Vesterålen - udforsk det vilde nord

Oplev Vesterålens naturskatte - strande, fjorde, fjelde og dale. Øhavet er berømt for at være et fantastisk sted at se hvaler, og områdets vandrestier er uforglemmeligt smukke.

  • Udforsk et fantastisk varieret landskab
  • Kom tæt på masser af havdyr og fugle
  • Kør ad en betagende Nasjonal Turistveg
  • Tag på vandre- eller langrendstur i uberørt vildmark

Den robuste skærgård Vesterålen ligger nord for Lofoten, nord for Polarcirklen og strækker sig fra Norges fastland ud i Atlanterhavet. Vesterålen har stærke kontraster - fra små øer til nogle af Norges største, fra idylliske strande til frodig landbrugsjord og fra barske fjelde til dramatiske fjorde.

Navnet Vesterålen stammer fra det oldnordiske Vestráll, der betyder "dybt og smalt sund i vest".

Regionen tilbyder fantastiske udendørs aktiviteter. Der er fantastiske chancer for at se kaskelothvaler i et særligt næringsrigt område ved Andenes. Man kan også spejde efter vågehvaler, grindehvaler og spækhuggere.
Overalt i øgruppen kan man ro i kajak.

Man kan fx også vandre ad Dronningsruta i Øksnes og tage med på den guidede vandretur til toppen af Møysalen gennem Møysalen Nasjonalpark. På cykel kan man trampe under midnatssolen på de mange fine cykelstier uden at være bekymret for mørket. Hvis man vil køre en smuk rute, er det svært at slå Nasjonal Turistveg på Andøya.

Om vinteren er der fine muligheder for langrend og isfiskeri i Vesterålen - ofte under nordlys.
Besøgende kan bo på hotel med fuld service, i moderne rorbuhytter og på veludstyrede campingpladser i og omkring de maleriske fiskerbyer.

Havet har længe været befolkningens livsgrundlag. Torsk, kuller, sej, rødfisk, havkat, laks, sild, rødspætter, skrubber, hellefisk og rejer er vigtige eksportvarer.

Besøg Vesterålen på de følgende ekspeditionsrejser: