Fra Nova Scotia til Panama – Vi forbinder oceanografi, natur og velvære

Fra Nova Scotia til Panama – Vi forbinder oceanografi, natur og velvære

Fra Nova Scotia til Panama – Vi forbinder oceanografi, natur og velvære

Fra Nova Scotia til Panama – Vi forbinder oceanografi, natur og velvære

Rejseinformation 10 dage MS Fram
Afrejse
20. september 2022
Pris fra
kr 12.713
Helpension inkluderet
Find priser og ledige pladser

Få et dybere kendskab til havene på denne 10-dages videnskabsfokuserede rejse til søs, og øg samtidig dit velvære.

Forstå vores have

Mens du sejler fra Nova Scotia til Panama, får du mulighed for at deltage i engagerende, praktiske foredragsprogrammer, workshops og lektioner, der dækker emner som marinbiologi og historien om havnavigation fra vikingerne til nu. Som en ekstra bonus bliver du inviteret til at besøge skibets styrmænd på kommandobroen, hvor du får et sjældent glimt bag kulisserne for at forstå, hvad moderne navigation handler om.

Lær fra entusiastiske medlemmer af ekspeditionsteamet, håndplukket for deres ekspertise, og brug mikroskoper i skibets videnskabscenter for at udforske havets skjulte økosystem. Der vil også være videnskabsprojekter for civile at dykke ned i, forbundet til vigtig, virkelig forskning i hele verden.

Find din indre ro

Det handler dog ikke alt sammen om fakta og tal. Det er også vigtigt at slappe af og hvile sig. Brug et øjeblik på bare at stoppe op, se på bølgerne, reflektere og nyde lidt dyrebar “mig-tid”.

For at hjælpe dig med at nulstille sind, krop og sjæl vil der være daglige yoga- og meditationskurser ombord, der drives af professionelle inden for wellness. Disse lektioner lover at få dig til at føle dig opfrisket, genopladet og klar til dit næste eventyr.

Ved slutningen af din rejse vil du måske erfare, at du forlader skibet som en anden person, end da du gik ombord første gang; med en opløftet sjæl og et sind sprængfyldt med ny viden.

Fra Nova Scotia til Panama – Vi forbinder oceanografi, natur og velvære Fra Nova Scotia til Panama – Vi forbinder oceanografi, natur og velvære
 • Dag 1
  Halifax, Canada

  Den levende hovedstad Nova Scotia

  20. september 2022

  Denne spændende rejse begynder med en overnatning i Halifax, Nova Scotias kosmopolitiske hovedstad. Denne canadiske provins ligger i centrum af områdets østkyst og er en vigtig havneby ved en af verdens største, naturlige havne.

  Den historiske by Halifax med de særprægede, røde murstensbygninger er en god start på ethvert eventyr.

  Besøg et historisk bryggeri fra 1820 i Halifax, eller gå op til byens berømte vartegn, Citadel Hill National Historic Site, og besøg den imponerende, stjerneformede fæstning med en fantastisk udsigt over Halifax. Du kan gå en tur rundt på Army Museum, se vagtskifterne, artilleridemonstrationer eller sækkepibeshows.

  Gå en tur i Halifax Common, Canadas ældste bypark, der åbnede i 1763. Det er et populært sted blandt de lokale, med en skatepark og udendørs pool. Og hvis du kan lide kunst, inkluderer den omfattende samling i Nova Scotias Art Gallery samtidskunstværker fra over 2.000 kunstnere, og de har fokus på områdets kulturhistorie.

  Halifax’ strandpromenade, der summer af aktivitet, er et fantastisk sted at betragte mennesker og museer. Du kan besøge Maritime Museum of the Atlantic, som har en stor udstilling om Titanics skæbnesvangre rejse. Tæt på det sted, vi lægger til, ligger Canadas immigrationsmuseum. Det ligger ved Pier 21, “Canadas Ellis Island”, hvor tusindvis af immigranter kom til fra hele verden.

  Dag 1
  Halifax, Canada

  Den levende hovedstad Nova Scotia

 • Dag 2
  Halifax, Canada

  Nu begynder din rejse

  21. september 2022
  Forventet afgangstid er 15:00

  Efter en afslappende nats søvn kan du nyde morgenmaden på dit hotel og gøre dig klar til dagen, der venter. I dag deltager du i en inkluderet udflugt, hvor vi udforsker nogle af seværdighederne omkring havnen.

  Vi rejser langs den blæsende kystvej, som er kendt som Lighthouse Route, til den lille fiskerlandsby Peggys Cove, der er berømt for sin uspolerede skønhed og det ikoniske Peggy’s Point-fyrtårn. Landsbyen har også givet inspiration til en række lokale kunstnere, herunder William deGarthe. Tag dig tid til at se, hvad der siges at være det mest fotograferede fyrtårn i verden, før du tager mod kajen for at gå ombord på MS Fram.

  Når du er færdig med check-in, kan du hente din gratis ekspeditionsjakke og vil blive anvist din kahyt. Der vil være en obligatorisk sikkerhedsorientering, du skal deltage i, mens ellers kan du udforske skibet og finde dig til rette. Efter vi er sejlet fra land, vil kaptajnen byde alle gæster velkommen, og du kan nyde det første ud af mange lækre måltider ombord.

  Dag 2
  Halifax, Canada

  Nu begynder din rejse

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af til naturens rytmer

  22. september 2022

  Det er tid til at slappe af, mens du finder dig til rette i havets rytmer og livet ombord på det hyggelige skib. Tjek faciliteterne ombord, som f.eks. boblebadet, motionscentret og saunaen, slap af i loungen med en bog og lær dine medrejsende at kende.

  Du vil møde dit ekspeditionsteam, eksperter i oceanografi, marinbiologi, ornitologi, samt din wellness-instruktør, som alle er blevet håndplukket til denne unikke ekspeditionsrejse. De introducerer dig for udvalget af videnskabs-, natur-, navigations- og wellness-aktiviteter, der vil være tilgængelige.

  Din tid til søs er en mulighed for at komme i kontakt med naturen. At øge vores bevidsthed og forståelse for det naturlige miljø omkring os er en vigtig nøgle til mentalt og fysisk velvære. Vores ekspeditionsteam står klar til at guide dig i din opdagelse af naturen på denne krydsning af havet. Det kunne f.eks. være ved at hjælpe dig med at identificere havfuglene, der nogle gange følger skibet fra dækket eller ved at vise dig rundt i videnskabscentret ombord.

  Om aftenen kan du slappe af i loungen og se frem til nogle sjove aktiviteter, når ekspeditionsteamet står for quiz-aftener, spørgsmål- og svarmøder, filmaftener og holder improviserede foredrag om området, du sejler i.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af til naturens rytmer

 • Dag 4-8
  Til søs

  Verdenshavene, naturen og dig

  23. september 2022 - 27. september 2022

  I løbet af de næste spændende dage vil du kunne deltage i en række praktiske aktiviteter.

  Oceanografi og videnskab til søs

  Når vi sejler fra Nova Scotias kølige kyst til Panamas varme, tropiske klima, kan du studere havets forandringer og effekten af ​​havstrømme, som Golfstrømmen, i løbet af forelæsninger og workshops. Lær om forskelle mellem havlivet langs kontinentalsoklen og det dybe hav sammen med ekspeditionsteamet. Det kan involvere observation af havfugle eller analysering af havvandprøver i videnskabscentret.

  Navigation, før og nu

  Du vil udforske stjernenavigation og astronomi, og hvordan disse kan sammenlignes med moderne, elektroniske instrumenter. Lær, hvordan opdagelsesrejsende navigerede i havene ved hjælp af værktøjer, som f.eks. en sekstant, og hvordan vikingerne brugte optisk calcit og stjernerne. Du kan besøge kommandobroen og få et kig “bag kulisserne”, så du kan høre, hvordan vores moderne skib fungerer direkte fra vores styrmænd.

  Bevarelse og videnskab for civile

  Du vil håndtere emner som plastikforurening, der ødelægger vores have, og hvad vi kan gøre for at reducere dette. Vi forklarer om vores forpligtelse over for miljøet og de skridt, vi tager i forhold til at blive førende inden for bæredygtige rejser.

  Du kan deltage i videnskabsprojekter for civile, der kan inkludere at: se efter hvaler for Happywhale, der sporer hvaler globalt; notere skyer og himmelforholdene for GLOBE Observer sammen med NASA; eller tælle havfugle.

  Videnskab og kunst

  Før man opfandt ​​mikrofotografering, måtte videnskabsfolkene male prøverne på deres ekspeditioner. Deltag i en unik kunst-workshop, hvor du kan inspicere prøver under et mikroskop og prøve det selv. Eller hvis du foretrækker det, kan du bruge din kunstneriske inspiration til at tegne naturen omkring dig og male det, du udforsker.

  Velvære og natur: circulus vitiosus

  Lær om vores symbiotiske forhold til naturen, hvor vores eget velvære har en direkte og positiv påvirkning på planetens tilstand. Undersøgelser viser, at regelmæssig kontakt med naturen gør os sundere og gladere. Undersøgelser viser også, at der er større sandsynlighed for, at personer, der føler sig forbundet til naturen, opfører sig på måder, der fremmer miljømæssig sundhed, f.eks. gennem bevaringsaktiviteter. Udforsk, hvilke handlinger, du kan tage, for at opretholde denne circulus vitiosus.

  Sundhed og velvære

  Du vil have mange muligheder for at deltage i wellness-aktiviteter og skabe en dybere kontakt til naturen. Du kan dyrke yoga dagligt, lære mantraer og meditationsteknikker og endda tage med ekspeditionsteamet på en 1,6 km lang morgengåtur på dækket. Der vil også være et udvalg af sunde og lækre vegetariske og plantebaserede menuer at vælge imellem, samt friske smoothies, juice og næringsrige snacks ombord.

  Dag 4-8
  Til søs

  Verdenshavene, naturen og dig

 • Dag 9
  Til søs

  Fund og konklusion

  28. september 2022

  Når vi sejler mod Panama på vores sidste dag til søs, afslutter vi vores program ombord. Det kan være, at du har lyst til at diskutere din datatælling og dine fund fra dine videnskabsprojekter for civile med ekspeditionsteamet eller se et sidste glimt af det fascinerende liv i havet under mikroskopet i videnskabscentret. Eller måske har du bare lyst til at slappe af og lade op i boblebadet, saunaen eller loungen?

  Tag dig lidt tid til at observere og påskønne naturens vidundere omkring dig. Tænk i stilhed over havets vælde eller skyerne ovenfor. Hold øje med dyreliv ude på dækket, mens du soler dig i det varmere, caribiske vejr. Du får måske øje på delfiner, flyvefisk og sjældne havfugle. Observer harmonien i deres bevægelser, og læg mærke til den beroligende virkning, det har.

  Ekspeditionsteamet står for en opsummering af dine programhøjdepunkter og fortæller om, hvad vi har lært på vejen. Styrmændene slutter sig måske til vores afskedsmiddag, og hvis du er heldig, afholder besætningen muligvis et talentshow.

  Dag 9
  Til søs

  Fund og konklusion

 • Dag 10
  Colón, Panama

  Åbn op for flere eventyr

  29. september 2022
  Forventet ankomsttidspunkt er 13:00

  Vi slutter vores ekspeditionsrejse i den travle havneby Colón, med et beriget sind, en sundere krop og masser at reflektere over. Med sin beliggenhed ved den caribiske indgang til Panamakanalen er dette et godt sted at hoppe af, hvis man vil udforske mere af Panama, Caribien eller Sydamerika.

  Hvis du har lyst til at udvide dit eventyr til søs med lidt eventyr på land, kan du tilføje tre ekstra overnatninger med vores program efter sejladsen og bo i en eksotisk junglehytte i regnskoven ved siden af Chagres-floden. Her besøger du et regnskovscenter og en gård, der arbejder med genskovning. Du vil udforske junglen på en bådsafari om natten og nyde udsigten over området i en svævebane.

  En anden populær programmulighed efter sejladsen er et besøg til Casco Viejo, der uden tvivl er det mest stemningsfulde kvarter i Panama City. Gå en tur i rustikke brostensbelagte gader og på tværs af charmerende pladser, og se arkitekturen i kirker og palæer fra kolonitiden og Metropolitan-katedralen. Glem ikke at smage nogle af de lokale specialiteter som kaffe og kakao.

  Du kan endda booke en anden ekspeditionsrejse med os fra Colón for at udforske Sydamerikas fascinerende kystlinje og beundre byer langs kysten, opleve junglens vilde dyr og besøge landsbyer. Lad dig forundre over det imponerende stykke ingeniørarbejde, mens du sejler gennem Panamakanalens sluser og ud til Stillehavet på den anden side.

  Hvad der end venter dig nu, håber vi, at du vil vende hjem inspireret, med en større viden om vores farvande, en større forbindelse til naturen og en bedre påskønnelse af, hvordan dit velvære kan påvirke planeten på en positiv måde. Vi ønsker dig en sikker rejse ombord og ser frem til at udforske sammen med dig på dit næste eventyr.

  Dag 10
  Colón, Panama

  Åbn op for flere eventyr

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
20.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Halifax før ekspeditionsrejsen. Morgenmad er inkluderet.

Transport

 • Transport fra hotel til skib i Halifax, herunder en udflugt inden ekspeditionsrejsen.

Ekspeditionskrydstogt

 • Wellnessrejse i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer i restaurant Aune og Fredheim
 • A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Specialistaktiviteter og -foredrag ombord

 • Praktiske demonstrationer af navigation, oceanografi og marinbiologi med vores forsker ombord
 • Fugle- og havlivsobservationer ude på dækket med vores naturforskere
 • Stjernekiggeri og informative foredrag
 • Information om bæredygtig sejlads og Hurtigrutens forpligtelse over for miljøet
 • Yoga, meditation og lektioner med erfarne, internationale instruktører
 • Menu med sunde og lækre vegetariske og plantebaserede muligheder, plus friske smoothies og juice
 • Inspirerende og informative foredrag om sundhed og velvære
 • Workshops om principperne for yoga, meditation, mindfulness, åndedræt og holistisk velvære
 • Daglige meditationer, der hjælper på stress og skaber ro i sindet
 • Daglige gåture og strækøvelser ude på dækket

Faciliteter ombord

 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Valgfri programmer før og efter sejladsen med vores lokale partnere

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om