Udforskning af Sydamerika – havsejlads og bjergudsigt

Udforskning af Sydamerika – havsejlads og bjergudsigt

Udforskning af Sydamerika – havsejlads og bjergudsigt

Udforskning af Sydamerika – havsejlads og bjergudsigt

Rejseinformation 14 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
8. oktober 2024
Pris fra kr 54.300
kr 47.460
Helpension inkluderet

14-dages ekspedition hen over imponerende Altiplano og ned langs Sydamerikas Stillehavskyst fra Lima til Valparaíso

Altiplanos seværdigheder

Se Sillustani-gravene fra præ-inkatiden, inden vi rejser fra den spektakulære Titicaca-sø, der er verdens største højtliggende sø. Vi krydser hen over Altiplano til den gamle inkaby Cusco, hvor vi går ombord på det luksuriøse Hiram Bingham-tog og kører til det mystiske Machu Picchus berømte ruiner.

Fra gammelt til moderne

Nyd en tur i Lima, og oplev dens centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Herefter besøger vi de dyrerige Islas Ballestas eller ser de mystiske Nazca-linjer. I Chile oplever vi ørkenerne nær Arica og Iquique, La Serenas klassiske arkitektur og Valparaíso, der kaldes Stillehavets Perle.

Udforskning af Sydamerika – havsejlads og bjergudsigt Udforskning af Sydamerika – havsejlads og bjergudsigt
 • Dag 1
  Lima, Peru

  Limas UNESCO-skatte

  Vores eventyrlige rejse begynder i Lima, “kongernes by”

  Med sin spændende cocktail af kosmopolitisk, smart storby og gammel kulturarv er Lima det perfekte udgangspunkt for en eventyrlig rejse. Se farverige vægmalerier, travle caféer og moderne kunstmuseer i det lyse, bohème-agtige område Barranco.

  Limas historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en perle af spansk arkitektur fra kolonitiden med alt fra kirker og klostre til elegante palæer. Man kan også se Limas kulturarv fra inkatiden i ruinerne fra de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kendt som Sydamerikas madhovedstad og har alt fra gourmetrestauranter til uundværlig streetfood. Vi anbefaler Perus nationalret, ceviche, der er fisk marineret i limejuice, løg og chili.

  Dag 1
  Lima, Peru

  Limas UNESCO-skatte

 • Dag 2
  Sillustani-gravene

  Besøg Sillustani-gravene

  Flyv til Juliaca og besøg Sillustani-gravene

  Dagen begynder med en flyvetur til Juliaca. Ved ankomsten ser vi Sillustani-gravene fra præ-inkatiden, der omgives af Umayo-søen, hvor vi får en guidet tur.

  Gravstederne - eller chullas - er tårnlignende strukturer, der blev bygget over jorden af det antikke colla-folk. Nogle af dem er op til 12 meter høje og store nok til at rumme hele familier. Nyd en picnic-frokost ved søbredden på det fredelige og mystiske sted.

  Efter at have udforsket det arkæologiske vidunder fortsætter vi til hotellet i Puno på Titicaca-søens bred - vores hjem de næste to dage.

  Dag 2
  Sillustani-gravene

  Besøg Sillustani-gravene

 • Dag 3
  Titicaca-søen

  Titicaca-søens uru-folk

  Oplev håndvævede øer i Sydamerikas største sø

  Titicaca-søens rene skønhed imponerer. Vi besøger landsbyen Llachón, der har en spektakulær udsigt over søen. Dagens inkluderede aktivitet er en guidet kajaktur på det fredelige, dybe blå vand. Der er også en guidet gåtur, inden vi besøger en lokal familie og spiser en typisk frokost.

  Derefter tager vi på bådtur til uru-folket på deres flydende øer, der glitrer i solen. De forunderlige øer er vævet af siv, der er høstet i søen.

  Ved dagens slutning kan man slappe af på hotellet i Puno og reflektere over oplevelserne.

  Dag 3
  Titicaca-søen

  Titicaca-søens uru-folk

 • Dag 4
  Altiplano-ruten

  Vi krydser det imponerende område Altiplano

  Nyd en uforglemmelig rejse hen over den nordlige højslette, eller Altiplano, som lokalbefolkningen kalder den.

  Altiplano er en af verdens største højsletter og ligger 3700 meter over havoverfladen. Den store slette strækker sig Bolivia, i Peru (mod nord) og i Chile (mod syd). I løbet af den eventyrlige dag kommer vi forbi imponerende landskaber og betages af de imponerende Andesbjerge.

  Vi ser de berømte pucará-tyrefigurer på hustagene, nyder en frokost ved Tinajanis gamle klippeformationer, ser vilde lamaer og alpakaer på ved passet Abra la Raya, og beundrer det arkæologiske kompleks Raqch'i fra det 15. århundrede.

  Turen slutter med en behagelig overnatning i Cusco.

  Dag 4
  Altiplano-ruten

 • Dag 5
  Machu Pichu

  Mystiske Machu Picchu

  Oplev Inkarigets forsvundne by

  Vi kører til Ollantaytambo i Den hellige Dal. Herefter tager vi med det luksuriøse Hiram Bingham-tog til Machu Picchu og nyder en frokost, mens de bjergtagende andeslandskaber passerer forbi.

  Machu Picchu anslås til at være blevet bygget omkring år 1450 og blev forladt under den spanske erobring. Stedet var skjult af jungle i århundreder og blev først genopdaget i 1911. Inkaerne efterlod dog ingen skriftlige optegnelser, så den fantastiske fæstning er omgivet af mystik. Gå ad stierne rundt om ruinerne, nyd inkaernes murværk, der er udført med præcision, og mød måske nogle af de venlige lamaer, der lever her.

  Efter dagens eventyrlige oplevelser tager vi tilbage til Cusco for at slappe af og overnatte.

  Dag 5
  Machu Pichu

  Mystiske Machu Picchu

 • Dag 6
  Cusco, Peru

  Majestætiske Cusco

  Udforsk Inkarigets centrum

  Nyd en guidet tur i Cusco, der er en majestætisk by og Sydamerikas arkæologiske hovedstad.

  Se nogle af de fineste eksempler på inkahistorie og arkitektur - såsom Santo Domingo-kirken, der blev bygget på inkatemplet Koricancha, og Sacsayhuamán-fæstningen, der er et ceremonielt sted fra det 15. århundrede med panoramaudsigt over byen. Andre højdepunkter på turen inkluderer et besøg på Museo Sulca Textiles og ophold ved hovedtorvet for at se den fantastiske katedral fra den spanske kolonitid.

  Herefter kører vi til lufthavnen og flyver til Lima til en afslappende overnatning.

  Dag 6
  Cusco, Peru

  Majestætiske Cusco

 • Dag 7
  Lima, Peru

  Gamle og moderne Lima

  Oplev Lima inden vi genforenes med skibet

  Vi oplever Limas ekstraordinære blanding af gammelt og moderne på en guidet panoramabustur.

  Ud over arkitekturen fra kolonitiden i det historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste, besøger vi den hellige inkapyramide Huaca Pucllana i Miraflores og nogle af Limas smukkeste parker - såsom El Parque del Amor, kærlighedens park. Vi besøger også det fascinerende Museo Larco, der har landets bedste private samling af præcolumbiansk kunst.

  Sent om eftermiddagen kører vi til Callao, hvor ekspeditionsskibet venter. Kom på plads i kahytten, udforsk skibet og mød ekspeditionsteamet.

  Dag 7
  Lima, Peru

  Gamle og moderne Lima

 • Dag 8
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

  Oplev ekstraordinært dyreliv og gamle mysterier

  Blandt Perus mest bemærkelsesværdige seværdigheder er Nazca-linjerne og Islas Ballestas, og begge er tilgængelige fra Paracas.

  Byen, der er kendt som El Chaco, har mange restauranter på hovedstranden, hvor man kan nyde traditionel jalea - stegte fisk og skaldyr med salsa criolla og yuca-rod. Lige ud for kysten ligger de dyrerige Islas Ballestas. På dagens bådtur kan man spejde efter humboldtpingviner, skildpadder, pelikaner, søløver, inkaterner og pukkelhvaler, mens vi sejler rundt om øerne.

  Man kan desuden udforske La reserva nacional de Paracas med dets overjordiske, gule sandklitter og røde strande, eller flyve over de mystiske Nazca-linjer, der er ridset ned i den peruvianske kystørken – en oplevelse, der står på manges rejseønskeliste.

  • Inkluderet Las Ballestas
  Dag 8
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

 • Dag 9
  Til søs

  Klar himmel, koldt klima

  Rigt havliv, der er skabt af Humboldtstrømmen

  På vej til Chile, sejler vi igennem Humboldtstrømmen. Det kolde havklima her skaber forhold, der opretholder en utrolig mængde af havliv - blandt andet store stimer af ansjoser, makreller og sardiner. Ekspeditionsteamet fortæller mere om Humboldtstrømmens vigtige rolle i forhold til havøkosystemet.

  Besøg videnskabscentret for at få mere at vide. Ekspeditionsteamet fortæller mere om strømmens vigtige rolle og dens påvirkning af havøkosystemet.

  Der er også masser af tid til at slappe af i den opvarmede infinity-pool, løbe en tur på den udendørs løbebane og nyde den fantastiske udsigt og de behagelige briser på dækket.

  Dag 9
  Til søs

  Klar himmel, koldt klima

 • Dag 10
  Arica, Chile

  Solrige Arica

  Nyd Aricas vandreruter, historie og mad

  Arica har et konstant ørkenklima og er en af verdens tørreste byer, hvilket er usædvanligt for en havneby. Man forstår, hvorfor byen er populær blandt solelskere og surfere.

  På de livlige gader Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan man smage lokale lækkerier og granske El Agro-markedet. Tag på en 15-minutters vandretur op til den bemærkelsesværdige El Morro-klippe med en fantastisk udsigt, eller besøg San Marcos-katedralen, der blev tegnet af Gustave Eiffel.

  Man kan se mumier og lære noget om chinchorro-kulturen på det arkæologiske museum, strække benene på en vandretur på Playa Corazones eller udforske hulerne i Cuevas de Anzota.

  • Inkluderet Vandretur ved Atacamas kyst
  Dag 10
  Arica, Chile

  Solrige Arica

 • Dag 11
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

  Oplev historiske Humberstone, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Krydstogtet fortsætter til travle Iquique, der er en flad by med promenader og palmetræer.

  Vi besøger de forladte saltpeterminebyer Santa Laura og UNESCO-stedet Humberstone i den golde Atacama-ørken. Tilbage i Iquique udforsker vi den smarte by ved havet til fods eller sætter os på en café og kigger på mennesker.

  Mens man er der, kan man nyde en lækker kop kaffe eller en traditionel mango sour og en såkaldt chumbeque, der er en populær sød egnsdelikatesse. Eller besøg La Esmeralda, der er en firemastet korvet af historisk betydning fra det 19. århundrede.

  • Inkluderet Humberstone og Santa Laura
  Dag 11
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

 • Dag 12
  Til søs

  Slap af til søs

  Selvforkælelse den sidste dag til søs

  Ekspeditionskrydstogtet ned langs Sydamerikas Stillehavskyst fortsætter mod La Serena i Chile.

  Nyd den sidste dag til søs med lidt forkælelse i wellness-området. Køb en massage eller en eksfolierende behandling og bliv helt udhvilet til oplevelsesrejsens sidste etape.

  Ekspeditionsteamet fortsætter naturligvis med at holde indsigtsfulde foredrag i videnskabscentret, og man kan dykke ned i bøgerne i skibets bibliotek, hvis man vil lære mere om et bestemt emne.

  Dag 12
  Til søs

  Slap af til søs

 • Dag 13
  La Serena, Chile

  Betagende La Serena

  Udforsk “kirkernes by” og Serena-stranden

  Vi lægger til i Coquimbos havn og tager til Chiles næstældste by, La Serena.

  La Serena er velsignet med smukke sandstrande langs Avenida del Mar og længere væk. Her er masser af klassisk arkitektur og cirka 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker at opleve, og man kan besøge det arkæologiske museum for at beundre prækoloniale kunstgenstande.

  Gå en tur i byens velplejede, offentlige haver - f.eks. den japanskinspirerede Jardín del Corazón - eller tag på Recova-markedet med kunsthåndværk. Ned ad det diskrete stræde Patio Colonial nær Balmaceda ligger afslappede caféer og spisesteder. Udforsk Coquimbo inden ombordstigning.

  • Inkluderet Coquimbo og La Serena
  Dag 13
  La Serena, Chile

  Betagende La Serena

 • Dag 14
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, en UNESCO-perle

  Valparaíso er ekspeditionens herlige finale

  Ekspeditionskrydstogtet til den sydamerikanske Stillehavskyst slutter i Valparaíso. UNESCO-byen, der er kendt som “Stillehavets Juvel”, er bygget på stejle bjergsider med udsigt over havet. Det er værd at bruge tid her, inden flyrejsen hjem.

  Byen er fyldt med fascinerende indtryk og har en spændende labyrint af snoede gyder og kvarterer, farverige huse og mercados, der er spækket med lokale råvarer. Nyd det hele på en kabelbanetur op til Cerro Alegre og Concepción.

  Selv om krydstogtet er slut, kan man efter sejladsen få flere eventyrlige oplevelser ved at deltage i et tilkøbsprogram.

  Dag 14
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso, en UNESCO-perle

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
8.

Dette er inkluderet

Landprogram: Titicaca-søen og Machu Picchu/Peru (inden krydstogtet)

 • To overnatninger og halvpension på hotel i Peru og to overnatninger og halvpension på hotel i Cusco
 • To overnatninger og morgenmad på hotel i Lima
 • Picnic-frokost på dagene 2 og 4, fastlagt frokost på dag 3 og 5-7.
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Lima til Juliaca og fra Cusco til Lima
 • Al transport, udflugter og togture som beskrevet - inklusive engelsktalende guide
 • Entré i henhold til programmet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke.
 • Landprogrammet i Peru foregår i store højder. Titicaca-søen ligger i cirka 3800 meters højde, og Cusco ligger i cirka 3550 meters højde og kræver en vis fysisk form. Rækkefølgen af seværdigheder kan variere.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område.
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Du synes sikkert også om