Videnskabscentret ombord på Hurtigruten MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen

Videnskabsprogram ombord

Vores videnskabsprogram har ét mål: At øge din nysgerrighed, viden og interesse i de områder, du sejler til.

Vores ekspeditionsskibe tjener som den perfekte platform for videnskabelig forskning; Med adgang til fjerntliggende områder af verden og eksperter ombord kan vi levere uvurderlig data til forskerverdenen – med hjælp fra vores gæster!

Vi inviterer vores gæster til at deltage i videnskabelige aktiviteter, udvikle en større forståelse for området, hvor vi rejser, blive ægte ambassadører og vende hjem for at være forkæmpere inden for beskyttelsen af vores planets mest skrøbelige økosystemer.

Kernen i videnskabsprogrammerne for civile

 • Levering af vores eget forelæsningsprogram.
 • Interaktion med gæster i vores videnskabscentre for at forstærke forelæsningsprogrammet med praktiske oplevelser for gæsterne.
 • Videnskabsprogrammet for civile involverer gæster i programmer for tredjepartsorganisationer.
 • Transport af videnskabeligt udstyr til indsamling af prøver på vegne af forskningsinstitutter.
 • At være vært for videnskabeligt personale ombord for at samarbejde om videnskabsprogrammer.

Eksempler på videnskabelig forskning ombord

 1. Udbredelse af havfugle med fortegnelse over antarktiske steder —Undersøgelser på hele den antarktiske halvø hjælper forskere med at forstå, hvordan havfugle bruger forskellige habitater og giver værdifulde oplysninger om deres livscyklusser.

 2. Skyobservationer med Globe-programmet — Ved at observere og optage skydække, der er tidsbestemt til NASA-satellitflyvninger, kan gæster hjælpe forskerne med at forstå, hvordan overflade- og lufttemperatur påvirkes af skydække, og hvordan skyer vil reagere på et ændret klima.

 3. Happywhale — Vi hjælper med at spore enkelte hvaler i alle verdenshavene ved at udnytte fordelen ved at have gæster, som gerne vil kigge efter hvaler – dermed udvider vi vores videnskabelige viden om deres adfærd og udbredelse.

 4. Søleopard-projektet — Et nonprofitstudie, der sigter mod en bedre forståelse af søleopardens adfærd, økologi og populationsdynamik på den antarktiske halvø for at fremme deres bevarelse og sikre interaktioner mellem mennesker og sæler.

 5. Fjord Phyto— Undersøgelse af fytoplankton for bedre at forstå, hvordan det reagerer på ændringer af vandtemperaturen i polarområderne og dermed give en forklaring i forhold til at hjælpe med at afbøde fremtidige miljømæssige påvirkninger.

Videnskabscenter

Tag med ekspeditionsteamet og se deres foredrag, lær fotografi på workshops og hør mere om projekter om videnskabelige projekter. Her findes også videnskabeligt og uddannelsesmæsigt udstyr, som f.eks. mikroskoper og interaktive kort.

Foredragssal

Dybdegående foredrag om historie, klimaforandringer, bæredygtighed, dyreliv, geovidenskab, kultur og andre emner, der handler specifikt om destinationen, som du besøger, afholdes her. Du vil helt sikkert få mere ud af dine oplevelser på ekspeditionen ved at lære mere om hvert enkelt emne.

Webinar: Videnskabsprogram

Vores videnskabsprogram har ét mål: At øge din nysgerrighed, viden og interesse i de områder, du sejler til.

I dette webinar kan du lære om:

 • Hvad videnskabsprogrammet handler om
 • Lære fra eksperterne ombord
 • Faciliteter, udstyr og aktiviteter
 • Videnskabsprojekter for civile, og hvordan du kan bidrage

Foredragsholder: Verena Meraldi