Daniel Skjeldam

Administrerende direktør, Hurtigruten Group

Daniel Skjeldam

Administrerende direktør for Hurtigruten Group.

Daniel Skjeldam har været administrerende direktør for Hurtigruten Group siden 2012. Med sit strategiske fokus og passion for innovation fik han Hurtigruten omstillet fra en lille shippingvirksomhed til en af verdens førende, bæredygtige rejseselskaber for eventyrlige oplevelser.

Med en baggrund inden for rejsebranchen var han en del af opstartsteamet for flyselskabet Norwegian i 2002 og fungerede som salgs- og marketingchef, inden han overtog roret hos Hurtigruten.

Daniel sætter en ære i at opbygge virksomheder og skabe stærke og forskelligartede teams, der sætter nye standarder inden for den globale rejsebranche. Denne beslutsomhed til at gennemføre forandringer gav ham ansvaret for lanceringen af ​​verdens første batteridrevne hybridskibe; MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen i respektivt 2018/2019.

Daniel er en hyppig taler ved internationale konferencer, en tankeleder for havbeskyttelse, innovation og bæredygtighed, og er også grundlægger og formand for Hurtigruten Foundation.

Som en tilføjelse til sin farverige karriere har han arbejdet som officer i den norske hær og er uddannet polarekspeditionsguide.

I sin fritid elsker Daniel at sejle, stå på ski og udforske nye lande og kulturer, der ligger “uden for rækkevidde”.

Han har en kandidat i økonomi og erhvervsadministration (civiløkonom) fra NHH – Norges Handelshøjskole.

Som en passioneret fotograf og opdagelsesrejsende kan du se Daniels billeder og eventyrlige oplevelser på Instagram og Linkedin.

 

Uddannelse

  • Kandidat i økonomi og erhvervsadministration (civiløkonom) fra Norges Handelshøjskole (NHH).

Erfaring

  • Salgs- og marketingchef hos Norwegian Air Shuttle ASA
  • Del af opstartsteamet hos Norwegian Air Shuttle ASA
  • Officer hos Norges væbnede styrker
  • Bestyrelseserfaring fra flere virksomheder inden for økonomi, turisme og transport

Twitter: @danielskjeldam
Instagram: @danielskjeldam
LinkedIn: Daniel Skjeldam