Bæredygtighed: Et fodaftryk, som vi er stolte af

Hurtigruten Group er verdens førende inden for ekspeditionsrejser og er verdens største ekspeditionskrydstogtselskab. Hermed følger et ansvar for at sikre, at bæredygtighed er integreret i al vores drift. Med FN’s mål for bæredygtig udvikling som ramme fokuserer vi på innovation, teknologi og konkrete tiltag for at udforske så ansvarligt som muligt.

Forsk med os

Siden 1893 har Hurtigruten Group sejlet og udforsket nogle af verdens mest udfordrende farvande, og vores rødder kan spores tilbage til de norske polarhelte. I dag står vi over for de største og sværeste udfordringer i vores 125-årige historie. Klimaforandringer, plastikaffald og belastende masseturisme, der alt sammen forandrer sårbare økosystemer og truer dyrelivet.

Vi går ind i en ny æra af ekspeditionssejlads og eventyrrejser, og Hurtigruten Group bestræber sig på at hæve og fastsætte nye standarder for at sikre rejsebranchen.

Derfor

  • bygger vi de første ekspeditionskrydstogtskibe med hybridelektriske motorer nogensinde
  • er vi det første store rejseselskab, der har fjernet al engangsplastik fra vores hele vores flåde og vores hoteller
  • investerer vi i at oplyse vores gæster og skabe ambassadører for hver destination, på hver rejse, ved aktivt at engagere gæsterne i de kulturer, vi besøger, de økosystemer, vi udforsker og konsekvenserne af de klimaforandringer, som vi ser

FN's mål for bæredygtig udvikling som ramme

Vores forretning og drift berører mange af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling direkte, særligt dem, der blandt andet er forbundet med ansvarlig forbrug og produktion, klimahandling og livet under vandet. Det er her, vi mener, at vi kan påvirke samfundet som helhed og vores virksomhed på den mest positive vis, både nu og i fremtiden.

Derudover har vi valgt fire mål for bæredygtig udvikling, der repræsenterer selve vores grundlag, nemlig vores forretningsgrundlag. Det er mål, der er relateret til uddannelse af høj kvalitet, ligestilling mellem kønnene og retfærdighed. De repræsenterer de værdier, der er kernen i Hurtigruten, og er indlejret i alt, hvad vi gør.

Ved at bygge videre på vores passion, kompetence og arv – med vores dedikerede besætning og personale – er Hurtigruten Group fast besluttet på at adressere disse udfordringer. Vi vil kun efterlade et fodspor, vi er stolte af, bidrage til bæredygtig udvikling og skabe positive forandringer gennem vores aktiviteter.

Hurtigrutens substainability video 2020

Bæredygtig drift, dyreliv og destinationer

Hurtigruten ønsker at styrke lokalsamfundene gennem samarbejde og handel. Vores gæster er opdagelsesrejsende og beviser behovet for kvalitetsoplevelser, uddannelse og forståelse som en levedygtig vej til helårsaktivitet og bæredygtig vækst. Når vi beskytter og tilføjer langsigtet værdi til de farvande, vi sejler i, og til de destinationer, vi besøger, er det ikke blot det rigtige at gøre, det er også nødvendigt for at sikre vores virksomheds eksistens.

Hurtigruten bidrager til levebrødet og velfærden i små kystsamfund ved at handle lokalt og købe tjenesteydelser, såsom udflugter, og anvende ingredienser fra lokale leverandører. Hurtigruten respekterer og støtter oprindelige folkeslag, sætter pris på deres kultur og traditioner og opretholder et meget tæt samarbejde med de lokalsamfund, der gør en enorm indsats for at byde vores gæster velkommen – hvor end vi kommer hen.

At udforske nogle af de mest spektakulære naturområder på vores planet – og observere dens unikke dyreliv – er en vigtig del af hver eneste Hurtigruten-rejse. Med det medfølger en forpligtelse til at udforske disse steder på en respektfuld måde. Enhver påvirkning skal kun være lille og forbigående. Hurtigruten vil ikke efterlade synlige eller varige tegn fra et besøg. Observation af vilde dyr gøres på afstand, for ikke at ændre deres naturlige adfærd og med yderste respekt for deres velvære og levesteder.

Hurtigruten vil føre an i kampen mod udnyttelse og nedbrydning af steder, natur og lokalsamfund som konsekvens af ikkebæredygtig masseturisme/overturisme. Vi går ind for strenge regler og bestemmelser, som vi også pålægger os selv for at bevise, at det er muligt at gøre.

Videnskab, innovation og teknologi

Hurtigruten fastsætter en ny industristandard ved at bygge verdens første ekspeditionskrydstogtskibe med hybridmotorer. Disse revolutionerende skibe er fyldt med miljøvenlig teknologi og vil være rygraden i den hidtil mest miljøvenlige og avancerede flåde af ekspeditionskrydstogtskibe i krydstogtbranchen. Hurtigruten har indført et frivilligt forbud mod tung brændselsolie for et årti siden og er fortaler for, at resten af verden endelig gør det samme.

 

Hurtigruten Foundation

Hurtigruten har etableret Hurtigruten Foundation for at sikre, at vores fremtidige gæster kan nyde de samme meningsfulde rejseoplevelser, som vores gæster kan i dag. Hurtigruten Foundation finansieres af aktiviteter og donationer ombord på vores skibe og fokuserer sin indsats omkring tre hovedsøjler: At bevare verdens isbjørnebestande, bekæmpe hav- og plastikforurening og oprette både lokale og globale projekter inden for de områder, som Hurtigruten udforsker.

 

Hurtigruten Groups bæredygtighedsrapport 2018: Et fodaftryk, som vi er stolte af

Tidligere rapporter:

Retningslinjer for brug af logoer relateret til Mål for bæredygtig udvikling