À la carte-menu
Forkæl dig selv ved at opgradere til à la carte-menu. Vælg mellem en række af de bedste råvarer, som Hurtigrutens kokke indkøber langs ruten.
Kammuslinger med blomkål, fløde og krydrede pølser. Muslingerne er håndplukket af dykkere ud for Helgeland og leveret til skibet, mens de er i live. Eller måske har du lyst til kongekrabbr, ekstra mørt højreb af rensdy eller oksekød?
Hvis du hver dag vil have mulighed for at vælge blandt de absolut bedste råvarer fra de lokale leverandører, kan du opgradere til à la carte.
Foto: Agurtxane Concellon / Hurtigruten og Carsten Pedersen / Hurtigruten
Efter en lang dag med at samle minder for livet kan man glæde sig til at tage plads i de mere private områder af restauranten.
Vælg mellem 2-, 3-, 4- og 5-retters middage, hvor du kan vælge mellem fire forretter, fem hovedretter, fire desserter og den berømte ostetallerken - alle lavet af lækre, friske råvarer, der er blevet leveret langs ruten.
På en kystrejse er mange af ingredienserne fra havet, men der er også råvarer inde fra land - bl.a. rensdyrkød, ekstra mørt oksehøjreb, ost, mejeriprodukter, grøntsager, frugter og bær. Desuden kan der købes vin- og drinkspakker.
De, der er på en klassisk rejse, har helpension inkluderet i prisen og kan mod en lille ekstrabetaling opgradere til à la carte. Hvis man ikke har helpension, kan man også bestille à la carte-menu.
Foto: Agurtxane Concellon / Hurtigruten, Ørjan Bertelsen / Hurtigruten og Agurtxane Concellon / Hurtigruten
À la carte-menu kan bestilles om bord. M/S Lofoten har sit eget aftensmad-koncept med en menu fra 1960'erne, mens m/s Vesterålen ikke tilbyder à la carte-menu.
Menuen skifter med sæsonen. Det gør måltiderne til en fest med de bedste ingredienser fra naturen.