Fra Bridgetown til Reykjavik – Vi forbinder oceaner, natur og wellness

Fra Bridgetown til Reykjavik – Vi forbinder oceaner, natur og wellness

Fra Bridgetown til Reykjavik – Vi forbinder oceaner, natur og wellness

Fra Bridgetown til Reykjavik – Vi forbinder oceaner, natur og wellness

Rejseinformation 14 dage M/S Fram
Afrejse
25. april 2023
Pris fra
kr 18.282
Helpension inkluderet

Få et dybere kendskab til havene på den 14 dages videnskabsfokuserede rejse til søs og få mere velvære.

Inden rejsen over Atlanterhavet begynder, besøger vi den maleriske ø Dominica med dens bjergrige vulkanlandskaber.

Forstå vores oceaner

Mens vi sejler fra Bridgetown til Reykjavik, kan man deltage i spændende, praktiske foredragsprogrammer, workshops og kurser, der dækker emner som marinbiologi og historien om havnavigation fra vikingetiden til nu.

Lær noget af entusiastiske medlemmer af ekspeditionsteamet, der er håndplukket for deres ekspertise, og brug skibets videnskabscenters mikroskoper for at udforske havets skjulte økosystem. Man kan også deltage i borgervidenskabsprojekter, der er forbundet til vigtig, virkelig forskning i hele verden.

Find din indre ro

Alt handler dog ikke om fakta og tal. Det er også vigtigt at slappe af og hvile sig. Brug et øjeblik på bare at stoppe op, se på bølgerne, reflektere og nyde lidt dyrebar “mig-tid”.

Man kan nulstille krop, sjæl og sind gennem yoga-, meditations- og bevægelsesøvelser guidet af et wellness-team af specialiserede instruktører. Hvis man finder kunst mere beroligende, kan man kanalisere sin indre kunstner ud på et af vores kunst- og håndværkskurser.

Ved slutningen af rejsen forlader man måske skibet som en forandret person med en opløftet sjæl og et sind, der er sprængfyldt med ny viden.

Fra Bridgetown til Reykjavik – Vi forbinder oceaner, natur og wellness Fra Bridgetown til Reykjavik – Vi forbinder oceaner, natur og wellness
 • Dag 1
  Bridgetown, Barbados

  Ombordstigning på Barbados 

  25. april 2023

  Ekspeditionen begynder på Barbados - Caribiens østligste ø. Barbados, der har været fuldstændig uafhængig siden 1966, er et ungt land med en farverig historie og engelsktalende befolkning. Landet, der først var bosat af arawakerne og derefter cariberne, blev invaderet af spanierne, navngivet af portugiserne og senere koloniseret af britiske emigranter, der medbragte vestafrikanske slaver.

  Vores skib lægger til i Bridgetown, øens hovedstad, som de lokale blot kalder “Town”. Med en tillokkende blanding af gammelt og nyt er Bridgetowns historiske centrum kompakt nok til at kunne nydes til fods. Her er enestående eksempler på arkitektur fra den britiske kolonitid fra det 17. til det 19. århundrede og bygninger, der er på UNESCOs verdensarvsliste og værd at udforske.

  Hvis der er tid inden ombordstigningen, kan man udforske det gamle Bridgetown. Gå en tur i Careenages indre havn og nyd synet af parlamentsbygningen, der er på UNESCOs verdensarvsliste og blandt de ældste i den engelsktalende del af verden. Tag til det historiske Garrison-område med flere end 70 originale bygninger og forter fra det 18. århundrede. På Barbados Museum kan man lære alt om øens historie og udvikling.

  Barbados er mere end bare Bridgetown. Øen er velsignet med charmerende fiskerihavne, gamle plantagehuse, historiske destillerier, pragtfulde strande og dybe grotter, der er fyldt med dramatiske formationer. For at få mest muligt ud af opholdet, kan man bestille vores program inden sejladsen og tilbringe ekstra tid med at udforske den smukke ø. 

  Uanset, om man tager sig tid til at udforske øen eller tager direkte til havnen, glæder vi os til at byde velkommen ombord!

  Dag 1
  Bridgetown, Barbados

  Ombordstigning på Barbados 

 • Dag 2
  Portsmouth, Dominica

  Bjergrigt paradis ved havet

  26. april 2023

  Der er flere bjerge, flere vulkaner og flere jungler på Dominica end noget andet sted på De Små Antiller. Dagens anløbshavn på Dominica er et bjergrigt paradis ved havet.

  Dominica (også kaldet Commonwealth of Dominica), er en østat, hvor det officielle sprog er engelsk. Øen er en del af øgruppen Windward Islands mellem de franske øer Guadeloupe og Martinique. Som en del af De Små Antillers kæde af vulkanøer er Dominica ret aktiv. Det seneste større udbrud var i 1997. Vulkanske vidundere omfatter Boiling Lake, de er verdens næststørste termisk aktive sø, Morne Diablotins, der er øens højeste vulkan på 1.447 meter, og aktive Morne Trois Pitons på 1.387 meter, der er den vigtigste vulkan i en nationalpark, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Øens rå landskab er Dominicas juvel. Men lige efter basaltiske klipper, termiske søer, svovlholdige fumaroler og høje vulkaner kommer junglen. Dominica er grøn og frodig, og to tredjedele af øen har vild og tæt skov, der er dækket af frodige bjergregnskove, som er hjemsted for mange endemiske plante-, dyre- og fuglearter.

  Vi lægger til for en dag i Portsmouth, de er Domnicas næstvigtigste by. Portsmouth ligger i Prince Rupert Bay på øens nordvestligste hjørne og er ideel til udforskning af øens naturvidundere. Et par kilometer fra vores landgangssted ligger næsset La Pointes med de historiske rester af Fort Shirley fra det 18. århundrede. De er en del af Cabrits Nationalpark. Den tropiske skov, sumpe, sandstrande og koralrev i Cabrits Nationalpark er de største seværdigheder på Dominicas nordlige halvdel og et fantastisk område til vandreture i naturen og fuglesafari.

  Deltag i en af vores tilkøbsudflugter for at komme rundt på øen for at udforske andre seværdigheder. Vi tager til det store bjerglandskab i den indre del af Dominica, ser søer og vandfald, har ophold i små bjergbyer, kører gennem regnskoven og lærer noget om øboernes traditioner. Dominica har fortsat en førcolumbiansk befolkning af caribiere, hvoraf de fleste bor i Kalinago-distriktet på østsiden.

  • Inkluderet Cabrits’ historie og Fort Shirley
  Dag 2
  Portsmouth, Dominica

  Bjergrigt paradis ved havet

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af til naturens rytmer

  27. april 2023

  Det er tid til at slappe af og finde sig til rette i havets rytmer og livet ombord på det hyggelige skib. Tjek faciliteterne ombord - f.eks. boblebadet, motionscentret og saunaen, slap af i salonen med en bog og lær de medrejsende at kende.

  Mød skibets ekspeditionsteam, der er eksperter i oceanografi, marinbiologi og ornitologi samt wellness-instruktørerne, der er håndplukket til den unikke ekspeditionsrejse. De introducerer udvalget af videnskabs-, natur-, navigations- og wellness-aktiviteter, der kan dyrkes undervejs.

  Tiden til søs er en mulighed for at komme i kontakt med naturen. At øge vores bevidsthed og forståelse for det naturlige miljø omkring os er en vigtig nøgle til mentalt og fysisk velvære. Skibets ekspeditionsteam er klar til at vejlede i at opleve naturen på denne krydsning af havet - f.eks. på dækket med at identificere havfuglene, der nogle gange følger skibet eller ved at vise rundt i skibets videnskabscenter.

  Om aftenen kan man slappe af i salonen og se frem til nogle sjove aktiviteter, når ekspeditionsteamet står for quiz-aftener, spørgsmål- og svarmøder, filmaftener og foredrag om området, vi sejler i.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af til naturens rytmer

 • Dag 4-12
  Til søs

  Verdenshavene, naturen og mennesker

  28. april 2023 - 6. maj 2023

  I løbet af de næste spændende dage kan man deltage i en række praktiske aktiviteter.

  Oceanografi og videnskab til søs

  Når vi sejler fra Nova Scotias kølige kyst til Panamas varme, tropiske klima, kan man ved forelæsninger og workshops studere havets forandringer og effekten af ​​havstrømme - blandt andre Golfstrømmen. Lær noget af ekspeditionsteamet om forskellene mellem havlivet langs kontinentalsoklen og det dybe hav. Det kan involvere observation af havfugle fra dækket eller analysering af havvandprøver i videnskabscentret.

  Navigation før og nu

  Man kan lære noget om stjernenavigation og astronomi og om, hvordan disse metoder kan sammenlignes med moderne, elektroniske instrumenter. Lær, hvordan opdagelsesrejsende navigerede i havene ved hjælp af blandt andet en sekstant, og hvordan vikingerne benyttede optisk calcit og stjerneobservationer.

  Bevarelse og videnskab for borgere

  Vi behandler emner som plastikforurening, der ødelægger oceanerne, og hvad vi kan gøre for at reducere plastikforbruget. Vi forklarer om vores forpligtelse over for miljøet og de skridt, vi tager i forhold til at blive førende inden for bæredygtige rejser.

  Man kan deltage i borgervidenskabsprojekter, der kan inkludere at spejde efter hvaler for Happywhale, der sporer hvaler globalt, og notere skyer og himmelforhold for GLOBE Observer sammen med NASA eller tælle havfugle.

  Videnskab og kunst

  Før man opfandt ​​mikrofotografering, var ekspeditionernes videnskabsfolk nødt til at male deres indsamlede fund. Deltag i en unik kunst-workshop, hvor man kan inspicere prøver under et mikroskop og selv male det, man ser. Man kan også bruge sin kunstneriske inspiration til at tegne naturen omkring sig og male det, man udforsker.

  Velvære og natur - circulus vitiosus

  Lær noget om vores symbiotiske forhold til naturen, hvor vores eget velvære har en direkte og positiv påvirkning på planetens tilstand. Undersøgelser viser, at regelmæssig kontakt med naturen gør os sundere og gladere. Undersøgelser viser også, at der er større sandsynlighed for, at personer, der føler sig forbundet til naturen, opfører sig på måder, der fremmer miljømæssig sundhed f.eks. gennem bevaringsaktiviteter. Udforsk, hvad man kan gøre for at opretholde denne circulus vitiosus.

  Sundhed og velvære

  Der er mange muligheder for at deltage i wellness-aktiviteter og skabe en dybere kontakt til naturen. Man kan dyrke yoga dagligt, lære mindfulness og meditationsteknikker og endda tage med ekspeditionsteamet på en halvanden km lang morgengåtur på dækket. Der er også et udvalg af sunde og lækre vegetariske og plantebaserede menuer at vælge imellem samt friske smoothies, juice og næringsrige snacks.

  Kunst og kunsthåndværk

  Vores kunst- og håndværkskurser er en af de bedste måder at koble af fra det moderne livs stress og til at genskabe forbindelsen til sig selv. Håndværksbaserede aktiviteter fremmer afslapning, reducerer angst, forbedrer kognitive evner og øger den overordnede følelse af lykke. Test det selv i løbet af krydstogtet.

  Dag 4-12
  Til søs

  Verdenshavene, naturen og mennesker

 • Dag 13
  Til søs

  Fund og konklusion

  7. maj 2023

  Når vi sejler mod Island på rejsens sidste dag, slutter programmet ombord. Der er tid til at diskutere dataindsamling og fund fra borgervidenskabsprojekter med ekspeditionsteamet eller til at se et sidste glimt af havets fascinerende liv under mikroskopet i videnskabscentret. Man kan også bare slappe af og lade op i boblebadet, saunaen eller salonen?

  Brug lidt tid til at observere og påskønne naturens vidundere. Tænk i stilhed over havets vælde eller skyerne ovenfor. Hold udkig efter dyreliv fra dækket, mens du soler dig i det varme, caribiske vejr. Du får måske øje på delfiner, flyvefisk og sjældne havfugle. Observer harmonien i deres bevægelser og læg mærke til den beroligende virkning, det har.

  Ekspeditionsteamet opsummerer programmets højdepunkter og fortæller om, hvad vi har lært på rejsen. Officererne slutter sig måske til vores afskedsmiddag og måske afholder besætningen et talentshow.

  Dag 13
  Til søs

  Fund og konklusion

 • Dag 14
  Reykjavik 

  Eventyrrejsen slutter

  8. maj 2023

  Vi tager pænt afsked med skibet, når rejsen slutter i Reykjavik, de verdens nordligste hovedstad. Den lille storby er pakket med kunst, kultur og historie og har en perfekt størrelse til en byvandring.

  Gå en tur på Laugavegur, der er byens største shoppinggade med lækre butikker og udendørs boder. Kunstelskere bør se Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og byens mange mindre gallerier og museer.. Man kan ikke undgå at blive fascineret - fra det omfattende Nationalmuseum til det skønne islandske punkmuseum.

  Reykjavik er navngivet af de første vikingebosættere, der så rygende damp fra de omkringliggende, geotermiske kilder. Navnet betyder “den rygende bugt” på dansk. Byen ligger kun et par timer væk fra Islands sagnomspundne laguner, gejsere, varme kilder og vandfald. 

  Islands overflod af geotermiske energikilder har skabt en stærk tradition for offentlig badning i swimmingpools og boblebade, der er kendt som “heitur pottur” på islandsk. De er, hvad pubberne er for blandt andre englændere og danskere - en perfekt måde at mødes med vennerne på og slappe af efter en lang dag. Tag dit badetøj med, hvis du får lyst til en dukkert i en af byens 18 bassiner, hvoraf mange har saunaer og heitur pottur.

  Den Blå Lagune er sandsynligvis Islands mest populære heitur pottur. Med sin beliggenhed i en stor, 800 år gammel lavamark har vandets blanding af ​​silica, alger og mineraler hjulpet dette magiske sted med at blive et af National Geographics 25 vidundere i verden. Afslutningen på eventyrrejsen kan ikke blive meget bedre end afslapning i roligt vulkansk vand med en drink efter eget valg omgivet af skønhed.

  Program efter sejladsen: Vi anbefaler at forlænge opholdet med vores program efter sejladsen for at udforske flere af Islands naturvidundere. Uanset, hvad I skal bagefter, ønsker vi en fortsat god rejse og ser frem til at se jer igen på jeres næste oplevelsesrejse!

  Dag 14
  Reykjavik 

  Eventyrrejsen slutter

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
25.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Wellnessrejse med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Det er ikke muligt at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Specialistaktiviteter og -foredrag ombord

 • Praktiske demonstrationer af navigation, oceanografi og marinbiologi med vores forsker ombord
 • Fugle- og havlivsobservationer ude på dækket med vores naturforskere
 • Stjernekiggeri og informative foredrag
 • Information om bæredygtig sejlads og Hurtigrutens forpligtelse over for miljøet
 • Yoga, meditation og lektioner med erfarne, internationale instruktører
 • Menu med sunde og lækre vegetariske og plantebaserede muligheder, plus friske smoothies og juice
 • Inspirerende og informative foredrag om sundhed og velvære
 • Workshops om principperne for yoga, meditation, mindfulness, dybt åndedræt og holistisk velvære
 • Daglige meditationer, der hjælper på stress og skaber ro i sindet
 • Daglige gåture og strækøvelser ude på dækket
 • Kunst- og håndværkskurser
 • Kurser i fotografi ledet af vores professionelle fotografer

Faciliteter ombord

 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsprogrammer før og efter sejladsen med vores lokale partnere

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold kravene til indrejse og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Lignende rejser

Du synes sikkert også om