Bæredygtighed - Et fodspor vi er stolte af

Hurtigruten Group er verdens førende inden for ekspeditionsrejser og er verdens største ekspeditionskrydstogtselskab. Med dette følger et ansvar.

Med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling som ramme – og en mission rettet mod innovation, teknologi og konkrete foranstaltninger – er bæredygtighed en del af alle Hurtigruten Groups aktiviteter ned til mindste detalje.

Hurtigruten Group har til formål at hæve og fastsætte standarder for hele branchen, da vi går ind i en ny æra af ekspeditionssejlads og eventyrrejser, der er drevet af bæredygtighed.

Vores forretning og drift berører direkte og indirekte mange af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Vores bæredygtighedsambitioner er direkte forbundet med mål 9, 11, 12, 13 og 14. Det er her, vi mener, at vi kan påvirke samfundet som helhed og vores virksomhed på den mest positive vis, både nu og i fremtiden.

Derudover har vi valgt fire mål, der repræsenterer vores grundlag, nemlig vores driftslicens. Dette er mål 4, 5, 8 og 16. De repræsenterer de værdier, der er kernen i vores virksomhed og er indbygget i vores styringssystemer.

Derfor bygger vi de første ekspeditionskrydstogtskibe med hybridmotorer. Derfor har vi – som det første større krydstogtrederi i verden – fjernet al engangsplastik fra alle vores skibe og hoteller. Derfor inviterer vi vores gæster, til at udforske planeten på en mere sikker, miljøvenlig og avanceret ekspeditionsflåde. Og derfor er det vores mål at uddanne gæster og skabe ambassadører til hver destination, på hver rejse gennem aktivt, at engagere gæsterne i kulturen, økosystemerne og konsekvenserne af klimaforandringer – hvor end det er, vi udforsker.

Siden 1893 har Hurtigruten sejlet og udforsket nogle af verdens mest udfordrende farvande, og vores rødder kan spores tilbage til de norske polarhelte. Vi står nu over for en af de største og sværeste udfordringer i vores 125-årige historie. Klimaforandringer, plastikaffald og belastende masseturisme forandrer sårbare økosystemer og truer dyrelivet.

Ved at bygge videre på vores passion, kompetence og arv, med vores dedikerede besætning og personale, er Hurtigruten fast besluttet på at gøre en forskel. Vi vil kun efterlade et fodspor, vi er stolte af, bidrage til bæredygtig udvikling og skabe positive forandringer gennem vores aktiviteter.

Hurtigrutens substainability video 2020

Bæredygtig drift, dyreliv og destinationer

Hurtigruten ønsker at styrke lokalsamfundene gennem samarbejde og handel. Vores gæster er opdagelsesrejsende og beviser behovet for kvalitetsoplevelser, uddannelse og forståelse som en levedygtig vej til helårsaktivitet og bæredygtig vækst. Når vi beskytter og tilføjer langsigtet værdi til de farvande, vi sejler i, og til de destinationer, vi besøger, er det ikke blot det rigtige at gøre, det er også nødvendigt for at sikre vores virksomheds eksistens.

Hurtigruten bidrager til levebrødet og velfærden i små kystsamfund ved at handle lokalt og købe tjenesteydelser, såsom udflugter, og anvende ingredienser fra lokale leverandører. Hurtigruten respekterer og støtter oprindelige folkeslag, sætter pris på deres kultur og traditioner og opretholder et meget tæt samarbejde med de lokalsamfund, der gør en enorm indsats for at byde vores gæster velkommen – hvor end vi kommer hen.

At udforske nogle af de mest spektakulære naturområder på vores planet – og observere dens unikke dyreliv – er en vigtig del af hver eneste Hurtigruten-rejse. Med det medfølger en forpligtelse til at udforske disse steder på en respektfuld måde. Enhver påvirkning skal kun være lille og forbigående. Hurtigruten vil ikke efterlade synlige eller varige tegn fra et besøg. Observation af vilde dyr gøres på afstand, for ikke at ændre deres naturlige adfærd og med yderste respekt for deres velvære og levesteder.

Hurtigruten vil føre an i kampen mod udnyttelse og nedbrydning af steder, natur og lokalsamfund som konsekvens af ikkebæredygtig masseturisme/overturisme. Vi går ind for strenge regler og bestemmelser, som vi også pålægger os selv for at bevise, at det er muligt at gøre.

Videnskab, innovation og teknologi

Hurtigruten fastsætter en ny industristandard ved at bygge verdens første ekspeditionskrydstogtskibe med hybridmotorer. Disse revolutionerende skibe er fyldt med miljøvenlig teknologi og vil være rygraden i den hidtil mest miljøvenlige og avancerede flåde af ekspeditionskrydstogtskibe i krydstogtbranchen. Hurtigruten har indført et frivilligt forbud mod tung brændselsolie for et årti siden og er fortaler for, at resten af verden endelig gør det samme.

 

Hurtigruten Foundation

Hurtigruten har etableret Hurtigruten Foundation for at sikre, at vores fremtidige gæster kan nyde de samme meningsfulde rejseoplevelser, som vores gæster kan i dag. Hurtigruten Foundation finansieres af aktiviteter og donationer ombord på vores skibe og fokuserer sin indsats omkring tre hovedsøjler: At bevare verdens isbjørnebestande, bekæmpe hav- og plastikforurening og oprette både lokale og globale projekter inden for de områder, som Hurtigruten udforsker.

 

 

Hurtigruten Group Sustainability report 2018: A footprint we are proud of

 

Previous reports:

Guideline to the use of Sustainable Development Goals Logos

Udforsk The Green Pioneer MS Roald Amundsen

Læs mere