Indrejsekrav for din rejse

Brug et par minutter på at gøre dig bekendt med de påkrævede rejsedokumenter, som du vil blive bedt om inden ombordstigning på skibet. Det er ene og alene gæstens eget ansvar at identificere og indhente alle påkrævede rejsedokumenter og have dem tilgængelige, når det er nødvendigt.

Pas- og visumkrav

Et pas er den eneste gyldige identifikation. På nogle destinationer skal dit pas være gyldigt i mere end seks måneder efter, at du kommet tilbage til dit hjemland. Pas indsamles ved check-in ombord på skibet for at komme igennem paskontrollen og tolden. Passene opbevares under hele rejsen. Vi kan ikke påtage os noget ansvar, hvis du bliver nægtet adgang til et fly eller indrejse i et land eller på anden måde påvirkes af problemer eller omkostninger som følge af, at dit pas ikke er godkendt, eller hvis du ikke har medbragt den nødvendige dokumentation. Det er den enkelte passagers ansvar at overholde alle krav til visumdokumenter på rejsetidspunktet.

Skibsmanifest-formular

Der er krav om en skibsmanifest-formular ved alle vores ekspeditionskrydstogter. Dette inkluderer alle sejladser med: M/S Fram, M/S Roald Amundsen, M/S Nordstjernen, M/S Fridtjof Nansen, M/S Spitsbergen, M/S Maud, M/S Trollfjord og M/S Otto Sverdrup.

Udfyld venligst denne formular med STORE bogstaver, og returnér den til Hurtigruten Expeditions efter bekræftelse af din booking. Denne formular skal modtages med det samme af Hurtigruten Expeditions mindst otte uger inden dit krydstogt. Vi kan ikke sende dine rejsedokumenter, før vi har modtaget denne udfyldte formular. Desuden vil du blive nægtet ombordstigning på vores skibe.

Du kan udfylde skibsmanifest-formularen ved at klikke på linket herunder og downloade den til din enhed. Herefter kan du helt enkelt sende formularen til os ved hjælp af e-mailadressen i bunden af ​​formularen.

 

 

Medicinsk screeningsformular

Ved rejser til nogle af vores mere fjerntliggende destinationer, har vi pligt til at drage omsorg for vores gæster og besætning. En del af denne pleje er at sikre, at du er erklæret egnet og i stand til at besøge disse destinationer, som er Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og havoverfarter.

Hurtigruten er forpligtet til at foretage en medicinsk screening af dig forud for disse sejladser. Vi benytter en partner, der har specialiseret sig i denne type service, kaldet Vikand, som er en førende ekspert i globale, medicinske løsninger til den maritime branche.

For at starte denne proces skal du downloade formularen i nedenstående link og uploade den til Vikand-portalen. Linket til portalen findes på selve formularen. Denne formular skal underskrives af dig og din læge og kan underskrives digitalt (lægens e-mailadresse skal indtastes, før formularen underskrives fra din side). Formularen kræver også en sekundær godkendelse, hvor du skal bruge en mobiltelefon til at modtage en verificeringskode for at fuldføre den digitale signatur.

Hvis din læge ikke ønsker at bruge det digitale værktøj, kan du vælge muligheden “Analog signatur”, inden du underskriver formularen. Formularen vil derefter blive sendt via e-mail til dig, så den kan udskrives, og du kan tage den med til din læge for at blive underskrevet.

Bemærk, at formularen skal uploades til Vikands portal mellem 4-8 uger inden din afgang. Vi er ikke i stand til at sende dine rejsedokumenter, før vi har modtaget de udfyldte formularer.

Sidst redigeret: 11-02-2021 11:31

Hvad vi gør ombord for at sejle mere sikkert sammen

Vaccinationer og vira

Der er andre rutinevaccinationer, du kan få brug for, men rådfør dig med din læge for at finde ud af, hvilke du muligvis har brug for, og to, som vi anbefaler dig at søge lægehjælp til, er angivet herunder.

Gul feber

Visse dele af Syd- og Mellemamerika er sammen med vores destinationer i Vestafrika i det, der klassificeres som “Gul feber-endemiske områder”. Det betyder, at det er obligatorisk for ALLE, der er over ni måneder gamle, og som ønsker at rejse til disse destinationer, at være vaccineret mod gul feber.

Vaccinationscertifikatet mod gul feber er kun gyldigt fra ti dage efter vaccinationen. Hvis du ikke har nået at få vaccinationen i tide, kan du blive nægtet adgang til disse områder eller blive instrueret i at være karantæne i op til seks dage. Hurtigruten kan ikke påtage sig noget ansvar i sådanne situationer.

Hvis du har brug for et vaccinationscertifikat til det land, du besøger, men du ikke kan få vaccinationen af medicinske årsager, skal du kontakte et vaccinationscenter mod gul feber eller din læge. De kan give dig et undtagelsescertifikat, som kan accepteres af myndigheder i lande, der normalt kræver et vaccinationscertifikat.

Zikavirus.

På samme måde som gul feber har man påvist Zika i Amerika og Afrika, så vi råder dig også til at kontakte din læge for at gøre dig bekendt med risiciene, især hvis du forsøger at blive gravid eller er gravid.

Der findes nyttige links, hvor du kan få information, som f.eks. http://www.fitfortravel.nhs.uk/home.aspx og https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list/

Du kan få brug for andre rutinevaccinationer, men konsulter din læge for at finde ud af, hvilke du kan have brug for.

Argentina

Mere information om indrejsekrav til Argentina findes på den argentinske ambassades hjemmeside.

Kun de oplysninger, der er givet af konsulatet i det land, du planlægger at besøge, er opdaterede, officielle og korrekte.

Chile

Medmindre du er fra et land, der er frataget krav om visum, skal du have et visum for at rejse til Chile. Den chilenske regering har gjort processen med at indhente et visum til Chile let og problemfri, så du kan ansøge online hjemmefra på www.tramites.minrel.gov.cl.

Hvis du ikke kommer fra et land, der er frataget krav om visum, skal du ansøge visum mindst 30 dage, før du har til hensigt at rejse. Hvis du overskrider tidsfristen, bliver din ansøgning ikke behandlet af den chilenske regering.

Rejsende, der er fritaget kravene om visum, får ved ankomst til Chile et turistkort i form af en kvittering med en stregkode. Du skal altid have kortet på dig, og du skal returnere det, når du forlader landet. Hvis du mister dit kort af en eller anden grund, skal du kontakte det lokale Policia Internacional så hurtigt som muligt.

Rejsende, der er fritaget for visumkravene, er borgere i følgende områder:

 • Sydamerika
 • Den Europæiske Union og Storbritannien
 • USA og Canada
 • Australien og New Zealand.
 • Alle lande, der har diplomatiske forbindelser med Chile.

Dit pas skal være gyldigt i seks måneder efter ​dit besøg er slut, og der skal være minds to tomme sider i passet

Chile har strenge regler for, hvilke genstande der er tilladt i landet, så vi anbefaler, at du besøger www.gob.cl for at tjekke, hvad der er tilladt, hvis du skulle have nogen bekymringer. Hvis du bliver stoppet med ulovlige produkter, vil de blive konfiskeret, og du vil blive idømt en bøde.

Du vil blive bedt om at udfylde en tolddeklarationsformular, før du ankommer til Chile, og denne udleveres normalt ombord på flyet. Du kan også downloade formularen her .

Canada

Fra og med 15. marts 2016 har udenlandske statsborgere, der er frataget krav om visum, og som flyver gennem eller er i transit i Canada, brug for en elektronisk rejsetilladelse (eTA). Undtagelser inkluderer amerikanske statsborgere og rejsende med et gyldigt visum. Når man ankommer med skib, er det dog ikke nødvendigt for visse nationaliteter at indhente en eTA. Via følgende link kan du se flere oplysninger angående eTA: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Tjek venligst hjemmesiden http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp for at få flere oplysninger og se, hvordan man ansøger om en eTA. Gebyret er cirka syv canadiske dollar (med forbehold for ændringer), som skal betales, inden du flyver til Canada. Vi kan ikke påtage os noget ansvar, hvis du bliver nægtet adgang til et fly, skib eller indrejse i Canada, eller på anden måde påvirkes af problemer eller omkostninger som følge af, at dit pas ikke er godkendt, eller hvis du ikke har indhentet den nødvendige eTA, visum eller anden dokumentation.

Galápagos

For at rejse til Galápagos skal du først ind i Ecuador, hvor du vil modtage et “ecuadoriansk turistvisum.” Stempel i dit pas, du kan ikke besøge øerne uden dette stempel .

Dit pas skal have en gyldighedsperiode på mindst seks måneder fra den dato, du rejser ind i Ecuador. Du vil blive nægtet indrejse i landet, hvis den er mindre.

Sundheds- og rejseforsikring er et obligatorisk krav for at besøge øerne.

Peru

Peru er et let land at rejse ind i, du skal kun bruge en kopi af dit pas, og den eneste betingelse er, at dit pas har en gyldighedsperiode på 6 måneder fra den dato, du rejser ind i Peru.

Rusland

Der kræves et russisk visum for statsborgere fra de fleste lande. Rusland har dog indført et visumfrit system med flere europæiske, asiatiske og sydamerikanske lande. For at kontrollere, om den visumfrie ordning er gældende for dig, anbefaler vi, at du kontakter det nærmeste, russiske konsulat. Du kan finde dit nærmeste konsulat ved at gå til linket (https://www.russianembassy.net/)

For at få et russisk visum skal du først indhente en invitation (Visa Support) udstedt af en autoriseret organisation. Vi arbejder med en samarbejdspartner og vil hjælpe dig med det. Når denne invitation er færdigbehandlet og modtaget, vil du derefter kunne ansøge om dit visum via dit lokale konsulat.

For at ansøge om et invitationsbrev skal du give os følgende:

 • En scannet kopi af billedsiden i dit pas.
 • Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter, at din rejse er slut.

Når dette er modtaget, sendes det til vores samarbejdspartner, der opretter invitationen til dig for at komme ind i Rusland. Når du modtager invitationen, vil du kunne ansøge om dit visum via konsulatet. For at gøre dette har du brug for følgende:

 • Invitationsbrev.
 • Udfyldt ansøgningsformular, som du kan udfylde online, og hertil har du brug for nedenstående oplysninger.
 • Rejseplan. (Rusland vil kræve dine fulde rejseoplysninger)
 • Nationalt identifikationsnummer.
 • Du vil finde de andre oplysninger, de har brug for, i deres ansøgningsproces.
 • Et foto i pasfotostørrelse.
 • Kreditkort.

Når du har udfyldt formularen, vil du derefter blive bedt om at deltage i et interview, hvor du får udstedt visum til at rejse. Det kaldes et visum til én indrejse – Det vil være den mest almindelige type, som du skal bruge for at komme ind i russisk territorium.

Vær opmærksom på, at når du rejser til Rusland, skal du have mindst to helt blanke, ubrugte sider i dit pas. Et til stemplet, når du rejser ind i Rusland, og et til når du forlader landet igen.

Når du har modtaget dit visum, skal vi have en kopi af dit visum senest 20 dage, inden du rejser.

Hvis du har nogen bekymringer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig med dine ansøgninger.

USA

Rejsende fra udlandet til USA for korte besøg, f.eks. turisme, ferie, besøg af familie og venner eller lægehjælp har brug for et besøgsvisum, medmindre de er berettiget til indrejse under Visa Waiver-programmet. Alle berettigede, internationale rejsende, der ønsker at rejse til USA under Visa Waiver-programmet, skal ansøge om tilladelse (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/). For mere information, se Det amerikanske udenrigsministerium (www.travel.state.gov/ ). De amerikanske indrejsekrav bliver ved med at udvikle sig i takt med, at de nationale sikkerhedsbestemmelser ændres. Alle rejsende bør dobbelttjekke gældende visum- og pasbestemmelser inden indrejse til USA.

Vestafrika og Kap Verde

Du vil krydse flere destinationer, når du rejser til de vestafrikanske øgrupper. Dit fly lander i Dakar, hovedstaden i Senegal, men du har ikke brug for et visum for at komme ind i landet. Du vil dog komme ind i Gambias og Guinea-Bissaus territorier, og til disse områder skal du have visum.

Visum til disse områder udstedes, når skibet i løbet af rejsen kommer ind i de territoriale farvande, så du kan nyde dit krydstogt uden bekymringer.