Bergen - porten til fjordene

Bergen er en international by med en lille bys atmosfære

Bergen er omgivet af syv bjerge og en af verdens mest populære attraktioner: fjordene. Byen har den ideelle kombination af natur, kultur, historie og spændende byliv. Man bør nyde Bergens unikke charme i fred med sig selv. Gå en tur i de gamle gader og stræder, hvor folk har levet i århundreder.

At gå i Bryggens UNESCO-noterede smalle gyder, hvor de overhængende altaner har gjort gyderne endnu mørkere og mere mystiske, er som at træde tilbage i tiden. Bryggen er ikke et museum, men en del af kulturarven, der stadig er i brug - en levende historisk del af byen. Fløibanen på fjeldsiden er en meget populær attraktion, der kører fra centrum til toppen af ​​Fløyen (320 meter) på cirka syv minutter, hvis den skal standse ved alle stationer. Fra udsigtsplatformen kan man nyde en spektakulær udsigt over byen, bjergene og fjordene. Ud over en bred vifte af vandreruter findes restaurant, café, souvenirbutik og legeplads.

Det maleriske og livlige fiskemarked er et af ​​Norges mest besøgte udendørs markeder. Man kan blande sig med folkemængderne, nyde nogle skaldyr eller bare opleve stemningen. Eller besøg akvariet for at se fisk, pingviner, søløver og sæler i deres naturlige element - samt krokodiller, slanger og edderkopper. Tag en spadseretur til den gamle fæstning ved Bergenhus eller besøg et af ​​Bergens mange museer og gallerier.

Der er masser af fristende indkøbsmuligheder - fra små og specialiserede butikker til store varehuse. Bergen har året rundt et varieret underholdningsprogram, der spænder fra verdensklasse musik- og teaterforestillinger til spændende fodboldkampe. Nyd et godt måltid og få en forsmag på byens natteliv før afsejling. Man kan finde næsten alt - fra kaffebarer, fiskerestauranter og lækre, internationale retter til små, kunstneriske caféer, diskoteker, barer og natklubber. Vælge efter smag, appetit, humør og tegnebog.

  • Havneadresse

    Hurtigruteterminalen, Nøstegaten 30, N-5010 Bergen

    Se på kortet

Man kan gå på opdagelse i mere af området som en del af Hurtigrutens før-afrejse-programmer. På turen Norge i en nøddeskal kommer man gennem storslået natur - betagende fjorde, landlig idyl og den spektakulære Flåm Bjergbane.

På turen Sognefjorden i en nøddeskal kan man opleve det dramatiske landskab, der hævdes at være et af verdens smukkeste rejsemål. En guidet vandretur på Fløyen giver en aktiv start på rejsen. Med disse indlednde ture omdanner man sin sørejse til en total norsk ferieoplevelse, som man vil huske resten af sit liv.

 

Historie

Kong Olav Kyrre grundlagde Bergen i 1070, og byen blev Norges første rigtige hovedstad i det 13. århundrede. Bergen var en vigtig europæisk handelshavn. Den var et af ​​Hanseforbundet vigtigste handelscentre, hvilket gjorde den til Skandinaviens største by i slutningen af ​​middelalderen og tidlig moderne tid. Indtil 1830'erne, var Bergen Norges største by. Nu har Bergen cirka 270.000 indbyggere. Handel og søfart spiller stadig en vigtig rolle i Bergens økonomi. Industri, handel, turisme, fiskeri og olie- og gasindustrien er andre vigtige sektorer. Bergen er også en vigtig universitetsby.