Molde - rosernes by

Beskyttet mod barske omgivelser ligger Molde smukt i et spektakulært fjordlandskab

De mange frodige og blomstrende rosenhaver har givet denne dejlige fjordby tilnavnet "Rosernes By", der er hjemsted for 25.000 indbyggere. Molde er det administrative og kommercielle centrum i Møre og Romsdal Amt. Her er en fantastisk bjerg-panoramaudsigt og et relativt mildt klima. Molde Jazz, der er Norges største jazzfestival, præsenterer hvert år i en uge jazz fra alle verdenshjørner.

Byen har et udsigtspunkt, der kaldes Varden, hvor man kan nyde synet af byen, fjorde, øgrupper og 222 sneklædte toppe. Molde huser også et af ​​Norges største folkemusikmuseer, Romsdalsmuseet, der er en kulturel og videnskabelig institution, der blev etableret i 1912. Det viser bygninger og interiører fra regionen og har også bibliotek og lokalhistorisk arkiv. Fiskerimuseet på den idylliske ø Hjertøya viser den lokale kystkultur, arbejdsmiljø og levevilkår, som de var i området fra 1850 og frem. Øen er et stort naturområde, hvor man kan leje fiskeudstyr og robåde, og nyde en picnic inden en vandre- eller svømmetur. Det perfekte sted at være på en varm sommerdag. 

Historie

Molde fik bystatus i 1742 og fortsatte med at vokse i hele det 18. og 19. århundrede, mens byen blev midtpunkt for norsk tekstil-og beklædningsindustri, regionens administrative centrum og et stort turistmål. En brand i 1916 og bombningen under Anden Verdenskrig lagde de fleste af Moldes gamle træbygninger i ruiner. Det er baggrunden for byens enkle, rene og funktionelle efterkrigstids-arkitektur.