Rørvik - omgivet af tusindvis af øer

Rørviks maritime pragt og dens omgivelser er en attraktion i sig selv

Rørvik er en havneby i Vikna-skærgården - en kommune, der består af omkring 6.000 øer, holme og rev. Klimaet er maritimt, og blomme- og æbletræer findes i mange private haver - selv her ved 65 ° Nord. De fleste af bygningerne er lavet af træ, hvilket giver Rørvik et typisk lille-by-udseende. Skærgården er en attraktion i sig selv, og Hurtigruten tilbyder en førsteklasses udsigt. Vikna er et paradis til korte bådture, kajak- og kanoture og dykning. Vinterfiskeri efter torsk har altid været et vigtigt grundlag for byen, og hvert år i marts er der torskefestival. Nyd den livlige fiskerby, et godt måltid med torsk, lever og rogn eller deltag i mange andre maritime aktiviteter.

Kystmuseet Norveg er et arkitektonisk vartegn. Nyd et besøg og lær om de seneste 10.000 års kultur og historie i regionen fra de første mennesker kom her og de aktuelle udfordringer i en af ​​verdens førende fiskerinationer.

Den historiske handelsplads Berggarden fra 1878 spillede en central rolle i Rørviks udvikling. Oplev atmosfæren i en butik fra omkring 1910 og opdag kunsthåndværk, der fortæller historier om, hvordan folk levede og arbejdede i dette livlige område for 150 år siden.

Den sidste observation af en søslange i Norge blev gjort i 1926 af to drenge, der fiskede efter makrel på den nordlige side af Vikna ved øen Lysøya vest for Hurtigrutens rute. Drengene hævdede, at slangen var 200 m lang og havde 60 pukler.

Historie

De første mennesker kom hertil for omkring 10.000 år siden. Området er hjemsted for adskillige hulemalerier, genstande fra vikingetiden og andre kulturelle fund. Med sin gunstige beliggenhed tæt på havets ressourcer og som et naturligt knudepunkt for søfarten mellem det nordlige og sydlige Norge, voksede Rørvik sig til at være den charmerende kystby, den nu er.