En overdådighed af oceaner, natur og wellness

En overdådighed af oceaner, natur og wellness

En overdådighed af oceaner, natur og wellness

En overdådighed af oceaner, natur og wellness

Rejseinformation 10 dage MS Fram
Afrejser
20. september 2022
17. september 2023
Pris fra
kr 11.405
Helpension inkluderet

Få et dybere kendskab til havene på denne 10-dages videnskabsfokuserede rejse til søs, og øg samtidig dit velvære.

Forstå vores have

Mens du sejler fra Nova Scotia til Panama, får du mulighed for at deltage i engagerende, praktiske foredragsprogrammer, workshops og lektioner, der dækker emner som marinbiologi og historien om havnavigation fra vikingerne til nu.

Lær noget af entusiastiske medlemmer af ekspeditionsteamet, der er håndplukket for deres ekspertise, og brug skibets videnskabscenters mikroskoper for at udforske havets skjulte økosystem. Man kan også deltage i borgervidenskabsprojekter, der er forbundet til vigtig, virkelig forskning i hele verden.

Find din indre ro

Alt handler dog ikke om fakta og tal. Det er også vigtigt at slappe af og hvile sig. Brug et øjeblik på bare at stoppe op, se på bølgerne, reflektere og nyde lidt dyrebar “mig-tid”.

For at hjælpe dig med at nulstille sind, krop og sjæl vil der være daglige yoga- og meditationskurser ombord, der drives af professionelle inden for wellness. Disse lektioner lover at få dig til at føle dig opfrisket, genopladet og klar til dit næste eventyr.

Ved slutningen af din rejse vil du måske erfare, at du forlader skibet som en anden person, end da du gik ombord første gang; med en opløftet sjæl og et sind sprængfyldt med ny viden.

En overdådighed af oceaner, natur og wellness En overdådighed af oceaner, natur og wellness
 • Dag 1
  Halifax, Canada

  Den levende hovedstad i Nova Scotia

  Rejsen begynder med en overnatning i Halifax, Nova Scotias kosmopolitiske hovedstad. Denne canadiske provins ligger i centrum af områdets østkyst og er en vigtig havneby ved en af verdens største, naturlige havne.

  Den historiske by Halifax med de særprægede, røde murstensbygninger er en god start på ethvert eventyr.

  Besøg et bryggeri fra 1820, eller gå op til byens berømte vartegn, Citadel Hill National Historic Site, og besøg den imponerende, stjerneformede fæstning med en fantastisk udsigt over Halifax. Du kan gå en tur rundt på Army Museum, se vagtskifterne, artilleridemonstrationer eller sækkepibeshows.

  Gå en tur i Halifax Common, Canadas ældste bypark, der åbnede i 1763. Og hvis du kan lide kunst, indeholder den omfattende samling i Art Gallery of Nova Scotia samtidskunstværker fra over 2.000 kunstnere med fokus på områdets kulturhistorie.

  Strandpromenaden, der summer af aktivitet, er et fantastisk sted at betragte mennesker. Man kan besøge Maritime Museum of the Atlantic, der har en stor udstilling om Titanic. Tæt på det sted, vi lægger til, ligger Canadas immigrationsmuseum. Det ligger ved Pier 21, “Canadas Ellis Island”, hvor tusindvis af immigranter kom til fra hele verden.

  Dag 1
  Halifax, Canada

  Den levende hovedstad i Nova Scotia

 • Dag 2
  Saint Pierre og Miquelon

  En lille bid af Frankrig i Amerika

  Om morgenen kører vi fra hotellet til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Saint Pierre og Miquelon.

  Saint Pierre og Miquelon ligger lige syd for Newfoundland. Øgruppen, der er opkaldt efter Apostlen Peter, fiskernes skytshelgen, skiftede ofte hænder mellem franskmændene og briterne. Nu er øerne et oversøisk territorium tilhørende Frankrig og er hjemsted for en lille befolkning, der primært bor på Saint Pierre.

  Så tæt på Newfoundland ville man forvente, at øgruppen deler nogle fælles træk med sin nabo. Lighederne stopper dog ved klimaet og geografien. Saint Pierre og Miquelon er forskellige og unikke. De har ikke kun deres egen tidszone, men alt, inklusive kulturen, sproget, musikken og køkkenet, er på stolt vis fransk.

  Saint Pierres størrelse er ideel at udforske til fods. Nyd historien og arven på en gåtur gennem smalle, brostensbelagte gader, mens du beundrer iøjnefaldende europæisk og canadisk arkitektur.

  Maden er naturligvis magnifique. Fra charmerende bagerier breder duften af friske brød og kager sig langs de travle gader. Farverige madboder og restauranter frister med klassisk, fransk mad og lokale varianter. Fiskeri er fortsat den bærende kraft på øerne, så hvis man vil prøve noget lækkert hummer, er man på rette sted.

  Når vi har nydt Saint Pierre og Miquelons seværdigheder og lækkerier, er det tid til at gå ombord på M/S Fram. Gør dig klar til at opleve en helt anden sanselig rejse centreret omkring din personlige velvære og naturvidenskab.

  Dag 2
  Saint Pierre og Miquelon

  En lille bid af Frankrig i Amerika

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af til naturens rytmer

  Det er tid til at slappe af og finde sig til rette i havets rytmer og livet ombord på det hyggelige skib. Tjek faciliteterne ombord, som f.eks. boblebadet, motionscentret og saunaen, slap af i loungen med en bog og lær dine medrejsende at kende.

  Du vil møde dit ekspeditionsteam, eksperter i oceanografi, marinbiologi, ornitologi, samt din wellness-instruktør, som alle er blevet håndplukket til denne unikke ekspeditionsrejse. De introducerer dig for udvalget af videnskabs-, natur-, navigations- og wellness-aktiviteter, der vil være tilgængelige.

  Tiden til søs er en mulighed for at komme i kontakt med naturen. At øge vores bevidsthed og forståelse for det naturlige miljø omkring os er en vigtig nøgle til mentalt og fysisk velvære. Skibets ekspeditionsteam er klar til at vejlede i at opleve naturen på denne krydsning af havet - f.eks. på dækket med at identificere havfuglene, der nogle gange følger skibet eller ved at vise rundt i skibets videnskabscenter.

  Om aftenen kan man slappe af i salonen og se frem til nogle sjove aktiviteter, når ekspeditionsteamet står for quiz-aftener, spørgsmål- og svarmøder, filmaftener og foredrag om området, vi sejler i.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af til naturens rytmer

 • Dag 4-8
  Til søs

  Verdenshavene, naturen og mennesker

  I løbet af de næste spændende dage kan man deltage i en række praktiske aktiviteter.

  Oceanografi og videnskab til søs

  Når vi sejler fra Nova Scotias kølige kyst til Panamas varme, tropiske klima, kan man ved forelæsninger og workshops studere havets forandringer og effekten af ​​havstrømme - blandt andre Golfstrømmen. Lær noget af ekspeditionsteamet om forskellene mellem havlivet langs kontinentalsoklen og det dybe hav. Det kan involvere observation af havfugle fra dækket eller analysering af havvandprøver i videnskabscentret.

  Navigation før og nu

  Man kan lære noget om stjernenavigation og astronomi og om, hvordan disse metoder kan sammenlignes med moderne, elektroniske instrumenter. Lær, hvordan opdagelsesrejsende navigerede i havene ved hjælp af blandt andet en sekstant, og hvordan vikingerne benyttede optisk calcit og stjerneobservationer.

  Bevarelse og videnskab for borgere

  Vi behandler emner som plastikforurening, der ødelægger oceanerne, og hvad vi kan gøre for at reducere plastikforbruget. Vi forklarer om vores forpligtelse over for miljøet og de skridt, vi tager i forhold til at blive førende inden for bæredygtige rejser.

  Man kan deltage i borgervidenskabsprojekter, der kan inkludere at spejde efter hvaler for Happywhale, der sporer hvaler globalt, og notere skyer og himmelforhold for GLOBE Observer sammen med NASA eller tælle havfugle.

  Videnskab og kunst

  Før man opfandt ​​mikrofotografering, var ekspeditionernes videnskabsfolk nødt til at male deres indsamlede fund. Deltag i en unik kunst-workshop, hvor man kan inspicere prøver under et mikroskop og selv male det, man ser. Man kan også bruge sin kunstneriske inspiration til at tegne naturen omkring sig og male det, man udforsker.

  Velvære og natur - circulus vitiosus

  Lær noget om vores symbiotiske forhold til naturen, hvor vores eget velvære har en direkte og positiv påvirkning på planetens tilstand. Undersøgelser viser, at regelmæssig kontakt med naturen gør os sundere og gladere. Undersøgelser viser også, at der er større sandsynlighed for, at personer, der føler sig forbundet til naturen, opfører sig på måder, der fremmer miljømæssig sundhed f.eks. gennem bevaringsaktiviteter. Udforsk, hvad man kan gøre for at opretholde denne circulus vitiosus.

  Sundhed og velvære

  Du vil have mange muligheder for at deltage i wellness-aktiviteter og skabe en dybere kontakt til naturen. Du kan dyrke yoga dagligt, lære mantraer og meditationsteknikker og endda tage med ekspeditionsteamet på en 1,6 km lang morgengåtur på dækket. Der vil også være et udvalg af sunde og lækre vegetariske og plantebaserede menuer at vælge imellem, samt friske smoothies, juice og næringsrige snacks ombord.

  Dag 4-8
  Til søs

  Verdenshavene, naturen og mennesker

 • Dag 9
  Til søs

  Fund og konklusion

  Når vi sejler mod Panama på vores sidste dag til søs, afslutter vi vores program ombord. Det kan være, at du har lyst til at diskutere din datatælling og dine fund fra dine videnskabsprojekter for civile med ekspeditionsteamet eller se et sidste glimt af det fascinerende liv i havet under mikroskopet i videnskabscentret. Man kan også bare slappe af og lade op i boblebadet, saunaen eller salonen?

  Brug lidt tid til at observere og påskønne naturens vidundere. Tænk i stilhed over havets vælde eller skyerne ovenfor. Hold udkig efter dyreliv fra dækket, mens du soler dig i det varme, caribiske vejr. Du får måske øje på delfiner, flyvefisk og sjældne havfugle. Observer harmonien i deres bevægelser og læg mærke til den beroligende virkning, det har.

  Ekspeditionsteamet opsummerer programmets højdepunkter og fortæller om, hvad vi har lært på rejsen. Officererne slutter sig måske til vores afskedsmiddag og måske afholder besætningen et talentshow.

  Dag 9
  Til søs

  Fund og konklusion

 • Dag 10
  Colón, Panama

  Åbn op for flere eventyr

  Forventet ankomsttidspunkt er 13:00

  Vi slutter vores ekspeditionsrejse i den travle havneby Colón, med et beriget sind, en sundere krop og masser at reflektere over. Med sin beliggenhed ved den caribiske indgang til Panamakanalen er dette et godt sted at hoppe af, hvis man vil udforske mere af Panama, Caribien eller Sydamerika.

  Hvis du har lyst til at udvide dit eventyr til søs med lidt eventyr på land, kan du tilføje tre ekstra overnatninger med vores program efter sejladsen og bo i en eksotisk junglehytte i regnskoven ved siden af Chagres-floden. Her besøger du et regnskovscenter og en gård, der arbejder med genskovning. Du vil udforske junglen på en bådsafari om natten og nyde udsigten over området i en svævebane.

  En anden populær programmulighed efter sejladsen er et besøg til Casco Viejo, der uden tvivl er det mest stemningsfulde kvarter i Panama City. Gå en tur i rustikke brostensbelagte gader og på tværs af charmerende pladser, og se arkitekturen i kirker og palæer fra kolonitiden og Metropolitan-katedralen. Glem ikke at smage nogle af de lokale specialiteter som kaffe og kakao.

  Du kan endda booke en anden ekspeditionsrejse med os fra Colón for at udforske Sydamerikas fascinerende kystlinje og beundre byer langs kysten, opleve junglens vilde dyr og besøge landsbyer. Lad dig forundre over det imponerende stykke ingeniørarbejde, mens du sejler gennem Panamakanalens sluser og ud til Stillehavet på den anden side.

  Hvad der end venter dig nu, håber vi, at du vil vende hjem inspireret, med en større viden om vores farvande, en større forbindelse til naturen og en bedre påskønnelse af, hvordan dit velvære kan påvirke planeten på en positiv måde. Vi ønsker dig en sikker rejse ombord og ser frem til at udforske sammen med dig på dit næste eventyr.

  Dag 10
  Colón, Panama

  Åbn op for flere eventyr

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
20.

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
17.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil
 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Hotel  

 • Overnatning i Halifax inden ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Transport  

 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Halifax inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra Saint Pierre Lufthavn til skibet

Flyrejse

 • Fly på økonomiklasse fra Halifax til Saint Pierre og Miquelon

Ekspeditionskrydstogt

 • Wellnessrejse med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Det er ikke muligt at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Specialistaktiviteter og -foredrag ombord

 • Praktiske demonstrationer af navigation, oceanografi og marinbiologi med vores forsker ombord
 • Fugle- og havlivsobservationer ude på dækket med vores naturforskere
 • Stjernekiggeri og informative foredrag
 • Information om bæredygtig sejlads og Hurtigrutens forpligtelse over for miljøet
 • Yoga, meditation og lektioner med erfarne, internationale instruktører
 • Menu med sunde og lækre vegetariske og plantebaserede muligheder, plus friske smoothies og juice
 • Inspirerende og informative foredrag om sundhed og velvære
 • Workshops om principperne for yoga, meditation, mindfulness, åndedræt og holistisk velvære
 • Daglige meditationer, der hjælper på stress og skaber ro i sindet
 • Daglige gåture og strækøvelser ude på dækket

Faciliteter ombord

 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsprogrammer før og efter sejladsen med vores lokale partnere

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om