Lindesnes fyr
Lindesnes fyr
Foto: Shutterstock

En rejse i natur, kultur og historie

Du kan være sikker på, at det aldrig bliver kedeligt ombord. Hver dag bliver der lagt op til, at du kan lære mere om natur, kultur og historie med relation til de steder, vi besøger. Du kan for eksempel komme med til foredrag om Norges maritime historie, mens vi nærmer os Lindesnes og landets ældste fyrtårn. Du kan deltage i kunst- og håndværkssessioner på biblioteket eller deltage i et fotokursus.

Du bestemmer selv dit aktivitetsniveau. Måske ønsker du at hvile dig i kahytten, mens kysten glider forbi, at tage en tur i træningsområdet eller bare nyde en god bog?

Lindesnes fyr
Lindesnes fyr
Foto: Shutterstock
Foto: Tommy Simonsen

Dygtigt team

Med på rejsen er et dedikeret Coastal Experience-team, der sørger for, at man har det godt ombord. Teamet står for underholdningen, er eksperter på deres områder og er gode historiefortællere. Glæd dig til at deltage i alt fra morgenyoga til filmaftener, foredrag og vandreture.

De fleste aktiviteter er inkluderet i prisen, men hvis man vil opleve andre arrangerede udflugter, kan man bestille sådanne. 

Find passende aktiviteter her Find passende aktiviteter her
Foto: Tommy Simonsen

Find den perfekte rejse til dig med Nordkap-ekspressen.