Agurtxane Concellon / Hurtigruten

Geirangerfjord - en af ​​Norges største attraktioner

Geirangerfjorden er på UNESCOs verdensarvliste med nogle af Norges allerbedste og dramatiske fjordlandskaber

Geirangerfjorden i Sunnmøre-regionen i Møre og Romsdal Fylke i det vestlige Norge omtales ofte som de norske fjordes kronjuvel. Fjorden er omgivet af et eventyrlandskab med majestætiske, snedækkede bjergtoppe, vilde og smukke vandfald, frodig, grøn vegetation og den dybe, blå fjord selv.

Landsbyen Geiranger er en lille turistby i bunden af ​​fjorden. Området har været på UNESCOs verdensarvliste siden 2005 og er blevet kåret som Skandinaviens bedste rejsemål af ​​Lonely Planet. Hver sommer besøger flere hundredetusinde mennesker fjorden, og turisme er det vigtigste erhverv for de 250 mennesker, der bor der permanent. Turistsæsonen strækker sig fra maj til begyndelsen af ​​september.

Geirangerfjorden har flere berømte vandfald - Brudesløret er muligvis Norges mest berømte vandfald. Det vælter ned i Geirangerfjorden lige vest for De syv Søstre, der er en af ​​de mest fotograferede vandfald i Geirangerfjorden. Som navnet antyder, består det af syv vandfald, der tordner ned ad bjergsiden lige ved siden af ​​den forladte gård Knivsflå. Vandfaldet Frieren ligger på den anden side af fjorden over for De syv Søstre. Det er ikke særlig højt, men deler sig på vej ned ad bjergsiden til to strømme, der får hele vandfaldet til at ligne en flaske.

Ørnesvinget er navnet på den stejleste vejstrækning op ad bjergsiden fra Geiranger mod Eidsdal på rute 63. Vejen svinger gennem 11 hårnålesving fra Geirangerfjorden til det højeste punkt, 620 meter over havets overflade, på Korsmyra. Fra Flydalsjuvet er der en imponerende udsigt og et godt sted at tage billeder af Geiranger og Geirangerfjorden.