Lyngenfjord - Naturligt spændende

Lyngenfjord ligger midt i de majestætiske Lyngenalper og er en fantastisk region for eventyrlystne rejsende. Området er blevet valgt som en af verdens top 100 bæredygtige destinationer.

  • Bliv betaget af de storslåede Lyngenalper
  • Udforsk Reisa Nasjonalpark
  • Oplev en internationalt kåret bæredygtig rejsedestination
  • Mød tre folks kulturer

Lyngenfjord er en smuk 82 kilometer lang fjord i Troms - 600 kilometer nord for Polarscirklen.

Lyngenfjord er ideel, når man vil udfordre sig selv i arktisk natur. Skiløb i verdensklasse, fantastiske vandreture, hvalsafari, mountainbiketure, gletsjerture, fiskeri og unik nordlysfotografering er blot nogle af aktiviteterne, man kan nyde.

Regionen bugner af smuk natur. Der er øer i nord, Lyngenalperne mod vest, frodige dale, elve og store arktiske vildmarker i sydøst. Og her kan man udforske med omhu for miljøet. Området kom på den prestigefyldte internationale "Bæredygtig Destination Top 100"-liste i 2018.

Fjordens vestside domineres af de majestætiske Lyngenalper i hele halvøens længde. Alperne har spidse tinder, der tiltrækker eventyrlystne skiløbere og bjergbestigere fra hele verden. Den højeste top, Jeahkkivárri, er 1.883 meter høj.

Øst for Lyngenfjord ligger Reisa Nasjonalpark, der tilbyder vild, smuk natur. Den mægtige Reisa-flod er et af Norges bedste laksefiskesteder. Reisa Nasjonalpark har også en historisk vandresti, hvorfra man kan beundre den berømte 269 meter høje Mollisfos.

Om vinteren reflekterer nordlyset ofte fra fjorden og de sneklædte toppe. I modsætning hertil er de lyse måneder i foråret og om sommeren under midnatssolen lige så bemærkelsesværdige, for da vågner livet i den arktiske vildmark.

Udtrykket "møde med de tre folk" er historien om regionens kultur. Etniske nordmænd, samer og finske kvenere har boet side om side i århundreder. Den historiske markedsplads i Skibotn har i århundreder været handelscentrum for købmænd fra det nordlige Norge, Sverige og Finland.

Besøg Lyngen på de følgende ekspeditionsrejser:

Historie

Lyngenfjord-regionen har en intens og unik historie. Anden Verdenskrig efterlod dybe spor i området. Efter krigen blev mange huse brændt ned af de tilbagetrækkende tyske styrker. Lyngen-linjen blev bygget som en forsvarslinje for at forhindre russiske angreb og blev senere brugt af NATO under den kolde krig. Historieinteresserede kan besøge mange krigsmindesmærker og rester af kystbefæstninger og bunkere.

Tidligere og næste havn