Nordlys

Tromsø - Kirkenes

Nordens Paris, Nordlys og Nordkap. På denne rejse, Tromsø - Kirkenes, er vi nord for Polarcirklen under hele turen.

Dag 1. Tromsø, porten til Arktis

Vi foreslår ankomst i Tromsø ud på formiddagen, som giver jer tid til at opleve lidt af ishavsbyen før i går ombord. Skibet har afgang kl. 18:30. Efter ombordstigning og inncheckning kan i nyde udstævningen fra restauranten, hvor der serveres en tre-retters middag lavet på lokale råvarer.

Dag 2. Honningsvåg og Nordkapp

Dagen starter med nogen timer i mødelokalet. Vi sejler gennem Magerøysund, og efter et tidligt stop i Hammerfest, kommer vi til Honningsvåg. Dette er indgangsporten til det spektakulære Nordkapp. Her er du kun 2000 kilometer fra den geografiske nordpol. Når du står du på toppen af det 307 meter høje Nordkapp-platået får du en følelse af at være ved verdens ende. 
Fra Honningsvåg fortsætter møderne mens vi sejler mod øst. Når vi nærmer os Kjøllefjord sænker skibet farten og stopper op ved Finnkjerka. Ombord kommer en lokal fisker med dagens fangst af kongekrabber, som vi får mulighed for at opleve på tæt hold ude på dæk før de senere bliver en del af aftenens middag, nemlig havets festbord.

Dag 3. Kirkenes, endestation og vendepunkt

Når vi kommer til Kirkenes, 30 længdegrader mod øst, er du længere mod øst end Istanbul og Skt. Petersborg. Du har den russiske grænse og Kola-halvøen helt tæt på. Når du nu er på Hurtigruten, har du kun et valg; at sætte kursen sydover igen. At tilbringe tid i Kirkenes giver jer også mulighed for at deltage i nogen af aktiviteterne som tilbydes i dette eksotiske arktiske miljø før i rejser hjem. Det er også muligt at fortsætte møderne i Kirkenes.

Ønsker du at vide mere om Hurtigrutens omfattende og unikke tilbud, ring 810 30 030, eller send en mail til [email protected].