On a City Walk in Bergen, Norway.

Bergen – porten til fjordene

Bergen er en international by med en lille bys atmosfære.

Bergen er omgivet af syv fjelde, og en af de mest populære seværdigheder i verden: fjordene. Byen tilbyder den ideelle kombination af natur, kultur, historie og spændende byliv. Det, der har gjort Bergen berømt, er dens unikke charme, som er noget, du selv skal opleve. Nyd at slentre rundt i de gamle gader og stræder, hvor folk har boet i århundreder.

Bergens højdepunkter

Når man går en tur gennem UNESCO-stedet Bryggens smalle gyder, der fremstår endnu mørkere og mystiske på grund af de overhængende balkoner, føles det som at træde tilbage i tiden. Bryggen er ikke et museum, men en del af den kulturarv, der stadig er i brug – et levende, historisk område af byen. Svævebanen Fløibanen er en meget populær attraktion, der kører fra bycentrum til toppen af Fløyen på ca. 7 minutter. Fra udsigtsplatformen kan du beundre spektakulær udsigt over byen, fjeldene og fjordene. Udover det brede udvalg af vandreture er der restaurant, café, souvenirbutik og legeplads.

Det maleriske og travle fiskemarked er et af Norges mest besøgte udendørs markeder. Bland dig med de handlende, nyd fisk og skaldyr eller oplev blot atmosfæren. Besøg akvariet for at se fisk, pingviner, søløver og sæler, samt krokodiller, slanger og edderkopper. Gå en tur til den gamle fæstning ved Bergenhus, eller besøg et af Bergens mange museer og gallerier.

Shopping og mad

Der er masser af fristende shoppingmuligheder, fra små specialbutikker til store varehuse. Bergen har også en varieret underholdningsscene året rundt, der spænder fra musicals og teaterforestillinger i verdensklasse til spændende fodboldkampe. Nyd et godt måltid, og få en smagsprøve på byens natteliv inden afrejsen. Du kan finde næsten alt – fra kaffebarer, fiskerestauranter og et lækkert, internationalt køkken, til små kunstneriske caféer, diskoteker, barer og natklubber. Vælg efter smag, appetit, humør og budget.

Fresh seafood and inland ingredients are prepared by a new wave of dedicated chefs like Christopher Haatuft
  • Havneadresse

    Jekteviksterminalen (Hurtigruteterminalen), Nøstegaten 30, N-5010 Bergen

    Se på kortet

Aktiviteter inden dit krydstogt

Inden afrejsen kan du udforske mere af området som en del af vores program inden rejsen. Norge i en nøddeskal tager dig gennem nogle af de mest storslåede landskaber i området med betagende fjorde, landlig idyl og den spektakulære Flåmsbanen i bjergene. Disse er alle gode måder at forvandle din rejse til en total norsk ferie; én du vil huske resten af livet.

Historie

Kong Olav Kyrre grundlagde Bergen i 1070 e.Kr., og den blev Norges første rigtige hovedstad i det 13. århundrede. Bergen var en stor, europæisk handels- og søfartshavn. Den var et af Hanseforbundets vigtigste handelscentre, hvilket gjorde det til den største by i Skandinavien i løbet af den sene middelalder og den tidlige moderne periode. Indtil 1830’erne var Bergen den største by i Norge. I dag bor der ca. 270.000 i Bergen. Handel og søfart spiller stadig en vigtig rolle i Bergens økonomi. Industri, handel, turisme, fiskeri og olie- og gasindustrien er andre vigtige sektorer. Bergen er også en stor universitetsby.