Sydamerikas seværdigheder – ekspedition til lands og til vands

Sydamerikas seværdigheder – ekspedition til lands og til vands

Sydamerikas seværdigheder – ekspedition til lands og til vands

Sydamerikas seværdigheder – ekspedition til lands og til vands

Rejseinformation 14 dage M/S Fram
Afrejse
6. oktober 2024
Pris fra kr 52.425
kr 47.194
Helpension inkluderet

14-dages ekspeditionskrydstogt gennem Panamakanalen og ned langs Sydamerikas Stillehavskyst til Lima og over Altiplano

Den legendariske Panamakanal

Vi sætter kurs gennem den legendariske Panamakanal, når vi sejler ud på en eventyrlig rejse i Sydamerika.

Fra Mellemamerikas jungler til det højtliggende område Altiplano besøger vi blandt andet samfundet, hvor panamahatte laves, og ser de gamle, spændende Chan Chan-ruiner. Efter en uge til søs med udforskning af Stillehavets seværdigheder vender vores eventyrlige rejse mod land, hvor vi oplever Lima på en panoramisk bustur.

Andesbjergenes mysterier

Når vi flyver til den gamle inkahovedstad Cusco, kigger vi på regionens forsvundne skatte, herunder Machu Picchu, inden vi fortsætter til den højtliggende Titicaca-sø. Her bliver vi mødt af uru-folket, der bor på flydende øer, og vi besøger Sillustani-gravene. Vi vender tilbage til Lima på et sidste stop, så du kan finde du af alt, der er at vide om Sydamerikas populære kulinariske destination. 

Sydamerikas seværdigheder – ekspedition til lands og til vands Sydamerikas seværdigheder – ekspedition til lands og til vands
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón  

  6. oktober 2024

  Bliv klar til at begynde den eventyrlige oplevelse

  Ekspeditionskrydstogtet i Sydamerika begynder i Colón, der ligger ved indsejlingen til Panamakanalen på Atlanterhavskysten. Det er et travlt, kosmopolitisk centrum med varme kilder, masser af kunsthåndværk og vidunderlige restauranter.

  Hvis man ønsker at udforske mere af Panama inden sejladsen, kan man tilmelde sig et af Hurtigrutens tilkøbsprogrammer.

  Uanset, hvordan man vælger at tilbringe sin tid i Panama, er ekspeditionsskibet klar og venter på os. Kom på plads i kahytten, udforsk skibet og mød ekspeditionsteamet.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Ombordstigning i Colón  

 • Dag 2
  Panamakanalen, Panama 

  Igennem Panamakanalen

  7. oktober 2024

  Vi sejler i et af verdens største vidundere inden for ingeniørkunst

  Tidligt om morgenen sejler vi ind i Panamakanalen komplekse netværk med kæmpe, ingeniørskabte sluser, der strækker sig 82 kilometer gennem naturlige og menneskeskabte vandveje. Hvis vejret tillader det, inviterer ekspeditionsteamet os ud på dækket og fortæller historien om det ambitiøse projekt.

  Halvvejs gennem kanalen sejler vi ind i området med Gatúnsøen, der er en af verdens største kunstige søer og omgivet af frodig regnskov. Spejd efter krokodiller, alligatorer, aber og endda dovendyr.

  Efter cirka tolv timer kommer vi ud i Stillehavet - fra ét stort hav til et andet.

  Dag 2
  Panamakanalen, Panama 

  Igennem Panamakanalen

 • Dag 3
  Til søs 

  På vej til Ecuador 

  8. oktober 2024

  Nyd en dag til søs

  Undervejs til Ecuador, kan man slappe af og lære skibet bedre at kende. Spejd efter vilde dyr fra dækket. Man kan ofte se hvaler i disse farvande. I videnskabscentret holder ekspeditionsteamets eksperter spændende foredrag om adskillige emner.

  I videnskabscentret kan man finde ud af mere om de borgervidenskabsprogrammer, Hurtigruten afvikler. Man kan slappe af og nyde rejsen i et boblebad eller i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi. Slut dagen med stjernekiggeri fra dækket.

  Dag 3
  Til søs 

  På vej til Ecuador 

 • Dag 4
  Manta, Ecuador 

  Håndlavet i Montecristi  

  9. oktober 2024

  Oplev stedet, hvor panamahattene stammer fra ... i Ecuador

  Det er ikke hver dag, at man får mulighed for at bede om Neptuns velsignelse. Vi vil gøre netop det ved en traditionel - og lidt sjov - ceremoni, når vi krydser Ækvator tidligt om morgenen.

  Senere lægger vi til i havnen i Manta og sætter fødderne på sydamerikansk jord, når vi besøger byen Montecristi. Byen er kendt for kunsthåndværk, og her kan man købe en stilfuld, ægte panamahat, der med sikker hånd er vævet af bladene fra jipijapa-træet.

  Gå en tur rundt i den smarte by og tag et kig på den imponerende, hvide kirke eller nyd den farverige gadekunst og vægmalerierne. Vi vender tilbage til Manta og besøger det arkæologiske museum.

  Dag 4
  Manta, Ecuador 

  Håndlavet i Montecristi  

 • Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador 

  Overdådige Puerto Bolívar 

  10. oktober 2024

  Udforsk en travl havn med en charmerende atmosfære

  En begivenhedsrig dag med udforskning af Puerto Bolívar, der er en havn i Machala, der eksporterer kaffe, kakao, rejer og masser af bananer. Puerto Bolívar, der eksporterer mere af Ecuadors “grønne guld” end noget andet sted i landet, kaldes “verdens bananhovedstad”.

  Machala har al den charme, man forventer af en lille kystby, herunder den venlige lokalbefolkning, charmerende pladser og usædvanlige monumenter. Man kan prøvesmage lækker, frisk fisk og skaldyr på havnens restauranter og nyde udsigten over Isla Jambelis mangrovesumpe. Herefter udforsker vi de lokale markeder, pladser og Museo Casa de la Cultura til fods.

  Dag 5
  Puerto Bolívar, Ecuador 

  Overdådige Puerto Bolívar 

 • Dag 6
  Til søs 

  Videnskab og tid på egen hånd 

  11. oktober 2024

  Afslapning og forskning – eller begge dele

  Sejladsen langs Stillehavskysten fortsætter, når vi rejser til Peru. Mens vi sejler, kan man nyde landskabet fra dækket, spise lækker mad eller bare nyde skibets faciliteter.

  Ekspeditionsteamet fortsætter foredragene i videnskabscentret og giver indsigt i forskellige emner. Vi lærer måske noget om oprindelige samfund og kulturer, lokal geologi og præcolumbiansk historie.

  Ude på dækket hjælper ekspeditionsteamet med at identificere de havfugle, der ynder at følge efter skibet, og andet dyreliv. Skibets fotograf er klar med gode råd.

  Dag 6
  Til søs 

  Videnskab og tid på egen hånd 

 • Dag 7
  Salaverry, Peru 

  Trujillo og Chan Chan 

  12. oktober 2024

  Oplev Trujillos gamle kongeriger

  Salaverry er havneportalen til Perus tredjestørste by, Trujillo, og nogle fascinerende, arkæologiske steder. Farverige Trujillo har en barok katedral, kirker fra kolonitiden, nyklassicistiske palæer og et af verdens længste mosaikmalerier.

  I nærheden kan man se de store, gamle ruiner fra Chimú-byen i Chan Chan, der som minimum går tilbage til år 900 efter vor tidsregning. På den anden side af Trujillo finder man de endnu ældre mochikanske pyramider til ære for solen og månen.

  Tilbage på skibet er der en forestilling med traditionelle, peruvianske danse.

  Dag 7
  Salaverry, Peru 

  Trujillo og Chan Chan 

 • Dag 8
  Callao, Peru 

  Gamle og moderne Lima 

  13. oktober 2024

  Udforsk “Kongernes By”

  Vi går i land i Callao og kører til Lima for at opleve dens ekstraordinære blanding af gammelt og moderne på dagens panoramiske bustur med guide.

  Ud over arkitekturen fra kolonitiden i det historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste, besøger vi den hellige inkapyramide Huaca Pucllana i Miraflores og nogle af Limas smukkeste parker - såsom El Parque del Amor, kærlighedens park. Vi besøger også det fascinerende Museo Larco, der har landets bedste private samling af præcolumbiansk kunst.

  Resten af dagen kan tilbringes på egen hånd, inden vi har en afslappende aften på hotellet

  Dag 8
  Callao, Peru 

  Gamle og moderne Lima 

 • Dag 9
  Cusco, Peru

  Majestætiske Cusco    

  14. oktober 2024

  Udforsk Inkarigets centrum

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Lima og flyver til Cusco, der er en majestætisk by og Sydamerikas arkæologiske hovedstad.

  Se nogle af de fineste eksempler på inkahistorie og arkitektur – såsom Santo Domingo-kirken, der blev bygget på inkatemplet Koricancha, og Sacsayhuamán-fæstningen, der er et ceremonielt sted fra det 15. århundrede med panoramaudsigt over byen.  Andre højdepunkter fra turen inkluderer et besøg på Museo Sulca Textiles og et stop på hovedpladsen for at beundre den fantastiske katedral fra den spanske kolonitid.

  Herefter nyder vi en komfortabel nat på hotellet i Cusco.

  Dag 9
  Cusco, Peru

  Majestætiske Cusco    

 • Dag 10
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu  

  15. oktober 2024

  Oplev Inkarigets forsvundne by

  Vi kører til Ollantaytambo i Den hellige Dal. Herefter tager vi med det luksuriøse Hiram Bingham-tog til Machu Picchu og nyder en frokost, mens de bjergtagende andeslandskaber passerer forbi.

  Machu Picchu anslås til at være blevet bygget omkring år 1450 og blev forladt under den spanske erobring. Stedet var skjult af jungle i århundreder og blev først genopdaget i 1911. Inkaerne efterlod dog ingen skriftlige optegnelser, så den fantastiske fæstning er omgivet af mystik. Gå ad stierne rundt om ruinerne, nyd inkaernes murværk, der er udført med præcision, og mød måske nogle af de venlige lamaer, der lever her.

  Efter dagens eventyrlige oplevelser tager vi tilbage til Cusco for at slappe af og overnatte.

  Dag 10
  Machu Picchu 

  Mystiske Machu Picchu  

 • Dag 11
  Altiplano-ruten 

  Altiplano-ruten 

  16. oktober 2024

  Vi krydser det imponerende område Altiplano

  Nyd en uforglemmelig tur med bus over den nordlige højslette Altiplano.

  Altiplano er en af verdens største højsletter og ligger 3700 meter over havoverfladen. Den store slette strækker sig ind i Bolivia, i Peru (i nord) og i Chile (i syd). I løbet af den eventyrlige dag kommer vi forbi imponerende landskaber og betages af de imponerende Andesbjerge. Der er mange muligheder for at fotografere det bemærkelsesværdige landskab, og vi nyder en lækker picnic-frokost på turen.

  Ved rejsens slutning kan man slappe af og gøre sig klar til Titicaca-søen efter en komfortabel overnatning i Puno.

  Dag 11
  Altiplano-ruten 

  Altiplano-ruten 

 • Dag 12
  Titicaca-søen 

  Titicaca-søens uru-folk  

  17. oktober 2024

  Oplev håndvævede øer i Sydamerikas største sø

  Titicaca-søens rene skønhed imponerer. Vi besøger landsbyen Llachón, der har en spektakulær udsigt over søen. Vi nyder en guidet kajaktur på det fredelige, dybe blå vand. Der er også en guidet gåtur, inden vi besøger en lokal familie og spiser en typisk frokost.

  Derefter tager vi på bådtur til uru-folket på deres flydende øer, der glitrer i solen. De forunderlige øer er vævet af siv, der er høstet i søen.

  Ved dagens slutning kan man slappe af på hotellet i Puno og reflektere over oplevelserne.

  Dag 12
  Titicaca-søen 

  Titicaca-søens uru-folk  

 • Dag 13
  Sillustani-gravene 

  Sillustani-gravene    

  18. oktober 2024

  Besøg Sillustani-gravene

  Inden vi tager til lufthavnen og flyver til Lima, er der tid til at stoppe ved Sillustani-gravene, der er fra før inkatiden og omgivet af Umayo-søen.

  Gravstederne - chullas - er tårnlignende strukturer, der blev bygget over jorden af det tidlige colla-folk. Nogle af strukturerne er op til 12 meter høje og store nok til at kunne rumme hele familier. Nyd en picnic-frokost ved søbredden på det fredelige og mystiske sted.

  Efter at have udforsket det arkæologiske vidunder fortsætter vi til den lokale lufthavn og flyver til Lima. I Lima, kører vores lokale guide os til hotellet. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

  Dag 13
  Sillustani-gravene 

  Sillustani-gravene    

 • Dag 14
  Lima, afrejse 

  Limas UNESCO-skatte 

  19. oktober 2024

  Afslut oplevelsesrejsen i Perus gastronomiske hovedstad

  Ekspeditionen slutter i Lima, der engang var kendt som “kongernes by”.

  Hvorfor ikke besøge Limas historiske centrum igen? Det er en perle af spansk arkitektur fra kolonitiden med alt fra kirker og klostre til elegante palæer.

  Lima er kendt som Sydamerikas madhovedstad og har alt fra gourmetrestauranter til uundværlig streetfood. Vi anbefaler Perus nationalret, ceviche, der er fisk marineret i limejuice, løg og chili. Lima er det perfekte sted at afslutte den eventyrlige rejse.

  Dag 14
  Lima, afrejse 

  Limas UNESCO-skatte 

Afrejsedatoer

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Hvad er inkluderet?

Landprogram: Peru/Machu Picchu og Titicaca-søen (efter krydstogtet)

 • To overnatninger og morgenmad på hotel i Lima
 • To overnatninger og halvpension på hotel i Cusco og to overnatninger og halvpension på hotel i Puno
 • Fastlagt frokost på dag 8-10 og 12. Picnic-frokost på dag 11 og 13.
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Lima til Cusco og Juliaca til Lima
 • Al transport, udflugter og togture som beskrevet - inklusive engelsktalende guider
 • Entré i henhold til programmet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke.
 • Landprogrammet i Peru foregår i store højder. Titicaca-søen ligger i cirka 3800 meters højde, og Cusco ligger i cirka 3550 meters højde og kræver en vis fysisk form. Rækkefølgen af seværdigheder kan variere.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om