Program for naturelskere inden sejladsen: Det islandske højland

Nyd den flotte natur i Thórsmörk, som ofte betragtes som det smukkeste område på Island. Landskabet i Thórsmörk er omgivet af gletsjere og stejle bjerge dækket af birketræer og har en betagende udsigt i alle retninger. Overnat på et hotel i dette vidunderlige område.

 • Gør dit ophold i Island endnu bedre med Hurtigruten
 • Besøg Gullfoss-vandfaldet og Thingvellir Nationalpark
 • Tag en dukkert i Islands ældste swimmingpool
 • Tag på en vandretur i de smukke omgivelser
 • Årstid

  Hele året

 • Varighed

  4 dage

 • Minimum antal passagerer

  10

 • Booking kode

  REKICEPRE22A

Planlagt program for turen inden sejladsen:

Dag 1: Reykjavik/ankomst

Overnatning på et hotel, der ligger centralt i Reykjavik, og resten af dagen er på egen hånd.

Dag 2: Reykjavik/køretur til Thórsmörk

Nyd morgenmaden på hotellet før afrejsen. I Reykjavik om morgenen, og derefter af sted til Kerid-krateret. Island er spækket med vulkankratere, og Kerid er et af de mere dramatiske. Det blev skabt af en eksplosion efterfulgt af sammenfald af dets kerne, og der er nu en sø i bunden af krateret. Fortsæt rejsen til Geysirs geotermiske område med de mange varme kilder, hvor den mest aktive gejser, Strokkur, med få minutters mellemrum spyr vand op i luften. Der serveres frokost i området. Efter frokost fortsætter køreturen til Gullfoss-vandfaldet. “Det Gyldne Vandfald” er det mest berømte af landets mange vandfald og ligger, hvor floden Hvítá falder 32 meter ned i to strømme og skaber et fantastisk skue. Efter besøget ved Gullfoss går turen til dit hotel i det sydlige Island.

Dag 3: Thórsmörk

Ny en hel dag i Þórsmörk, der ofte anses som det smukkeste område i Island. Landskabet i Thórsmörk er omgivet af gletsjere og stejle bjerge dækket af birketræer og har en betagende udsigt i alle retninger. På vejen tilbage gøres der ophold ved Seljalandsfoss-vandfaldet.

Du overnatter igen på dit hotel i det sydlige Island.

Dag 4: Thórsmörk/Reykjavik, ombordstigning

Afgang fra hotellet, og køretur til den hemmelige lagune i Fludir, en naturlig, varm kilde beliggende i den lille landsby Flúðir. Den hemmelige lagune er den ældste swimmingpool i Island, bygget i 1891. Få en unik oplevelse og slap af i det varme vand omgivet af flere andre geotermiske områder.

Poolens naturlige omgivelser og dampen, der stiger op i luften, giver stedet en hel speciel magisk atmosfære. Uanset vejret er dette det perfekte sted at slappe af mellem sightseeing-turene, og her kan man nyde den islandske natur, når den er bedst. Turen går videre til Fridheimar, hvor du vil blive introduceret til islandsk landbrug, det lokale markeds drivhusbaserede produktion. Man vil møde en lokal familie, som gerne vil dele historien om, hvordan deres lidenskab for heste og gartneri blev grundlaget for deres livsværk. Besøg drivhuset, og oplev den kraftige duft af friske tomatplanter og den summende lyd af arbejderbier. Så bliver der sagt “bon appetit”, og frokosten bliver serveret. Efter Fridheimar går turen til den smukke Thingvellir Nationalpark, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Under besøget i parken får man mulighed for at opleve et af Islands mest spektakulære landskaber. Området er omkranset af bjerge, der skærmer en stor lavaslette med grønt mos og vilde blomster.

Programmet inden sejladsen slutter ved havnen i tide til ombordstigning.

Bemærk, at rækkefølgen af de besøgte steder kan variere.

Praktiske oplysninger:

Included:

Prisen inkluderer én nat på hotel i Reykjavik inkl. morgenmad, to nætter på Stracta Hotel med halvpension, professionel engelsktalende chaufførguide på turen til Thorsmörk, 3 x frokost eller madpakke, entré til den hemmelige lagune (inkl. håndklæde), besøg i drivhus.

Ikke inkluderet: middag på hotel i Reykjavik, drikkevarer, drikkepenge.

Bemærkninger/krav:

 • Moderat til vanskelig, inkluderer en del vandring. Turen er ikke egnet for personer med begrænset mobilitet.
 • Minimum antal deltagere: 10.
 • Hvis det mindste antal deltagere ikke nås, forbeholder vi retten til at aflyse turen indtil seks uger før afgang.
 • Turen starter fire dage før ombordstigning i Reykjavik.