Indrejsekrav

Brug venligst nogle minutter på at læse om de nødvendige rejsedokumenter, som du vil blive bedt om at have med dig ombord på skibet. Som gæst er det dit ansvar, at finde information om og indhente alle nødvendige rejsedokumenter og have dem tilgængelige, når det er nødvendigt.

Pas og visum

Pas er eneste gyldige legitimation på alle rejser med vores ekspeditionsskib og på ekspeditionsrejser. ID-kort godtages ikke. Dit pas skal være gyldigt i mere end seks måneder efter, at du kommer hjem igen. Ved check-in vil alle pas blive indsamlet af mandskabet, så de kan tage sig af grænsekontrollen undervejs. Mandskabet beholder dit pas under hele rejsen, som returneres ved rejsens afslutning. Tag venligst en kopi af dit pas med dig. Afhængig af hvilket land du kommer fra, er der flere lande, som kræver indrejsevisum, og som gæst er det dit ansvar at indhente alle rejsedokumenter og have dem tilgængelige til enhver tid. Hurtigruten AS er ikke ansvarlig for eller påtager sig ingen omkostninger, hvis du bliver nægtet adgang til en flyvning eller indrejse i et land, hvor dit pas ikke bliver godkendt, eller du ikke kan fremvise nødvendig visum eller anden dokumentation.

Skibsmanifest-formular

Vær venlig at udfylde dette skema (med STORE bogstaver) snarest, og send returner det til Hurtigruten, hvis du har bestilt en af vores Norske ekspeditioner og ekspeditionsrejser (gælder alle sejladser ombord på MS Fram, MS Spitsbergen, MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen, MS Nordstjernen, MS Maud, MS Otto Sverdrup og MS Trollfjord med undtagelse af rejser langs Norges kyst).

Dette skal være hos Hurtigruten AS senest 8 uger før afrejse. Ingen rejsedokumenter kan udstedes og boarding på vores skibe tilladt medmindre denne information er indsendt.

Det er ikke nødvendigt at udskrive og underskrive skibsmanifest-formularen, før du sender den tilbage til os. Download blot formularen herunder, udfyld den digitalt og returner den til Hurtigruten via e-mail på [email protected]

 

Egenerklæring og Sundhedserklæring

Den digitale formular sendes til vores gæster via e-mail 24 timer før afgang. Hvis du ikke er i stand til at udfylde den digitale formular, får du udleveret en formular til egenerklæringen ved check-in.

Du kan også udfylde egenerklæringen ved at følge nedenstående link. For at informationerne skal være så opdaterede som muligt, skal formularen ikke udfyldes tidligere end 24 timer før afrejse.

 

Følgende ekspeditionskrydstogter kræver også en sundhedserklæring til boarding:

  • Alle Antarktis ekspeditioner
  • Alle Northwest Passage-ekspeditioner
  • Fra Buenos Aires til Lissabon – Holistisk wellness-retreat til søs
  • Fra Buenos Aires til Kap Verde – Holistisk wellness-retreat til søs
  • Grønland - Den ultimate fjord- og nationalpark-ekspedition (Rejse 1)
  • Grønland og Øst-Canada - Den ultimate fjord- og nationalpark-ekspedition (rejse 2)
  • Grønland og Baffin Island - Den ultimative udforskning af arktiske øer

Udfyld venligst den vedlagte helbredserklæring. Helbredserklæringen *må ikke udfyldes tidligere en 8 uger før afrejse.*

Helbredserklæringen er ved at blive revideret i øjeblikket. Vend venligst tilbage på et senere tidspunkt, hvor den opdaterede helbredserklæring er tilgængelig.

Sidst redigeret: 01-07-2020 08:51

Læs mere om, hvad vi gør om bord for at rejse sikkert sammen

Vaccination og virus

Forhør dig hos din læge vedrørende anbefalede vaccinationer for din rejse til Syd- og Mellemamerika. Du bør være opdateret med de rutinemæssige vaccinationer, når du rejser til en hvilken som helst destination: hepatitis A, hepatitis B, tyfus og rabies.

På nogle rejser er der krav om vaccinationer. Alle gæster er ansvarlige for at sikre, at de overholder alle krav på afrejsetidspunktet. Sørg for at medbringe vaccinationsattesten på din rejse, da du skal bruge den for at rejse ind i visse lande. Forhør dig hos din læge vedrørende anbefalede vaccinationer for rejser til destinationerne på din rejseplan. Du bør være opdateret med de rutinemæssige vaccinationer, når du rejser til en hvilken som helst destination. Gul feber er en risiko i visse dele af Syd- og Mellemamerika.

Vi skal gøre opmærksom på, at gæster, der ankommer fra lande med overførsel af gul feber, såsom Ecuador, Columbia, Peru og Panama, skal have en obligatorisk gul feber-attest, når de rejser ind i Costa Rica, Panama eller Columbia på vores rejser herunder:

På tidspunktet for denne offentliggørelse kræves eller anbefales vaccination mod gul feber på følgende rejser:

Vaccinationen skal udføres mindst 10 dage før afgang. Sørg for at medbringe vaccinationsattesten på din rejse, da du skal bruge den for at rejse ind i visse lande. Landenes krav kan til enhver tid ændres. Det er vigtigt for rejsende at sikre, at de kender kravene for det land, de rejser til, ved at forhøre sig hos det relevante konsulat eller ambassade. Zikavirus er blevet observeret i Syd- og Mellemamerika. Gravide kvinder eller kvinder, der forsøger at blive gravide, bør derfor forhøre sig hos deres læge, før de rejser. Hvis du ønsker flere oplysninger om rejsesundhed og rejsemål, så besøg https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list.

En rejsende som har en særlig kontraindikation for vaccination mod gul feber, og som ikke kan undgå at rejse til et land, der kræver vaccination, bør anmode om en lægedispensation, før rejsen påbegyndes. Rejsende, som ankommer til et land, der har et indgangskrav om vaccination mod gul feber, og ikke har bevis for vaccination mod gul feber eller en lægedispensation, kan blive sat i karantæne i op til seks dage, blive nægtet adgang eller blive vaccineret på stedet. Vores skibe kræver ikke nogen vaccination, men havnemyndighederne kan tjekke dette. Der er ikke nogen garanti for, at myndighederne vil acceptere et brev om kontraindikation, men det gør de normalt.

Argentina

Flere oplysninger om indrejsekrav til Argentina findes på den argentinske ambassades hjemmeside: http://cnyor.mrecic.gov.ar/en/node/1817. Kun information fra konsulatet, du planlægger at besøge, er opdateret, officielt og korrekt.

Canada

Fra 15. marts 2016 har visumfrie udlændinge, der flyver til eller har transitophold via Canada, brug for en elektronisk rejsetilladelse (eTA). Der gøres undtagelser for amerikanske beboere og rejsende med gyldige visa. Se hjemmesiden http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp for mere information og hvordan du ansøger om eTA.

Gebyret er $ 7, og du skal have modtaget eTA, før du flyver til Canada. Kontroller, om du har brug for et visum for at komme ind i Canada. Vi beklager, at vi ikke kan holdes ansvarlige, hvis du nægtes adgang til et fly, skib eller indrejse i Canada, eller hvis du på anden måde er berørt af problemer eller omkostninger på grund af, at dit pas ikke er autoriseret, eller hvis du har ikke modtaget den nødvendige eTA, visa eller anden dokumentation.

USA 

Udlændinge, som rejser til USA for korte besøg på ferie, besøg hos venner og familie eller medicinsk behandling, skal have visum, medmindre de er berettiget til indrejse under Visa Waiver Program. Alle berettiget, internationale rejsende, som ønsker at rejse til USA under Visa Waiver Program, skal søge/registrere sig på internettet i Esta-databasen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Se USA's udenrigsministeriums hjemmeside (US State Department) www.travel.state.gov/. for mere information. Vær opmærksom på, at de amerikanske indrejsekrav ændrer sig, efter de nationale sikkerhedsforskrifter. Alle rejsende bør dobbelt checke gældende visum- og pasregler, før de rejser til USA.