Træna - Polarcirkel-eventyr

Træna er et af de smukkeste steder på Polarcirklen - et vildt naturområde med hundredvis af øer, holme og rev 33 sømil fra fastlandet. Samfundet har eksisteret siden stenalderen, og øerne er nu et populært sted til friluftseventyr.

  • Norges ældste fiskerisamfund - 9000 år gammelt
  • Ligger direkte på Polarcirklen
  • Bred vifte af spændende friluftsaktiviteter
  • Træna-festivalen er en af Europas mest spektakulære festivaler

Netop på Polarcirklen og 33 sømil fra fastlandet stiger Træna-øerne op fra havet. Træna består af flere end 1.000 øer, rev og holme med fantastiske vandrestier og spektakulær udsigt. Kun fire af øerne er befolket: Husøya, Selvær, Sanna og Sandøy.
Øerne ligger langs Trænafjorden mod sydøst og Norskehavet mod vest. Træna Fyr ligger syd for kommunen.
Træna var en af de første bosættelser i Norge. Der er fundet 9000 år gamle relikvier - fra stenalderen. På Sanna kan man besøge en bjerghule - en akustisk katedral, der har været brugt til gamle ritualer i over tusind år.
Færre end 500 mennesker bor på Træna, der er en af Norges mindste og mest fjerntliggende kommuner. Beboerne kaldes havfolket.
Midnatssolen kan ses fra begyndelsen af juni til slutningen af juli, og nordlyset er synligt i efteråret og om vinteren. Under disse naturlige lyfænomener og med fantastisk smuk natur er Træna et fantastisk sted til friluftsaktiviteter året rundt. Lokale guider tilbyder kajakture, vandreture, cykelture og grotteeventyr, rafting, fiskeri, klatring og om vinteren endda hundeslædesafari.
I de senere år er Træna blevet bredt kendt for Trænafestivalen, der af avisen The Guardian omtales som en af Europas fjerneste og mest spektakulære musikfestivaler. Hver sommer kommer tusinder af besøgende for at opleve den imponerende festival langt ude på havet. Om vinteren, når vejret er hårdest, arrangerer øboerne en vinterfestival kaldet Træna taget med storm.

Besøg Træna på de følgende ekspeditionsrejser:

 

Historie

Øen Sanna i Træna var en af de første bosættelser i Norge. Arkæologiske udgravninger viser, at her har boet mennesker siden stenalderen for 9.000 år siden. De fandt husly i øens 18 huler. Kirkhelleren er den største hule - en katedral, der er dannet af naturen. Træna betragtes som Norges ældste fiskerisamfund.