Colourful houses in the fishing port of Rørvik in Norway

Rørvik - omgivet af tusindvis af øer

Rørvik og omegns maritime pragt er en attraktion i sig selv

Rørvik er en havneby i Vikna-øgruppen, der består af cirka 6.000 øer, skær og rev. Klimaet er maritimt, og der findes blomme- og æbletræer i mange af de private haver, selv her ved 65 °N. De fleste bygninger er lavet af træ, hvilket giver Rørvik et præg af en typisk lille by. Vikna-øgruppen er en seværdighed i sig selv, og med Hurtigruten får du den bedste udsigt. Det er et paradis for sejlads med små både, kajak, kano og for dykning. Vinterfiskeri efter torsk har altid været en vigtig industri, og hvert år i marts er der en torskefestival. Nyd den levende fiskerby, et godt måltid med torsk, lever og rogn, eller deltag i mange andre maritime aktiviteter.

Kystmuseet Norveg er et arkitektonisk landemærke. Nyd et besøg og lær om regionens kultur og historie i løbet af de seneste 10.000 år, fra de første mennesker, der kom her, til de aktuelle udfordringer som en af verdens førende fiskenationer.

Det historiske handelssted Berggården spillede en central rolle i Rørviks udvikling, der begyndte i 1878. Oplev atmosfæren i en butik fra 1910 og se kunstgenstande, der fortæller historier om, hvordan mennesker levede og arbejdede i dette livlige område for 150 år siden.

Den sidst registrerede observation af en søslange i Norge blev foretaget i 1926 af to drenge, der fiskede efter makrel på Viknas nordlige side ved Lysøya vest for vores rute. Søslangen skulle efter sigende være 200 meter lang og have 60 pukler. Desværre havde drengene ikke medbragt et kamera.

Kystmuseet Norveg er et arkitektonisk vartegn. Nyd et besøg og lær om de seneste 10.000 års kultur og historie i regionen fra de første mennesker kom her og de aktuelle udfordringer i en af ​​verdens førende fiskerinationer.

Den historiske handelsplads Berggarden fra 1878 spillede en central rolle i Rørviks udvikling. Oplev atmosfæren i en butik fra omkring 1910 og opdag kunsthåndværk, der fortæller historier om, hvordan folk levede og arbejdede i dette livlige område for 150 år siden.

Den sidste observation af en søslange i Norge blev gjort i 1926 af to drenge, der fiskede efter makrel på den nordlige side af Vikna ved øen Lysøya vest for Hurtigrutens rute. Drengene hævdede, at slangen var 200 m lang og havde 60 pukler.

Historie

De første mennesker kom hertil for omkring 10.000 år siden. Området er hjemsted for adskillige hulemalerier, genstande fra vikingetiden og andre kulturelle fund. Med sin gunstige beliggenhed tæt på havets ressourcer og som et naturligt knudepunkt for søfarten mellem det nordlige og sydlige Norge, voksede Rørvik sig til at være den charmerende kystby, den nu er.