Henrik Lund

Henrik Lund

Administrerende direktør hos Hurtigruten Foundation

Henrik blev ansat hos Hurtigruten Foundation i august 2021 med en bred, international erfaring inden for bæredygtighed, filantropi og internationale anliggender.

Han er tidligere personalechef for José María Figueres – Costa Ricas tidligere præsident og tidligere administrerende direktør for World Economic Forum.

Som direktør for institutionelle forhold og herefter bestyrelsesformand for miljøorganisationen Bellona Foundation har Henrik opnået vigtig erfaring som seniorleder fra it-rådgivning til bestyrelsesposter for flere grønne, nystartede virksomheder.

Henrik beskriver sig selv som “husets rebel” i Hurtigruten Group og er passioneret omkring, at vores rejsende skaber varig, positiv indvirkning på de smukke, men klimasvage områder, vi opererer i.

Henriks foretrukne Hurtigruten-destination er Svalbard på grund af det betagende landskaber og majestætiske natur kombineret med dets rige historie. I sin fritid kan Henrik godt lide at udforske nye kulturer og er en ivrig, omend middelmådig (hans egne ord), sømand uden en båd.

Henrik har en MBA fra NHH – Norges Handelshøyskole, kandidatgrad fra London School of Economics og en bachelorgrad fra Georgetown University. Han taler flydende spansk.

Følg Henrik på Instagram eller LinkedIn.