Udforskning af Sydamerika – eventyrlige oplevelser på land og til søs

Udforskning af Sydamerika – eventyrlige oplevelser på land og til søs

Udforskning af Sydamerika – eventyrlige oplevelser på land og til søs

Udforskning af Sydamerika – eventyrlige oplevelser på land og til søs

Rejseinformation 13 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
7. oktober 2024
Pris fra
kr 54.075
Helpension inkluderet

13-dages ekspedition gennem Panamakanalen og ned langs Sydamerikas Stillehavskyst over det imponerende geografiske område Altiplano

Udforskning af Stillehavskysten

Vi sætter kurs gennem den legendariske Panamakanal, når vi sejler ud på en eventyrlig rejse i Sydamerika. Fra Mellemamerikas jungler til det højtliggende område Altiplano besøger vi blandt andet samfundet, hvor panamahatte laves, og ser de gamle, spændende Chan Chan-ruiner. Efter en uge til søs med udforskning af Stillehavets seværdigheder vender vores eventyrlige rejse mod land.

Andesbjergenes mysterier

Når vi flyver til den gamle inkahovedstad Cusco, kigger vi regionens forsvundne skatte, herunder Machu Picchu, inden vi fortsætter til den højtliggende Titicaca-sø. Her bliver vi mødt af uru-folket, der bor flydende øer, og vi besøger Sillustani-gravene. På et sidste ophold i Lima kan man finde ud af alt, der er at vide om Sydamerikas mest populære kulinariske destination.

Udforskning af Sydamerika – eventyrlige oplevelser på land og til søs Udforskning af Sydamerika – eventyrlige oplevelser på land og til søs
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón 

  7. oktober 2024

  Bliv klar til at begynde den eventyrlige oplevelse

  Ekspeditionskrydstogtet i Sydamerika begynder i Colón ved indsejlingen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Det er et travlt, kosmopolitisk centrum med varme kilder, masser af kunsthåndværk og vidunderlige restauranter.

  Hvis man ønsker at udforske mere af Panama inden sejladsen, kan man tilmelde sig et af Hurtigrutens tilkøbsprogrammer.

  Uanset, hvordan man vælger at tilbringe sin tid i Panama, er ekspeditionsskibet klar og venter på os. Kom på plads i kahytten, udforsk skibet og mød ekspeditionsteamet.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón 

 • Dag 2
  Panamakanalen

  Igennem Panamakanalen 

  8. oktober 2024

  Vi sejler i et af verdens største vidundere inden for ingeniørkunst

  Tidligt om morgenen sejler vi ind i Panamakanalen komplekse netværk med kæmpe, ingeniørskabte sluser, der strækker sig 82 kilometer gennem naturlige og menneskeskabte vandveje. Hvis vejret tillader det, inviterer ekspeditionsteamet os ud på dækket og fortæller historien om det ambitiøse projekt.

  Halvvejs gennem kanalen sejler vi ind i området med Gatúnsøen, der er en af verdens største kunstige søer og omgivet af frodig regnskov. Hold udkig efter krokodiller, alligatorer, aber og endda dovendyr.

  Efter cirka tolv timer kommer vi ud i Stillehavet - fra ét stort hav til et andet.

  Dag 2
  Panamakanalen

  Igennem Panamakanalen 

 • Dag 3
  Til søs

  På vej til Ecuador 

  9. oktober 2024

  Nyd en dag til søs

  Undervejs til Ecuador, kan man slappe af og lære skibet bedre at kende. Spejd efter vilde dyr fra dækket. Man kan ofte se hvaler i disse farvande. I videnskabscentret holder ekspeditionsteamets eksperter spændende foredrag om adskillige emner.

  I videnskabscentret kan man finde ud af mere om de borgervidenskabsprogrammer, Hurtigruten afvikler. Nyd lidt tid i et boblebad eller i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi. Slut dagen med stjernekiggeri fra dækket.

  Dag 3
  Til søs

  På vej til Ecuador 

 • Dag 4
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi 

  10. oktober 2024

  Oplev stedet, hvor panamahattene stammer fra ... i Ecuador

  Det er ikke hver dag, man får mulighed for at bede om Neptuns velsignelse. Det kan vi, når vi deltager i en traditionel – og lidt sjov – ceremoni, når vi krydser Ækvator tidligt om morgenen.

  Senere lægger vi til i Manta og sætter fødderne på sydamerikansk jord, når vi besøger Montecristi. Byen er kendt for sit kunsthåndværk, og her kan man købe en stilfuld, ægte panamahat, der med sikker hånd er vævet af bladene fra jipijapa-palmer.  

  Gå en tur i den smarte by og kig på den imponerende, hvide kirke eller nyd den farverige gadekunst og vægmalerierne. Vi vender tilbage til Manta og besøger det arkæologiske museum.

  Dag 4
  Manta, Ecuador

  Håndlavet i Montecristi 

 • Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Overdådige Puerto Bolívar 

  11. oktober 2024

  En travl havn med en charmerende atmosfære

  En begivenhedsrig dag med udforskning af Puerto Bolívar i byen Machala, hvorfra der eksporteres kaffe, kakao, rejer og masser af bananer. Puerto Bolívar, der eksporterer det meste af Ecuadors “grønne guld”, kaldes “verdens bananhovedstad”.

  Machala har al den charme, man forventer af en lille kystby - venlig befolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter. Man kan spise lækker, frisk fisk og skaldyr på havnens restauranter og nyde udsigten til Isla Jambelis mangrovesumpe. Herefter udforsker vi markeder, pladser og Museo Casa de la Cultura til fods.

  Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador

  Overdådige Puerto Bolívar 

 • Dag 6
  Til søs

  Videnskab og tid på egen hånd 

  12. oktober 2024

  Afslapning og forskning – eller begge dele

  Rejsen langs Stillehavskysten fortsætter på vej til Peru. Undervejs kan man nyde landskabet fra dækket, spise lækker mad og nyde skibets faciliteter.

  Ekspeditionsteamet fortsætter foredragene i videnskabscentret og giver indsigt i adskillige emner. Lær noget om de oprindelige samfund og kulturer, geologi og præcolumbiansk historie.

  På dækket hjælper ekspeditionsteamet med at identificere de havfuglearter, der ynder at følge skibet, og andet dyreliv. Skibets fotograf er klar med gode råd.

  Dag 6
  Til søs

  Videnskab og tid på egen hånd 

 • Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo og Chan Chan 

  13. oktober 2024

  Oplev Trujillos gamle kongeriger

  Salaverry er havneportalen til Perus tredjestørste by, Trujillo, og nogle fascinerende, arkæologiske steder. Farverige Trujillo har en katedral i barokstil, kirker fra kolonitiden, nyklassicistiske palæer og et af verdens længste mosaikmalerier.

  I nærheden kan man se de store, gamle ruiner fra Chimú-byen i Chan Chan, der som minimum går tilbage til år 900 efter vor tidsregning. På den anden side af Trujillo findes de endnu ældre mochikanske pyramider til ære for solen og månen.

  Tilbage på skibet er der en forestilling med traditionelle peruvianske danse.

  Dag 7
  Salaverry, Peru

  Trujillo og Chan Chan 

 • Dag 8
  Callao, Peru

  Fra Callao til Cusco 

  14. oktober 2024

  Vi tager ind i landet mod Cusco og Den hellige Dal

  Efter en uges sejlads langs Stillehavskysten ankommer vi til Callao ved middagstid. Her siger vi farvel til ekspeditionsskibet og begiver os ud på den næste spændende etape af vores sydamerikanske oplevelsesrejse.

  Fra Lima flyver vi til smukke Cusco, der er inkaernes gamle hovedstad, cirka 3550 meter over havoverfladen. I den majestætiske by kan man se nogle af dens historiske monumenter - såsom Santo Domingo-kirken og Sacsayhuamán-áfæstningen. Spejd efter den berømte tolv-vinklede sten lige ved byens torv.

  I Cusco nyder vi en middag og overnatter, inden vi besøger Machu Picchu næste dag.

  Dag 8
  Callao, Peru

  Fra Callao til Cusco 

 • Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu 

  15. oktober 2024

  Rejs til Inkarigets forsvundne by

  Vi kører til Ollantaytambo i Den hellige Dal. Herefter kører vi med det luksuriøse Hiram Bingham-tog til Machu Picchu og nyder en frokost, mens de bjergtagende andeslandskaber passerer forbi.

  Machu Picchu, der anslås at være bygget omkring år 1450, blev forladt under den spanske erobring. Stedet var skjult af jungle i århundreder og blev først genopdaget i 1911. Inkaerne efterlod dog ingen skriftlige optegnelser, så den fantastiske fæstning er omgivet af mystik. Gå ad stierne rundt om ruinerne, nyd inkaernes murværk, der er udført med præcision, og mød måske nogle af de venlige lamaer, der lever her.

  Efter dagens eventyrlige oplevelser tager vi tilbage til Cusco for at slappe af og overnatte.

  Dag 9
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu 

 • Dag 10
  Altiplano-ruten

  Altiplano-ruten

  16. oktober 2024

  Vi krydser det imponerende område Altiplano

  Nyd en uforglemmelig tur med bus over den nordlige højslette Altiplano.

  Altiplano er en af verdens største højsletter og ligger 3700 meter over havoverfladen. Den store slette strækker sig ind i Bolivia, i Peru (i nord) og i Chile (i syd). I løbet af den eventyrlige dag kommer vi forbi imponerende landskaber og betages af de imponerende Andesbjerge. Der er mange muligheder for at fotografere det bemærkelsesværdige landskab, og vi nyder en lækker picnic-frokost på turen.

  Ved rejsens slutning kan man slappe af og gøre sig klar til Titicaca-søen efter en komfortabel overnatning i Puno.

  Dag 10
  Altiplano-ruten

  Altiplano-ruten

 • Dag 11
  Titicaca-søen

  Titicaca-søens uru-folk 

  17. oktober 2024

  Flydende øer på Sydamerikas største sø

  Titicaca-søens rene skønhed imponerer alle. Vi besøger landsbyen Llachón, der har en spektakulær udsigt over søen. Vi nyder en guidet kajaktur på det fredelige, dybe blå vand. Der er også en guidet gåtur, inden vi besøger en lokal familie og spiser en typisk frokost.

  Derefter tager vi en bådtur til uru-folket på deres flydende øer, der glitrer i solen. De forunderlige øer er vævet af siv, der er høstet i søen.

  Ved dagens slutning kan man slappe af på hotellet i Puno og reflektere over dagens oplevelser.

  Dag 11
  Titicaca-søen

  Titicaca-søens uru-folk 

 • Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene   

  18. oktober 2024

  Besøg Sillustani-gravene

  Inden vi tager til lufthavnen og flyver til Lima, er der tid til at stoppe ved Sillustani-gravene, der er fra før inkatiden og omgivet af Umayo-søen.

  Gravstederne - chullas - er tårnlignende strukturer, der blev bygget over jorden af det tidlige colla-folk. Nogle af strukturerne er op til 12 meter høje og store nok til at kunne rumme hele familier. Nyd en picnic-frokost ved søbredden på det fredelige og mystiske sted.

  Efter at have udforsket det arkæologiske vidunder fortsætter vi til den lokale lufthavn og flyver til Lima. I Lima, kører vores lokale guide os til hotellet. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

  Dag 12
  Sillustani-gravene

  Sillustani-gravene   

 • Dag 13
  Lima, Peru

  Limas UNESCO-skatte 

  19. oktober 2024

  Afslut oplevelsesrejsen i Perus gastronomiske hovedstad

  Ekspeditionen slutter i Lima, der engang var kendt som “kongernes by”. Brug en dag eller to på at udforske den spændende by. Den er det værd.

  Limas historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en perle af spansk arkitektur fra kolonitiden med alt fra kirker og klostre til elegante palæer. Man kan også se Limas kulturarv fra inkatiden i ruinerne fra de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kendt som Sydamerikas madhovedstad og har alt fra gourmetrestauranter til uundværlig streetfood. Vi anbefaler Perus nationalret, ceviche, der er fisk marineret i limejuice, løg og chili. Lima er det perfekte sted at afslutte den eventyrlige rejse.

  Dag 13
  Lima, Peru

  Limas UNESCO-skatte 

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
7.

Hvad er inkluderet?

Landprogram i Peru / Machu Picchu og Titicaca-søen efter krydstogtet.

 • To overnatninger og halvpension på hotel i Cusco og to overnatninger og halvpension på hotel i Puno
 • En overnatning og morgenmad i Lima.
 • Fastlagt frokost dagene 8, 9 og 11. Picnic-frokost dagene 10 og 12
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Lima til Cusco og Juliaca til Lima
 • Al transport, udflugter og togture som beskrevet - inklusive engelsktalende guider
 • Entré i henhold til programmet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold kravene til indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke.
 • Landprogrammet i Peru foregår i store højder. Titicaca-søen ligger i cirka 3800 meters højde, og Cusco ligger i cirka 3350 meters højde og kræver en vis fysisk form. Rækkefølgen af seværdigheder kan variere

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område.
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Lignende rejser

Du synes sikkert også om