Reine - idyllisk fiskerby med betagende omgivelser

Den traditionsrige fiskerby Reine ligger i en spektakulær fjord, der er omgivet af Lofotens høje fjelde og det blå Ishav.

  • Oplev en malerisk havneby
  • Se charmerende rød-hvide fiskerhytter
  • Udforsk en uovertruffen natur
  • Lær noget om Reines traditionelle livsstil

Reine er en dejlig, lille by omkring 300 kilometer nord for Polarcirklen i hjertet af Lofoten-øhavet.

De maleriske røde og hvide fiskerhytter på Reines kyst symboliserer kystens skønhed. Befolkningen på kun 314 bevarer den ældgamle livsstil - herunder respekten for naturen og fordelene ved friluftsliv - en sund kærlighed til udendørs eventyr.

Traditionen med de ikoniske fiskerhytter, rorbu, går tilbage til 1700-tallet. Hytternes ene ende hviler på pæle i fjorden, så der er nem adgang til fiskerbådene. Nu er de fleste rorbuer ombygget til udlejning til turister, men nogle er bevaret til deres oprindelige formål. I Reine lever mange mennesker af havet og har videregivet marine færdigheder og traditioner i generationer.

Men det er naturen, der dominerer mest i denne del af Lofoten. Både lokale og besøgende stopper ofte for at beundre lysets spil på de omkringliggende fjeldmure, der skyder dramatisk op fra fjorden.

Det dramatiske landskab er ideelt til en lang række friluftsaktiviteter - fx cykelture, vandreture og kajakture om sommeren samt fiskeri, rafting og langrend om vinteren.

En anden attraktion er det nærliggende fiskersamfund Å, mindre end ti kilometer fra Reine. Indtil for omkring 20 år siden var Å kun kendt for sit speciale, tørret torsk eller klipfisk. Siden turister opdagede byen er den blevet kendt for to attraktioner, Norsk Fiskeværsmuseum og Lofoten Tørrfiskmuseum.

Besøg Reine på de følgende ekspeditionsrejser:

Historie

Reines historie som en vigtig fiskerby strækker sig tilbage til 1747, men fiskere har boet her længere for at drage fordel af verdens største torskefangster. Hovedsæsonen er fra januar til april. Norsk arktisk torsk gyder i løbet af vinteren efter en forbløffende rejse tilbage til deres fødested. Rejsen begynder i november-december, og fiskene når endelig Lofoten i enormt antal i januar efter en rejse på cirka 800 kilometer.