Mere sikker, stadig sammen

Læs vores procedurer, se vores videoer eller gennemse vores afsnit med Ofte stillede spørgsmål for bedre at forstå vores forholdsregler ombord

Mere sikker, stadig sammen

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har introduceret strenge foranstaltninger på alle vores skibe, der er udformet til at reducere spredningen af COVID-19. Vi vil konstant opdatere disse foranstaltninger i overensstemmelse med de seneste retningslinjer fra de lokale myndigheder. Du skal acceptere at følge alle aktuelle rejserestriktioner, der gælder på det tidspunkt, hvor du sejler.

Vi er stolte over at kunne meddele, at professor i medicinsk mikrobiologi, Ørjan Olsvik, har sluttet sig til vores selskab som rådgiver. Han vil hjælpe os med at sejle på den sikrest mulige måde. Han har mere end 10 års international erfaring med smittekontrol.

Vi vil sørge for, at alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er på plads, og vil løbende tilpasse dem, som situationen ændrer sig. Du kan være forvisset om, at vi vil sørge for den sikrest mulige sejlads, så du kan nyde din tid med os. Velkommen ombord!

Inden du stiger ombord og går fra borde

For at reducere risikoen for COVID-19 udfører vi sundhedsscreening af alle, der går ombord på vores skibe.

 • Inden afgang skal du udfylde en egenerklæring, der bekræfter, at du ikke har nogen symptomer på COVID-19. Hold øje med en e-mail med en formular til denne egenerklæring 24 timer før din afrejse. Vi kan blive nødt til at udøve vores ret til at nægte dig at gå ombord, hvis dele af formularen mangler eller er ufuldstændige.
 • Du skal også kunne fremvise et bevis for, at du har et negativt COVID-19-testresultat, der ikke er ældre end 72 timer.
 • Du skal levere en helbredserklæring. Gør dig venligst fortrolig med de påkrævede rejsedokumenter her.
 • Når du går ombord på skibet, skal du gennemgå en kontaktløs feberscanning. Du kan også blive bedt om at tage en COVID-19-test, der udføres af vores lægepersonale. Ved ombordstigning beder vi alle gæster om at bære mundbind og opretholde en afstand på en meter til andre gæster og besætning.
Cruise-kort

Testning af besætning og praksisser

Vores besætning er oplært i alle vores COVID–19-procedurer. Derudover beder vi hvert enkelt besætningsmedlem om at følge en række strenge forholdsregler ved ombordstigning og under vores krydstogter.

 • Inden ombordstigning på skibet skal alle besætningsmedlemmer fremvise en negativ COVID-19-test, der er udført inden for de sidste 72 timer.
 • De skal også udfylde en egenerklæring, der angiver, at de ikke har nogen symptomer på COVID-19 og ikke har haft kontakt med nogen, der har haft COVID-19 inden for de sidste 14 dage.
 • Besætningsmedlemmer, der har rejst for at gå ombord på skibet fra et andet land, vil blive sat i karantæne og testet, før de får lov til at gå ombord.
 • Der foretages daglige temperaturtjek af alle besætningsmedlemmer.
En mand står foran et bjerg

Rengøring

Vi har altid fulgt de højeste standarder, når det drejer sig om rengøring af vores skibe. Vi har forbedret vores standardpraksisser med ekstra forholdsregler i forhold til rengøring for at forhindre COVID-19 i at sprede sig ved hjælp af teknologi, der er baseret på de seneste råd fra læger og forskere.

 • Udover grundig, daglig rengøring bliver alle kahytter fuldstændigt desinficeret inden check-in.
 • Vi udfører en komplet desinficering af alle fællesområder på hele skibet hver dag, inklusive desinficering med tågeanlæg i skibets restauranter og fællesdæk.
 • Kahytter og fællesområder bliver desinficeret med UV-lys og elektrostatisk sprøjtning med DrySan Oxy fra Ecolab.  Dette desinfektionsmiddel er certificeret af den tyske myndighed for kontrol af virussygdomme (DVV) og har vist sig at eliminere COVID-19.

Ventilationssystemerne på vores skibe regenererer ikke luft, hvilket forhindrer virus i at sprede sig mellem kahytterne.

Social distancering

Vi har lavet markeringer på gulvet, øget kahytservice og justeret, hvordan vi håndterer tingene, så vi kan give dig mere plads, når du er ombord.

 • Vi har tilføjet gulvmarkeringer på alle vores skibe for at hjælpe vores passagerer med at holde en sikker afstand fra hinanden.
 • Vores relativt små skibe opererer med et reduceret antal gæster.
 • Vi har reduceret siddekapaciteten i vores restauranter, og du skal foretage en reservation, hvis du ønsker at spise i dem. Alternativt kan du benytte vores takeaway-service og spise bekvemt i din egen kahyt.
 • Vi har også introduceret et reservationssystem for saunaen, motionscentret og de udendørs boblebade, samt poolen, hvor tilgængeligt. Det hjælper med at opretholde social afstand og undgå lang ventetid samt giver os nok tid til grundigt at rengøre disse områder imellem besøgene.
 • Vi har øget antallet af foredrag i foredragssalen og reduceret antallet af deltagere pr. foredrag. Vi tilbyder live-streaming af vores foredrag fra foredragssalen, videnskabscentret og fra vores aktiviteter på dækket, så du kan reservere din foretrukne tid og deltage personligt, eller nyde foredraget streamet direkte til din kahyt.

Regler om mundbind

Der kræves mundbind for gæster og besætning i visse situationer under dit krydstogt.

 • Vores besætning bærer mundbind eller ansigtsvisir i alle fællesområder, når de tilbereder måltider i kabysserne og når de rengør din kahyt.
 • Gæster skal anvende mundbind, når de går ombord eller fra borde, i gangene, på trapperne, i foredragssalene og i videnskabscentret. Alle andre steder, hvor korrekt social afstand ikke kan opretholdes, vil brug af ansigtstildækning være påkrævet.

Mad og drikkevarer

At nyde den lækre mad ombord er en stor del af din oplevelse, når du sejler med os. For at reducere risikoen for COVID-19 har vi omorganiseret vores restauranter og service.

 • Vi tilbyder flere siddepladser til hvert måltid, så vi er i stand til at opretholde den anbefalede afstand mellem bordene.
 • Vi serverer individuelle retter i stedet for selvbetjeningsbuffeter. Hvis du gerne vil spise i restauranten, skal du reservere et bord på forhånd via vores reservationssystem.
 • Vi beder dig om at ankomme til dit måltid på det aftalte tidspunkt for at minimere køen. Vi bruger gulvmarkeringerne for at holde sikker afstand til andre gæster.
 • Ved restaurantens indgang kan du forvente et temperaturtjek med en kontaktløs scanner, og du bliver også bedt om at bruge det hånddesinfektionsmiddel, der står ved indgangen, inden du går ind i restauranten.
 • Alle køb foretages ved hjælp af dit berøringsfri cruise-kort for at begrænse berøringspunkter.
 • Vores køkkener følger de højeste hygiejne- og kvalitetsstandarder. Berøringspunkter, som f.eks. køkkenborde og døre, rengøres og desinficeres hyppigt.
 • Hvis du foretrækker at spise alene i din egen kahyt, tilbyder vi takeaway til alle måltider. Alle menuer fås via din smartphone, og du kan derefter afhente din ordre i restauranterne. Denne service er tilgængelig hver dag fra 7.00 til 22.00.

Ekspeditionslandgange

Når du er på landgang i naturen, kan du gå frit rundt inden for et område, der er udpeget af dit ekspeditionsteam. Du kan tage dit mundbind af, så snart du er i stand til at kunne opretholde en sikker afstand fra andre medpassagerer.

Landgange i bosættelser, hvor folk bor, foregår i tæt samarbejde med de lokale myndigheder.

 • Du bliver guidet af vores erfarne ekspeditionsteam, og for at sikre både din og de lokales sikkerhed skal du forblive i din udpegede gruppe og bære et mundbind til enhver tid under dit besøg.
 • Ingen individuel shopping eller besøg på caféer eller restauranter er mulig.
 • Mundbind er også påkrævet, når du befinder dig i skibets fællesområder og i de lette fartøjer.
 • Alle pontoner, gelændere, lette fartøjer og udstyr desinficeres mellem hver gruppe.
 • Alt personligt teknisk udstyr til aktiviteter vaskes og desinficeres også omhyggeligt efter hver enkel brug.

Vi følger den strengeste protokol for at holde dig sikker. Vi følger de officielle retningslinjer og tilpasser vores politik for at overholde de givne regler fra den lokale regering de steder, vi besøger.

Medicinsk team ombord

Hvert skib har en dedikeret sundheds- og sikkerhedsansvarlig samt et medicinsk team ombord. Teamet står til din rådighed når som helst på dagen, når du rejser med os.

Vores ekspeditionsskibe er udstyret med et lille hospital ombord, og der er altid en læge og mindst én sygeplejerske som del af besætningen.

Symptomer ombord

Hvis du udvikler symptomer på COVID-19 under dit krydstogt, bedes du isolere dig i din kahyt og advare os med det samme ved at ringe til receptionen. Vores medicinske team kommer til din kahyt for at gennemføre en COVID-19-hurtigtest.

Hvis testresultatet er positivt, udfører vi straks opsporings- og testprotokoller, idet vi samarbejder fuldt ud med de lokale myndigheder. For at forhindre at virussen spreder sig til andre, skal du isolere dig selv i din kahyt, og vi vil fortsætte med at gøre vores yderste for at gøre dit ophold så behageligt som muligt.

Feber-scanning

Har du flere spørgsmål?

Før du stiger ombord

Vi tester alle gæsters temperatur med en kontaktløs scanner ved ombordstigning og ved indgangen til restauranterne. Alle gæster må acceptere at blive testet, hvis deres temperaturscanning indikerer en høj temperatur.

Der er COVID-19-hurtigtest tilgængelige på alle vores skibe.

Der er en dedikeret sundheds- og sikkerhedsansvarlig ombord på alle vores skibe. De vil arbejde på nøje at overvåge alle covid-19-foranstaltninger. Vores hospital ombord med et professionelt medicinsk team står klar til at hjælpe dig til enhver tid.

Det medicinske team vil straks blive konsulteret, så de kan udføre en lyntest til påvisning af covid-19 på stedet. Hvis testen viser sig at være positiv for covid-19, bliver gæsten nægtet adgang ombord. Alle gæster skal acceptere at lade sig teste før ombordstigning.

Faciliteter ombord

Fitness-, sauna- og jacuzzifaciliteter vil nu være åbne for maksimalt 2 personer ad gangen. En tilmeldingsformular vil være tilgængelig i receptionen med en kapacitet på 50 eller flere passagerer.

Mundbind

Der kan købes medicinske mundbind. Der sælges ikke mundbind i bomuld, og de er heller ikke tilgængelige på skibet.

Du bedes venligst bære mundbind i alle fællesarealer – bortset fra når du sidder ned i vores restauranter. I situationer ude på dækket, hvor social afstand på to meter ikke er mulig, bedes du bære mundbind.

Restauranter/måltidstilbud

 • Explorer Lounge vil nu være åben. Alkohol vil kun blive serveret ved bordet. Åben indtil midnat.
 • Fra 15. juni vil restaurant Kysten Fine Dining være åben.

Det er vigtigt, at du ankommer på tidspunktet for din valgte reservation. Hvis du kommer for sent, er vi muligvis nødt til at lave en ny ankomsttid.

Følg gulvmarkeringerne, der angiver den anbefalede afstand til andre gæster.
Du skal desinficere dine hænder ved håndrensningsstationen ved døren. Du bliver nødt til at gennemgå en feberscanning for at komme ind i restauranten.

Ja, bortset fra når du sidder ned ved dit bord. Gæster skal også bære mundbind ude på dækket.

Vi har introduceret et takeaway-koncept med måltider hele dagen, så du kan nyde alle måltider i din kahyt eller i ethvert fællesområde. Roomservice er ikke tilgængelig på vores sejladser, medmindre du er nødt til at isolere dig i din kahyt.

Siden 2021 har du haft mulighed for at nyde takeaway-mad fra hovedrestauranten til alle dagens tre måltider, så du kan spise i fred i din kahyt, hvis du ønsker det.

Alle foredrag og de fleste aktiviteter på vores ekspeditionskrydstoger vil blive live-streamet til alle kahytter. Fjernsynet i din kahyt har også adgang til et bibliotek med foredrag, der er optaget på forhånd, og aktiviteter, som du kan se on demand

Udflugter og landgange

Ved rejser langs den norske kyst

Der er ingen restriktioner i de havne, vi besøger. Du vil få lov til at gå frit omkring.

Ved ekspeditionskrydstogter

Landgang foregår i tæt samarbejde med de lokale myndigheder. For at reducere risikoen for mulig smitte vil alle grupper, der besøger samfund på land, blive vejledt for at reducere risikoen for udbrud. Det betyder, at individuel shopping og besøg på restauranter/caféer ikke er tilladt. Ved landgang i vildmarken må gæsterne gå frit omkring inden for et aftalt område, der er angivet af ekspeditionsteamet. Din sikkerhed vil altid være vores prioritet.

Både besætning og gæster påkræves at bære mundbind ved landgang og i lette fartøjer og under hele opholdet i et samfund. Under landgang i vildmarken væk fra andre mennesker er ansigtsvisir og mundbind ikke påkrævet.

Lette fartøjer desinficeres før hver gruppe går ombord. Alle pontoner og gelændere desinficeres, og det samme gælder alt personligt udstyr til aktiviteter efter hver brug.

Nej. På nuværende tidspunkt er besøgende ikke tilladt ombord.

Tilskadekomst eller sygdom ombord

Vi har tilgængelige lyntest til påvisning af covid-19 på alle skibe. Test udføres af vores medicinske besætning, hvis behovet skulle opstå. Der arbejder en sygeplejerske ombord på alle sejladser langs den norske kyst. På alle vores ekspeditionskrydstogter er der et komplet medicinsk team til stede i skibets hospital.

Bliv venligst i din kahyt, og giv os straks besked ved at ringe til receptionen. Et medicinsk team vil komme til din kahyt og vurdere din tilstand. Hvis du har symptomer på COVID-19, foretager det medicinske team en COVID-19-hurtigtest for at be- eller afkræfte dette.

Hvis der bliver behov for det, har vi grundige procedurer på plads for forebyggelse og respons på smitteudbrud.

Passager- og besætningskapacitet

Ja, vi sejler med reduceret kapacitet. Så længe social afstand anbefales som en forebyggende foranstaltning mod en igangværende, global pandemi, vil vi have begrænset passagerkapacitet. Vi har forskellige skibe i forskellige størrelser, så det præcise antal af medrejsende vil variere fra skib til skib. På denne måde kan du holde en fornuftig og respektfuld afstand til andre. Der vil være endnu mere plads på vores i forvejen rummelige skibe.

Ja, du vil blive tilbudt en voucher/værdibevis, der dækker det beløb, du har betalt. Du kan derefter anvende denne voucher til et andet af vores krydstogter.

Generelle oplysninger

Du bedes venligst praktisere social afstand og bære mundbind i alle fællesarealer, bortset fra når du sidder ned i vores restauranter. I situationer ude på dækket, hvor social afstand ikke er mulig, bedes du bære mundbind. Vask og afsprit dine hænder hyppigt. Hvis du har nogen symptomer på covid-19, bedes du isolere dig i din kahyt og straks ringe til receptionen.

Du kan spørge besætningsmedlemmerne. De kan vejlede dig eller bede nogen om at hjælpe dig. Du kan også ringe til receptionen fra din kahyt. Der vil være nogen til at besvare dit opkald døgnet rundt.

På ekspeditionskrydstogter sejler vi med et komplet medicinsk team og et lille hospital. Ved sejlads langs den norske kyst vil der være en sygeplejerske og en sundheds- og sikkerhedsansvarlig ombord af hensyn til din sikkerhed.

Vi bruger elektrostatisk rengøring med stærke, desinficerende midler i alle fællesområder, lagerrum og kabysser hver fjerde time, eller oftere ved behov. Vi udfører en fuld desinficering af hele skibet ved hver vending. På ekspeditionskrydstogter udfører vi en komplet desinficering af alle skibets fællesområder hver dag. Alle fællesområder bliver desinficeret med tågeanlæg i skibets restauranter og fællesdæk ved hjælp af Drysan Oxy af Ecolab, der har bevist effekt og certificeret til at destruere Covid-19-virus efter 5 minutters kontakttid.

Vi bruger eksterne partnere til at udføre hygiejneinspektioner på alle vores skibe. Planlagte, men også uanmeldte inspektioner.

Vi udfører regelmæssig kontrol af HVAC (varme-, ventilations- og klimaanlæg) ventilatorfiltre. Vi undersøger kvaliteten af ​​drikkevandet. • Alle kahytter bliver desinficeret efter hver vending, og vi byder vores passagerer velkommen i et 100 % garanteret rent miljø ombord ved hjælp af strenge protokoller. De bliver desinficeret med et rengøringsmiddel, der har vist sig at dræbe vira, inklusive Covid-19, på alle overflader. Det er certificeret af den tyske myndighed for kontrol af virussygdomme (DVV)

Udforsk vores destinationer

Se vores særtilbud