Sikrer udsatte grønlandske børn et trygt område og en lysere fremtid

Siden 1924 har Foreningen Grønlandske Børn arbejdet for at gøre livet for grønlandske børn bedre ved at fokusere på uddannelse, opbygge partnerskaber med lokale kræfter og anerkende lokal styrke. “Sapiik” er foreningens mentorordning for at støtte og vejlede unge i uddannelsessystemet.

Formålet med disse foreninger er at forbedre grønlandske børns rettigheder og vilkår. Foreningen ønsker at være til stede, hvor nationens unge befinder sig, lytte til deres behov og ønsker for fremtiden samt at være med til at guide dem i den rigtige retning.

Siden Hurtigruten Foundation blev grundlagt i 2015, har vi støttet Sapiik og Foreningen Grønlandske Børns vigtige arbejde. Vi har nu i mange år med stolthed bidraget til deres arbejde og vigtige indsats med at hjælpe udsatte børn. Vi vil fortsat støtte arbejdet fremover.

Alt vores arbejde er finansieret gennem støtte. Hjælp, som den støtte, vi modtager fra Hurtigruten Foundation, er altafgørende med hensyn til at hjælpe vores unge gennem Sapiik,” siger Julie Hjorth Lynge fra foreningen.

Støtten fra Hurtigruten Foundation hjælper Sapiik-mentorerne i foreningens daglige arbejde. Et af de vigtigste fokusområder er uddannelse, og Sapiik har udviklet et modulopbygget forløb rettet mod folkeskolens ældste niveau. Modulforløbet har tre grundpiller:

  1. Besøg og præsentationer om uddannelsesmuligheder
  2. Besøg og præsentationer om lokale og nationale virksomheder
  3. Personlig vækst

De tre grundpiller er udviklet på baggrund af flere års forskning, erfaring og dialog med målgruppen og med erfarne fageksperter inden for uddannelsesområdet.

Ud over Sapiik arbejder foreningen aktuelt med tre andre indsatser i Grønland. De inkluderer et “venne”-program, der sikrer, at udsatte børn under møder med de sociale myndigheder har en ansvarlig voksen som bisidder. Et andet fokusprojekt ser på stigningen af vold blandt 12-16-årige. Der organiseres desuden årlige sommerlejre med fokus på at give børn nye og spændende oplevelser.

Lær mere om arbejdet

Med M/S Fram, M/S Roald Amundsen og M/S Fridtjof Nansen kan man besøge Grønland og se noget af organisationens arbejde på tæt hold. Lær mere om Sapiik og Foreningen Grønlandske Børn på deres hjemmeside!

Om Foreningen Grønlandske Børn

Foreningen Grønlandske Børn er en ikke-statslig forening, der søger at forbedre grønlandske børns rettigheder og betingelser. Foreningens hovedformål er at hjælpe med at sikre, at alle grønlandske børn får en sikker og gunstig fremtid.