A chef plating up at Kysten restaurant on board The Coastal Express

Restauranter på de originale rejser

Skibets restauranter er opkaldt efter Norges kyst, hvilket giver vores rejsende en spændende udforskning af vores hjemlands køkken.

Torget

Skibets primære restaurant, Torget, der er omdrejningspunktet, når det drejer sig om at spise på Kystruten, har et varieret udvalg af retter til morgenmad, frokost og aftensmad – sammensat af køkkenchef, Øistein Nilsen.

Morgenmad – serveres fra klokken 7.00

Begynd dagen med et udvalg af varme retter og en buffet med friskbagt brød, morgenmadsprodukter, frugt, yoghurt, smoothies, juice, energishots, havregrød, laks, æg og pandekager.

Frokost – serveres fra klokken 12.00

Ved brug af årstidens bedste, lokale råvarer skaber skibets kokke lækre retter på tallerkener sammen med overdådige buffeter til frokost. Man finder også et stort udvalg af bæredygtige, plantebaserede måltider – veganske retter – på menuen.

Aftensmad – serveres fra klokken 18.00 (fastsatte tider, med 4-5 hold)

Nyd en tre-retters middag og vælg mellem forskellige retter hver dag – blandt andre et udvalg af kød, fisk og plantebaserede retter. Afslut måltidet med et udvalg af traditionelle desserter såsom hjemmebagte kager, sorbeter eller buddinger – ofte med en coulis af lokale bær.

Norges kystnære køkken
Restaurant Torget ombord på Kystruten
Torget restaurant

Kysten

Spis middag med stil på Kysten, der er skibets à la carte-restaurant. Navnet “Kysten” afspejler restaurantens enkle, elegante og moderne stil. Her kan man nyde lækre retter fra skibets dygtige kokke, der anvender de bedste råvarer fra Norges kyst.

Nyd en menu med udgangspunkt i tang, ekstra mørt rensdyrkød og saftige kammuslinger med egnens smør og vilde urter. Man kan være forvisset om, at fisk og skaldyr er friskfangede, kødet kommer fra fritgående dyr, og ostene har vundet adskillige priser.

Vælg en flaske vin fra restaurantens vinkort med specielt udvalgte fine vine til middagen eller prøv en vinpakke, som skibets bedste vinsmagere har valgt til maden. Hvis man vælger at opgradere til platinumpakken, kan man spise her hver dag som en del af sin rejse.

À la carte-
Restaurant Kysten ombord på Kystruten
Kysten restaurant on board Hurtigruten

Brygga

Navnet på skibets bistro betyder “kaj” på dansk. Som man kan se på en rejse med os, er kajerne på Norges kyst ofte travle steder, hvor havnearbejdere laster og losser – uden megen tid til at sidde ned og spise.

Derfor serverer Brygga også på passende vis hurtige retter, der er lette at spise, såsom friske salater, sandwich, wraps og kendte retter som frisklavede pizzaer og gastroburgere. Ud over disse retter, der tilfredsstiller de fleste, kan man selvfølgelig også få skibets lækre signatur-sandwich med rejer – serveret med æg, dildmayo og et stykke citron – en sand norsk klassiker.

Til dessert kan man vælge fra et udvalg af lokalt inspirerede desserter og søde kager.

En burger på restaurant Brygga ombord på Kystruten
brygga bistro buffet hgr 163956 1920 photo tor farstad
brygga hgr 163984 john emil richardsen

Multe

Følg duften af friskbagte kager og bagværk til Multe. Skibets bageri serverer højt belagt smørrebrød, der er toppet med generøse mængder af pynt. Forkæl dig selv med friske smoothies, et udvalg af kaffe og lækker is direkte fra Lofoten. Man finder alle de klassiske smage plus et par norskinspirerede som for eksempel myseost – sød brun gedeost. To eller tre kugler?

Ordet “multe” betyder “multebær” på dansk. Marmelade, der er lavet af det sjældne arktiske bær, kan smages i bageriet, hvor det ofte serveres sammen med vafler og generøse portioner flødeskum eller is.

Multe bageri-lige fra ovnen
Lokale is fra Lofoten
Afslappet atmosfære i multe bageri

Explorer Bar

Explorer Bar skiller sig ud med den omgivende lounges atmosfære og panoramaudsigten over fjordene gennem gulv til loft-vinduerne. Bestil fra barens udvalg af varme og kolde drikkevarer, slap af i en behagelig lænestol, tag en snak med en drink i hånden og se verden passere forbi.

Explorer Bar serverer førsteklasses kaffe, økologisk te, varm chokolade, frugtjuice, forskellige norske øl, rød-, hvid- og rosévine og et udvalg af norsk akvavit, der kan få enhver spiritusnyder til at hoppe af glæde.

Nyd dertil et udvalg af snacks – f.eks. grillede sandwich med lokal skinke og ost eller en norsk specialitet, tørret fisk!

explorer-lounge-panorama-bar-ms-polarlys-hgr-150641 1920-photo kristian dale
explorer_lounge_bar_hgr_142698_agurtxane_concellon
Cocktails i Explorer Bar & Lounge