Fjærland - Byen med fjord og gletsjer

Fjærland kaldes ofte verdens smukkeste gletsjersamfund. Området ligger ved Sognefjorden tæt ved den mægtige Jostedalsbræ, hvor der er uforglemmelige seværdigheder.

  • Nyd den unikke adgang til Jostedalsbræen
  • Besøg Norsk Bremuseum
  • Oplev en rustik "bogby"
  • Oplev en autentisk fjordhavneby

Fjærland er en smuk region med gletsjere, fjelde, fjorde og idylliske landbrugsarealer omkring den lille by Mundal, der ligger ved vandkanten. Landskabet er blevet formet gennem 2,6 millioner år af en skærende gletsjer. Resultatet er fantastiske fjelde og U-formede dale.

Ismarkerne Bøyabræen og Supphellebrøen er grene af Jostedalsbræen - Europas største gletsjer. Jostedalsbræen har været transportvej i århundreder, og der er utallige historier om betagende rejser over isen, der bare venter på at blive fortalt til nysgerrige rejsende.

Områdets gårde er generelt store og har glæde af et fremragende klima til mejeriproduktion. Kvæg græsser på sæterne.

Fjærland er en international "bogby" med ti antikvariater. Konceptet åbnede i 1996, da byen blev verdens ottende "bogby" og Skandinaviens første.

I Fjærland bør man besøge det fine gamle træ-hotel Mundal, se antikvariaterne og det fascinerende Norsk Bremuseum og deltage i gletsjervandringer, vandreture, skiløb og kajakture.

Besøg Fjærland på de følgende ekspeditionsrejser:

 

Historie

Fjærland-området har været beboet siden vikingetiden, men der er arkæologiske fund fra den sene stenalder. Befolkningens størrelse har varieret i årenes løb, og den blev stærkt påvirket af udvandringen til Amerika i slutningen af det 19. århundrede.

Fjærland har længe været turistdestination for skibe, og i 1986 blev der bygget en vej mod nord til Skei, der for første gang forbandt Fjærland med andre samfund. Vejen blev åbnet af den tidligere amerikanske vicepræsident Walter F. Mondale, hvis familie og navn stammer fra landsbyen Mundal. I 1994 blev vejen udvidet mod syd til Sogndal, så Fjærland blev tilgængelig fra både nord og syd.

Fjærlands centrum er den lille by Mundal, der har folkeskole, kirke, butikker, hoteller og andre serviceydelser. Kirken fra 1861 blev genopbygget i 1931 og er åben for offentligheden.