Narvik - Eventyrhovedstaden

Velkommen til det arktiske eventyr i Narvik, der er omgivet af forbløffende natur, stejle fjelde og smukke fjorde. Nyd en bred vifte af spændende frilufts-aktiviteter året rundt - fra polarnat til midnatssol.

  • Nyd skifaciliteter i verdensklasse
  • Besøg verdens nordligste dyrepark
  • Start jagten på nordlyset
  • Kør med svævebanerne op til en fantastisk udsigt

Narvik, eller Áhkanjárga på samisk, ligger ved bredden af Ofotfjorden cirka 220 kilometer nord for Polarcirklen. Som en af verdens nordlige byer har Narvik et urbant præg på kanten af den ægte arktiske vildmark.

I Narvik kan man nyde gallerier, butikker og museer samt de smukke, omgivende fjelde. Som kystby har Narvik masser af fisk og skaldyr fra fjordene og rensdyrkød fra fjeldene. Narvik har også et fiskemarked med en restaurant, der serverer unik lokal mad.

Det fantastiske landskab omkring Narvik giver store muligheder for friluftsaktiviteter. Mest kendt er Narvikfjellets svævebane, der går op til 656 meter over havets overflade, panoramaudsigt og smukke vandreture om sommeren.

Ofotfjorden tilbyder fremragende fiskeri i sæsonen, og kajakture er populære. Mange rejsende fortæller om fantastiske naturoplevelser med spækhuggere og havørne som højdepunkter.

Om vinteren er Narvikfjellet et fuldt udstyret skisportssted, og selvfølgelig er Narvik et fremragende sted at jage de magiske nordlys. Om sommeren tilbyder fjeldene vandreture, mountainbiking og camping med fantastiske omgivelser under midnatssolen.

For at få overblik over dyreliver besøger rejsende ofte Polarparken - verdens nordligste dyrepark, der er hjemsted for bjørne, ulve og los, elge, rensdyr og moskusokser.

Besøg Narvik på de følgende ekspeditionsrejser:

Historie

Narviks historie begynder i bronzealderen, og befolkningen var også aktiv i vikingetiden.
Det moderne Narvik blev udviklet som en helårshavn for svenske jernminer. Det var denne nøglerolle i skibstransporten af jernmalm, der gjorde Narvik til et strategisk mål i Anden Verdenskrig. I 1940 kæmpede de allierede styrker mod Nazi-Tyskland i to måneder i et stort søslag, der medførte afbrænding af hele byen. Kun den gamle kirke overlevede ødelæggelsen. Efter krigen vendte beboerne tilbage og opbyggede nutidens Narvik.